Szerintem ez általában így van. Ez a "normál" állapot, a kapcsolón látod, hogy be van kapcsolva. A refi meg a ködlámpák (FŐLEG A KÖDZÁRÓFÉNY!!!!!!!) csak szabályozott esetekben használható, tehát a műszerfalon figyelmeztet, hogy "Haló! Vannak mások is az úton és én vakítok!". A tompított meg lakotterületen kívül kötelező, amúgy meg ajánlott.
Nekem is 16-os felnim volt, amikor téli gumit kerestem,
erre kellett gumi, de a gyári méretben ( 205/55/16) csak 94-es súlyindexig volt gumi. Cargot nem akartam, téliguminak 215-öst nem akartam, így gumissal egyeztetve került rá 96-os súlyindexű 205/60/16-os gumi.
A nyári az tök normális, 215/55/16 97-es index, igazából nem érzek különbséget a két méret között ( biztos van).
Igaz, amilyen az elmúlt 3 telünk volt, simán megvehettem volna a szélesebb (215) gumit, nem kellett volna ragaszkodnom az eggyel keskenyebb mérethez.
Szerintem ilyen nagy súlyindexszel csak cargo-s gumikat fogsz találni a két kisebb méretben, legalábbis az én őszi tapasztalatom ezt mutatta. Váltóméret még a 225/45 R17, ha nagy felnit szeretnél :-) Már méret nem jó.
A pinout az megvan, de kevés. Olyan megoldás kell, amitől a fejegység elhiszi, hogy ott a CD tár, sőt, éppen CD-t játszik le. Közben találtam ezt-azt, de sajna nem olyan egyszerű. Mindenféle soros protokollokon beszélgetnek, ahány annyi féle.
A Yatour meg egész jó lenne, ha lenne hozzá Bluetooth, de nem nagyon van, már csak papíron. Meg mondjuk eléggé nem is olyan olcsó.
Az ET-től néhány mm-rel el lehet térni, de a sima szgk felnik többsége gyenge a bódéra és azok 12mm-es csavarhoz készülnek, míg itt 14mm-es csavarok vannak, ennek megfelelően más a furat és az a gömbszelet ahová a csavar felfekszik a felnin.
Kettes bódémra keresek nyári szettet, sajnos a Mr_Marton által korábban itt hirdetett papucsok súlyindexei nekem nem felelnek meg (pedig szép képeket csinált róluk, jó állapotban vannak ezek alapján), inkább ragaszkodnék a gyár által cetlire nyomtatott
195/60 R16C 99/97
205/55 R16C 98/96
215/55 R16 95 v. 97 RF/XL
méretekhez. 409 mondta, hogy a 16-os szám után a C elhagyható, az kevésbé érdekel. Esetleg ha a szakik tudnak más, kompatibilis méretet javasolni, amibe nem köthet bele a yard, várom azt is.
Van valakinek legalább 4mm-es mélységű szettje eladó? Vaterán nulla találat. Köszi
Nálam ugyanez úgy jelentkezik, hogy hideg gépnél minden szépen ég, aztán ahogy felmelegszik a műszerfal, elhalványodik, alig látni. Nekem is a kijelző felső zónája csinálja ezt. Nyáron, ha napon áll a sárkány, alapból ez van. Javítható, egyik fórumtársunk házilag is nekiesett, ha jól emlékszem sikerrel, keress vissza olyan október tájáig a hsz-ek között. Nem kis meló, ha nincs rá érzéked, inkább bízd profikra, szép pénzért megcsinálják garival.
Azt az infót kaptam, hogy egy 2002-es Ghia Galaxy-nál a tompított világításnak nincs visszajelző lámpája a műszerfalon. Igaz lehet ez? Valaki esetleg küldene képet, ha nem így van? Jöhet privátban is.
A 6000 cd ford aux szavakra gugliztam és a 4. találat ez: http://www.mondeo.hu/ftp/pdf/tuning/auxin6000.pdf, itt némi kókányolással kerül aux bemenet a fejegységre. A cd váltó és fejegység közötti (tippre digitális) kommunikációs protokollt én biztos nem állnék neki visszafejteni.
azt vettem észre,hogy a műszerfalon középen,ahol pl a "kiégett izzo" ikon is megjelenik hiányosan,gyengébben világít,illetve alatta a hőmérséklet,fogyasztás kijelző is halványabb mint eddig.atöbbi ikon,ami az óracsoportokban van,az jól világít.Tapasztalt már valaki hasonlót?
Még mindig keresgélem a megoldást a CD váltó csatiján használható AUX bemenet faragására - 6000CD, Cd changer compatible fejegységen.
Valójában odáig se nagyon jutottam el, hogy a guglizáshoz a megfelelő keresőszavak összeálljanak. Valami olyasmi infó kéne, hogy milyen kommunikáció szeretne folyni a CD-váltó és a fejegység között.
Azt nem tudom, hogy szgk-é vagy nem, a csavarfészek ugyanolyan vastag és ugyanúgy néz ki mint a gyárié. Kivéve, hogy a gyáriban a csavarfészkek között ki van könnyítve ez pedig tömör. Mondjuk szerintem ettől inkább erősebb mint gyengébb.
Azon 1db nyomógomb van. Nyomni kell és közben ráadni a gyújtást, majd megvárni míg megjelennek a kötőjelek. Gyújtást levenni, gombot elengedni. Ezt annyiszor megcsinálni amíg minden szerviz felirat eltűnik. ( OEL/ IN01/ IN02)
Ahány hely annyiféle foglalatos izzó, különböző teljesítményekkel. A világításkapcsolót kivéve, a kapcsolókban nem cserélhető. A műszercsoportban is két fajta lehet, attól függően, hogy milyen kijelzős. A háttérvilágítása 4W-os foglalt nélkülivel átalakítható, ha olyan van benne, amibe be van hegesztve az izzó vezetéke.
Köszi mindenkinek,azért du. utánajártam és kiderült,hogy 0 gramm gáz van a rendszerben, nem is csoda,hogy a klima nem szárított semmit. A bizti kedvéért vettem egy szenes pollenszűrőt is. A klimahűtő teteje lukas, a szárítószűrőnél.lehet vagy érdemes azt forrasztani,vagy csak taknyolás?
Egy 2004-es ASZ Sharanom van /illetve inkább az asszonyé+gyerekeké/. A problémám az,hogy kíváncsiságból kivettem a beltér világítás középső paneljéből az egyik szofita izzót-majd ledre szeretném cserélni-amikor tettem vissza,letestelt .Természetesen áram alatt volt.Azóta nem világít semmilyen belső lámpám.Biztosítékát megkerestem a táblában az rendben/ha jól emlékszem 27, 28-as/. Segítségeteket szeretném kérni,hogy van-e máshol biztosítva ill. találkoztatok-e hasonló jelenséggel?
Más. Le akarom cserélni azt a temérdek belső izzót ledre . Mire figyeljek a vásárláskor? Elég ha a "NO ERROR"jelzésűt veszem vagy van még valami extra?
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok.2001-es pdtdi sharanom van az előző tulaj feltetette rá a vonóhorgot ,viszont a visszajelzővel nem foglalkozott. Az lenne a kérdésem hogy ennél a tipusnál is szervizzel kell a visszajelzőt aktiválni vagy kell egy külön kis visszajelző led /lámpa hozzá?
Két hete is volt nagy eső. Nekem is csinálta. Pont a legnagyobb esőben jött a szerelő a kocsimért (így volt megbeszélve. Nem az eső, az időpont! :) ) Mikor elvitte, neki is tiszta pára lett.. Már csinálta egy ideje, hogy főleg akkor lett nagyon párás, ha mentem vele és le kellett állnom 10 percre valahol. Na utána aztán aztán ki sem lehetett látni. Szóval másnap, mikor mentem a kocsiért, közölte, hogy a pollenszűrőt is kicserélte. Azóta egyrészt nem párásodik, másrészt szint vihar tör elő a szellőzőből, a korábbihoz képest. Májusban lett volna 2 éves a pollenszűrő. 16.000 Km-t ment vele az autó, de ez már sok. Ezek szerint 10-12.000-ként célszerű cserélni.
Először is pollenszűrő csere, én a szenes szűrőt is 12-13 ezrenként cseréltetem az olajjal, többi szűrővel együtt, ráadásul nekem egy nyomkorásás után derült ki, hogy van kombi mód is, azóta úgy megy a climatronic, econ- szélvédőre-fújás- econ gombbal elérem azt, hogy a klíma nélkül, de az ablakokra fúj, gyakorlatilag nem a képembe nyomja, 2-es fokozaton nem érzem a légáramlást, pedig szép egyenletesen mindenhova jut a melegből, és az ablakok szárazok.
Valakinek csinál e ebben az esős időben olyat a bódé, hogy ha 3 v. több felnőtt utazik az autóban, folyamatosan párásodik az ablak? AUTO módban 22 fokon egy idő után elkezd a szélvédő párásodni, a hátsó oldalablakokról 1 óra alatt sem száradt le a pára.....annyira párás lenne a levegő, vagy szar a klímám??
Térkép nincs és nem is volt. Annó foglalkoztam én is a kérdéssel, de még ez a tipus amikor működött, akkor is a főutakat tudta csak. Nem érdemes szarakodni vele, max akkor, ha nyelvet akarsz változtatni (nekem eredetileg hollandul beszélt, áthekkeltem angolra).
A tavaly évvégi zárgondom megoldódott. Végül kiderült, hogy mégse próbálták felfeszegetni, csak belerohadt a zsír. Egy teljes atomjaira szedés és kipucolás segített.
Most másféle projektben gondolkodom: van a kocsiban egy 6000CD fejegység, amire az is rá van írva, hogy "CD changer compatible". Van is a hátulján egy szép nagy csati hozzá. Namost a kérdésem az lenne, hogy vajon mi a legegyszerűbb - értsd legfillérbaszóbb - módja anak, hogy a fejegység azt gondolja, hogy épp egy CD-t játszik le a rádugott CD tár és fogadja az onnan érkező audio jelet?
A régi gép fejegységén (MCD navis) volt menüből választható AUX és bele is lett drótozva egy 3,5-ös Jack aljzat. Valami hasonló bonyolultságó dologra vágyom.
