Keresés

Részletes keresés

encián Creative Commons License 2009.07.22 0 0 373
Köszi szépen!:-)
Előzmény: ati86 (370)
AdamG Creative Commons License 2009.07.22 0 0 372
[Samantha: Nem volt sok szerepe, csak a Ewing férfiakat szidta, s Ellie szemére vetette, hogy egy rendes férj ott hon lenne az asszonyokkal.]
Ez es meg par mas jelent sajna nem kerult ra a hivatalos DVD-re, van aki felvette ezt a reszt?
Előzmény: ati86 (343)
AdamG Creative Commons License 2009.07.22 0 0 371
ati86 Creative Commons License 2009.07.21 0 0 370
Szia!
Végül csak megtudod...:))))
Előzmény: encián (366)
ati86 Creative Commons License 2009.07.21 0 0 369
231. rész - Veszélyben
Rendezte: Michael Preece

Jockey: a megdöbbentő bejelentés után közli anyjával, hogy az esküvő valószínűleg elmarad, s küldje haza az embereket. Eközben felhívja Jennát, akivel közli, hogy menyasszonyként jelenjen meg az esküvőn, hogy így végleg kiiktathassa Pamelát az életéből. A nő azonban nem megy. Végül az esküvő után megbékél a helyzettel. A Valenine boltban összefut Samanthával, akiről még nem is sejti, hogy az üzlet tulajdonosa. Kapcsolata Mandvel egyre hidegebb, a nő a saját feje után megy, s Jockey nem tudja már a befolyása alá hajtani az ifjú hölgyet. A Colhun csapást fixálják, s elindul az akció előkészítése. A Parmelee utáni nyomozás lesújtó eredménnyel zárul a Ewing fivérek számára. Minden jel arra utal, hogy a férfi Jock.

Bobby: a terhesség hallatán kissé elbizonytalanodik, s elvonul megbeszélni Pamelával a teendőket. Elmagyarázza neki, hogy mindig is őt szerette, azért veszi el, mert szereti, s ebben nem akadályozhatja egy gyerek sem. Bízik a jövőjükben, s végül oltár elé vezeti immár másodszor bájos Pameláját, miközben emlékképek villannak fel az első esküvőjükről. Ellátogat Jennához, aki nem számít Bobby jelentkezésére. Bobby biztosítja a nőt, hogy gondoskodni szeretne a gyermekről, de a nő elzavarja. Pamelával megbeszélik a gyerek miatti problémákat. A Parmellee ügy neki sem kecsegtet sok jóval, s egyre biztosabbá válik, hogy a férfi saját apja.

Samantha: Összetalálkozik férjével a butikban, de az mit sem sejt felesége vállalkozásáról. Felkeresi West, s közli vele, hogy míg nem bizonyosodik be Parmelee igaza, addig ne látogassa meg a kis Johnnyt sehol a városban.

Pamela: aggasztják a hallottak, s elbizonytalanodik az esküvőt illetően. Végül Bobby szuggesztív személyisége, s szerelme a férfi iránt oltár elé vezeti az asszonyt. Azonban továbbra is idegesíti Jenna terhessége. Kisebbrendűségi érzése van amiatt, hogy nem tudott szülni saját gyermeket férjének, miközben Bobby nyugtatni próbálja őt, s közli vele, sose volt számára más nő, s a gyermek, Christopher, a legszeretettebb kincsük.

Cliff: értesül Jenna terhességéről, s a témán lovagol az esküvő végéig, habár most kivételesen nem akarta, hogy Bobby és Pamela ilyen áron menjenek szét. Aprillel továbbra is találkozgat, de Jamie-t biztosítja szerelméről, s hogy szereti.

Ellie: Találkozik Wesszel a képtárban, akitől egy sárga rózsát, Ellie kedvenc virágját kapja. Southfork úrnője egyre bizonytalanabb, s úgy véli, volt férje visszatérhetett.

Clayton: felesége után indul a képtárba. Gratulál Pamelának és bobbynak az esküvőjükhöz.

Ray és Donna: kicsit megszeppen Ray, miután kifecsegi a hírt. Donnát biztosítja, hogy nem az övé a gyermek, s lelkiismeret-furdalást érez Donnát illetően. Jennát meglátogatja, s bocsánatot kér tőle is.
Donna ismét férje felé indul, de a béküléshez út bizony nagyon nehéz, s nem is biztos, hogy érdemes.

Jenna: Jockeyval beszél telefonon, aki győzködi, menjen el az esküvőre, Jenna azonban hallani sem akar róla. Leszidja Rayt, amiért elmondta Bobbynak a hírt, s elküldi Bobbyt, amiért az kötelességtudatból s felelősségérzetből meglátogatta a várandós asszonyt. Közli vele, semmit ne tegyen a gyermek miatt.
Előzmény: ati86 (368)
ati86 Creative Commons License 2009.07.21 0 0 368
230. rész - Bobby második házassága
Rendezte: Leonard Katzman

Jockey: egyre inkább szövögeti terveit B.D. Colhunnal, aki Szaúd-Arábia elleni csapásra készül, természetesen szupertitkos körülmények között. Újra kiköti, hogy Colhunnak garanciát kell vállalni arra, hogy Jockey neve semmilyen körülmények között nem merülhet fel a katonai akció kapcsán. Közben Colhun egy kis bemutatót tart neki a telefonban egy robbantásról. Szemmel láthatóan meggyőzi Jockeyt szavahihetőségéről. Bobbyt továbbra is fűzni, ne menjen hozzá Pamelához, miközben Bobby elszánt, s figyelmezteti bátyját, ha bármit is ellenük tesz, megnézheti magát. Mandyvel való kapcsolata egyre aggasztóbb, s felkeresi a divatcég vezetőjét, hogy megvásárolja a boltot, az azonban nem eladó. Továbbra is nyomoztat Parmelee után, hogy minél többet megtudjon a titokzatos emberről.

