Engem azért meggyőztél a szaktudásoddal, úgy hogy elhiszem neked az inteligens aksit is. Lehet hogy kutya kérdésben nem vagy ott, de az elektronikában bizonyítottan!
El nem higgye már ezt vki. A lemezek rácsszerkezetében, az elektróda massza és szeparátor tekintében voltak nagyobb fejlesztések, de az ólomakksi alapvetően megmaradt annak ami a legelején is volt. Vannak rázkódás álló kivitelek, táskás szeparátorok, spirálc cellás, gázrekombinációs kivitelek stb.
amit kapsz boltban az csak 470 ohm-al van megcsinálva ez böven elég nekem több mint fél éve van elöl ledem a lámpába de az még nem szállt el (h7-ből viszont már a 3 párat cseréltem:):) szal birja normálisan.
A 20W ellenállás csak azokhoz az autókhoz kell amelyik visszajelzi a hibát(ezzel csapod be) ebből is azért kell ekkora hogy ne nagyon melegedjen.
Hali a mostani aksik már elég inteligensek és ha fullra lemerül akkor is képes vagy feltölteni csak kell egy kis idő amig észhez tér (ezt úgy látod hiába töltöd semi reakciót nem mutat de aztán egyszer csak elindul és elkezdi felvenni az áramot) szal minimumon kell tölteni ha nagyon lemerült tehát jól csináltad az izzóval de ha már újabb aksitöltöd van akkor az is ezt produkálja .
Köszönöm a választ, mindjárt megyek betenni az akkút lassan töltöttem és most alapon 13, 74 volt, gondolom jó Kérlek ird meg ezt a tipusu aksit hogy kell tölteni és mennyit SOLITE 36- 20GL.RC 80,CCA:410 CMF 45L 12v 45AH még 1x köszi
Köszi az infókat, ez megnyugtató... ha egy KED-es valamire azt írják, hogy "stabilizálz", az azt jelenti, hogy jobban bírja a feszkó-ingásokat? Vagy ennek ellenére érdemes egy ellenállást kötögetni ezeknél?
Ami itt itt történt 1xerű:) cseréltesd ki a rádiódat nem veled volt a gond a ceed bármit bekapcsolsz rajta fél óra múlva lekapcsolja .
kivéve ha szar a rádió ilyenkor nem látsz semmit mminden normálisan müködik csak alaphelyzetben szépen 150ma szeget úgy hogy kikapcsolt állapotban van.
Ez egy fura hiba volt mert jöttek 2-3-an hogy lemerült az aksi holott ezen a kocsin nem tudsz rajta hyagyni semmi fogyasztót.
szal
úgy vettem észre hogy beraktam az erőlködöt a kocsiba meg épitettem oldalra egy mélynyomót és kikapcsolom a rádiót a hangszorók kussba a mély meg puffog? hátra mászok erösitő bekapcsolva!! na mondom biztos láma vagyok de azért egy erösitöt még álmomban is be tudok kötni aztán felhivtam másnap a KIA-t és mondtam nekik hogy valószinű ez lesz a gond mert müszer szerint brutálisat vesz fel a rádió kikapcsolt állapotban. ár nekik is gyanus volt a rádió de nem volt ellene terhelő bizonyiték:):)
Leddel kapcsolatban a ceed nem jelzi vissza az izzó hibát igy lehet rakni ledet(amúgy is lehet csak egy 20w ellenállást kell beiktatni).
Ködlámpa nincs vezetékezve,kikell épiteni mindent ha azt akarja valaki olyan legyen mint a gyári kapcsolót is kell cserélni, nemtom mennyi az ára de megnézem csak szóljatok mert elfelejtem.
A szépséghez hozzá tartozik, hogy ma vagy másfél óráig sikáltam, porszívóztam, szárítgattam a RETZ -nél.
Én is remélem, hogy találkozunk, ha nem akkor egyszer összehozzuk "erőszakkal".
Na és akkor mindenkinek:
Egy kis tapasztalat az autóról, főleg a jövőbeli tulajdonoosoknak, hogy ne csak a múlt heti anomáliákból induljanak ki:
1.6 crdi sw Ex Lim. : 2700 km után hibátlan.
- Ma a mosás során alaposan körbe néztem és jelentem semmi festési hiba, hámlás, de még kőfelverődés sem - pedig számítottam rá a magyarországi utak és a balkáni kamionosaok rendkívűl hatásos mixe kapcsán - a kasztni hibátlan. Nekem a motorháztető is szép, nincs lógás vagy elállás.
