Keresés

Részletes keresés

neptancos Creative Commons License 2000.02.18 0 0 115
Megnéztem. A környékre csak a nyáron jön.
Kamikaze! Mész Harkányba?
n.
nyuszi_ Creative Commons License 2000.02.15 0 0 114
Szóval valamit elgépeltem, de a lényeg, hogy nézzétek meg a www.kor2000.hu oldalt. Ott vannak az információk, útvonal, stb.
Előzmény: nyuszi_ (113)
nyuszi_ Creative Commons License 2000.02.15 0 0 113
Ma kaptam:

Date: Mon, 14 Feb 2000 23:20:53 +0100
From: Magyar Marathon Klub marathon@elender.hu
Subject: Segitseg keres

Kedves Futotarsak!
Sipi elindult, latogassatok el a honlapjara es ha tehetitek segitsetek neki, mert nehez egyedul futni. En ma vele voltam de nincs mindig kiseroje. Keres estekre szallashelyet 5 fore, vacsora meghivast, frissitest, elmenybeszamolot tartana ha valaki megszervezi neki, kiseroje. Keres estekre szallashelyet 5 fore, vacsora meghivast, frissitest, elmenybeszamolot tartana ha valaki megszervezi neki, tamogatot,... cime: http://www.kor2000.hu/.
Udv
Nemeth Zsolt

Nem semmi, amire vállalkozik, megnéztem a

neptancos Creative Commons License 2000.02.14 0 0 112
Hali!
Térdkopács olvtárs!
98-as S. Grid Jazz boldog tulajdonosa vagyok. a talpán ez nem látszik. (Párnzott=cushioning osztályú, terepre is ajánlott cipő) A hegy és a talj viszont volt némi hatással a rugalmasságára.Két v után. 80-90% aszfalt-használat. Ironman haveromnak második éve van egy lightweigh trainer osztályú, néha ő is megy azért terepre, igaz más futóstílusú, szal neki a nem-spéci kopórétegen azért látszik az iksz kilóméter.

kösz a viccet.

A Tóni téleg 1 érdekes figura.

Ja, és mosógépben mosom. még annyit, hogy a maratonra vettem egy Swerve-öt. Ez nem olyan széles elöl, ez nem baj, az egyetlen gondom vele, hogy könyebben oldódok ki a fűzője(ha hagyom).
n.

nyuszi_ Creative Commons License 2000.02.11 0 0 111
Kedves Térdkopács!

Kérdéseim volnának:

1. adidas footscan: mikor vannak ott? És tényleg a Váci utcai boltról van szó? (Nem a Váci úti bolt? Azt hittem, hogy ez a "központjuk".) Egyszer volt alkalmam a szőnyegre lépni, amikor az országot járták és hozzánk is elkeveredtek. Kíváncsi vagyok, mennyit változott azóta a "furcsa" bal lábam... Eddig még nem sikerült újra összefutnom a "gumiszőnyeges bandával" :)
2. NB: eget-földet megmozgattam, sehol nem tudtak róla, vagy ahol igen, ott azt mondták, hogy elég régen abbahagyták a magyarországi forgalmazást. Esetleg van valami "titkos" beszerzési forrásod?
3. Saucony talp: nagyon meglepődtem, mikor találkoztam a Teszt magazinban az említett kopásteszttel. Előtte ugyanis pont a Saucony Spuri-beli hirdetését olvastam, ami az új XT-600-as talpgumit dicsérte, hogy az milyen jó, meg kopásálló, meg nem fogunk úgy járni vele, hogy a talp sokkal hamarabb szétmegy, mint a felsőrész és dobhatjuk el a cipőt...blablabla... (meg persze akkoriban többi gyártó is kijött a maga széngumi-talpanyagával, csak ezt pl. a Nike valami BRS1000-nek hívja, ha jól emlékszem - végülis mindegy, mert valószínűleg ugyanarról van szó, csak mindenki más nevet ad neki) Szóval, hol az igazság? Lehet, hogy a Saucony tesztelésénél még egy "régebbi" modellt nyúztak? Vagy neked az újabbakkal is gondjaid voltak?
Hamarosan úgyis kiderül az igazság, mert én aszfalton vagyok kénytelen futni - ha kopik, akkor gyorsan fog...
--
nyuszi