Bobby: Jockeynak segédkezik az Ál-Jock elleni harcban, miközben már gőzerővel készül az esküvőre. Pamelával az esküvő előtt egy tisztásra tesz kitérőt, ahol megvallja szerelmét a nőnek, s megmondja neki, sose hagyja el, bármi történik is. Ezután csókolózásba fognak. Felkeresi Jennát, de csak Charlie-t találja otthon, aki Bobbyt ridegen elutasítja. Már a nászindulóra készülnek, mikor Ray elszólja magát Jenna terhességéről, s Bobby ennek hallatán ledermed.

Samantha: továbbra is folytatja Jockey elleni áskálódását, s mindent megtesz, hogy Mandyt felfuttassa, seltüntesse férje életéből. Elmeséli Ellienek, hogy felkereste West, s számos jel arra utal, hogy Wes valóban Jock. Közben felkeresi Johnnyt Parmelee egy focimeccsen. Már gőzerővel dolgozik Pamela esküvői előkészületein.

Pamela: az esküvő napja már élénken foglalkoztatja a fantáziáját. Testvérét kéri fel tanúnak, aki igent mond a felkérésre. Bobbyval az esküvő előtt egy kis kitérőt tesznek egy tisztásra, majd onnan rohannak a már kezdődő ceremóniára. Jamie segít neki felöltözni, majd, miután kijön a szobából, meghallja Ray lesújtó bejelentését Jenna várandóságától.

Cliff: April Stevens látogat el irodájába, hogy Jack részéről tárgyaljanak, ám az üzleti megbeszélés intim percekbe csap át. Rajtakapja Jamie a két embert, s egy poharat dobva Cliff után, kirohan a Barnes-Wentworth cég irodájából. Cliff próbál békülékeny hangot megütni, de hiába, a nő elhagyja. Aprilt viszi el Pamela esküvőjére, s Jamie meglehetősen nehezen viseli az asszony jelenlétét. Jack sem ugrál érte.

Ellie: az esküvő napján megjelenik Wes Parmelee a ranch mellet, s közli vele, hogy találkozni akar vele a képtárban. Ellie, kissé vonakodva, de beleegyezik a meghívásba, avval a feltétellel, ha a férfi elhagyja az esküvő helyszínét.

Clayton: továbbra is idegesíti az idegen jelenléte, s Ellie-re gyakorolt hatása, s nehezen tudja türtőztetni magát

Ray és Donna: Ray megtudja Jennától, hogy gyereket vár, s megígéri, nem mondja el senkinek a hírt. Az esküvőn összetalálkozik Donnával, akivel bunkó módon társalog, amihez hozzájárult a több pohárnyi tömény ital leküldése is. Megdöbbentő bejelentést tesz az esküvői szertartás előtt. Jenna gyermeket vár Bobby Ewingtól.
Donna továbbra sem boldogul Rayjel, de minden alkalmat megragad, hogy közelebb kerüljön hozzá ismét.

Jenna: megkéri Rayt, nehogy elmondja a baba jöttét Bobbynak, majd maga megoldja a problémáját. Charlie-val ismét összevesznek, s lánya anyját okolja, amiért Bobby mást akar feleségül venni.
Előzmény: ati86 (363)
Stargazer 92 Creative Commons License 2009.07.21 0 0 367
Ez a mai is nagyon jó volt.
Samantha egyre profibb J.R. idegesítésében.:)Ez a filmrendezős ügy kapóra jött.
Drukkolok Ray-nek meg Jennának.A sorozat legnormálisabb szereplői közé tartoznak.

Ja,Wes Parmelee helyzete már az előző részben egyre szilárdabb volt,de most már egyre jobban.Azért az olajvállalkozók bálján bejelentett mondatok nem voltak semmik.Akár Jock Ewing akár nem,nem egy elveszett karakter.Eddig az egyik legfantáziadúsabb szereplő.
Előzmény: ati86 (364)
encián Creative Commons License 2009.07.21 0 0 366
Eddig minden epizódot részletesen leírtál, pont ezt nem, amit nem láttam. B@sszus, sose tudom meg, mi történt tegnap.:-)))
Előzmény: ati86 (364)
HG. Creative Commons License 2009.07.21 0 0 365
Mi lesz ennek a Parmelee-s szálnak a vége?
Valahogy nem emlékszem...
Előzmény: ati86 (364)
ati86 Creative Commons License 2009.07.20 0 0 364
A mai rész nagyon jó volt. A Jennás dolgok, meg Parmelee egyre biztosabb helyzete.
Előzmény: ati86 (363)
ati86 Creative Commons License 2009.07.20 0 0 363
229. rész - Harc a felségterületért
Rendezte: Michael Preece

Jockey: Samantha bosszantja, miután kiderül, hogy a szűk családi titkokról sokat tud az idegen "Jock",s apukájának nevezi a jövevényt. Jockey egy közönséges csalónak tartja, s mindent elkövet Bobbyval, hogy bebizonyítsák Parmelee egy manipulátor. Később összefut April Stevensnek, aki említést tesz neki Jackről, és a jogosan járó részéről. Jockey burkoltan üzen Jacknek a nővel. A Colhunnal való megbeszélés is leköti minden idejét, s egyre közelebb kerülnek a megállapodáshoz. A pénzbeli dolgok viszont még hátra vannak, de kiköti, hogy ne szerepelhessen soha a neve a híradásokban, ha esetleg balul üt ki az arab terv. Mandy fotózása továbbra is idegesíti, s már nyilvános megjelenésüknél sem hagyják őket nyugton. A nő élvezi a munkáját, s figyelmezteti Jockey-t, hogy odébbáll, ha nem hagyja békén a férfi.

Bobby: megígéri anyjának, hogy Parmelee után nyomoztat, s kifüstölik a bokorból, ha addig élnek is. Smithfield viszont figyelmezteti őt és testvérét, hogy a jog, és az igazság világa két különböző dolog, ezért ha nem is Jock Wes, de megnyeri a pert, minden övé lehet, ami annak idején Jocké volt, beleértve a Ewing Olajtársaságot is. Pamelával és Christopherrel elmegy hamburgerezni, mikor megpillantja Charlie-t egy züllött, motoros bandában. A lány többszöri ellenkezésére végül maga hozza el a helyszínről, s hazaviszi Jennához.