- Az 5. /kombi/ ajtó is szépen pontosan csukódik.
- Nekem a hifi hibátlan és szépen szól, a vételi tulajdonságai különösen jók, igaz ha zavart tapasztal kicsit hosszadalmasan hangol újra, de mindig megteszi magától így minden adó tisztán szól.
- Nekem semmi zörgés - pedig minden szir-szarral tele pakoltam már a rekeszeket, plussz két tescos műanyag láda benne a napi bevásárlásokhoz - , pedig ma gurultam egyet rádió nélkül a velenció tó körül és próbálgattam és nem szól semmi.
-A lükvercet mostanra potosan veszi, ma például először életében hibátlan volt!!!! Egyszer se kellett rákuplungolni.
- Hogy "negatívumot" is mondjak:
Én továbbra is nehez találom a jó üléspozíciót, nem rossz, de nem is a legjobb. A Lacettiét egyszerőbb beállítani /a maradi kettős kerekes ülés emelés azért sokkal precizebben állítja az ülőlapot/ ott beleülök az ülésbe, itt meg rá. Az én vezetési stílusomhoz túl rövid az ölőlap és nem támasztja rendesen a combomat. A fék pedál hoz pedig nagyon vissza kell feszíteni a lábfejemet. Na, de azért soha rosszabbat. Az Octávia egy kínpad ehhez képest.
- Na és a mumus fogyiról: A multkor említett, hogy a feleségem 60-70 km alatt felküldte 8.8-ra a board szerint. Ma visszaküldtem 6.6-ra 50 km alatt. Volt időm egyedül szórakozni vele. Sík terepen egyen gázra az alábbi pillanatnyikat mutatta:
90: 3.8-4.1, de inkább 3.8 95: 4.5 100:5-5.1 110:5.5
Nem tudom, de van egy sanda gyanúm, hogy a "csoda fogyasztók" esetleg a pillanatnyi fogyik alapján mondanak véleményt és nem az egytankos átlagot mérik, de ez csak egy tipp.
Egyébként az autó mostanra minden sebesség fokozatnam mindenhonnan szépen és Rángatás!!! nélkül húz. Szuper!
Lehet, hogy nem is rossz biznisz bemutató darabot venni? kop-kop-kop !
Az elso helyzetjelzot siman ki lehet cserelni LEDre. Semmi baja nem lesz,allitolag a BMWnel kell berakni valami kutyut,mert az ugy jelzi,hogy ki van egve.Derasnak mar kb 2honapja ki van cserelve,az enyem is megvan,csak idom nem volt meg ra.
Akkor nagy szerencséd van!! :))) Ez nem hiszem,h zselés lenne,csak gondozásmentes (zárt kivitelű) és kálciumos és tasakos... a zselés irreálisan drága...(legalábbis pár évvel ezelőtt az volt) igy csak olyan helyre raktak olyat, ahol a felhasználás jellege megkívánta pl.: fejjel lefele is tud működni,nem folyik ki...
Ma te voltál 18 óra körül a tesco-ban? Ha igen, szép az autód! Kifelé haladtam mikor megláttam a KYS... rendszámot, mivel nem volt az autó körül senki, továbbmentem. Majd csak összefutunk egyszer.
A tempomat nagyon profi... Mondjuk az első bekapcsoláskor bénáztam egyet, ugyanis először találkoztam tempomattal. Ha kivettem sebességből vagy fékeztem akkor kikapcsolt, ha gyorsítottam akkor utánna visszaált a beállított sebességre. A sebességet stabilan tartotta dobnak fel dobnak le is.
Szerintem nagyon jó, pedig hülyeségnek tartottam, tesóm beszélt rá. Ők is lehet beneveznek egy 1.4-es EX rövid Cee'd-re, el.cs+-ra.
ez most gáz az opelnek, vagy gáz a LED-es égőknek... meglepő, hogy alacsonyabb áramfelvétel ilyen sokkot ad a fedcomp-nak... Cee'd-be remélem nem így van... a beszerelés megint más tészta, vétel előtt kicsit meg kell hát skubizni a lámpatestet...
elöl én sem hiszem, hogy gáz lehet a LED-ekkel, kérdés bírják-e a terhelést, de elvileg stabilizáltak, ergó kell nekik...