Sziasztok! 98-as Sharanhoz hol találok a csomagtér ajtónál lévő gumi kábel átvezetőket? Mind a kettő el van szakadva és kicserélném. Próbáltam keresni rá, de ott kezdődött a gond, hogy nem tudom mi a pontos neve, a cikkszámról meg ne is beszéljünk. Lehet ezért nem is találtam. :( Tudtok nekem segíteni? Előre is köszönöm!
Igen.víznyomásra működik.a nagy szivattyú működteti.De ha jól emlékszem,van külön biztosítéka.Max adsz neki az aksiról +/- és akkor kiderül hogy jó e a szivattyú.
Sziasztok! Tudja valaki hogyan működik a fényszórómosó? Egy ismerősöm szerint az ablaktörlőszivattyú nyomja a vizet, és a mosó ettől a nyomástól bújik elő és mossa a lámpát? na most az ablakomra spriccel de a fényszórómosót még sosem láttam dolgozni. Vagy ezeket egy-egy kis motor nyomja ki a helyéről?
Köszi a megfejtést!A kép alapján rá is jöttem.Mint írtam nem az én ketyerém,ezért nem is lenne jó ha tönkre menne,sem én sem haver nem akarja.Azért lehet hogy teszünk egy próbát.Köszi a segítséget.
No akkor leírom a megfejtést is !! Szerintem nem lett volna nehéz rájönni :)
Azt írtam oda van írva : Safe pin is not connected ---ez magyarul annyi ,hogy a safe pin nincs bekötve ,vagyis ott a hátulján az a csatlakozóláb aminek a neve safe ,be kell hogy kötve legyen ami (+12V)különben nem fogja elfogadni addig a kódot ! Természetesen emellett a pozitív és a testnek is bekötve kell hogy legyen !
Ennél kielégítőbb választ én már nem tudok adni :))
Higy 409-nek.Nekem is ő álapitotta meg a hengerfej problémám.Igaza volt nekem szeremcsém volt mert az elözö tulaj csináltata korábban és amikor ösze rakták silány hengerfej tömitést használtak illetve nem huztak le megfeleöen a hengerfej csavarjait.Igy a tömités feladta és átszakadt nekem az egyik henger dolgozott bele a hütöbe.Talaltam egy megbizhato szakit aki rendbe tete nekem a motort szerviz stb.
Nem kell. Megteheti, de nem kötelező neki. Több ismeretlenes dolog ez, a néphit ebből ismer kettőt és ehhez ragaszkodik a hengerfejesség diagnosztizálásakor. De, mint írtam, lehet csak a légtelenítőcső van eldugulva, bár szerintem ennek van kisebb esélye.
Osztrák térképem van az MCD fejegységemhez, jövő héten lesz egy utam arrafelé, tesztelem majd a kíváncsiság kedvéért. Afelől biztos vagyok, hogy használhatóságban bármelyik mai okoskütyü lekörözi. Az MCD használja a fedcomp kijelzőjét is, úgy nem esik ki annyira a látótérből (így már csak 999 sebből vérzik a dolog :-D )
Köszönöm szépen a válaszod!Teljesen jó,szépen szorosan passzol rá,az a köztes müanyag pedig csoda,hogy magától nem esett le olyan lazán van/volt/rajta.Üdvözlettel:Ati
A kód jó,meg van a kódkártya is.A jobb oldali tekerő gombot kell nyomni,de hosszan nyomva sem reagál.Valószínű hogy a bekötés lesz a ludas mint ahogy azt lentebb is írták.Valami hasonlót hámoztam ki külföldi forumon a google fordítóval.
Tisztelt Fórumozók! Segítségeteket szeretném kérni most vettünk egy 2001-es évjáratú Sharant 1.9 PDTDI. Sok helyen nézelődtem de sehol nem találtam értelmes letölthető kezelési/használati útmutatót! Alvázkódom:WVWZZZ7MZ2V... Motorkód:AUY. Olvastam hozzászólásotokban,hogy Sharan03 fórumozó letöltötte valahonnan! Esetleg egy linket kérhetnék? Vagy magát az útmutatót. Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv! Egy kérdésem lenne az első, illetve hátsó szélvédőfűtéssel kapcsolatban. A hátsó kapcsolóreléje merre keresendő, illetve az elsőnél az normális, ha csak az ablakra való állításnál kapcsol be a klímával egyetemben, de ha a levegő az ablakra van állítva kapcsolóval nem tudom aktiválni. Ez valami hiba lehet, vagy ez ilyen!? Illetve ha hiba akkor valaki már próbálkozott ennek meggyógyításával?
Triviális dolog, de a kód beírása után "leokéztátok"? Valamelyik gombot ilyenkor hosszan kell nyomni és azzal véglegesíted a beírást. Ha jó a kód, kiír valami olyasmit, hogy megtanulta, ha rossz, akkor meg azt.
Ehhez a navihoz van Magyarországot is lefedő valamennyire aktuális térkép? Nekem a régebbi, lcd kijelzős van, de ahhoz Ausztria a legkeletibb ország, ami elérhető és az is sok éves :-)
36-37 kg, csomagtartóban a tartály, 3 db 75 literes új, valahol megvan a papírja is , kb 100000/ db volt, Stag, Valtek, pár hónapos, még finomítás alatt, lábfüggő kb. 8kg kb 450 km hatótáv 200 bar-on 700000
Üdv!Az autó beázik az anyós ülésnél,a műszerfal jobb alsó sarkánál csöpög a víz.Kérdésem hol jöhet be a víz,hogy lehetne kideríteni nagyobb szétbontás nélkül?Kösz előre is a tippeket.
Sziasztok!
Kérdezni szeretném,jelenthet bármi gondot az,ha az olajbeöntő sapkáját direktbe teszem a szelepfedėlre,kihagyva azt a köztes müanyagot? Azzal erősen vėrzik a sàrkàny,anélkül pedig szèp tiszta marad a motorolaj letörlèse után.alh.2002.pd,anu. Köszönettel,Ati
Egy éve nagyon rövid utakra használtam, 800m oda, 800m vissza, ez napi 1x, 6 km oda, 6 km vissza, ez heti 1x. Sosem volt ilyesmi az olajsapin, többször néztem, hátha. Szóval ez már rendellenes állapot. Szintén 1.9 pd tdi AUY.
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy 2002-es pdtdi sharanom és olyat csinál, hogy ilyen rövidebb 10-20km-es utakon kinyomja a kiegyenlítő tartályon a vizet, de hosszak 100-150 km-es után pedig 1 csepp víz nem fogy belőle, ezt mi okozhatja.
Hogy pontot tegyek az ügy végére, jó hírem van. Egyéb okokból ma ki kellett vennem a hátsó szőnyeget. Az ülések rögzítésére szolgáló sín csavarral van rögzítve! Ráadásul a helye is elő van készítve! Csak ki kell szedni a csavarokat, amik védik a menetet, a megvásárolt sínt a helyére csavarozni, kivágni a szőnyeget és rácsavarni a burkolatot. Kb. 5 perces munkával te is ellenőrizheted:
Mit jelent, ha az olajbetöltő nyílás kupakja belülről kicsit habos? Illetve, mi, vagy mik azok a hibák, amire ilyenkor készülni lehet (már, ha egyáltalán ez hibát jelez)? 1.9 PDTDI, AUY.
A lendkerékre a kupplung szerkezet és a kettő között van a tárcsa, azon megy keresztül a hajtás.a lendkerék van fixen összekötve a főtengelyel, a tárcsa meg bordázott tengelyen keresztül a váltóval. Amikor a szerkezet összezár, akkor a lendkerékre szorítja a tárcsát és így adja át a hajtást. Remélem jól írtam le, ha nem majd a hozzáértők megcáfolnak.
Mi is itt a pontos sorrend? Motor felől első a kettőstömegű arra vanb 6 csavarral ráfogatva a kupplung szerkezet és a váltó felöl pedig van a kupplung tárcsa?
En amikor vettem az autot, akkor vacakolt a kuplungom. Nem emelt ki rendesen es az elozo tulaj azt mondta kivolt cserelve minden.szetszedtem,luk lendkerek,sachs tarcsa es szerkezet. Levolt daralva a tarcsa szegecselese.
2005 évjáratú ford galaxy ghia 1.9pdtdi 150le BTB motorkód.
Központi zárral szívok, alapból elvolt pár vezeték szakadva a bal első ajtó átvezető kötegben ezt megcsináltam , a bal hátsó ajtónál is na akkor átnéztem többit is. Lett elektromos ablak elöl hátul is de sajnos a zár nem javult meg , a távról alapból nem műxik(elemet cseréltem 2db van a távba 2gombos verzió) ha rajta tartom záráson vagy nyitáson a bal első ajtónál a kulcsot akkor ablakokat felhúzza és le is de ennyi. Illetve bezárja még a csomagtér ajtót de a jobb első illetve hátsó oldal ajtók egyik sem dolgozik. Rátettem wagcom-ot ezt agyja be: 01146 központi zár motorok- az utas oldali és hátso ajtók zárva 29-10 rövidzár testre időszakos
01138 központi zár kapcsoló vezetőajtó nyitás 28-10 rövidzár pluszra időszakos..
Tipusváltás miatt eladó 4db gyári lemezfelnin 215/55 R16 os Nokian nyári gumi garnitúra, kb.1-2 ezer kilométer lehet benne. Nyár közepén vettem, autó nincs már, ez megmaradt, Galaxyn volt. Ha valakit érdekel 06 30 205 9493. Üdv.
Nem emlékszem, hogy csináltunk-e ilyet, de meg kell nézni/mérni, hogy mi hogyan áll. Ha nem ér bele sehová a tárcsa, akkor nem látom akadályát ennek a párosításnak sem. (tárcsára rá van írva, hogy melyik fele néz a váltó felé!!)
Hány kiló földgáz megy bele egyszerre, hol vannak a tartályok, hány tartály van benne, milyen gázrendszer, milyen injektorral, mikor lett beletéve, a tartályok újak, papírosak? Mennyit eszik földgázból, mennyit lehet egy töltéssel elmenni? Mennyi lenne az ára?