Samantha: mindent elkövet, hogy férjét bosszantsa, miközben új vállalkozása fellendülni látszik, s a divatcég megrendelései szuperlatívuszokban mérhetők. Felkeresi Wes-t, hogy anyagilag segíthessen rajta aki egy motelszobában húzta meg magát. Továbbra is azt állítja, hogy ő Jock, s a férfi titokzatossága is kezdi elhitetni Samanthával, hogy lehetséges, Jock, ha más arccal is, de visszatért közéjük.

Pamela: Cliffnek átadja az ígért 2 millió dollárt, de leszögezi, soha nem fog többé adni neki egy centet sem, mert a bátyját semmi más nem érdekli, csak maga és az üzlet. Bobbyval mennek hamburgerezni, mikor Charlie-t megpillantják egy züllött banda társaságában.

Cliff: megkapja Pamelától a 2 millió dollárt, amit várt, de húga leszögezi, soha nem kap többé semmit. Cliff kissé magába fordul Pamela jogos ellenvetése miatt, s végül eláll a Jordan Leevel kötendő üzlettől. Megismerkedik April Stevensszel, akiről megtudja, Jack volt felesége, s meg akarja szerezni tőle a Ewing Olajtársaság 5%-át. Jamievel való kapcsolata épp pihenőpályán van.

Ellie: meglátogatja Wes, aki továbbra is arról győzködi, hogy ő Jock. A nő képtelen hinni neki, először elküldi, majd elgondolkodik az idős férfi szavain. Wes kijelenti, nem tántorít, s megszerzi, ami jogosan az övé. Felszólítja Claytont, neki van a legkevesebb oka, hogy Southforkban legyen. Később Punk feleségével beszélget, aki azt mondja Ellienek, biztos tudná, hogy ő Jock, ha egyszer egy életet leélt vele. nem számít, megváltozott-e a külseje. Ellie bizonytalan, de nem zárja ki Jock visszatérésének lehetőségét sem.

Clayton: Wesszel kerül összetűzésbe, mikor az Elliet meglátogatja. Utasítja a férfit, hogy tűnjön el Dallasból.

Ray és Donna: visszaérkezik Washingtonból, s felkeresi Rayt. Jennáról faggatja, s szemmel láthatóan féltékeny a nőre. Ugyanakkor nem akar lemondani új életéről sem. Ray közli vele, hogy semmi sincs közte és Jenna között, de nem is tartozik Donnára, ugyanis nincs otthon vele, s elköltözött tőle.

Jenna: egyre nehezebben bír lányával, aki anyját okolja a Bobbyval megromlott kapcsolata miatt. Eközben orvoshoz jár, hogy kiderítsék, mi a baja, végül kiderül, hogy terhes, s Bobby gyermekét várja.

Jack: nem sok szerepe volt, azon túl, hogy a testvérével találkozott, s beszámolt neki ex-nejéről.
Előzmény: ati86 (360)
szokimi Creative Commons License 2009.07.20 0 0 362
durva volt...én láttam :)....Csoki nagyon lepukkant volt, de Samantha még ott is jól nézett ki...a történet nem volt túl izgalmas, majd elaludtam rajta
Előzmény: Törölt nick (358)
ati86 Creative Commons License 2009.07.18 0 0 361
Máshol olvastam, hogy nem tartják túl jónak ezt az évadot. Szerintem ez nem igaz. A Jockos történet egyedülálló, érdekes helyzetet vetett fel végre Ellie-nek illetve a családnak is. Végre újra van szerepe. Bobby, sokakkal ellentétben, ismét a régi, s ez az eseményszál sokkal inkább illik a Dallasban, mint az a siratós, mélabús, fantasztikus álomévados döglődés.
Ray és Donna kapcsolata, sajnos, az életben is inkább így alakult volna, mint ahogy most. Két, nagyon különböző ember ugyanis nem tud huzamos ideig együtt élni, ha alapvetően más életcéljuk van. Az örökbefogadásos történet azonban nagyon megható volt. A Mandys események is így jók, ahogy most vannak, ugyanis, ha Jockey anno komolyan gondolta, hogy a nő más mint a többi eddigi, furcsa lett volna, ha olyan gyorsan szétmennek, mint az álomban. Ráadásul a sorozat nem ismétli itt önmagát Samantával, mint egy évvel korábban, ahol már sokadszorra visszamegy férjéhez. A Hattyúdalban épp Jockeyn heverészett a nő, s tényleg őszinteségi roham jött a férfira, a 202. rész körül meg már majdnem kiadta a nő útját. Ez lenne következetesség????
Egyedül Pamela és Jamie esett kissé vissza, de Markkal való házasságkötése után talán a teljes süllyesztő várt volna rá a Ewing családdal megszűnt kapcsolata miatt. Azt ne számítsuk ide, hogy alkalomadtán elviszi Ellie-nek Christophert.
Úgyhogy nekem tetszik az évad. Nagy törés az előzőhöz, de a valóságba ez illik jobban. nem a puszipajtás Cliff-Jockey-páros.
ati86 Creative Commons License 2009.07.18 0 0 360
228. rész- A látszat néha csal

Jockey: megbeszélést folytat Colhunnal, egy lehetséges katonai magánakcióról az arab térségben az alacsony amerikai olajárak miatt. Mindent titkosan akar megszervezni, s még a nevét sem szeretné hallani, ha az akció létrejön. A megbeszélésen már konkrétnak tűnő tervekről is szó esett. Magánéletében nincs túl nagy változás, Mandy fehérneműs képe egy újságban azonban felizgatja, s utasítja a nőt, hogy azonnal hagyjon fel a modellkedéssel, mert szerinte erkölcsileg megkérdőjelezhető foglalatosság. A nő megtenné neki, ha odaköltözhet Southforkba, s Jockeyt elhagyja Samantha. Wes Parmelee Jockként bemutatkozva fiának szólítja, aki az egészet egy okos kis trükknek gondolja, s felszólítja az agg embert, hogy hagyja el Dallast, amilyen gyorsan csak tudja. Miután a férfi bejelenti távozási szándékát, utoljára még felemlíti neki és Bobbynak a legendás vadászatot, mikor Jock súlyosan megsérült, s amelyről csak ők tudhatnak. A családi eset megemlítése hallatán tátva marad a szája.

