A krónikus prosztatitis gyógyítható, de nehéz olyan urológust találni, aki ért is hozzá. Csak antibiotikummal csak ritka szerencsés esetben fogsz meggyógyulni. A kezelés kulcsa a rendszeres megfelelő technikával, kellő ideig tartó, másnaponta elvégzett prosztata masszázs, ezzel párhuzamosan a kórokozó azonosítása az ejakulátumból, melyre szintén nem minden labor alkalmas. (szinte mindig van kórokozó, még ha látszólag negatív is a tenyésztés). A tenyésztés alapján a masszázzsal párhuzamosan alkalmazott célzott antibiotikus kezelést javasolt végzni (nem csak az érzékenységt kell nézni, hanem olyan antibiotikumot adni, ami be is hatol a prosztatába), melyet gombaellenes terápiával is ki kell egészíteni, majd ha már nincs fehérvérsejt a prosztata váladékban meg lehet állni. Fontos a partner szintén párhuzamos kezelése, később körülmetélés a visszatérő fertőzés megelőzésére. Van aki szerint a napi ejakuláció helyettesíti a masszázst, minden esetre a beteségnek jót tesz, segít a megelőzésben is.
Azért nyitottam ezt a topikot, mert ez egy nem hétköznapi betegség, és szertném, ha az érintettek között kommunikáció lenne. Tapasztalatok, bevált möódszerek, orvosok, gyógymódok. Egyáltalán létezik olyan ember aki kigyógyult ebből a sorscsapásból?
Én konkrétan 6 éve küzdök vele, eddig sikertelenül. Igaz, 4 év telett bele, mire egyáltalán kiderült, hogy konkrétan erről a betegségtől vannak problémáim. Az orvosok nagyrésze tudatlan vagy érdektelen ezzel a betegséggel szemben. 6 bőrgyógyásznál és 9 urológusnál voltam eddig, kb 400 000 forintnál járok a magánorvosoknál. Most 3 hónapig kell antibiotikumot szednem, de ma megint rosszabbul lettem...