Előzmény: Térdkopács (110)
Térdkopács Creative Commons License 2000.02.10 0 0 110
Sziasztok!
Még új vagyok a topikban, de egyébként már "ósdi" futó. A cipőtémához szeretnék hozzászólni:

Kedves Planney!
Több futócipőmárkát is kipróbáltam már, általam a legjobbak az Asics és az adidas. Ennek ellenére az utóbbi három cipőm Saucony volt. Mindhármat ugyanazok a hátrányok és előnyök jellemezték:

- az első 50-100 km megtétele után a talp elvált a felsőrésztől (garanciában megragasztották)

- a talpuk annak ellenére hamar elkopott, hogy kilométereimet 80%-ban erdőben, földúton gyarapítom és csak futni használom a futócipőimet. Ezt a TESZT Magazin tavalyi cipőtesztje is megerősítette.

- a cipők egyéves kora körül km-számtól függetlenül levált az orr-rész a ragasztásnál

- a belső bélés hamar tönkrement

+ a talp kiképzése nagyon jó, terepen jól vezetik a vizet és sarat, remekül tapadnak

+ kényelmesek, stabilan tartják a lábat

Hogy a negatívumok ellenére miért vettem 3x Sauconyt? Mert annyian dicsérték és hatott rám a sok reklám! Hát nekem nem jött be, de el kell ismerni, hogy nem rossz cipő - csak néha el kell vinned Csoszogihoz :-) Az eladók a Unisportban tényleg szakértőnek tűnnek, de a tulaj (Tóni) elég "érdekes" figura - vagy csak mi fogtunk ki rossz napot.
A NIKE márkát illetően csatlakozom Nyuszihoz - sehol sem tudtak szakértő tanácsot adni. Az adidas Váci utcai boltjában viszont van egy "talptesztelő" (végig kell futni mezténláb egy gumiszőnyegen), ami néhány adatod birtokában segítséget nyújt a cipőválasztáshoz (természetesen csak az adidasból).
De a legfontosabb dolog, hogy a cipőd KÉNYELMES legyen. És egy jó tanács: ne mosd mosógépben - továbbtart az anyag és a varrás.
Egyébként még én sem tudom, hogy milyen cipőt veszek tavasszal, de eddig az Asics vagy a NB a befutó. Remélem, jön ki néhány új modell!

Bocs, ha hosszú volt!

Apropó: ismeritek ezt a viccet:

Milyen az ideális "futóétel"?
Könnyen lecsúszik, könnyen feljön és jól néz ki az út szélén :-))) (Runner`s World-ből fordította a fent említett)

nyuszi_ Creative Commons License 2000.02.08 0 0 109
LG:
Ha lesz és el is jutok oda valahogy, akkor mindenképpen kerülök. (Az a neve, vagy nem? ;)

Gyorsan le is állítom magamat, mert sok lesz mára belőlem...

Előzmény: Lehoczki Gabor (105)
nyuszi_ Creative Commons License 2000.02.08 0 0 108
Bocs, adós maradtam a címekkel:
mindhárom helyen vásároltam már többször is,

C.P.E. Hungary Kft. (Asics - nagyker)
1037 Budapest Szőlőkert út 1. Tel./Fax: 2500684 (H-P 8-15)

Unisport Kft. (Saucony - nagyker)
1033 Budapest Szentendrei út 89-93. Tel.: 4530453 Tel./Fax: 4530455 (H-P 8-18, Sz 9-13) - Értenek a dolgokhoz.
mailto:saucony@matavnet.hu

Ron Hill Sport (Főleg Asics)
Veres Pálné u. 10. Tel./Fax: 3174108 (H-P 10-18, Sz 10-13) - itt is nagyon rendesek :)

Amit most vettem, az egy Saucony 3D Grid Hurricane 25k-ért.

ny.