Bobby: az olajvállalat ügyei, és az akörüli finanszírozási gondok kötik le minden idejét. West ő sem veszi komolyan, s egyik este meglátogatja Rayjel a motelszobájában. Utasítja, hogy szálljon ki az életükből, mert nekik csak egy apjuk volt, s az meghalt. Parmelee pedig továbbra is erősködik. Miután Wes beszámol arról a bizalmas vadászatos esetről, amelyben csak ő, Ray, Jockey és Jock volt érintett, elbizonytalanodik, s nem jut szóhoz a beszámoló kapcsán.

Samantha: minden adandó alkalmat megragad, hogy férjébe köthessen, s cukkolhassa. A Mandy-fotót is közvetve odadugja elé, hogy attól a család szeme láttára zavarba jöjjön. A parmelees történet, s Ellie problémája őt is megviseli, s próbál anyósának mindenben segíteni, miközben férjét minél inkább ki akarja készíteni.

Pamela: nem volt sok szerepe azon túl, hogy Bobbyt támogatja az Ál-Jock-ügyben. Kételkedik abban, hogy ő lenne Jock. Hosszas huzavona után végül odaadja Cliffnek az ígért pénzt, de bátyja terveivel, s módszereivel továbbra sem ért egyet.

Cliff: Jock "visszatérését" nevetségesnek tartja, s csak cinikusan nevet az egészen. A legjobb viccnek azt tartja, vajon Jockey hogy reagál apja visszatértére. Miután Pamela érzéketlennek, s az emberi kapcsolatokra teljesen alkalmatlannak tartja őt, elhatározza, hogy engesztelésül meghívja ebédelni felpaprikásodott hugicáját.

Ellie: Miután Punknak és neki elmesélte Parmelee a vele történteket azon a bizonyos viharos repülésről, elbizonytalanodik, s tanácstalan lesz a Jock ügyben. Józan esze azt diktálja, hogy nem szabd hinni a férfinak, ugyanakkor az olyan dolgokat tud Punkról és róla, illetve a repülés körülményiről a dzsungelben, hogy realitásérzéket megingatja, s elbizonytalanodik. Bobby próbálja megnyugtatni anyját a férfi szélhámosságáról.

Clayton: felszólítja West, hogy azonnal hagyja el Dallast, ha nem akar súlyos összetűzést. Kiáll Ellie mellett, s figyelmezteti a betolakodót, hogy mindent megtesz feleségéért, s az utolsó pillanatig nem engedi, hogy Ellie-t elvegye tőle.

Donna és Ray: Ray Bobbynak segít a weses ügyben, s ő az, aki talán leginkább úgy hiszi, valóban lehet Jock a férfi. Mindvégig kissé furcsának tartja az idegent, de ugyanakkor közelállónak is.
Donna visszaérkezik Dallasból, amire még Ray sem számított. Elmondja neki, hogy többször is kereste férjét, de sajnos nem volt otthon. Tulajdonképp egy egy csendesebb periódus kezdődött köztük. Donna élvezi a munkáját, habár a tennivalót meglehetősen soknak tartja.

Jenna: Nem volt szinte szerepe

Jack: meglátogatja volt felesége, April Stevens, aki, egy hivatalos bírói végzésre hivatkozva, joggal tarthat igény 5 éven keresztül férje jövedelmének felére. Ezzel a Ewing Olajtársaság 10%-ából 5% törvény szerint jár neki.

Jamie: úgyszintén hanyagolták
Előzmény: ati86 (359)
ati86 Creative Commons License 2009.07.18 0 0 359
Sziasztok!
A hét utolsó három epizódjának összefoglalóját (228-229-230) hamarosan közzé teszem...
szokimi Creative Commons License 2009.07.15 0 0 357
Érdekes, hogy Áprilisra emlékszem, de arra nem, hogy Pamela el fog tűnni.

...és Wes Parmalee-ra sem emlékeztem....mi lesz ebből? gondolom, valami csaló.
Előzmény: ati86 (356)
ati86 Creative Commons License 2009.07.14 0 0 356
Igen, HG-nek igaza van. Csak Pamela végleges eltűnése után fog összejönni Aprillel Bobby. Ám soha nem csalja meg Pamelát, s mint lehetséges barátnő sem merül fel egészen annak eltűnéséig. Az is igaz, hogy a nő egy darabig Cliff barátnője lesz.

A múltkori összefoglalómban kifelejtettem Cliffet. Cliff a tegnapi részben egy ún. foglalót adott Jacknek, biztosítván azt, hogyha Jack meggondolja magát, s a 10 %-nyi részesedését el szeretné adni, neki ajánlja fel. Végül meg is egyeznek. Donna előretörése kissé zavarja, s nem boldogul otthon Jamievel sem, aki ugyan odavan férjéért, de Cliffet csak saját maga és önző céljai érdeklik, s erre minduntalan figyelmezteti a nyitott szemmel járó, s józanul gondolkodó felesége.
Előzmény: szokimi (352)
szokimi Creative Commons License 2009.07.14 0 0 355
De Jockey miért játszik ilyen fejjel macsót? :)

Az nem rémlik, hogy Dzsémivel mi lesz, de az mindenesetre gyanús, hogy még mindig csak az also starringban jegyzik, miközben Jack mér felkerült a nagyok közé.
Előzmény: HG. (354)
HG. Creative Commons License 2009.07.14 0 0 354
Az még odébb van.

Emlékeim szerint Április előbb* Cliff nője lesz (ha végre valahára ki tudja rakni szegény Dzsémit), mert Bobi és Paméla ugye most ismét egymásé.

Aztán Pamela autóbalesetet szenved és eltűnik, Bobi keresi, stb. stb.