A jobb oldali ülés alatt van 2 bizti, abból lesz az egyik kehes. Nekem is ez volt, jó sokáig kerestem. Nem tudom mi vezérelte a tervezőket anno, hogy pont ide tették, talán a kieg fűtéssel lehet összefüggése, ezt valaki nálam sokkal okosabb talán elárulhatja.
Osszetudod vele rakni, de nemlessz jo! Ledaralja a lendkerek a kuplungtarcsa szegecseit. Csak azonos markat rakj ra! A kinyomocsapagy markaja lehet mas.
409! Lehet-e annak veszélye vagy bármilyen káros következménye, ha Sachs kupplungot rakok a kocsiba Luk kettőstömegűvel? Vhol azt hallottam, csak azonos márkát lehet (érdemes?) beletenni. 1.9 ASZ 2004
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a 2011-es VW Sharanba milyen olajat kell rakni? A szervizkönyvébe láttam Castrol Edge Titanium és Prof (?) is került, de nem látok más adatot, hogy ez most 5w30, vagy milyen viszkozitású lenne. A motor kódja: CFF (2 literes 115 lovas common-rail-es dízel)
Ellenőrizd le a 3, 7, 8, 10, 12 és 33-as biztiket. Ha nincsen útmutatód a számozással, feltöltöm az enyémet.
Nálam 2 db szivargyújtó csatkakozó van hátul. Az egyik folyamatosan feszültség alatt van, a másik meg csak akkor, ha ráadom a gyújtást. Utóbbi most megmakacsolta magát, nincs benn semmilyen állapotban sem fesz, de annyira, hogy az autóvillamosság szerelő 1 órás küzdés alatt sem jött rá miért. A következő lépés, hogy az egész kárpitot lebontják és végigkövetik a vezetéket.
Ha ez a helyzet, akkor tényleg jobb, ha egy sorban van 3 szék. Viszont! Én javasolnám, ha lehet, inkább 7 személyest vegyenek. Az ok gyakorlatias. Velünk is volt úgy, hogy mentünk apósomhoz, onnan valahova és két autóval kellett menni, mert a mienk "csak" 6 személyes, Ha ők öten lesznek, és 7 személyes az autó, akkor magukkal tudják vinni akár a szülőket is. A két ülést ki lehet venni hátulról és én nem látok érdemi árkülönbséget az 5 és a 7 személyesek közt. De ez az ő döntésük.
Értelek, és nem is kioktatás volt, én sem vagyok ebben biztos, de a 7-es lehettel a nagyobb probléma a legalizálás, mert a forgalmi tartalmazza a szállítható személyek számát. De mondom, a szőnyeg alá kell nézni, ha a menetes hely megvan akkor nyert.
Amikor vettük a bódét, képbe került egy ilyen hatos kiosztású is. Én is föltettem a kérdést, hogy lehet-e ez hetes. A válasz az volt, amit írtam. Ott is hagytuk. Tehát, ha az ember nem mondott akkor igazat, akkor most én sem.
Távol álljon tőlem, hogy okoskodni akarjak, de mintha ez már lett volna téma, és emlékeim szerint a padlóra a tartókonzolok csavarral vannak rögzítve. A helye mindegyiknek megvan gyárilag, csak a konzol hiányzik elvben, amit bontóból vagy Alkatrészboltból tudsz beszerezni, meg kell még a keret hozzá, és a szőnyeget ki kell vágni.
A szabályosság már egy másik kérdés, de mivel a szállítható személyek számát nem akarod átlépni azzal sem lehet gond. A meggyőződés legegyszerűbb módja pedig, hogy meg kell bontani a szőnyeget valamelyik hátsó ajtó küszöbnél és alálesni. A sinek amúgy a szőnyeg alatt csavarozva vannak.
Nem lehet belevarázsolni, csak padlólemez cserével. Olyat kell keresni, ahol a második sorban dupla mennyiségű nyílás van a padlóban. Ott variálható a két ülés karfával és a három ülés karfa nélkül verzió.
Ez jó támpont, ezen el lehet indulni, köszi. Húgoméknak keresünk bódét, egy 3 éves gyerekük van, áprilisban születik egy ikerpár, az ikerbabakocsi pedig jóval macerásabb eset, mint a szóló. Illetve nekem szimpatikusabbnak tűnik az az ülésrend, hogy elül apuka és nagyobb gyerek, hátul középen anyuka és két szélén a két baba. Mindenképpen kellene egy olyan üléssor, ahol az egyik szülő a két babával van.
Az enyém pont ilyen. De nekem nem 3, henem 4 gyerekem van. Pont ideális a 6 személyes változat. A csomagtartó még így is maradt akkora, hogy a babakocsi belefért össze csukva. A bevásárláskor is elég volt a hely. Évente mindössze egy alkalommal kell agyalni: nyaraláskor. De nem lehetetlen. Az ülések előtt, között olyan nagy a hely, hogy oda is lehet bőröndöt, utazótáskát tenni. A kisebb gyerekek még örültek is a kis extrának, hogy van lábtartójuk. Sőt, még az ülés és az ajtó közé is lehetett kisebb csomagot tennni. Most jött volna a tető box, mert nőttek a gyerekek, eddig csak egynek nem lehetett csomagot rakni a lábához, már kettőnek. De szerencsére időközben a legkisebb is velük együtt nőtt, neki meg már nem kell babakocsi, lett hely! :)
Egy másik autóról készült a fotó, de ez a helyzet:
Fejedelmi kényelem, dupla karfás ülések, cserében nagycsaládosok számára nem túl praktikus, ha az ötödik utas a fél csomagteret elfoglalja. Vajon bele lehet varázsolni a plusz rögzítőelemeket?
Na igen. A kesztyűtartó nem az a része az autónak amit kiszerelésre terveztek ahogy én láttam. Annyi, hogy kicsit kinyitod és előbb az egyik, majd ha az kipattant a másik oldalát kell felfelé húzni. Nem szabad nagyon feszíteni mert törik.
Ha kinyitod egyébként lehet is látni hogy mi is tartja a rekesz ajtaját. 1-1 fém csapocska ami műanyagba van belepattintva. El tudom képzelni hogy alúlról lehetne valahogy segíteni ellentartani amikor húzod felfelé.
Nekem meg volt repedve és amikor húztam felfelé, bal oldalt kitört a fém csap a műanyagból. Össze már úgy raktam, hogy kifúrtaam a csap mögötti részt és így az ajtót a helyére téve, a kis csap oldalról betolható a helyére. Így lényegesen könnyebb a szétszedés is.
Működés közben sem sok a 13.8V, az éppen a jó érték alja. A 12V az névleges feszültség, az autók fogyasztói valójában 14-14.5V-osak, miután a rendszerfeszültség is ennyi.
"kismillió szikra képes hegeszteni is, még ilyen kis fesznél, illetve áramnál is."
Nem, éppen az a baj oka, hogy az áram nem kicsi. 5A egy hibás érintkezésen csúnya dolgokat képes okozni. Az alacsony feszültséghez nagy áramok szükségesek, hogy teljesítmény is legyen. Ezért szeretnének a gyártók évtizedek óta 48V-os rendszerre átállni. Ennek alapvetően az izzók az akadálya.
Az Mk1 alapból 15"-os felnikkel készült. Valamelyik felszereltséghez lehetett rendelni 16"-os alu felnit.
A tiéden vagy ez van, vagy valamelyik korábbi gazda lecserélte 16"-osra*, ami remélhetően az Mk2 felnije és nem a lényegesen gyengébb szgk felni. Fék csak 288-as volt az Mk1-en, azaz rá kell menjen a 15"-os felni. (feltéve, hogy nem mókoltak rá nagyobb féket)
* valószínűleg ezért 15"-os a pótkerék, azt nem cserélte.
Akkor én szerencsés vagyok. Én is lekérdeztem. Nekem minden stimmel. Mondjuk az enyém hazai "elsőforgalombahelyezésű" volt és én vagyok a második gazdi. :)
Működés közben mérted rajta a feszt, vagy a kiégetten? Mert működés közben tényleg soknak tűnik nekem. Az égésnyomokat meg szerintem rossz érintkezés okozza, kismillió szikra képes hegeszteni is, még ilyen kis fesznél, illetve áramnál is. Ez indokolná a gyors kiégést is, mert kétlem, hogy a névleges fesznél alig 10%-kal nagyobb fesztől haltak volna be. Pláne, hogy töltött akksin alapból nem 12 a 12. Esetleg érdemes volna néhány testelési pontot is átnézni, de majd a szakik biztosan tudnak okosabbat is mondani, mint az én találgatásom fizikai alapismereteimre alapozva.
16"-os, Újonnan vettem a kocsit (touran) és pár héttel utána le is vettem róla, mert kapott alufelniket. Azóta a garázsban pihengetnek tip-top állapotban.
Félreértettél. Ez egy gyárilag 6 személyes kivitel, a középső sorba jelen állapotában nem tudsz betenni 3 ülést, mert nincs több tartóaljzat a padlón, mindösszesen 8 darab a 2 ülés számára. A kérdésem az, hogy ha kerítünk még tartót, akkor képesek leszünk-e azokat gyári módon rögzíteni, hogy az autó képessé váljon középen 3 ülés fogadására (nyilván leszerelt karfákkal).
Ja, és arra figyelni kell, hogy a fogalomban lévő utángyártott fűtestek közel 100%-a selejtes. A csatlakozócsőben rossz a méret és nem lehet beletenni az O-gyűrűket.
Van egy 98as sharanom 1,9d 90le, fűtő radiátor csere lenne benne. Jó lenne némi útmutató hogyan lehet legkönnyebben kicserélni. Esetleg szerelési kézikönyv nagy segítség volna. Műszerfal kiszedős?