Előzmény: Planney (106)
nyuszi_ Creative Commons License 2000.02.08 0 0 107
Hi,

a Saucony kb. 4-5 éve van Magyaországon, én legelőször a 96-os Mars maratonon hallottam róla, a szpíker dicsérte. Aztán nem nagyon foglalkoztam vele, mert ugye az Adidas volt számomra A Sportmárka. (Megjegyzem: nem is csalódtam benne sohasem, sőt: jó minőségű és tartós cuccokat csinál mind a mai napig...)
Viszont időközben egyre többet hallottam a Sauconyról és az Asicsról, amik tényleg kimondottan futócipők. Gondoltam, most, hogy széttapostam minden szóba jöhető cipőmet, ki fogom próbálni ezeket a márkákat is. Majd beszámolok a tapasztalataimról.
Most mindenesetre az új szerzeményben vagyok. Jó érezni azt az új illatát :)))

nyuszi

Előzmény: Planney (106)
Planney Creative Commons License 2000.02.08 0 0 106
Köszi szépen a választ! Saucony? Műveletlenségemből kifolyólag sosem hallottam még ezt a márkanevet. Mit tudnak ezek a cipők? Meggyőzhető vagyok ám más márkákról is, igazából a funkcionalitása a lényeg számomra. Hol vetted, mennyiért, stb?

P.

Előzmény: nyuszi_ (104)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.02.08 0 0 105
Köszi Nyuszi a bíztatást! :-))

Te tót kerülsz, vagy "csak" 14 km?

Előzmény: nyuszi_ (103)
nyuszi_ Creative Commons License 2000.02.08 0 0 104
Kedves Planney!

Ha már mindenképpen Nike, akkor itthon nagyon magadra leszel utalva a választással. Ahol Nike boltokban eddig megfordultam, sehol sem értettek meggyőzően a cipőkhöz.

Viszont tippnek tudom ajánlani a Runner's World homepage-ét: http://www.runnersworld.com. Itt találsz egy eléggé átfogó "Shoe Review"-t. Leírják, hogy milyen szempontok alapján érdemes(kell) cipőt választani:
- Milyen terepen, milyen gyakran, milyen gyorsan, mennyit futsz
- Milyen a lábad, lábfejed típusa
- Milyen a testfelépítésed (testsúly!): nehezebb embernek sokkal nagyobb ütközéscsillapítás kell...

Vannak olyan helyek, ahol ezeket kérdezik tőled. Csak azért mondom, mert épp ma délelőtt voltam egy cipőt venni... (naná, hogy a Saucony:)))

Végül van itt neked egy közvetlen
link is a Nike cipőkről.

Sikeres cipővadászatot,

nyuszi

Előzmény: Planney (100)
nyuszi_ Creative Commons License 2000.02.08 0 0 103
Hi,

az idei velencei tókerülő futás engem is érdekel. Annak idején ugyanis ez volt az első futóversenyem. Csak úgy lesz ami lesz alapon elmentünk, de ez alapvetően meghatározta a további "sorsomat".
A Magyar Marathon Klub szervezi, most néztem a honlapjukat (http://www.marathon.hu), de még csak a a tavalyi versenyek vannak fenn. Majd még visszanézek néha. Esetleg rájuk is telefonálhatsz, a honlapon van telszám. Eddig március végén voltak, illetve '95-ben április első szombatján.

A kilók pedig gyorsan lemennek, észre sem veszed... :)))

nyuszi

Előzmény: Lehoczki Gabor (102)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.02.08 0 0 102
Sziasztok!

Nagy örömmel találtam rá a topikra! Most vagyok abban a helyzetben, hogy kezd jönni a jó idő, és az ember kimondottan vágyik ki a szabadba futni egy kicsit. Régebben (5-6 éve) is futottam 1-2 kilométereket, aztán 1998. július 3-tól kezdve 2 hónap alatt felkészültem annyira (napi 2 futás reggel-este, reggel min 2 km, max 4 km, este min 3 km, max 14 km, egyszer reggeli futás nélkül 21 km 6 hét felkészülés után edzésként), hogy a 98-as Nike félmaratont a zuhogó eső ellenére gond nélkül lefutottam 1:51:39 alatt. Tudom, nem vagyok egy bendzsonzon, de szerintem 30 évesen nem rossz. Aztán rá egy hétre itthon edzésként 26,3 km 2 óra 20 percen belüli idővel. Aztán kecskeméti félmaraton 98 szeptemberében, majd 99 március velencei tó 14 km. Azóta kicsit hanyagoltam a futást, fel is szedtem kb. 10 kilót, de azért nem adtam fel végleg. Kérdésem: tudja-e valaki, hogy a velencei tói futás mikor lesz pontosan?

