Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.08.04 0 0 295
Az minden banknál ingyenes. Vagyis az a bolt fizeti a banki költségeket ahol vásárolsz.
Előzmény: Törölt nick (293)
szoszo33 Creative Commons License 2009.08.04 0 0 294
hát legalábbis az OTPnél az ingyen van. ez tutifix :)
Előzmény: Törölt nick (293)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.04 0 0 293
pedig azért is levonnak nem? Vagy én tudom rosszul :O
Előzmény: szoszo33 (292)
szoszo33 Creative Commons License 2009.08.04 0 0 292
igaz, miután beírtam a nagy okosságot utána is néztem annak, amiről beszélek..:) tényleg nincsen náluk se számlanyitási, se számlavezetési díj.. basszus, én OTP-s vagyok, és nem kevés a számlavezetési díjam. és még a netbankért is fizetek ugye, ami asszem szintén igyenes az ERSTE-nél..
de ennél jobban nem néztem át, biztos van, ami meg itt drágább, ez mindig így van.
én egy ~20.000es városban laktam sokáig, és ott 2 db ERSTE-s automata volt. nem tudom, hogy máshol így van-e.. de amúgy én mindenhol kártáyval fizetek, mert az az egyetlen ingyenes tranzakcióm, szal majdnem mindegy, hogy hol van automata, mert sosincs nálam készpénz...
Előzmény: Törölt nick (289)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.04 0 0 291
Kb 35 ezer lesz rá a kamat összesen, de ebből kb 5ezret már 3 hónap után megkapsz.
Előzmény: Törölt nick (288)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.04 0 0 290
Nem olyan vészes, elég sok helyen van erstés automata is, szerintem otp-s után abból van a legtöbb.
Előzmény: Törölt nick (289)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.04 0 0 289
Ha jól tudom, akkor az Erste-nél a számlavezetési és számlanyitási díj sincs. De azért természetesen utána kell nézni, hogy megéri vagy nem a bankváltás. Korábban írták, hogy vidéken kevés az Erstes bankautomata. Ez ugye attól függ, hogy mihez képest. Az tény hogy nem akkora a lefedettsége, mint az OTPnek viszont a nagyobb városokban mindenképpen vannak ATMek.
Előzmény: szoszo33 (287)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.04 0 0 288
Köszi a segítséget, és akkor egy 500ezres lekötés kb mennyit kamatozna ezzel?
Előzmény: szoszo33 (287)
szoszo33 Creative Commons License 2009.08.04 0 0 287
de használhatod, ha éppen van minimum 500 ezer HUF-od a zsebedben.. így legalább nem kell számlavezetési díjat, stb fizetned, mert már ügyfél vagy.
ha másik banki folyószámláról vennéd le a pénzt, akkor érdemes jól utánaszámolni, mert a számlanyitási díj, a pénzlevétel, a kamatadó végül összességében lehet hogy annyira lehúzza a nyereségedet, hogy nincs is értelme belekezdeni...
Előzmény: Törölt nick (286)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.04 0 0 286
És akkor már ha erstés vagyok akkor nem is tudom ezt igénybe venni?
Előzmény: Horowitz1 (282)
karoly.ignac Creative Commons License 2009.08.03 0 0 285

Köszi a dícséretet!

 

Előzmény: Horowitz1 (281)
karoly.ignac Creative Commons License 2009.08.03 0 0 284

Köszi a hozzászólást, főleg az első része igen szívhezszóló és megható,

szinte pityeregtem...

 

A második része pedig.:

 

Igen, ez így van, ha azt valószínűsíted, hogy csökkenni fognak a kamatok, akkor érdemesebb hosszabb kamatperiódust választani (6h-1év), ha a kamatok növekedése tűnik a valószínűnek, akkor rövidebb kamatperiódust érdemes választani (látra-3hó).

 

Én bár nem vagyok u.n. gazdasági szakértő, a hozamok esését jósolom az elkövetkező fél évre, ha a HUF/EUR árfolyam is úgy gondolja. Tehát valóban megérheti magas kamaton hosszabb időre lekötni a pénzt.

 

KI

Előzmény: Horowitz1 (279)
Pant Creative Commons License 2009.08.02 0 0 283
Sziasztok!

Masfel millio jo magyar forintot hol lenne erdemes lekotni 1 evre? Perpill az Erste Bank ajanlata tunik jonak, de kerdes, hogy ekkora osszegnel tenyleg igy van-e.