*és persze meglepődnék, ha Dzsoki nem dugná meg.
Előzmény: szokimi (352)
szokimi Creative Commons License 2009.07.14 0 0 353
az a megdöbbentő, hogy mennyi whiskyt tud meginni egyetlen rész alatt :)
Előzmény: ati86 (349)
szokimi Creative Commons License 2009.07.14 0 0 352
Engem a pót Ellie hangja nem zavart.....egyértelmű volt, hogy könnyebben megszokjuk.
...Mark hangjára nem emlékszem, így a csere sem tűnt fel.

Arra jól emlékszem, hogy a hamarosan megérkező April, majd Bobbyval szűri össze a levet?
Előzmény: ati86 (347)
ati86 Creative Commons License 2009.07.14 0 0 351
226. rész - A király
Rendezte: Leonard Katzman

Jockey: Az arab országok olajdömpingje ellen irányuló üzleti akciókra készül társaival, miközben Mandyvel találkozgat. Egy alkalommal észreveszik Mandy követőjét, és kifaggatja a titokzatos követőt, viszont nem tud kiszedni belőle semmit. Később, egy megszervezett akció keretében, Mcsween és az emberei elfogják a pasast, akiről kiderül, hogy magánnyomozó. Megzsarolja, s követeli, hogy szálljon le róla és szeretőjéről. A nyomozó bólintással válaszol arra, hogy Samantha bérelte fel. Később összefut feleségével, de egy szokásos elejtett sziporkán kívül nem történik semmi.

Bobby: A Ewing-mező robbantása körüli problémák kötik le figyelmét. A robbantó felesége felkeresi irodájában, s azt kéri tőle, hogy segítsen az amúgy, magát önként feljelentő férjén, aki ittas állapotban, elkeseredettségében gyújtotta fel a mezőt. Kéri, hogy látogassa meg a börtönben, s próbáljon valami módon segíteni rajta. Bobby eleinte vonakodik, s furcsállja az egész helyzetet, de végül Pamela nyomására beleegyezik a találkozóba. Mikor odaérnek a megbeszélt helyre, a tettes már felakasztja magát cellájában. Egy alkalommal meglátogatja Rayt, akinek kifejezi háláját mindazért, amit Jennáért tett a költöztetés során.

Samantha: egy modellügynökség irányításába fog, ahol szebbnél szebb modellek vonulnak fel előtte, de neki egyik sem tetszik. Eltökélt szándéka, hogy Mandy Wingert szerződtesse, aki nem mellesleg férje szeretője, s óriási szexuális vonzerővel rendelkezik.

Pamela: Bobbynak segédkezik a Ewing-tűz körüli eseményekben. Ráveszi férjét arra, hogy bár elítélendő, amit a gyújtogató művelt, mégis segítsen rajta. Jennával beszélnek a jövőről, Bobbyról. Próbálja megérteni Jenna érzéseit, aki még mindig azt állítja, mindennek ellenére szereti Bobbyt.

Ellie: Wes Parmeleevel volt két jelenete. Egyik alkalommal számlákat hozott neki az idősödő gondnok, a következő alkalommal már Ellie kereste. Mikor az üres házba belépett, Jock személyes tárgyait találta a gondnoknál. Értetlenkedve és meglepődve kérdezte a férfit, vajon hogy kerültek hozzá volt férje holmijai, aki a dél-amerikai dzsungelben eltűnt és életét vesztette. A férfi magabiztosan állítja, hogy a tárgyak mindig is az övék voltak. Ellie dermedten mered a férfira.

Clayton: ma nem szerepelt

Ray és Donna: Dave Culver szenátor érkezik Southforkba, ahol Donnával értekezik. Egyre inkább beleveti magát a politikába, s magát is egyre fontosabbnak, hasznosabbnak gondolja. A végén csatlakozik Dave-kez a washingtoni útra, ám előtte Rayjel beszélget. Döntésre nem jutnak, de már egyre távolabb kerülnek egymástól, s egyéni céljaikat már nem képesek, s nem is akarják háttérbe szorítani a kapcsolatukért.
Ray Jennánál vacsorázik, ahol egyre nehezebb megfékezni a serdülő Charlie-t. Őszinte vallomást tesz Jennának az egykori Pamela-szerelemről, s arról, hogy az ő helyzete is hasonló az övéhez. Jennával egyre bizalmasabb viszony alakul ki, s a szépségét is megemlíti neki.

Jenna: Pamelával volt fontos jelenete. Közli vele, hogy továbbra is szereti Bobbyt, de nem tud emelt főve búcsút inteni neki, s nyugodt szívvel gratulálni Pameláéknak. Ray próbálja lelki világát ápolni egyrészt Bobby, másrészt az egyre kezelhetetlenebb lánya miatt.
ati86 Creative Commons License 2009.07.11 0 0 350
225. rész - Valamit valamiért
Rendezte: Michael Preece

Jockey: részt vesz a Bobby és Jeremy Wendell által megbeszélt vacsorán, ahol rájön, Jeremy voltaképpen be akarja kebelezni a Ewing olajtársaságot a krízis közepette. Óva inti Bobbyt a kigyulladt mező újraindításától, ugyanis szerinte ez hosszútávon csak a cég leépülését hozhatja. Jack 10 %-ára fáj a foga, s mivel nem tudja megszerezni, figyelmezteti Jacket, hogy nem kívánatos vendég a Ewing-házban. Emellett Mcsweennel nyomoztat a férfi múltja után. Később Mandyhez rohan, mert észreveszi, hogy figyelik, s pánikba esik. Eközben próbálja nyugtatni a megrémült teremtést. A film végén a leszerelt tábornokkal filozofál egy lehetséges katonai akcióról az arab országok ellen az USA-beli olajdömpingjük miatt.

Bobby: megkeresi egyik munkása, s azt közli vele, hogy óriási hiba a mezőt lezárni, mert a munkások abból élnek, s sokakat a kilátástalanság ösztönöz meggondolatlan cselekedetekre. Bobby már majdnem megnyitná a mezőt, mikor Jockey óva inti a "meggondolatlan cselekedettől". Egy telefonos megbeszélés után Jeremy Wendellel tárgyal a Ewing olajtársaság jövőbeli sorsáról. Jockey gyorsan átlát a szitán, s bátyjával egyetértve elvetik a West Star ajánlatát. Ezután Christopherrel fürdőzik és játszadozik a medencében. Pamelával már lélekben az esküvőre készülnek, s bájosan édelegnek egymással.