Gyári 6 üléses (2-2-2) 2001-es Galaxyt át lehet barkácsolni 7 ülésesre? A biztonsági öv problémája nem érdekes, vennénk bele 2 pontos övvel szerelt ülést, a padlóban lévő aljzatok érdekelnének. Meg lehet ezt csinálni? Megvan a helye a többi aljzatnak is a padlólemezen? Csavarozni kell vagy hegeszteni? Le lehet papírozni a dolgot? A családban szükség lenne egy bódéra, lenne is ismerőstől egy mindenben megfelelő példány, de sajnos csak 6 személyes és 3 gyerekes családnak kellene, a 2-2-2 felállás nem járható út :-(
Ha leveszed az első kereket, úgy emlékszem a féktuskón rajta van, hogy 15 v 16". Ha 16" van ráírva akkor nyilvánvalóan csak akkora megy fel rá. (vagy nagyobb) A felniknél figyelj az Et-számra is.
Köszi! :) Akkor megvan a megoldás. Otthagyom nála az autót, hogy hárítsa el ezt a hibát... Ha már tudja, hogy miről van szó. De lehet, hogy előtte belenézek a tankba. Hol lehet? A második ülés sor alatt? Még nem néztem, de oda tippelnék valami szerelő nyílást.
Kelet fele nem igazán nézik a súlyindexet, de még a méretet sem, de úgy olvastam, hogy mondjuk ha Ausztriába, Németországba akarsz menni bár egyszer is vele, akkor ajánlatos betartani mindkettőt. Állítólag ha megállítanak és ellenőrzik, elzavarnak másik papucsért, addig a bódé a vendégszeretetüket élvezi.
A váltószámokkal nem vagyok tisztában, azzal meg végképp, hogy azok mennyire felelnek meg mondjuk pont a dajcsoknak. Ezt valaki kifejthetné, mert hülyén halok meg! :)
Hali! 2003 Alhambra teljes üléssor kicserélve, ami vezető oldalon és jobb 1 ben nem fűthető, de az autó tudja az ülésfűtést! Szeretnék bele ülésfűtést! Tippek?
Üdv.Először győződj meg róla,hogy a 15-ös felmegy rá,az első féknyereg nekem nem engedte fel,hátsó kisebb ,nincs gond azzal,de maradt a 16-os nálam is.Keress vissza,mindent megtalálsz:váltóméret,súlyindex,stb...
Ha az EDC = engine drag control akkor egy V6 al mi sem egyszerubb. Egy gavallér rajt valami kevesbe tapado feluleten hogy kiporogjon a kerek es ha villog a lampa muszerfalon akkor van benne. A lampa villogasa az EDC beavatkozast jelzi. Ha igen akkor hallani is fogod ahogy szabalyozza a motorfordulatot. Ha van ESP akkor nagy valoszinuseggel van EDC is.
Bocsánat! én is a fórumról szereztem be anno a leírást, mivel nem szeretnék más tollával ékeskedni, nem az én kezem munkáját dícséri a leírás bescannelése, viszont sajnos nem emlékszem ki volt az elkövető, én csak ujra elérhetővé tettem :)
vwsharan03 fórumtársunk jóvoltából végre én is hozzájutottam Sharan kézikönyvhöz. Felmerült bennem egy kérdés. ABS, ESP, ASR van az autómban. Hogy van-e benne EDC is, hogyan lehet kideríteni? 2002-es V6 4motion. Egyedi rendelésű autó. A középső felszereltségi szint (a neve nem jut eszembe, talán Comfortline) és azon felül néhány extra.
A másikban szerintem, hozzád fordulok kedves 409! Azt már itt korábban is írtam, de válasz nem jött rá, hogy a kocsi motorja leáll, kb 10-20 km-rel azelőtt, hogy kigyulladna a tankolásra figyelmeztető lámpa. Mindegy milyen hosszan indítózok utána de, KIZÁRÓLAG a második indítózásra indul el olyankor, akkor viszont pöccre úgy, mint egyébként is szokott. Egyéb okokból volt szerelőnél az autóm, neki megemlítettem ezt a problémát, talán én is meg tudnám csinálni, de nem igazán láttam ilyet. A szerelő valami olyasmit mondott, hogy mikor lecsökken az üzemanyagszint, valami visszafolyás megszűnik, ekkor valami membrán hiba miatt eltűnik a nyomás, valami pillanatnyi levegő kerül a rendszerbe és ezt a következő indítózáskor felépíti, azért lehet mégis csak beindítani. Na már most nem emlékszem, hogy PONTOSAN ezt mondta-e, de TE, mint hozzáértő biztosan tudod miről is lehet konkrétan szó. Tudnál tanácsot adni, hogy mi is lehet a baj és, hogy egy nem autószerelő, de autót már többször szerelt ember (én :) ) vajon jó eséllyel meg tudja-e javítani?
Csapágy felfüggesztést váltóra 3 csavar rögzíti ill a motorhoz 2 csavar,én a leírásod alapján az alu tornyosra tippelek.Csapágyat cikkszám alapján valami ford köztes csapágynak adta be https://alkatreszek.hu/302_406_hp_jk Köszönöm a válaszod, ezek szerint ezt is több félével szerelték.
Papírforma szerint ehhez a váltóhoz és típushoz nem tartozik dugó és peremes tengely*.
A váltóból egy darab mindkét végén bordás (kerbfogazott) tengely megy a támcsapágyig, illetve azon keresztül, és oda van rátolva a belső csukló. Kérdés még, hogy a váltóra szerelt alu"tonyos" a csapágy felfüggesztés, vagy már a motorra szerelt konzol tartja. Az alutornyosnál szerintem futóművet kell bontani, a konzolosnál nem kicsi szenvedéssel leszedhető róla a csukló, ha külső csuklót sikerül kifordítani a kerékagyból. Szerintem egyszerűbb ennél is bontani a futóművet.
Az alutornyoshoz megeshet, hogy már nem lehet csapágyat venni, akkor át kell alakítani a konzolosra.
Ezt a cikkszámot nem ismeri az etka, valószínűleg a gyár belsőhasználatú azonosítója.
* Aztán lehet, hogy ez is egy öszvér, a gyártás végén születtek érdekességek.
Nem piszkált már hozzá valaki? Ott is kellene lennie tömítésnek, a gázolajat sem ok nélkül nyomja kifele, szerintem ott is meg lett bontva. A tömítések sajnos olyanok, hogy a legnagyobb odafigyelés mellett sem lehet elkerülni a cserét. Saját tapasztalatból mondom. Mindent elkövettem, kiszedtem a gumit, megtakarítottam, a vályút is, szárazon összeraktam, de mégis ereszt. A tandempumpa ilyen, addig tömít, míg szét nem szeded. :(
elso korben ebay.de asszem 14 ezer a javitokeszlet, de kerdes ettol megjavul e masodik korben a tandempumpa gyari utasitasban nem javithato:) arra figyelj a blokkba nem e engedi a gazolajat,amit tze csereltel az a lemeztomites kb 3 ezer ft,, ott elvétve folyik,,,
mas urak 2010-2012 es sharan bal eslo lampanak lettem boldog tulajdonosa de sajna nekem ez semmire sem jo, van rajta kozépen egy repedes ami sztem lakkal javizthato,nekem 2006 os sharan hatso lampa kellene cserebe vagy kb mennyiert illik eladni? koszonettel,
A tandempumpámból csöpög a gázolaj és azt mondják a boltok, hogy nincs hozzá tömítő készlet , csak a blokk felőli oldalához. Az ki is lett cserélve de nem ott hanem az első takaró alól csöpög.
Van egy 98-as galaxym. Elemet cseréltem a kulcsban, és nem tudom a távirányítót újra tanítani. Keresgettem itt a fórumon, azokat meg is csináltam. A led világít, kulcs ötször villan, utána ugyan úgy nem működik. Próbáltam a gyári könyvben leírtakat, próbáltam úgy is hogy utána be is zárom és próbáltam úgy is hogy közben rajta van a gyújtás. Valakinek valami ötlete van? Sikerült esetleg azoknak akik ugyan ilyen problémával küzdöttek?
Hozzáértőktől kérdezném hogy a peremes tengelyről a dugótengelyt le lehet-e húzni a jobb futómű megbontása nélkül?,vagy ki kell bontani az alsó talpast is,Mk1 1.9 tdi 1999évj
A fórumon sok jó tanácsot mondanak, ezért hát felbátorodtam és aláfeküdtem az autónak.
Leszereltem a kályhát - már akkor láttam, hogy az elektromos csatlakozónál a piros szál elszakadt. Ezt, a csatlakozó megkerülésével (kis forrasztgatással) megjavítottam.
De, ha már levettem a kályhát, nézzünk bele.
Tudtam milyen hibákat keressek (hála ennek a fórumnak, és a sok vissza olvasásnak). Izzítógyertya, lángszita takarítás---idáig merészkedtem.
Szerencsére a gyertya működött (vigyázni kell a tesztelésével, mert csak 8 Voltos - tehát ne akkuról próbáld ki-nekem egy autószerelő ismerősöm nézte meg, aki azért kell még, mert a játék végén hibakódot is kell törölni az autón...)Találsz videókat, hogyan kell izzítógyertyát cserélni a kályhában, de a lángszitához hozzáférni csak akkor tudtam mikor jobban szétszedtem. (persze a csavarok nem nagyon akarnak kijönni- ezt meg kell oldani) Lángszitát kiáztattam egy kis benzinben majd kiégettem.
Összeszerelés, hibakód törlése, próba--és elindult, de párperc múlva le is állt. Túlmelegedési hibakóddal.
Jött az agyalás, hogy mi lehet a rossz benne ?! Lehetőségek: levegő ventilátor (működött-hallottam, hogy pörög). Lángőr és még két hőmérséklet érzékelő.(ezek elég ritkán hibásodnak meg-a fórumozók állítása szerint)
És ekkor jött, hogy akkor nézzük meg a keringetést. Van a motortérben egy kis elektromos keringető szivattyú, ami nem működött. Egyszerűen ellenőrizhető--leállítod az autód és utána kb-másfél percig még keringeti a vizet a rendszerben, tehát a kiegyenlítő tartály mögött duruzsol.(Bosch ára 20-30 ezer)
Leszereltem ,megszénkeféztem(persze egyik sem volt egyszerű-szerencsére kaptam segítséget). Visszaszereltem és működik.
A fűtésem sokkal jobb lett és hamarabb melegedik fel az autó. Akartam egy kapcsolót is beépíteni, amivel én szabályoznám az indulását, de aztán úgy gondoltam, hogy felesleges.