Koszi elore is!
Horowitz1 Creative Commons License 2009.08.02 0 0 282
Nem tudok aludni, megnéztem mi is ez az Erste...
Itt a bank nem csinál mást, mint kihasználja az emberek rugalmatlanságát,hogy ragaszkodunk a megszokott bankunkhoz és most alapozza meg a későbbi ügyfélkörét.
(Ha érezzük a pénz szagát,akkor nem vagyunk rugalmatlanok, de nem lesz mindig ennyire kiélezett a verseny és alacsonyabb kamatok esetén már majdnem mindegy hol vagyunk, így maradunk, akkor is ha 1 ATM van a városban az adott bank üzemeltetésében.)
A feltételek között szerepel, hogy kizárólag külső forrásból bevitt összegre vonatkozik, tehát a már meglévő folyószámlán lévő összeget sem kötheted le.
Magyarul: Pár %-al magasabb kamatért ügyfeleket próbálnak elhalászni más bankoktól,(plusz,azokat célozzák meg, akik eddig egy bank ügyfélkörébe sem tartoztak)titokban abban bízva, hogy a mohóság sokakat elvakít és minden pénzüket lekötik, így ha esetleg a lejárati idő előtt kerül kifizetésre a lekötött összeg ,vagy annak egy része, akkor lényegében alacsonyabb kamatot fizetnek és új ügyfelekre tesznek szert, akik "már úgyis minden bankban csalódtak,meg úgyis minden bank egyforma..." nem lépnek tovább.
Akkor sem ha esetleg magasabb a számlavezetési, vagy utalási díj, mert már mindegy...
Itt ha jól értelmezem nem történik más, mint kicsit magasabb kamatot ígérve rákényszerítenek, hogy legyél az ügyfelük,ha eddig nem voltál és ha nem kell idő előtt kivenned a pénzed, akár jól is járhatsz.
Azért itt többről van szó, mint sima lekötésről és százalékokról, itt az ember bankot választ és nem pár hónapra.
Azért én érdeklődnék hol van hozzám legközelebb ATM ,illetve ha nem Erste ATM-ből veszek ki pénzt, mennyivel kerül többe...
Előzmény: Kicsiszamár (270)
Horowitz1 Creative Commons License 2009.08.01 0 0 281
Most olvastam, ha korábban megnézem, én már nem is írok. Nem is értem, lehet e még kérdése valakinek.:)))
Korrekt, világos összefoglalás, még én is felfogtam.
Előzmény: karoly.ignac (241)
Horowitz1 Creative Commons License 2009.08.01 0 0 280
Hidd el, az a 100 000 Ft. nekik is nagy összeg.:)
Azért nagy, mert a banknak jelenősek a fenntartási költségei,plusz profitot sem ártana termelni,nem beszélve a részvényesek elvárásairól,ehhez pedig a hitelek kamatait kell olyan mértékben emelni, ami már súrolja a hitelt felvevő terhelhetőségi határát.
Ha azon átbillen, nem csak a hitel kamataitól esik el a bank, hanem a kihelyezett összeg visszafizetése is kérdéses.
Azért nagy összeg a 100 000 Ft. mert hitelek esetén jóval nagyobb kockázatot kell vállalniuk,ha a betéti kamatokat szeretnék kifizetni és egy válság idején, bizonytalan pénzügyi környezetben a kockázat mértéke nagyon fontos, sokkal fontosabb, mint alacsony kamatok és konszolidált pénzpiaci körülmények között.
Előzmény: guszti87 (273)
Horowitz1 Creative Commons License 2009.08.01 0 0 279
Bocsánat, hogy beleszólok.
A banki kamatok, -ahogy a jegybanki alapkamat is -nálunk jelentősen meghaladja a gazdaságilag stabilabb országok kamatait.Éppen a kiszolgáltatottságunkból fakadóan és a korábban államcsőd veszélyével riogatott befektetők kegyeiért folytatott harcban vagyunk kénytelenek ekkora kamatot fizetni ha a világgazdaságban megsemmisült tőkéért folytatott harcban inkább fektetik a befektetői csoportok az általuk biztonságosabbnak ítélt USA kötvényekbe a pénzüket évi 1 %-os kamatra, vagy Svájci államkötvénybe évi 0,5 %-os kamatra,akkor egészen addig ameddig a bizalom helyre nem áll Magyarország tekintetében,az infláció jelentős megugrásának elkerülése érdekében és az állam napi kiadásaihoz szükséges vagyoni fedezet előteremtése végett sajnos ekkora kamatokra van szükség.