Samantha: elhatározza, hogy nem fog többé inni, s valami olyan foglalatosságot keres magának, aminek több értelme van annál. Mindet elkövet, hogy Jockeyval incselkedjen, s egy pornólap is érkezik férjéhez Southforkban. Hogy döntésének nyomatékot adjon, elmegy egy ruhaüzletbe, s megvásárolja annak tulajdonjogát. A tulajnak egy tisztessége csekket állít ki 50 000 dollárról, de jelzi neki, hogy a boltban maradhat eladónak.

Pamela: már az esküvői ruhák között válogat Jamie-vel, s Bobbyval a medenceparton édeleg. Később elmegy vacsorára Southforkban, ahol mindenki szívesen fogadja, kivéve Jockey, aki a háta közepére sem kívánja öccse volt és leendőbeli feleségét.

Cliff: nyomasztja a Jamie-vel való kapcsolata, valami hiányzik neki, s úgy érzi, feszültséggel terhes emiatt. Jamie próbálja nyugtatgatni, hogy ez nem ő miatta van, csak túlvállalta magát férje. Továbbra is lebegteti a válás lehetőségét. Míg a vazektómiás ürügy még inkább elfogadható volt, bár az sem nagyon, ez már inkább gyomorforgató és ízléstelen, hogy valaki így próbáljon szabadulni valakitől. Donnával tárgyal a washingtoni lobbiról, majd később Jackkel beszélget, s magasról beszél neki, miszerint ő megmondta, a nagy Jockey bácsi mindenkit tönkretesz. Megvásárolná Jack részét, hogy azzal visszavágjon Jockeynak, de az ifjú nem adja.

Ellie: megismeri az új gondnokot, akire mély benyomást tesz a ranch úrnője. Samanthának próbál lelkiekben segíteni az alkoholfüggőségből való kikecmergéshez.

Clayton: bemutatja Wes-t Ellienek, s nagyon elégedett a munkájával. Ellienek segít az esti vacsora és Pamela fogadásának megszervezésében.

Donna és Ray: Ray Jennának segít a költözésben, s egy lóvásárlás után meglátogatja az új házban. Kicsit tapintatlan megjegyzést tesz Pameláékról. Házassága Donnával már egyre nagyobb törésvonalat mutat, s egy kiadós beszélgetés alkalmával rávilágít arra, hogy két teljesen különböző ember próbál együtt élni, de nem megy, mert ezek az akadályok leküzdhetetlenek. Leszámol illúzióival, s elmondja Donnának, lehet, nem ő az ideális felség számára. Donna is hasonlóképp érez, bár még nem tör ki belőle az érzés, s a problémák elől pedig mindinkább a politika világába menekül.

Jenna: nem sok szerepe volt ma sem
ati86 Creative Commons License 2009.07.11 0 0 349
Az egyik kép (szmokingos) 1982 végén, a másik 1986 környékén készült. Megdöbbentő.
Előzmény: ati86 (348)
ati86 Creative Commons License 2009.07.11 0 0 348
Az évad elején sok változásra lehetett felfigyelni. Jockey irodáját a robbanás után jól kirittyentették. Az eredeti történet szerint nem is volt robbanás, ugyanis álom volt csak. Lehet, hogy J.R. már ráunt a fakó irodabútoraira.
Larry Hagman igencsak megőszült, drasztikus változáson ment át 15 rész alatt. Az álomévad vége felé lekerült a paróka, mostanra teljesen kiőszült, s bizony látszik rajta, hogy már nem mai gyerek. Megkeseredettebb, mint eddig volt. A 8. évad elején még hajasbaba volt, mostanra már az a kevés is tiszta ősz.
Cliff is mákosodott, de nem olyan mértékben, mint Jockey.
Bobby haját kissé megigazították, a kiváló fizikuma, még az egy éves kihagyás ellenére is, megmaradt. Bár igaz, nála is megjelentek már a halántékán bizony jócskán ősz hajszálak, ami még a gyatra képminőség ellenére is láthatók. A 11. évad végi nyíratkozásánál lesz még szembetűnőbb.
Pamela arca már teljesen szét van nyújtva, de a haja ismét nagyon jó.
Samantha továbbra is jól néz ki, s kezd fiatalabbnak látszani az amúgy nála jóval fiatalabb Pamelánál.

Előzmény: ati86 (347)
ati86 Creative Commons License 2009.07.11 0 0 347
Szia!
Igen, próbálom. A fórumot is lehet vele élesztgetni. A szinkronhangok probléma nekem is feltűnt. Katherine-é és Angelicáé is Détár Enikő volt. Vagy Donna Reednek ( a pót Ellie) ugyancsak Dallos Szilvia, aki Barbara Bel Geddesnek kölcsönözte magyar hangját. Sokan azt mondják, bizonyos szempontból következetlenség, én azt mondom, ha két mellékszereplő megkapja ugyanazt a szinkront nyilván más-más részeknél, semmi gond nincs vele. Angelicához éppúgy passzolt Détár szépen zengő, pozitív értelemben vett rekedtes hangja, mint Katherine-hez.
A Barbara Bel-cserénél nyilván Ellie folytonosságát akarták sugallni Dallos folytatólagos szinkronjával. Donna Reednek is jó volt, de ha már választani kell, Barbarának jobban állt. Olyan mamásabb, kedvesebb Ellie hang. És Barbara mamásabb, kedvesebb, érzőbb is volt, mint Donna Ellie Reed.
Eleinte Mark hangja Sörös Sándor volt, aztán őnála is váltottak.
Előzmény: szokimi (346)
szokimi Creative Commons License 2009.07.11 0 0 346
Te ezt nagyon komolyan veszed! :)
De nem baj....biztos lesz olyan, hogy lemaradok majd egy-egy részről, akkor majd itt elolvasom :)