Lényegében a hiba az elektromos vezeték és a szivattyú hibája lehetett, anyagilag nem számottevő(szénkefe, esetleg a szerelő segítsége) inkább idő és egy kis ideg.
Remélem tudtam segíteni, ha kellenek a dokumentumok a kályháról én szedtem össze egy párat.
8 fok alatt kellene bekapcsoljon, de ha jól értem neked kieg. fűtésed van, nekem meg csak sima kályhám. A tied programozható, a kezelési útmutatóban megtalálod hogy mit lehet vele csinálni, ahhoz nem értek. 10 fok felett nem tudom, hogy rávehető-e szépszerivel, hogy beinduljon. Autó kezelésire meg keress rá itt a fórumon, van Galaxys.
Valahol mintha azt olvastam volna,hogy 10 c fok alatt nem kapcsol be.Gondolom azért ha akarja az ember működtetni akkor a bekapcsoló gombbal be kellene hogy induljon külső hőmérséklettől függetlenül is.Nem igaz?
Nekem pl. nem indul be. A diag szerint legalább a vezérlője él, de perpill nekem még így is valószínűleg sokba fájna megcsináltatni. Másoknak más hibákat produkál, mondjuk indul-leáll, füstöl, mittomén.
Alkatrész tudtommal van bőven, de hibától függően elég magasra felmehet a javítás ára, olvastam itt már 100000ft-ot is.
De inkább olvass vissza őszig, tele van vele a topic, télen ez a slágertéma. :(
Olvastam itt többször,hogy a kiegészítő fűtés kályhája sok ember autójában rossz.Mik ezeknek a kályháknak a hibài?Nem indulnak be? Vagy nincsen hozzá alkatrész vagy nagyon drága a javításuk?Ha tudnàtok erről információt adni azt megköszönném.
Vannak persze olyanok, akik azt gondolják, hogy "jobb oldalt furcsa zaj van, mi az és mennyibe fog kerülni?" mondatra akár online meg is javítja valaki innét, de szerintem sokan azért kérdeznek/ünk, hogy ha a hibajelenségből tapasztalat, vagy tudás alapján valaki be tudja határolni a lehetséges hibát, akkor eldöntse mi legyen a következő lépés.
Vannak többen is olyanok szerintem mint én, hogy szeretünk otthon szerelni, van is némi gyakorlatunk és tudásunk, esetleg a villáskulcsnál több szerszámunk is.
Viszont nem biztos, hogy az adott modellhez elég a diagnosztikai képességünk. Én pl. 2 hónapja vettem a Galaxy-t, még nem ástam bele magam, de a 3-as Golfomat majdnem mindig én szereltem és nem volt probléma.
Ha olyan választ kap az ember, hogy diagnosztika, speciális eszköz szükséges a munkához, akkor szépen elmegyek egy szakihoz és megcsináltatom.
Ha a hibajelenség 5-10 forrásból is származhat, akkor szintén elmegyek szakemberhez.
A másik réteg pedig egyszerűen szeretné behatárolni, hogy mennyibe fog neki fájni a javítás, mert ha azt hallja, hogy kettőstömegű plusz kuplung csere, akkor tudja, hogy amíg nincs a zsebébe a 250-300 ezres addig pihenjen.
Az tény, hogy sokkal ésszerűbb lenne hiba esetén elmenni diagnosztikára és a feltárás eredményét tudva eldönteni, hogy saját maga szereli meg, vár amíg lesz pénze, vagy otthagyja a szakinak, de valljuk be, a monitor előtt ülve egyszerűbb megkérdezni, hátha el se kell menni a szakihoz.
Én szeretem 409 hozzáállását, mert a hülyéknek is válaszol. Aztán ők vagy észreveszik, hogy hülyék vagy sem.
Bár még fiatal vok itt de ebben igazat adok neked.
A táv gyogyitas nem müködik ez is igaz.
De a diagnozis azért jo mert tudja az ember mihez kell nyulnia vagy mien gondal viszi szakihoz a járganyt.Igy pl nem tudják akkora madárnak nézni.
Személyes tapasztalatom:nem régiben hagytam fel a keleti autocsodák reszelgetésével idöhiany miatt.Meg hát kellet egy 100 ra megbizhato auto.Kezdés vw golf 3. 1.5 év alatt nem volt gond vele.Majd a motor kopogni kezdett igy hirtelen csere.Egy bajor auto csoda lett de csak véletlenül.
6 honapos e rendszámal a 6 bol 3 at hordtam szerelötöl szerelöig ebbe nebbe a hovatalos mag 3 szerviz is.cserélgetek mindent álitgatak de nem lett jo.Aztán egy öreg helyi szaki csinalt vele valamit.Nem tudom azota se mit.De a lényeg tudatlan mivoltam miatt mentem ide oda szakitol szakiig.10 15 20 ezreket kidobálva hiába.
De pl most a galaxyval kértem itt segitséget amit még egyszer köszönök.Igy elvitem egy szakihoz már felvértezve a töletek szerezett tudassal és lam csodát meg van a hiba és a megoldas is.
A helyzet az ,hogy hamarabb kap itt a forumon az ember hasznalhato tanacsot mint megbizhato szakembert találjon.És ez manapság már nem csak anyagi kérdés.
megmondani látatlanban, mi a baja az autódnak, ezért én csak azt tudom javasolni, hogy a "tanácsnokok" helyett vidd el egy hozzáértő szakemberhez. Ő legalább azt látja majd, milyen autóról is beszélsz ...
Sírok a fájdalomtól. Kuplungos volt a kocsim. Büdös szag volt a kocsiba, nem akarta bevenni a sebességet. Vettem kuplung szettet kinyomócsapággyal együtt (National márkájú). Csere megvolt, de a hiba nem. Sőt, most azt csinálja, hogy néha nem engedi berakni az 1est, néha meg nem engedi ki az 1es és a rükvercet. Tanács: a felső munkahenger trapált be. Ok, csere azt is(Lukra). Továbbra is megmaradt a hiba. Olajfolyás nincs, légtelenítés többször is elvégezve. Tanács: a National szett gagyi, cseréld ki Lukra. Csak a kinyomócsapágyat cseréltem Lukra, de még mindig tré a helyzet. Súlyos tízezrek repkednek. Kérek SOS segítséget kérek. Előre is köszi!!
Nekem sikerült leszigetelni pár éve. Igaz, kényszerpályán voltam, mert ki kellett az összes csövet cserélni az előző tulaj ugyanis valami truymót tett bele fagyálló helyett. Ez szétmarta a csöveket. Erről látsz egy hozzászólást, a száma:34329
A csövek végét gyors kötözővel lezártam. A fűtés jobb lett. Anyagköltség kb. 400 Ft. A hozzáértők persze fanyalognak, hogy a sós lé megeszi a csöveket, mert az nem tud szellőzni a borítás miatt. A csövek idáig még nem tiltakoztak.
Igen ez némi félelemre ad okot,de esetleg a jó idő beköszöntével lelehet venni és megtakarítani és újra feltenni amennyiben újra szükség lenne rá.Én előbb megpróbálom megnézetni a kályhát és ami ahhoz kell hogy a működése adott legyen.Egyébként jó ötletnek tartom megfelelő odafigyelés mellett.
fogalmam nincs mi csinálta ezt, én valami érzékelős szenzoros nyűglődésre gondolok, már csak azért is mert újra indításra elhagyta a jelenséget, bár mintha 2000-alatt kicsit lomhábban indulna el....
amit pl. japet ír egy lehetséges hiba forrásnak érzem, valószínű megcsinálom vele én is a tisztítást.
remélem a nagy buborék isten megkönyörül rajtam és újra kisüt a nap :D
Utána érdeklődtem hogy mennyire vált be neki a szigetelés és azt mondta hogy neki teljesen jó mert hamarabb lesz meleg az utastérben és a csövek is lassabban hűlnek ki.Svájcban neki meg felel akkor szerintem itthon is be válhat,nálunk azért nincs annyira hideg mint kint.Neki sem működik a kályhája.
Annyit kell megoldani, hogy előtte tiszta száraz legyen a cső, és a szigetelés alá ne juthasson víz. Hűtés-fűtés szaküzletben kéne körülnézni, lehet van valami öntapadós szalagféle, ami jól alakítható, és zárttá tehető. Akár a kályha testének szigetelése is szóba jöhetne.
Hogy kivenni hogy kell, valamivel, ami befér... Osram 12/1.2 a felirata. Az órát úgy veheted ki, hogy a műa betétet a műszerfal tetején óvatosan kipattintod, vagy inkább némileg feszítve kiemeled, valami nem túl éles csavarhúzó féleséggel, hogy ne sértsd meg a puha részt. Itt-ott körmei vannak, remélem látszik.
Amikor megvettem a masinát minden király volt. Aztán egyszer csak erő el. Épp egy szekrény volt a tetőn, egy ágy meg a hátuljában. :D
Gyújtás ki/be, mentem tovább. A rá következő hetekben aztán egyre többet csinálta ezt. (Túl) alacson fordulaton is volt nyomaték, minden sportosabb váltásnál jött a tipikus nyerítő hang. (Fingom nem volt akkor még hogy mi az.) Szerelő azt mondta hogy a szokásos turbo geo. Turbo felújít. A vákuum labda ki volt szakadva meg a geo le volt ragadva zárt állapotban!
DE a hiba megmaradt. Igaz más körülmények közt, de így is letiltott. Ment a már leírt találgatás. Még turbo vezérlő szelepet is cseréltünk.
Utána olvastam a légtömegmérőről. Előtte a Mazdámnál sohasem láttam olyat. Nekem Bosch van bent, azon van egy kis dióda, egy hőleadó fém felület és egy kis átmenő járat.
Nálam a dióda koszos volt. Szinte fekete. Először azt hittem, hogy elégett, de nem. Letisztítottam. A fém felületen nem láttam semmit, de olvastam, hogy attól azon még lehet ráégett szennyeződés ( Így méri a légáramot. Fűti és mindig megpróbálja azonos hőmérsékleten tartani. Így a beszívott levegő mennyiségével arányos a szükséges áram erőssége.)
Aztán abból a kis átmenő járatból elég sok kosz jött ki szintén, de ezt nem látod amíg bele nem fújsz a tisztító spray-vel.