Azért sajnos, mert a felvett hitelek kamatai is hasonló mértékben, vagy talán még jelentősebb mértékben emelkedtek.
A vállalkozások jelentős része forgóeszköz hitelből tartja fent magát és ha ezek a kamatok elviselhetetlenül magasak, akkor ez bizony még több vállalat végét jelenti,még több munkanélkülivel,akiknek még több segély kell és ez az adóságspirál előbb-utóbb mindenkire negatívan hat.
Én személy szerint örülök a viszonylag magas betéti kamatoknak, csak ez egy idő után odáig vezethet, hogy nem lesz termelés ami lehetővé tenné a további megtakarítást és hiába lenne bármekkora kamat, ha már nincs mit betenni.
Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy én óvatosan vagyok vidám.
Ha a várható infláció 6% körüli összegre szökik a ma még 10 % körüli kamat pedig adó levonása után csak 8%, így nem is olyan szenzációs ez a nyereség,különösen ha figyelembe vesszük, hogy éppen a magas kamatok miatt nem tudnak bért emelni a cégek az alkalmazottaiknak, ha egyáltalán még vannak alkalmazottak...
Igazából ennek a válságnak hosszútávon szinte csak vesztesei vannak.
Persze, ha már van némi megtakarítás azt érdemes lekötni, én semmi kockázatot nem látok benne.
A jegybanki alapkamat várhatóan csökkenni fog, így én azt tanácsolnám, hogy egy esetleges 0,5-1 %-os kamatkülönbségnél inkább az alacsonyabb kamatozást ,de hosszabb lekötési lehetőséget érdemes választani,ha nem kell sürgősen a pénz.
Aki 1 Millió Ft körül szeretne lekötni, neki én azt javasolnám, hogy gondolja meg érdemes e csak a kamatokat összehasonlítani.Olyan óriási különbségek nincsenek és az átutalásnak is vannak költségei,vannak egyéb költségek, amelyekkel új folyószámla nyitásakor számolni kell.Kártyahasználati díj stb...
Ha csak a kamatot nézi, többet veszíthet a réven, mint a vámon.
(Már meg sem említem a sorban állás ideje alatt kiesett kereset összegét)
A kamatból levonásra kerülő 20 %-os adót sem kell elfelejteni, ahogy láttam, korábban nem vette figyelembe.
A bankok ma már a várható kamatcsökkentések miatt többnyire 3 hónapos lekötésekben gondolkodnak,jellemzően az OTP.
A variált lekötések nevetségesek, fölösleges hókusz-pókusz.
Az OTP-nél is van ilyen, 1-2,3-4,5-6.hónap kamatozása,ha jól emlékeszem;(meg lehet nézni, nincs kedvem) 6,-9 és 12 %,vagy valami hasonló, de a vége az, hogy ha kiszámolom az átlagos kamat 9%-ra jön ki, aminél az adott bankon belül is van jobb lehetőség.
Egyszerűbb 3 hónapra lekötni és szinte naponta változik, de 10 % körüli kamattal lehet számolni.(A már lekötött betét kamatozás persze a lekötés időtartamának végéig változatlan,de mostanában érdemes naponta megnézni a bank honlapját, mert minden ajánlat visszavonásig érvényes és a 100 bp-os kamatvágás óta ezzel élnek is .)
Túl sokat okoskodtam itt unalmamban, de a lényeg az, hogy érdemesebb hosszabb távra lekötni, ha nem kell a pénz és nem biztos, hogy megéri utalgatni és új számlát nyitni pár %-nyi különbségért.Nem ismerek minden bankot, de nem lepődnék meg ha később a számla megszüntetéséért is külön pénzt kérnének és szerintem egy átlagembernek fölösleges több bankszámlával rendelkezni és több banknak fizetni számlavezetési , átutalási és kezelési költségeket.
Ami még fontos lehet, hogy a bankárok már beárazzák az alapkamat várható további csökkenését, így nem érdemes sokáig halogatni a döntést, mert mostanában, naponta módosítanak az ajánlataikon és egyre kevesebb kamatot adnak.