Viszont.....az feltűnt, hogy a szinkronhangokat nem csak egyszer használták?
Pl: Katherine Wentworth magyar hangja is Détár Enikő volt, úgy ahogy Angelica Nero is.....de Afton hangja is visszatért most Jack új barátnője "használja".
Előzmény: ati86 (344)
szokimi Creative Commons License 2009.07.11 0 0 345
Én emlékszem!
Rendszeresen emlegetem is Lufit, Szavannát, Pumélát, Flokit, és a többieket. :)
Ha sikerül valakitől megtudnod valamit a letölthetőről, léccci szólj nekem is.
A nyomtatott már nekem sincs meg, sajnos :(
Előzmény: Hierro Nyh. (342)
ati86 Creative Commons License 2009.07.09 0 0 344
224. rész - A régi kerékvágásban
A történet az előző rész folytatása, rendezte Leonard Katzman

Jockey: házassága továbbra is romokban hever, s Samantha mielőbbi kipenderítését tervezi. Egyik este egy üveg vodkát visz fel feleségének, aki azonban elküldi férjét, s a vodkás is visszaküldi neki. Mandynek megígéri, hogy hamarosan elküldi feleségét, s minden probléma elhárul előttük. Donnát arra akarja rávenni, hogy politikai-közvetítői vezetőszerepet vállaljon az olajvállalkozók segítésével Washingtonban. Mögöttes célja azonban Cliff Barnes hosszútávú ellehetetlenítése. A kigyulladt Ewing olajkút miatt Bobbyval konzultál, és nehezményezi, hogy nem szólt neki hamarabb a tűzesetről. Éppen Mandyvel vacsorázik, mikor egy magánnyomozó figyeli őt és kedvesét. Jennának at tanácsolja, hogy maradjon Southforkban, hogy bármikor találkozhassanak, s Charlie is jól érezze magát. Látszólagos nagyvonalúsága mögött aljas érdek húzódik meg, hogy Pamela és Bobby kapcsolata tönkremenjen.

Bobby: a visszatérése majdnem zökkenőmentes volt, a mai részben már egyáltalán nem érződött a gyors váltás, Bobby ismét újra a régi a szerepében. Értesítik a Ewing kút kigyulladásáról, s végül sikerül megfékezni a tüzet a közreműködésével. Szándékos robbantást sejt, s úgy akarja elejét venni az esetnek, hogy egy időre leállítja a kitermelést a mezőn. Evvel időt nyerve, s remélve, hogy a tettes előkerül. Pamelával már a közös jövőt tervezik, s még a kissé vonakodó Cliff is már az enyhülés jeleit mutatja. Jamie meghívja őt és Pamelát vacsorára. Jockey és Bobby együtt mutatják be Donnát az olajvállalkozók előtt, aki kellő politikai tapasztalattal rendelkezve az érdekképviselet élére áll.

Samantha: alkolholizmusa továbbra is tart, s eközben Mandyvel találkozik. A nő magasról és fölényesen beszél neki Jockeyról, aki szerint azért hagyta el Jockey szexuális értelemben nejét, mert képtelen lemondani az alkoholról, s már a teste sem a régi. Samantha figyelmezteti Mandyt, hogy a Jockeyval való kapcsolata csak ideig-óráig tarthat, ugyanis vissza fog menni őhozzá. Elmondja még azt is, hogy Jockey mindent és mindenkit tönkretesz, mellette nem lehet boldog az ember. Egy este becsalja magához Jockeyt, hogy lássa, valóban nem kívánja-e a nőt. Mikor bebizonyosodik ennek ellenkezőjéről, ellöki magától, s figyelmezteti, többé semmi köze sem lehet hozzá. Elmondja azt is, hogy most már talált egy fontosabb célt az italozásnál, s képes letenni az üveget. Egy magánnyomozót bérel fel férje és Mandy figyeltetésére.

Pamela: Samanthával ebédel egyik alkalommal, mikor észreveszi, hogy a nő újból iszik. Próbálja jobb útra téríteni az alkoholproblémákkal küzdő asszonyt, de egyelőre hajthatatlan, s nem lát más kiutat. Részt vesz Cliff vacsorameghívásán Bobbyval. Donna jelöltetésében, annak ellenére, hogy sokra tartja, a Cliff elleni akciót látja, de Bobby próbálja nyugtatni, hogy ez nem így van.

Cliff: az olajvállalkozói lobbi folyamata köti le minden percét, s mindenkin átgázol, aki hátráltatni akarja, vagy tanácsot adni neki. Feleségét, Jamie-t is keményen leteremti, amiért az tanácsokkal látta el, s figyelmezteti, hogy az akció nem Cliff ötlete volt. Megismerkedik személyesen Jackkel. Megdöbbenve hallgatja, mikor Jockey, kaján vigyorgás közepette, bejelenti Donna Crebbs jelölését.

Ellie: Ma nem volt sok jelenete. Samantha és Donna társaságában reggelizett, s hallgatta Samantha panaszkodását.

Clayton: Rayjel intézte a farm ügyeit, s főgondnok keresésében és kiválasztásában segített neki.

Donna: a mai rész egyértelműen Donna jelölése körül forgott. A Rayjel való kapcsolata továbbra is aggasztó. Egy alkalommal ellátogat a közös házukhoz, de gyorsan visszafordulva onnan, kissé elgondolkodva, elhajt. Többek között a házassága kilátástalansága miatt fogadja el egy kis gondolkodási idő után Jockey kecsegtető ajánlatát.

Ray: kapcsolata feleségével meglehetősen rossza, a mi részben már nem is beszéltek egymással. Jennának segít új házat keresni, s próbál kommunikálni vele, most, hogy feleségével már képtelen. Problémái elől menekülve a munkába temetkezik, s a főgondnokot keres a farmra Claytonnal. Egy Wes Parmelee nevezetű idősebb urat vesznek fel a farm rendezésére, aki meglehetősen furcsa ember. A film végén egy képet vesz elő holmijaiból, amin a fiatal Ellie Southworth képe látható.