Fontos: Gyártók nem ajánlják a légtömegmérő megbontását és tisztítását. (Persze lehet venni külön szenzort a hozzátartozó csőszakasz nélkül, meg tisztító spray-t is. :) )
Nekem ez volt, működik. Volt azóta -20C meg +40C is.
Tudtam, hogy ezt is tudod, csak nem sejtettem. :-)
Akkor az enyém volt az egyetlen kivétel, ami jól működött, vagy csak bedöglött a termosztát, nyitva maradt és így nem tűnt fel, mert jó volt benne a fűtés. Persze csak addig, míg egyszer, karácsony első napján, késő éjszaka vágtattam hazafelé a vassal. Kint -10 fok és akkor egy hirtelen pillanatban szétdurrant a fűtőradiátor egyenletes 120 km/h-nál. A venti persze maximumon nyomja a meleget az arcomba és a lábamra. Ezután egy pillanat alatt a forró fagyálló gőzét nyomta az arcomba és a szélvédőre. Nagy élmény volt. Szerencsére volt annyi lélekjelenlétem, hogy lehúzzam az ablakot és így, a fejemet kidugva biztonságos helyen meg tudjak állni. :-D
Nekem egy barátom aki Svájcban dolgozik és ott is vett egy öszkerekes 2004-es VW Sharan-t egy éve.Tavaj decemberben mikor itthon volt akkor le szigetelte a csöveket egyszerű vízvezeték szigetelésére használatos szivacsos csőhéjjal.Valami ilyesmi volt:http://fittingbolt.hu/watermark.php?src=./gallery/5026374_fitting%20065.jpg
Volt pár hely ahová nagyon nehezen tudta bedugdosni mert kicsi a hely a kaszni és a csövek között.Akkor szerinte be vált mert hamarabb be melegedett a gépezet.Most azt hiszem itthon van,majd utána érdeklődöm hogy mennyire is vált be ez a megoldás neki.
Segítséget kérnék. A Galaxynk órájának mutatói eddig világítottak, ha lámpát kapcsoltam (ovális, a műszerfal tetején). Most ezt a remek szokásukat mellőzik. Van ebben valamilyen izzó, amit cserélni kell, vagy biztosíték lehet? Ha ez utóbbi, melyiket válasszam?
Lám csak el kell felejteni azt a gondolatmenetet, hogy amit a germán mérnökök megálmodtak, és szorgos portugál kezek összeszereltek, az olyan tökéletes, hogy hozzá, se szabad nyúlni. Hőszigetelés pl. fogadok azért nincs a csöveken, mert az 0,9 euróba került volna, és ezen a megtakarításon egy külön team dolgozott...
"nincsen benne fűtéscsap a fűtőradiátor előtt (a '78-sal ellentétben), hanem egy két egységből álló termosztát van a helyén."
Egyik Mk2-ben sincs fűtéscsap, és ez a termosztátos basz is csak bizonyos felszereltségűben és talán kizárólag svájci exportban volt. Mindent csináltak azok, csak fűteni nem igazán akartak. Anno a Svájcból importáltakból sorban dobáltuk ki, hogy legyen fűtés. Nélküle remekül működött.
Ha már ennyire visszakanyarodtam az időben és elkalandoztam a gyártó egyéb autói között ('78-as Golf az előző hsz-ben), akkor már úgy is mindegy. Ugorjunk kicsit át időben! :-) A következő autó, amivel meg kell, hogy ismerkedj, az egy '89-es 1.6-os GTD Golf. Érdekessége számodra, hogy nincsen benne fűtéscsap a fűtőradiátor előtt (a '78-sal ellentétben), hanem egy két egységből álló termosztát van a helyén. A működése, mint a vízpumpánál lévőnél, teljesen automatikus. A bemenő (fűtőradiátor felé) ágon van a termosztát (fém házban, a fűtéscső keresztmetszetéhez igazítva a háza), a kimenő ágon egy (talán fix folyásirányt biztosító) műanyag egység. Ezt a két egységet egy kb. 8mm-es belső átmérőjű kis vékony gumicső köti össze, hogy a folyadék zárt termosztát esetén áramlani tudjon. Ha annál működött, talán itt is működne, kérdés persze, hogy hol lenne a legideálisabb a helye!? Nem tudom, hogy a kazán mennyire kavarja meg a dolgokat.
Köszi! Nem tudom, az még eszembe sem jutott. Szerencsére azzal még nem volt eddig gondom.
Relatíve kezdő "modern" autós vagyok, egy '78-as I.-es Golfról váltani erre elég sok kihívást tartogat. Főként a hibák kizárását és megfelelő javításukat. A régi vasnál megszokott volt, hogy hang alapján behatároljam a hiba forrását. Na, ennél aztán fülelhetek! ;-D
Persze a hatalmas méret, a jól variálható utastér és a klíma verhetetlen előnye egyértelmű, de azért szerelhetőségben és tartósságban még mindig a kicsi Golf győz! :-D
Köszönöm, geometriában ismét kicsit okosabb lettem. Végül is így utólag belegondolva logikus.
Szerencsére a leírt EGR hibákat nem produkálja (egyiket sem), meg amilyen hisztis egy (k_rva) bódé ez, egy kis ba__ogatás verbálisan és megint jó lesz. :-)
De azért ne bánkódj, hamarosan (igaz, tudom, hogy a hátad közepére sem kívánnád) újra féltő kezeid között lesz a kicsike és akkor a pöpec ipari Panasonic notebookodnak elsírhatja minden bánatát. :-D
Látszólag minden ok. Vezettem, a szerelő srác nézte mellettem diaggal az élő adatokat. Semmi. Azt egyszer csak jött a Trabi üzemmód...és még így sem voltak kirívóan rosszak az adatok. Hibakód semmi. An*ád!
Ment ez így pár napig és itt a fórumon olvastam, hogy a légtömeg mérő is egy tipikus hiba szokott lenni a letiltásra.
Vettem egy légtömeg mérő tisztítót spary-t, kivettem a légtömeg mérőt és lefújtam vele. Visszaraktam, azóta jó.
Az a termosztát csak egyszer nyitna ki, utána csak megrázná magát hogy "de k*rva hideg ez a víz" és visszazárna.
Na de komolyra fordítva. Ahogy elérné a motor köre 86 C fokot, elkezdene kinyitni. Erre a hátsó körből/-be beáramlik a hűtőközeg, ami az autó alján lévő csöveken fél másodperc alatt hű el és már nem lenne mivel fűtened hátul. Vagy csak minimális mértékben, mert a termosztát csak résnyire van nyitva.
Asszem! gyárilag is úgy van, hogy a hátsó fűtőradiátor előtt van a kályha, mert az onnantól már csak 1 méter és utána jön vissza a motorba.
Én sem.Ezért kérdeztem hogy létezik e CRTDI ezekben.Én is az 1.9 el venném inkább.Vagy ha lett volna CRTDI akkor esetleg azt.De jobban az 1.9 inkább ha már csak PDtdi van.
Intercooler eresztett az oljat. Ahogy néztem a gumi tömítésnél. Javasoltátok a ragasztást. No próbát tettem egy kétkomponensű olajálló epoxival. Ez ugyan nem a gyurmázható kivitel, de a dolgát elvégezte ez is.
Ragasztás előtt kitisztítottam az egészet. Egyik végére állítottam, hogy lássam mennyi trutyi folyik ki belőle, de 1-2 ccm volt benne csak.
Egy hetet mentem vele, még nem szivárog belőle semmi. kopp-kopp
Csináltam egy bödönt. Az egész cuccot a generátor elé raktam be. Annyira engedtem le, hogy az alján lévő leeresztő csavarhoz a műanyag motorburkolat levétele nélkül is hozzá lehessen férni.
A termosztat nyitja - zárja a hátsó vizkort attól függően hogya motorban elég meleg-e a víz. Bocs az esetlen ekezetek miatt. Telefonról írok. Ezt meg is fogom próbálni ha lesz egy kis idom. Nekem sajnos kalyham már nincs. Egy kedves szerelő elvitte megcsinálni kb 3 éve. Azota nem láttam sem a kalyhat sem a szerelőt. Amúgy azt figyeltem meg hogy za a hátsó futes ventillatorat kikapcsolom már az is sokat segít.
Nem csináltam vele semmit sem! Mentem 409-hez az autópályán (Kecskemétről), oda úton még rakoncátlankodott, nála már nem. Vagy megijedt tőle, vagy mikor nem figyeltem 409 kézrátétellel gyógyította. Ennek már egy éve, most megint kezd valamit. Lehet, hogy megint a geo, azért is írtam, hogy megyek 409-hez, hátha megint magától meggyógyul. :-D
Hogy melyik helyzetben szorul meg a geometria, annak nincsenek szabályai, kedvére teheti bárhol.
Szerintem az EGR hibának lennének más jelenségei is. Hibát akkor okoz, ha nyitva marad. Ilyenkor vagy/és nehezen indul, bekopog, füstöl. És az újraindítás sem szokott rajta segíteni. De valószínűleg ott a hiba leírása a hibatárolóban, ha limp módba kapcsol.
Valaki tudja itt,hogy ami 2008 májusában megjelent 2.0 crtdi motor,hogy azt szerelték e Sharanba vagy Alhambrába.Annyit tudok hogy 2008 ban még párhuzamosan volt a pdtdi vel a Passat 6 ban.Mindkettő 1986ccm és 140 Le.Köszönöm a válaszokat előre is.Kellemes délutánt mindenkinek.
Meg ne sértődjék senki de azért picit igazat kell adjunk a hátsó fűtést barkácsolóknak, mert azért az mégsem üzemszerű, még egy ekkora autónál sem, hogy a fűtését évente karban kell tartani, hogy a kályhája szinte mindnek kehes. Rossza konstrukció ezt már többen kimondták, szakemberek is. Nem- nem a kályha rossz, hanem annak elhelyezése az autó alján. Valamint az a 2x kb 2 m csövezés ami a téli körülmények között a mínusz fokokban utazik és hűti folyamatosan az amúgy sem túlzottan melegedésre hajlamos motort.
