Ülőhely kapacitásban a 280-as még csak-csak elmegy a 39 db-bal, de a 260-as még az amúgy sem nagy kapacitású 3 ajtós "kisvolvókat" is alulmúlja... De bízom benne, hogy áll úgy a DAKK járművekkel, hogy nem kell hosszú évekig ezeket a régi lomokat foglalkoztatnia, viszonylagos jó állapot ide, vagy oda...
Ma a púpos Ikarusok meghódították Makót is, sosem gondoltam volna, hogy egy ex-helyi gázos 260-ast fogok látni Makó-Szeged járaton. Oda szerintem nagyon nem valók. oké járjanak Algyőre, Deszkre, Tiszaszigetre, Domaszékre, de ilyen félóránál hosszabb menetidejű mórahalmi, vásárhelyi, makói járatokra merész betenni őket az 1+2-es üléskiosztásukkal.
A FlixBus jelenleg hat országba kínál átszállás nélküli utazási lehetőséget a csongrádi megyeszékhelyről. Bécs, Pozsony, Prága, Berlin, Szófia vagy Bukarest mellett számos további kisebb város, összesen közel 30 európai település közelíthető meg zöld busszal.
A cég legutóbb decemberben jelentett be új nemzetközi járatokat a Tisza-parti városból, akkor Szlovákia, Csehország és Németország felé szélesedett a zöld repertoár.
KKT-251-et ma délután 72A jelzéssel a Mikszáth K. utcai végállomáson láttam, tehát - ma legalábbis - Szegeden volt/van.
Algyői járaton valamelyik GOX jött velem szemben délelőtt a Kastélykert utcában 20-as jelzéssel az emkén, délután meg a HCT-518-ast láttam algyői táblával a homlokán az Algyői út elején a töltésnél.
Több 260G/280G ment most ki helyközizni, éppúgy találkozni lehetett velük Hódmezővásárhelyen ahogy Mórahalmon is. Sőt, amin meglepődtem, hogy egy IDY-t is láttam helyközi járaton, pedig azok elvileg még 2022-ig maradhatnak helyiben. Lehet olyasmi történt, hogy a felszabaduló 200-asok miatt pár előváros kocsit átraktak más üzemegységhez, mivel gázos buszokat csak Szegeden tudnak üzemeltetni, így lehet innen vittek el pár bárhol bevethető dízeles kocsit más üzemegységbe.
Számomra a nap érdekessége GTZ-437 Csongrád megyei feltűnése volt, ma Hódmezővásárhelyen láttam.
4+2+1. Az biztos, hogy ez így szűkös vasárnap este Szeged felé is, de amit a mi kis Münchausenünk utaslemaradásnak hitt, az a ceglédi zóna utazóközönsége lesz.
Szeged-Budapest (most a szabadkait ne nézzük) között a busszal végigutazók száma véleményem szerint eddig is jelentéktelen volt (napi 100 fő alatt volt szerintem), arról nem is beszélve, hogy arrafelé versenyképes a vasút is.
A héten utaztam délután Ceglédről Pestre egy szegedi IC-vel, Cegléden felszállva válogathattam az üres fülkék között.
Az mondjuk, ha ma este tényleg 3 gyorsvonati kocsival ment a Pest-Szeged IC, nem a legszerencsésebb megoldás, főleg hogy hétközben is 5-6 kocsi többnyire megvan.