Planney Creative Commons License 2000.02.08 0 0 101
Nos? Semmi ötlet?

P.

Planney Creative Commons License 2000.02.07 0 0 100
Lehet, hogy volt szó róla ebben a topicban, de sajna nincs időm végigolvasni: milyen futócipőt érdemes venni? Magam részéről Nike mániás vagyok, azon belül milyen típust érdemes?

P.

kamikázé Creative Commons License 2000.02.03 0 0 99
Asszem én.

Margitsziget
"Fénykoromban" (9-10 éve) 20 percen belül bírtam futni a Szigetkört (természetesen a két híd alatt), persze akkor még nem futottam maratonokat. Mostanában 22-23 perc, ha nagyon megerőltetem magam, de én is inkább hosszabbakat futok, 10 km a minimum. A héten határoztam el, hogy összeszedem magam és újra rendszeresen futok, mert vészesen közeledik a Pécs-Harkány futás és nem szeretnék elpusztulni.

Peace
kamikz

nyuszi_ Creative Commons License 2000.02.03 0 0 98
Jöjjön, aminek jönnie kell! Várjuk a 100. hozzászólást. Vajon, ki lesz a szerencsés nyertes?
kamikázé Creative Commons License 2000.02.02 0 0 97
neptancos

Itt vagyok. Látom feléledt a téma, de most mennem kell. Holnap írok (mostmán tényleg).

Peace
kamikz

Előzmény: neptancos (95)
neptancos Creative Commons License 2000.02.02 0 0 96
Na ez van, ha az ember siet. Bocsi!
neptancos Creative Commons License 2000.01.31 0 0 95
Nekem a jobbik Saucony-mban van háló is, lavagô is, meg valami két másikspéci anyag is!:)))
Kami, itt vagy?
nyuszi_ Creative Commons License 2000.01.31 0 0 94
Stone régi kérdésére (64):
Asics 2040-es eddig nem jött be Mo.-ra. Utódja a 2050-es viszont lesz, a nagykerben március közepére ígérték. Mellesleg mintadarab már volt kirakva, még jó, hogy az én méretemben... fel is próbáltam gyorsan. Meggyőző volt: könnyű, puha, sarok belső oldalán kicsit megerősítve a befelé billentés ellen. Hasonló volt a Gel Lyte DS. Árak: GT 2050 17.9k, Gel Lyte DS 17k (ez a nagyker, erre rájön +25% nekünk, egyszerű földi halandóknak...)
Kár, hogy nem lesz türelmem kivárni március idusát.

néptáncos (94):
Még fogok töprengeni hogy zselé, gyurma (=adiPRENE), levegő, vagy szúnyogháló :))) legyen a lábam alatt, de vsz. most ki fogom próbálni a Saucony-t.

mindenki:
Tessék húzni a nyúlcipőket, enyhül az idő!!! (egy darabig legalábbis...)

nyuszi

Előzmény: Stone (63)
neptancos Creative Commons License 2000.01.29 0 0 93
Kedves nyuszi, engedd meg, hogy mekkössem a cipőpertlidet! 80 kilcsi, az igen!
Nekem egy addigra széttaposott adidasom volt, futni Sauconyban futok. A maratonra törtem be a másodikat. Picit széles a lábfejem, nagyon bejön a B kaptafaforma, meg Tóni tanácsai. (A tulaj a S-ban). Az Asics futócipő, amerikai mint a S., egy versenyen mégi sokkal több s.-et látni nálunk. ameriakiakon is relatív sok ilyen van. Adidast meg csak elvétve, bár néha jókat is hallani róluk.