A golyós-csap helyett én amúgy (akár már gyárilag is) szívesen látnék egy termosztátot, ugye, ilyen van a hűtő előtt is, tehát ez károsodást nem szabad hogy okozzon a motorban.
Automatikusan működne, üzemanyagot is megtakarítana (kályha tehermentesítése, motor hamarabb bemelegedése okán), nem utolsó sorban pedig nem is egy ökör ára, ha tönkre megy. Mert egy optimális világban nyilván mindenki szívesen venné meg 1x millióért újonnan ezeket a bódékat, de akkor kinek lehetne eladni a használtakat. Na mindegy, ez már nem ide tartozó téma.
409 Laci ,tőled kérdezném mint hozzá értő szakembertől mi lehet a probléma a buborékal, kint aludt pár éjszakát a mínuszokban, utána egyszerűen elment az erő, alig akart felmenni egy egyszerű dombon, a következő indításkor magához tért, úgy ahogy, de érzésem szerint még most sem megy tökéletesen, valahogy nem úgy reagál gázadásra mint kéne, de legalább már az erő vissza tért bele....
esetleg valami szelep lefagy a hidegtől és az bekever ?
Régebben írtam, hogy az EGR szelepem le volt dugózva, egy, a gumicsőbe csúsztatott csapágygolyóval. Visszaállítottam a gyári állapotra. Ennek kb. 2 hónapja. Most elkezdett olyat csinálni, hogy vissza veszi az autó teljesítményét kb. 2000-2250-es fordulatnál (5. sebesség fokozatban). Amikor a turbó geo volt rossz, akkor olyan 2750-es fordulat körül csinált hasonlót, de akkor a mostanihoz képest mintha gyengébb lett volna. Most gyorsul, csak sokkal lomhábban mint előtte. Természetesen újra indításra minden hibamentes, egészen a bűvös fordulatszám határig.
Kérdésem az lenne, hogy az EGR produkálhat e hasonlót, vagy máshol keressem a hibát?
Persze előbb-utóbb úgyis megy "A bodépápa"-hoz, a Mesterhez, azaz 409-hez, de addig is jó lenne tudni mire számítsak.
Ezzel a módszerrel csapják be a legtöbb magyar autóvásárlót, a kár autónként több millió forint is lehet. Az óratekerés pofonegyszerűen megy, börtön jár érte, de lebukni nehéz, meséli az óratekerő. Tovább »
mondták szakértők hogy simán kiszedték volna és visszaragasztották volna faszául, ha nem lett volna 8 helyen javitva rajta a kőfelverődés, emiatt nem vállalták sehol, mert megrepedt volna. igy egy nagy csomó pénzért újat kapott. azóta megszünt a beázás
nekem is hasonló problémám volt, sokmindent szétszedtem rajta de sehol sem találtam a hibát, aztán egy szerelő barátom csak viccből mondta hogy nézzem meg a szélvédőt, mert lehet hogy elvált a ragasztás fönt. bizony igaza volt, ha bentről megnyomta a szélvédőt, majd egy centint eltávolodott a kasznitól, itt ázott be, és folyt le egészen a padlóig. nézd meg te is
Üdv!2001 galaxy jobb első ülés alatt és a szőnyeg alatt is ázik.Ülés ki szőnyeg ki de a víz bejutásának a nyomát nem találni se bentről se alulról.Tegnap eső után ismét beázás álló helyzetben,ebből gondolom hogy nem alulról ázik be.Hol jöhet be a víz?Kösz a tippeket előre is.
Szerintem folytassuk emilben. A vaterán megtalálod a hirdetést a tárcsáról-szerkezetről. A kinyomót még nem állt módomban feltenni, arról itt jönnek a képek:
most olvasgatom, hogy a triót (kuplungtárcsa+szerkezet+kinyomócsapágy) érdemes, sőt mi több, kötelező egyszerre cserélni, ugyanis ezek összekopnak, és egy új alkatrészt nem szívesen fogadnak be magukhoz.
szóval az egybeár is érdekelhet, előbb-utóbb úgyis elér a végzet :D:D
Nem értettem félre.A lényeg:3.-téli használat után is tökéletesen használja sorstársunk.Motorkárosító hatása nem is lesz,de te ezt úgysem merted volna feltenni.De tényleg 409 szaki,mikortól is /hányas évjáratól/szerelték a kieg.fűtést a bódékba?Na onnantól lett elba..va.Belső utastérben ,ekkora bálna testbe egy fűtés levegőcső elejétől-végéig tökéletesen elfért volna,aztán "csá".A KISS_ATI meg nyugodtan költsön rá amennyit csak akar.Attól ,hogy LEHET javítottad a bódét Neki,nem lesz "Szaki "mint Te.Én is tartom a szakmai véleményemet:a fütés:ha jó-ha nem,egy elba...tt konstrukció.Ja,és k.rvára tetszik ez az ÓRIÁS,ezért vettük meg,fenntartási költsége annyi-amennyi .
Ahogy 409 Laci is mondja, a kuplungot cserélték, a kettőstömegűt meg kispórolták. Ő meg mindkettőt cserélte, ha már lúd legyen kövér alapon (meg nem is tudtam a bontásig, hogy tényleg lett-e cserélve a kuplung), így megmaradt a majdnem vadiúj kuplung. ASZ-es motorkód, tegnap siettemben kifelejtettem.
sziasztok , a következő a probléma, kint aludt az autó pár éjszakát a mínuszokban, erre ma reggel, elment az erő, nem akar normálisan leforogni, lett belőle egy 40 lovas suzuki alto....
alig ment fel egy egyszerű kis dombon....aztán a következő leállítás-újraindításnál magához tért, bár még nem tökéletes, de legalább már megy...
egyszer régebben olvastam már itt hogy mások is küzdöttek hasonló problémával, de nem találom azt a beírást,
esetleg valami szenzor lefagy a hidegtől, és azért kap össze-vissza jeleket, vagy mi a bajság oka???
Az én sztorim tavaly májusban indúlt, egy osztrákiából behozott Alhambrával (2001-es pd), 600 ezer jó magyar forintért . Egy 206-os peugeotból űltem át. Meg kérdeztem egy vw specialistát aki annyit mondott, hogy nagyon jó autók ezek, DE 3-400 000 ezret rájuk kel verni mert, ha nem csak a gondom bajom lesz vele, ezt mérlegeljem. Így is lett, vezérlés csere, kábel szakadások, keringető szivattyú, fékek, kieg fűtés, négypólusú hőmérséklet jeladó, féltengely kihajtás és minden típus híba amiket többször végig tárgyaltatok. Most van egy olyan autóm amibe minden gondolkodás nélkűl bemerek űlni és menni vele! És nem cserélném le egy magyar gazdásra 1.1-1.2 millió környékén, mert kb ennyibe van az enyém is, és ugyanúgy jó néhány tíz ezret rá kéne locsolni.
én jó ötletnek tartom a fűtés átalakítását/elzáró csappal/mivel az egyik legolcsóbb kivitelezés
---
Meg ne haragudj,
de az én megközelítésem szerint, az én agyamban "az egyik legolcsóbb kivitelezés" valahogy nem kapcsolódik össze a "jó ötlettel".
A te megoldásodat a tipikus kókányolásnak tartom. A nyolc év alatt kb. 25k Ft-ot kellett "áldozzak" arra, hogy a kiegészítő fűtés kályháját a gyári konstrukcióban üzemeltessem. Amennyiben ennyi pénz sincs a banánra, akkor az a majom nagyon girhes.
Lassan tök unalmassá válik az a gyönyörű magyar népszokás, hogy mindenki egy, de inkább két számmal nagyobb autóban ül annál, mint amit normálisan fenn tud tartani... ekkor kerülnek be a golyóscsapok, Nysa gátlók, a behegesztett közdarabok, a ledugózott fűtéscsövek, a nyolcállású kapcsolók, és még ezer "okosság" , hiszen azok barmok, ott, a gyárban fogalmatlan idióták, hogy így találták ki, majd mi innen, a Balkán északi feléről jól megmutatjuk nekik ....
Szólok. Van egy 16"-os AEZ Paron alufelni garnitúrám 215/65R16-os gumikkal, a tavasszal gondoltam eladni, de valójában a garázsban van ősz óta, 2003-as Alhambrán használtam, de 17-esre váltok a jelenlegi téliről. Ha érdekel, küldök képeket, pontos adatokat.
Félreérted. Nem mondtam semmit az átalakításra, mert ahogy korábban is írtam, nem tudom mit eredményez. Mindössze a meleg motorra nyitás motor gyilkoló hatásában kételkedtem. És ezt most is tartom.
Mert vett egy komplett szettet, és amikor szét lett szedve, akkor derült ki, hogy a kuplungot kicserélték, csak a szétesett lendkereket nem. Be lett téve az új szett, így maradt egy majdnem új kuplungja.
Szia 409 szaki.A hűtőrendszer 6,2l köröl áll meg,ahogy kifilézted,én jó ötletnek tartom a fűtés átalakítását/elzáró csappal/mivel az egyik legolcsóbb kivitelezés.Mint írtam,infót írok én is,de csak a tutit.A sorstárs 3.-éve használja így a bódét,úgy tűnik bevált.Élettani,/motor/károsító hatására lettünk volna kíváncsiak / többen is/.VAN aki mer,van aki csak csendben olvasgat/és néha infót kér segítségül mint én/Ezért is találtátok ki ezt a fórumot,remélem.Aztán van, aki sajnos nem mer kérni segítséget,infót,az biza borsos árat fizet a javítatásra.Köszönöm véleményedet.
Nem biztos, hogy jól értelek, de 409 a lámpatesten belüli gyújtótrafóra gondolt, ami fekete színű. Nem az ami a szerelőnyílás hátulján van (ezüst színű) 3 csavarral rögzítve.
Ami az izzó aljzatjára csavarsz, abból jön ki két vezeték, ha végigköveted, akkor eljutsz a gyújtóig.
