Hengeres ,van egy füle, betöltő a tetején műa. menetes .Működtető pumpa beépítve,alul fémcső kivezető darab ,rajta egy darab gumicső, aminek egy szűkítő fémcső darab van betéve.
Látod mit irt Feri ! Mérj rá multiméterrel mennyit tölt feszültségileg V-t és akkor csak a 14,4 feszültséggel töltsd nehogy baja legyen ! A töltőd az A-t vezérli automatikusan de a feszültséget a forgató gombbal tudod szabályozni ! Fúllra ne állítsd ott a 16 voltot is meghaladja !
hengerfej bal hátsó sarkánál kell lenni egy záró dugónak vagy a hátuljára a fűtés csap helyére ha van fűtésed csinálni kell egy olyan fedelet ami T elágazös
Valahol az oldalán kéne legyen valami szuszogó, de ha modern aksi akkor már nincs benne folyadék a régihez képest elméletben ! Gyapottban van felitatva a sav ! A varázsszemesek már ilyen aksik ! Töltöttem már ilyen aksikat is nem volt velük gond ! Most nekem is ilyen gondozásmentes akkum lett zöld szemmel !
Én meg JUMZ motorolaj szivattyút csináltam meg hajtókarosra és azzal nyomatom be ,ahova különben necces!! Van Dt-54-es lánctalpas ,láncvezető görgő olajpumpáló,feltöltő kannám is. A fiamnak elektromos van.
Az autó is tölti :-) Töltéskor az elektrolit víztartalma folyamatosan párolog, mint a normál akkumulátoroknál. A keletkező gőz elvezetése egy labirint-rendszerű fedélben történik, amely a túlnyomást elengedi, a gőz azonban lecsapódik benne, és lassan visszacsorog az elektrolitba. A túltöltésre azonban ügyelni kell, mert akkor fokozott buborékképződés lép fel. Olyan túlnyomás léphet fel, amely a fedélen keresztül már nem tud eltávozni. Ilyenkor a ház szép lassan gömbölyödni kezd, extrém esetben a ház egyszerűen ledobja a fedelet. A 14,4 V-os vízbontási feszültséget nem szabad túllépni! Célszerű a mai modern, automata töltőberendezéseket használni, ami a töltést 14,4 V-os akkumulátor kapocsfeszültségnél megszünteti, vagy ezt követően kisebb töltőáramra vált át.
Üdw! Az a kérdésem lenne,hogy a hengerenkénti izzitos henger fejnél az izzitó gyertya valemelyika ha pl nem jó,vagy nem müködik,azt hogyan lehet észre venni vagy lehet e le ellenörizni valami féleképpen?? Aki tudja esetleg irja meg.. Kösz szépen!!
Én pár éve csináltam Zsiguli olajszivattyúból feltöltőt. A ricnis végére ráteszek egy fordulatszám szabályozós fúrógépet és nagyon finoman fel lehet vele tölteni, a leglehetetlenebb (főleg szgk.) helyre eldugott feltöltő csavarnál is!
Ahol Te laksz, nincs olaj/gáz kitermeléssel, szállítással/tárolással foglalkozó cég? Nekem ilyen helyről van, ~150mm átmérőjű, hitelesített óra, nagyon pontosan lelehet olvasni :-)