Ami fontos lehet: a légpárnás(légbetétes kiépítettség. Ha sok a betonabból a 80 kilcsiből,akkor talán ez számít. De pl. a New Balance meg a Mizuno se ilyen rendszerű.

Émmeg mos kezdek újra futni.1előre heti 5-10km.

nyuszi_ Creative Commons License 2000.01.28 0 0 92
Heti 4-5 (versenyre készülve 5) alkalom. Egy edzés mondjuk 15 km, ez az "alap". Hét végén péntek-szombaton belehúzok, akkor hosszabb a táv. (Mondjuk nem a legjobb egy szombat esti 25+ km után még hajnalig bulizni, de volt már rá pár példa...)

Jó hétvégét kedves mindannyiótoknak,

nyuszi

Előzmény: mezga geza (91)
mezga geza Creative Commons License 2000.01.28 0 0 91
Az igen!

Es milyen 'bontasban'?

Előzmény: nyuszi_ (90)
nyuszi_ Creative Commons License 2000.01.28 0 0 90
Hi!

Nagy cipőkeresésben vagyok mostanában (nagyon le vannak már nullázva a cipőim). NB nem nagyon lesz, azt már érzem. Viszont voltam nemrég a Sauconysoknál, akik tök készségesek voltak, és mindent megmutogattak, elmagyaráztak, jó volt látni, hogy értenek hozzá.
Asics nagyker: ez is azon a környéken van: választék van, azaz inkább lesz, mert amit kiszemeltem magamnak, azok az új modellek március közepére érkeznek csak meg :((( Hogy fogom addig kibírni???
Eddig csak adidasokat (meg egy kósza nike-t) tapostam, tehát kérdezem: mit tud az Asics/Saucony, melyiket szeressem?

mezga geza (87) : Heti hany km-ert futtok?

-Most 60-80.

--
nyuszi

Előzmény: neptancos (89)
neptancos Creative Commons License 2000.01.26 0 0 89
Hali!
A RonHill-ben amikor utoljára jártam, volt egy aranyszínű szöges, valami Carl Lewis nevű ürge cipőjének a másolata.
A szigeten most mindenki középen fut, én ugyan voltam egyszer körbe is, de ócska volt.
Cipő: nekem ilyenkor a terep-talpú Grid Jazz jön be, melegebb időben és hosszabb/gyakoribb futásokra már nem használom. Van, aki adidasban nyomul, az Asics se rossz, a N.Balance és a Mizuno abban különbözik a többitől, hogy egyes fajtáinak a talpa egyféle anyagból készül, nem többrétegű.Be kell rúgni az ilyet.

Bocs, a másik híd az term. az Árpád-híd feljárója.

Most keveset, tán heti egy kört,de ez hamarosan változni fog.
n.

nyuszi_ Creative Commons License 2000.01.26 0 0 88
A NB miatt el vagyok keseredve. A barátomét egyszer felpróbáltam, állati kényelmes. A Ron Hill-ben (Veres Pálné u. 10) a múltkorjában csak a szokásos Asics választék volt, meg néhány Brooks, NB sehol.

A Sziget nem nagyon csúszósjegestrutyis mostanában? Csak keresztülmentem rajta a középső úton, de láttam, hogy a betonjárda és az autóút kivételével minden merő egy jég. Vagy szöges hegymászócipőben futtok? :) A téli szezonban már zúgtam egy párat mindenféle vacak göröngyös jeges helyeken...

Vigyázzatok magatokra!
--
nyuszi

Előzmény: neptancos (85)
mezga geza Creative Commons License 2000.01.26 0 0 87
Jaj de hulye vagyok. Most jutott eszembe, hogy a masik hid biztos az Arpad hid szigeti "nyulvanya".
mezga geza Creative Commons License 2000.01.26 0 0 86
neptancos,

A "ket hid alatt" az egy teljes kort takar? Vagy az valami speci kor? En csak egy hid alatt szoktam elfutni (Margit hid).

Heti hany km-ert futtok?

Előzmény: neptancos (85)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!