Köszönöm, hogy elmondhattam.:)
guszti87 Creative Commons License 2009.07.29 0 0 278
mondjuk ebben lehet igazság, sőőt!! én amint lehet, csinálok egy megtakarítást, ott ahol a legtöbbet ajánlják, a 14% körüli kamat jónak tűnik nagyon!
Szedito Creative Commons License 2009.07.29 0 0 277
A lényeg a köztudatban rejlik és a tömeg öngerjesztésében. Az általad említett többi válság nem úgy szerepelt az emberek tudatában mint a ma a média által sokat emlegetett "VILÁGVÁLSÁG" szó. Mindenki azt hiszi, hogy ezáltal őt is komolyan érinti a szegényedés és az egyéb veszélyek és minden józan gondolkodás nélkül igyekszik mozgatni a pénzét. A hirtelen tőkekivonás miatt aztán tényleg bankcsőd következik be és úgymond jön az önigazolás, hogy "látjátok tényleg baj lett még jó hogy én kivettem a pénzem."

Előzmény: Törölt nick (275)
guszti87 Creative Commons License 2009.07.29 0 0 276
igazából sztem a 30-as évekből volt csak ekkora válság mint most!! az h az oroszoknál az volt, egyes iparágakat érintett csak, most meg minden szépen összeomlott..:S
de hamarosan helyreáll, addig pedig tudni kell hová rakni a pénzt.
Előzmény: Törölt nick (275)
Szedito Creative Commons License 2009.07.29 0 0 274
Félig meddig az előttem szolo is rávilágított, hogy a válság hatására az emberek igyekeztek a pénzüket kimenteni valami olyanba tenni a pénz romlásától függetlenül értéket képvisel. Emiatt elindult egy folyamat, hogy az emberek elkezdték kivonni a pénzüket a bankokból félve az esetleges összeomlástól Ez persze csak növeli az esélyét egy bankcsődnek és ezért most a bankok próbálják visszacsábítani magukhoz a tőkét elnyerve az emberek bizalmát.
Előzmény: Törölt nick (272)
guszti87 Creative Commons License 2009.07.29 0 0 273
válság van! nyilván az embereknek kevesebb pénzük van, hatszor meggondolják mit és hova rakjanak. de ahhoz h a bankok is túl éljék ezt a válságot, kell a pénz, így h extrára ösztönzik a népet, h hozzájuk vigyék a pénzt. h ők azt kellőképpen meg tudják forgatni... hidd el, az az évi 100 000 Ft mondjuk egy milla esetében, jó pénz, persze, hisz te azért semmit sem csináltál, de nekik nem olyan nagy összeg!

Előzmény: Törölt nick (272)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.28 0 0 271
227 , 230 .....
Előzmény: Kicsiszamár (270)
Kicsiszamár Creative Commons License 2009.07.28 0 0 270
köszönöm a gyors számolást!!! jól hangzik, sztem én mindenképpen ennél maradok. néztem a többi bankot,...11.11 %, 11 %, 10.5 %, 10.1 %. 10 %, 9.86 %, 9.5 %, 9.5 %, 9.5 % , 9 %.. ennyi kamatot kínálnak, akkor még mindig az Erste-vel járok jobban...
Előzmény: karoly.ignac (268)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.28 0 0 269
Fix kamatozású betétnél menetközben szerintem már nem változtathatnak. Az akció ideje alatt csökkenthetik esetleg a kamatokat, de ez se jellemző. Jobb mondjuk vigyázni és átnyálazni az apró betűs részeket.
Előzmény: Törölt nick (267)
karoly.ignac Creative Commons License 2009.07.28 0 0 268

Azt mondtam, hogy nem tűnik rossznak, ráadásul pont igazodik az igényeidhez, mert ugye Te valamivel kevesebb mint a felét rövidebb távra, és több mint a felét egy évre szeretnéd lekötni.

 

Valahogy így fog kinézni a dolog.:

(bal oldalon a levonások, jobb oldalon a jóváírások)

 

 

 

1. Nap -300000  (tőke) -700000  (tőke) 90. Nap 300000 (tőke)  9000 (kamat) 365. Nap 700000 (tőke) 62500(kamat) Total: 71500 (kamat)

 

Tehát év végén _körülbelül_ 71500HUF al lennél boldogabb, mint év elején, HA a 90. nap után kézhez kapott 309000 Ft-ot nem fektetnéd újra be.

A 300000 HUF 3 havi kamata az körülbelüli érték, az éves kamatot osztottam el 4-el. (pontatlan).

 

A 12% összesített kamatot én úgy értettem, hogy ahhoz természetesen 12%-on őjra be kéne fektetni a 3. hónap után lejáró betétet. (a 12%-ot szerintem egy picit túlbecsűltem). A végén természetesen le kell vonni a 20% kamatadót.

 

KI

Előzmény: Kicsiszamár (265)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.28 0 0 267
De ha levan kötve és megvan előre határozva a kamat, akkor, hogy módosíthat rajta évközben a bank?
Előzmény: Le Delire (266)
Le Delire Creative Commons License 2009.07.28 0 0 266
igen annyid lesz a végén csak azt is bele kell számolni, vagy számítani kell rá, hogy a bank bármikor módosíthat a kamatokon! Nem nagyon szoktak ilyet csinálni, de sajnos előfordulhat!
Előzmény: Kicsiszamár (265)
Kicsiszamár Creative Commons License 2009.07.28 0 0 265
de tulajdonképpen te is azt mondod, h még mindig ezzel járok jobban, mint a többivel? vagyis ha átlag 12% kamatról beszélünk, akkor lesz a végén 1,12 M Ft-om, vagyis 112 000Ft-ot hoz ez a dolog?
karoly.ignac Creative Commons License 2009.07.28 0 0 264

Lekötheted, de biztosan nem a nagyon magas, 14% fölötti kamattal, hanem az aktuális hirdetmény szerinti kamatokkal.

 

KI

Előzmény: Le Delire (262)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!