Jenna: most, hogy Bobby Pamelát választotta, nem látja értelmét, hogy Soutforkban maradjon. Még Jockey ellenvetése sem tántorítja el céljától, s elhagyja a ranchet. Ray segít neki az új házba beköltözni. Problémáit Charlie ellenkezése is tetézi, aki nem szeretné elhagyni a farmot és a lovakat.
ati86 Creative Commons License 2009.07.08 0 0 343
223. rész - A visszatérés

Az epizód egy kis háttérmagyarázatot követel. A történet visszaugrott a 191. részhez, ahol Bobby megkéri újból Pamela kezét Lucy esküvője után, s ott is alszik Pamela házában. Itt még a valóságban vagyunk, Bobbyék leoltják a lámpát, s aludni térnek.
Ray és Donna miatt meglehetősen feszült a hangulat, mivel Donna kis olajvállalkozása sikeres, s még nagyobb profitra szeretne szert tenni. Ray emiatt önsajnáltatásba menekül, s semmire sem tartja magát Donna mellett, amiért persze feleségét okolja. Békülékeny hangot üt meg egy southforki esti órán Donnával a kis jövevény jövendőbeli érkezése miatt, de Donna képtelen az oldódásra.
Jenna és Bobby is kölcsönösen elbizonytalanodik az esküvőjüket illetően, de Jenna lesz az, aki a kezdő lépést megteszi a probléma feloldása felé.
Samantha újból inni kezdett Jockey és a fia iránt érzett önvád miatt. Jockey a mihamarabbi elköltözését sürgeti Samanthának, miközben Mandyvel tölti édes perceit, de ez egy csöppet sem érdekli a nőt.
Cliff és Jamie elvesztik a pert, s Cliff csak saját kudarcát látja az egészben, s a Ewingokat hibáztatja érte.

És akkor ugrás a 223. részre, mely a 9. évad nyitórésze, s egyben Bobby visszatérése, a realitásba való újbóli csöppenés.

Jockey: egyre kilátástalanabb helyzetbe kerül a cég az alacsony olajfelvásárlási ár miatt, ami nagyon nyugtalanítja. Próbál partnereket szerezni, hogy az olaj árát magasabbra vihesse, de a költségcsökkentés eléréséhez embereket is el kell küldenie. Mandy nyugtatni próbálja, s sürgeti Samantha eltávolítását Southforkból. Jockey megtudja Bobbytól, hogy öccse hamarosan újból feleségül veszi Pamelát, s egy csöppet sem tetszik neki. Ismét újabb aljasságon gondolkodik. Jack 10 %-nyi részesedésére fáj a foga, s mindent el akar követni, hogy kitegye a szűrét a társaságból.

Samantha: Nem volt sok szerepe, csak a Ewing férfiakat szidta, s Ellie szemére vetette, hogy egy rendes férj ott hon lenne az asszonyokkal.

Bobby: először láthattuk ma 29 rész után. Miután az esti lefekvés után reggel letusol, s elmegy a házból, megígéri Pamelának, hogy Jennának megmondja, őt veszi feleségül. A hírt elmondja Jennának, hogy Pamelát szereti, mire a nő ingerülten távozik Bobby mellől. Bobby figyelmezteti bátyát, nehogy aljasságon törje a fejét Pamela visszatérését illetően, ugyanis újra feleségül veszi a nőt.

Pamela: megdermedve szegezi tekintetét a zuhanyzó Bobbyra. Elmondja neki, hogy mit álmodott róla, hogy meghalt meg egyebek, s Bobby nyugtatni próbálja Pamelát a rossz álom után. A kijáratnál biztonságképpen hátranéz, jön-e valami gyanús jármű. Elmondja Cliffnek a hírt, hogy Bobby újra feleségül veszi, mire az kikelve magából a régi viszályra figyelmeztet. A medencében játszadozik a kis Christopherrel, aki nagyon örül szülei újbóli egybekelésének.

Jenna: nehezen veszi tudomásul Bobby döntését, értetlenkedve tekint rá, s szinte követeli, hogy Bobby ennyi idő után feleségül vegye, majd miután ez teljességgel lehetetlen, a haraggal vegyes fájdalomérzet kíséretében elmenekül Bobbytól.

Cliff: a tárgyalás után rengeteg pénzt vesztett, s az olaj ára is alacsony, ezért be akarja vonni a Kartellt egy lobbiba, hogy pénzt gyűjtsenek annak érdekében, hogy megmenekülhessenek az olajvállalkozók az alacsony olajár okozta esetleges katasztrófától. Jamie-t is keményen leszidja, kioktatóan beszél vele, figyelemre sem méltatja, pedig az próbált neki tanácsot adni olajügyekben. Ellenzi Pamela esküvőjét Bobbyval, s arra figyelmezteti, minden úgy fog folytatódni, ahogy régen, s soha nem lesz béke a Ewingok és a Barnesszok között. Érveit persze saját szempontjai alapján építi fel.

Ellie: Erősen megfedte Samanthát a Ewing férfiakra tett kijelentése miatt. Próbálja Jenna lelkét ápolni, de a nő nem hajlandó senkivel beszélni. Szeretné, ha Clayton minél több időt töltene vele, s felszámolná a houstoni ügyködését. A fortworthi marhavásárra mennek Claytonnal és Rayjel.

Clayton: Rayjel beszélget a farmról, a gazdaságról. Ray szeretne egy önálló vállalkozást indítani, s ebbe ő is szívesen becsatlakozna társként. Elkíséri Rayt a fortworthi marhavásárra.

Ray: A Donnával való kapcsolata egyre aggasztóbb, elbeszélnek egymás mellett. Megmutatja feleségének az új házat, melyben közös jövőjüket képzeli el, de a terv nem jár sikerrel. Egy vállalkozásba akar belekezdeni, hogy önértékelése helyreálljon, s ebbe Claytont is be akarja vonni.

Donna: hajthatatlan, s megmondja Raynek, hogy egy gyerek és egy ház nem oldja meg önmagában alapvető problémáikat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!