Esetleg van valakinek információja, hogy már kotorják-e az Újpesti öböl bejáratát? Gondolom ugyanazok a gépezetek fognak dolgozni, mint amik a Tassi zsilip majd a Kvassai zsilip körül is dolgoztak az elmúlt hetekben, csak AIS-en nem láttam a mozgást, hogy átvitték volna őket a Jegessel.
A régi nevekre már nem emlékszem. Hogy mi voltam régen nickbe tpuppi, de a nevemet többször változtatni kellet mert sokszor nem használtam és eltörölték a jelszomat vagy mittudom én. Örülök hogy Gumidani, meg még sok más forumozó megvan. Vannak még közös rendezvények amiröl sokszor lemaradtam. Meg a hajoregiszter létrehozó csapat is gondolm müködik.
Mániám ha hallok élö hajosokrol tengerjáron dolgozó emberekröl akkor felveszem velük a kapcsolatot és hallgatom történeteiket. Most Blellén tartom a kapcsolatot egy idös tengerjáro hajossal. Igen jopofa ember aki eléggé magányosan él de sok érdekes témánk van. Állatokat is tart kecske kutya. Valahogy keveset beszél a volt munkájárol de gondolom nem mindenkiben maradt meg csak szép és jó emlék errröl. Mert elég kemény élet volt ez.
Üvd a csapatnak. Még látom vannak öreg rokák. Meg van még mindenkinek a MAHART-tol kapott FREEPORTOS jelvény. Az enyém még virit ha elöveszem. A Duna számomra már csak kajakozás Mohácsnál meg átuszása nyáron. Hajozni csak Horvátországba meg Splitnél kompozva szoktam. Név szerint kevés ember van akire emlékszek a csapatbol. De régi levelezésemben amit nem dobtam ki még olvasom a neveket.
Hogy mi volt a régi nicknevem a sok közül már mindegy mert utána jönnek a kekeckedök.
A Dráva magyar szakasz végig hajózható. Személyhajózás két helyen van, - mindkettő sétahajó - Drávaszabolcsnél és Barcsnál. Ezen kívül vízügyi jellegű hajózás van, mederkotrás, kavicsszállítás, két kikötőről tudok, Barcsnál és Bolhónál. Jogi határátlépés csak akkor van, ha a hajó a horvát oldalon kiköt. Ha már határátlépés, akkor időnként jó kis kampánytéma a komp Vejtinél.
Nehezítő tényező, hogy most ráadásul csak szöveges adatokat tudtam megjeleníteni mobilon, mert összeomlott a böngésző, és én balga, nem ellenőriztem le indulás előtt, hogy mindent megnyit-e rendesen, a befogott wifi meg nem volt elég erős a helyreállításhoz. De a kapott koordináták alapján meghatároztam egy kockás lapon, hol vannak a közelemben lévő hajók (először a kompokat hívtam le Egom és Bp között, illetve a szinte soha nem mozgó hajókat - pl. Gróf úr - és ezeket fixpontként használva berajzoltam közelítő pontossággal a Duna számomra fontos szakaszát). Wifit csak fent a kisháznál fogok, de ez elég ahhoz, hogy biztonsággal előre meg tudjam tervezni, mikor tudok kicsit lepihenni, elkészíteni a partra a hideg kaját... na meg kivenni a hűtőből a sört, mert azért az is van olyan fontos kellék, mint a VTSlite. :)
Hogy lerövidítsem a bent tartózkodás idejét, a part és a (Dunától sajnos kicsit távolabb lévő) ház között kerékpárt használok (ez akkor is jól jön, amikor esetleg elszámolok valamit és utána kell iramodni egy-egy hajónak, de akkor is jó, amikor épp nem jön semmi és elunom magam). A 72 óra meg egyszerű prózai ok, ennyi időre tudtam kilépni a mókuskerékből.
A mért időszak leteltével jön az ellenőrzés pc-n, vizuális megjelenítés + webkamera-archívum. Ilyenkor egyeztetem a gyűjtött adatokat a közelben lévő kikötőkre listázott ais-adatokkal, amit a filmekkel még egy fokozatban megerősítek. Ez alapján a 83 hajóból 82-t meghatároztam a helyszínen, ebből 79-et láttam. A játék eredménye ezúttal tehát 79/83 volt. Ezt követően örülés van. Meg még egy kis sör (ha megmaradt). :)
Újságíró! :( Amúgy ezen a környéken ennek is örülni kell! Sokkal több lenne a hajózásban, mint amennyit ki tudnak hozni belőle az illetékesek. a Duna Pest környéki szakaszát és a Balatont leszámítva. Őrtilosnál sem lenne rossz ilyen a két folyó összefolyásánál! :)
Tavaly úgy gondoltam, hogy minden magyar hajózható folyón és tavon és folyón megyek egy kört. Duna, Balaton, Velencei tó, tatai Öreg tó, Fertő tó kipipálva. (a Tisza tó túl messze van, meg maga a Tisza is, így ezek kimaradtak), így Barcsra is mehettem volna, de tavaly sajnos ezt nem tehettem, mert akkor ugye nem közlekedett. :( Az idén akkor pótolnom kell! :)
Bár a többit nem ismétlem meg, mert most a kisvasutakat priorizálom.
Kis és nagy hajók veszteglésére vizsgáztatott saját tulajdonú kikötő, 2014-ben partiszemlézett felépítményes mahart ponton eladó, a kikötőhöz tartozó partfalhasználati hozzájárulás határozott időtartamú bérleti szerződéssel 5+5 év eladó. megközelíthető magánterületről, víz, villany, gépkocsiparkoló van. Budapest, Margitszigeten. Érdeklődni csak telefonon: +36204197813. Ár megegyezés szerint.