Nem rajongok a permetezésért, de szerintem még mindig egészségesebb naponta fél kilónyi enyhén vegyszeres paradicsomot enni (a benne levő összes vitaminnal, ásványi anyaggal és antioxidánssal együtt), mint zöldségmentes koszton élni. Én 2-szer permeteztem a parit idén, holnap befőzök és utána jöhet a 3. lefújás. Szerintem nem vittem túlzásba és eddig ez a 2 is elég volt ahhoz, hogy ne betegedjenek le nagyon.
Ez az betegség lenne amikor elszárad a növény??? A Mobilon ami zöld a termés még-azon nincs!A kecskemétin amin már volt érett azon van csak ilyen tünet!
Csak neked szivesen adnék ajándékba is 10 kilót ami garantáltan nem látott vegyszert, még műtrágyát sem, de sajna messze vagy. Esetleg pár héten belül eljuttathatok Káposztásmegyerre egy adagot, és akkor már csak oda kell menned érte.
Szóval, rendkívül boldog vagyok, hogy életem első paradicsomtermesztési kisérlete pozitív eredményeket mutat, azonban a mennyiség kevésnek tűnik. Nyersen fogyasztásra elég lesz, de tennék el egy kis lecsót is, és arra már nem futja.
Ilyenkor az egyszeri ember vásárol.
És mivel én jobban szertnék olyan paradicsomot vásárolni, ami garantáltan az anyaföldből nőtt ki, és nem valami petricsészéből, ezért megkérdezném a tisztelt fórumlakókat, hogy lesz-e esetleg valakinek 10kg paradicsomja, amitől jó szívvel megválna?
Szerény személyem Dél-Pesten lakik, tehát valahogy úgy a vonzáskörzetből lenne esedékes, de jó lehet még az M7 autópálya környéke Székesfehérvárig.
Én nem éreztem kárörömet a gazdaboltos paradicsomjai láttán,sajnáltam is szegényt.Idén neki nem jött be a biomódszer.A szomszédomnak sem.Tavaly meg nekem nem.Egyszer fenn egyszer lenn.De egyetértek az előttem is leírtakkal,lefordítva:te nem vagy teljesen kerek ha így érzel.
Köszönöm szépen az illusztrációt,nagyon jól néz ki!Persze közben elkészítettem,mert a pari nem várhatott a válaszra,bár ide-ide ugráltam hátha valaki....:))
Szóval 4 tálcát csináltam meg(egyébként Hauser fajta a gép)cserélgetni cserélgettem a tálcákat.Lesóztam előtte de nem hagytam állni,beraktam egyből.Bár levet semmit nem engedett.Az alsó léösszegyűjtő papíron semmi nem volt.Ez San Marzano.Megszórtam bazsalikommal és így.Én 10 óra után kivettem.Az üvegeket megtömködtem rendesen,raktam bele fokhagymagerezdet(nem aszalva)1-2 levél rozmaringot.Vártam 1 napot,hogy az olaj ülepedjen,majd felöntöttem ismét.Remélem a friss rozmaringtól és a fokhagymától nem lesz baja.
Sajnos azt bánom,hogy a korábbi szedést pürének használtam fel,mert az nagyon sok volt.Már nem lesz olyan sok ebből a fajtából,az idő sem fogja igazán engedni,éjszaka hideg lesz rá.Kevés lesz már aszalva,de jövőre előrelátóbb leszek,ez nagyon finom.
mások baján érzett öröm, mely vagy gyülöletből ered, vagy rossz akaratból, gonosz szivből. Ennyiben rokon az irigységgel. A jó ember mások örömén örül, mások szenvedését maga is szenvedéssel érzi; a gonosz ember megfordítva mások baján örül, mig mások szenvedése megelégedéssel tölti el.
Értékelem az őszinteségedet a véleményem pedig annyi lenne, hogy a rendszeres nemi élet sokat javíthat a világnézeteden, lehet ,hogy más örömének is tudnál örülni, nem csak más bajának.
januárban a lakásban ültetem kis cserépbe a máknál is kisebb magokatamikor már akkora, hogy nagy nehezen meglehet fogni akkor kis csomókba ültetem apró csrepekbe, és májusba kerül kint földbe, Ebban az évben már 3x vágtam.
Amíg nem kaptam a szomszédtól saját termésüt azt mondtam, milyen hülyeség babrálni vele milyen olycsó egy tasak morzsolt, de akkor megtudtam mi a különbség a kettő között.
a kép jobb oldalán az az apró a csrepekben a februári palánta
az aszalási idő sok mindentől függ, mennyi pari van 1 tálcán hány tálcával csinálod mert ha a meleg levegő jobban járja hamarabb szárad. Aszalás előtt jól kicspegett belőle a sós lé?
Mi este sózzuk és egész éjjel csurog és másnap reggel megy az aszalóba. 'Kb 1 és 1/2 óránként megcseréljük a tálcákat az alósó kerül felüre, Semmivel nem fűszerezzük, vágás után megy az olajba és utána üvegbe, a tetejére egy jó megfonnyadt bazsalikom levél, pár szem szines bors, és 1 pici csilipaparika. De ez izlés dolga csak magában is finom.
még az aszalóban
már megvágva
ez a napon szárított de ebben az évben még nem lehetett napon
Leírom a kissé átalakított tök/cukkinilekvár receptet:
5 kg tök/cukkini hús
3 kg cukor
5 tasak vaníliás cukor
6 db citrom
1 evőkanál citromsav
De legközelebb megpróbálom 8 db citrommal. Minél citromosabb, annál jobb! Hihetetlenül jó ráharapni a citromdarabokra. És egyáltalán nem keserű, hiába van benne a fehér része is. Ez gyakorlatilag nem töklekvár, hanem citromlekvár. A tök csak a hordozóanyag.