Soha nem befektetési szándékkal vettem autót, hanem használatra. Pont emiatt kérdezem tőletek, akik már ismeritek a márka nyűgjeit, hogy az átlagnál jobban, vagy kevésbé, vagy éppen átlagosan problémás ez a szerkezet? Mert egyszerűen csak nem szeretnék hülyeséget csinálni. Mindig alaposan körbejárom a következő autó választást. Most is ez zajlik épp... :)
Akkor amit eddig megtudtam:
olcsó autó gyanús/rossz (Ez persze mindennel így van, és tudom is.)
a jelenlegi gondtalanabb autózásom (amit a B5 PASSAT-tal megszokhattam) szertefoszlik.(Ennek nagyon nem örülnék.)
Sok a típushiba, ami miatt ne válasszam ezt a kategóriát, ha nem muszáj. (Pedig nagyon kéne a nagyobb)
De még mindig jobb a konkurenciánál. (Atyaég, milyen a többi??)
Praktikus, kényelmes, szerethető. (Ezek jó hírek, emiatt kacsingatok én is efelé.)
Köszönöm eddigi válaszaitokat! Ha még valaki hozzá tud tenni érdemben, szívesen olvasom!
Srácok, ha érdekel valakit a 409 által a paripámból kiszedett majdnem új (tényleg, 20k km van benne) kuplungszerkezet/tárcsa/kinyomócsapágy trió, szóljon nekem emilben, publikus. A marha szerelők csak a kuplungot cserélték, mielőtt megvettem volna a bódét, a kettőstömegűt nem, ezért gyorsan "elveszett" a papírja. A tárcsáról még a rányomtatott címke sincs lekopva, tehát nem szecskázok. Képeket majd holnap teszek fel, vagy megleshető a vaterán (kinyomót majd holnap teszem fel), persze fórumtársaknak az ár alkuképes. :)
Elég rossz helyen érdeklődtél, a 20 ezres vicces ár. A foncsor maga egy picike kis valami, a foncsorozása max 3 ezres darabonként. Ha valahol emellé 18 ezret kérnek a szét- összeszerelésért, nem kell odamenni. Szegeden tudok olyat, aki utólagos projektorosítással foglalkozik, mindenbe szerel, xenontól függetlenül, 60-ért új projektor és új izzó kompletten belerakva, ami persze az új gyári megoldásoknál is jobban világít.
- teljesen egyetertek, amugy a gepjarmu nem befektetesi tema, sosem megterulesi szandekkal vesz az ember gepjarmuvet, ez egy hasznalati targy, ami szolgaljon ki, erezzem magam jol benne, kopik, elhasznalodik, kolteni kell ra, ez ennyi. Minden gepjarmunek van fenntartasi koltsege, a gazditol fugg, hogy mennyire lekiismeretes, vagy epp ellenkezoleg: buheral, kiiktat, atalakitva/olcson/okosba megoldani a dolgokat. Minden kerulomegoldasnak megvan a kovetkezmenye, amit a tulaj lehet eszre sem vesz, vagy nem is erdekli, ilyenkor van a csalodas..
Én azt mondom, hogy ha nagy autóra van szűkséged, akkor vágj bele!
De ne álmodozz, olcsón jót nem fogsz tudni venni!
Én drágán vettem, szerelem volt első látásra. Az, hogy mennyit kell rákölteni, szerencse kérdése.
6 személlyel, babakocsival, utazóággyal, stb-vel hosszúhétvégére nagyszülőkhöz utazni, kényelmesen!? Üléseket kivéve, furgonként használni!? Ezek olyan vitathatatlan dolgok, amik miatt nem cserélném el semmi másra! IMÁDOM!
Ha csak azt hallgatod ez a baja, meg az a hibája, akkor nem veszel semmilyen autót! Bármit veszel, javítani kell, karbantartani, költeni rá.
Sok sikert a nézelődéshez!
(tapasztalat: sok időt megspórolsz, ha kihagyod a nagyon olcsókat)
Nyiss rá egy 90-fokos kazánra CSAK csap hideg vizet,azt megtudod.Egyébként hengerfejes lesz,sok idő még rájönnek,bő pár ezer kidobott pénz után.A kocsi eladó lesz,a gyanútlan új vevő meg örököl min pár 100-as tételt. Egyébként csak állá nézésre is min:1,5 l mennyiség a csőben a víz mennyiség,o-v.ami a fizika törvénye szerint töredéke is hazavág egy üzem meleg /90-fokos/motorblokkot vagy éppen hengerfejet.Mi hidegről/kb.mínusz -10....-ra írtuk.
Alapvetőleg egyetértenék veled, HA: működne rendesen a jobb oldali xenonom és nem kéne egymás után kb. 5-ször újraindítani ment közben persze, hogy ne pislákoljon és égjen folyamatosan. Én még a fényerejével is kibékülnék, csak működjön. Pont emiatt csak december hónapban kb. 10-szer vettem ki és szereltem vissza mindkettő oldali lámpát. Egy-egy kivétel vagy visszarakás nem tart tovább 3 percnél.
Amúgy abban igazat adok neked, hogy ha működne, akkro a foncsoraozás kb. annyiba kerülne, mint két db bontott halogén.
autouveg4.hu - foncsoroszás, belső vegyszeres tisztítás, összerakás új tömítéssel 20.000 Ft/db
a bódé egy pénznyelő automata lesz. Akármilyen állapotban veszed meg azt a 14-15 éves autót.
Aki reálisan tud véleményt mondani, mindenki ezt fogja állítani. Temérdek típushiba, amiket a Passatnál hírből sem ismersz:
- kieg. fűtés nem műxik
- klímacsövek repednek, törnek
- jobb első féltengely peremes/dugótengely lefogazódik, autó megáll
- biztosítéktábla elolvadás ( akkumlátornál), töltés nincs
- kábeltörések az ajtóknál
- első helyzetjelző foglalatok rohadása
- hátsó sárvédőívek/küszöbök rohadása
- xenonosoknál szinte az összes megvakult mára
- 109-es relé-kakukk, autó megáll
- EGR-szelep kakukk ( ez mondjuk szinte az összes VW autónál)
- Tiptronik váltó 180-240 km között kakukk
- meg még ami nem jut eszembe
Olvass vissza pár hónapot, szinte mindegyikről volt szó ( október óta csak a kályháról szól a topic, ez ne tévesszen meg) :-)))
6 db Passatom volt/van, a B6-oson kívül mindegyik rohadt jó volt. Hogy miért ülünk/ülnek mégis bódében a népek? Mert rohadt praktikus, kényelmes, és mert a kategóriájában még mindig vannak rosszabb autók is ....
( Egyébként mindenki Grand Voyegerrel, vagy Citroen Evasionnal, esetleg Renault Espace-szel járna. Csak azok még kutyaütőbbek)
Csak személyes vélemény: 2001-es Passat után váltottam ami 11 évig gondtalan autózás biztosított. Rossz döntés volt. Alapvetően átgondolatlan tervezésű,kiforratlan,Portugáliában összerakott autó,sok sok típushibával. A Passatot azért jó sokáig reszelgették. Én nem vennék ilyet mégegyszer ,pedig nem leharcolt,tákolt volt megvételkor,de már ráment egy negyed milliónyi alkatrész..
"Amivel vigyázni kell,hogy ha már üzemmeleg a motor,ne nyissuk rá a csapot ha minuszok vannak(hisz a többi hütöfolyadék jég hideg)."
Mennyi folyadék az? 7-8dl? Mi kárt tudna okozni az a mázsányi vasnak? Amikor a termosztát kinyit, ennél több, szintén hideg, folyadék áramlik a motorba 3-szor nagyobb csövön.......
Amúgy a benzinesekben van ilyen vákuummal működtetett szelep, amit a fűtéspanel vezérel, attól függően, hogy akarsz hátul fűteni, vagy sem. Azok a motorok sem esnek szét.
Köszönöm szépen válaszod.Én is egy héten 3-alkalommal rövid 4-5km-ert teszek meg,2-3 alkalommal 42-km.
hosszú távnál semmi gond,rövid távnál viszont akkor kell leállítani a motort mikor helyre áll a hőfok,ami stb..stb.Tavasz környékén,időm engedtével meglépem,azóta érdeklődtem róla szakiknál,okos ötlet,okos használattal,ahogy írtuk,kár,hogy gyárilag nem építettek be egy csapot,úgy lenne kerek az egész.Megírom,
de csak 1-év múlva télen tudok infót írni róla,akkor úgyis kezdődik minden kályha mizéria előröl.Tutira elba..ott egy fűtés rendszer/mini távfűtés,külső szigetelés nélkül,../.
Megkockáztatom, hogy a két bontott halogénnel (hacsak nincs már meg) nem jössz ki jobban, mint a 2x foncsorozás. Sőt lehet, hogy a +2x xenon izzóval együtt is gazdaságosabb lenne.
A végeredmény biztosan a xenonnal lenne jobb, a bontott halogén öreg foncsorjáról/burájáról nem is beszélve. Munka szempontjából meg nagyjából ugyanaz. Cseréhez, foncsorozáshoz is ki/be kell szerelni.
Kicsit olyan, mint az ablaktörlőlapát/gumi: melyik a legjobb márka? Az ÚJ. (és szinte igaz is!)
Nyilván millióan megkérdezték már, mégis a türelmes segítségeteket kérném!
Autóváltás előtt állok.
Jelenleg egy PASSAT 1.9 TDI (1998, kombi) tulajdonosa vagyok. Ez az autó nagyon megbízható, nyilván korából kifolyólag akadnak rendszeres kopások, elfáradások...de most nem is ez a lényeg. A szervizköltsége rendkívül alacsony, ehhez vagyok szokva. :)
Munkám jellegéből adódóan, illetve a családom bővülése miatt egy egyterűre lenne szükségem.
Azonnal a Sharan-Alhambra-Galaxy testvérek jutottak eszembe, utána meg az EV2 klónok, de azok nagyon komplikált szerkezeteknek tűnnek, és gondolom eszerint sokkal elromlósabb fajta. (de ezt csak tényleg gondolom, illetve sok fórum hsz-t olvasva sejtem...)
Kérdésem: nyilván a korban nem nagyot tudnék ugrani, mert ez is "csak" 2001-2002-es autó lenne, de azt látom, hogy lényegesen több technikával vannak már fölszerelve mint a jelenlegi autóm. (Mondjuk a Passatom sem az alapkivitel, mégis nagyon megbízható benne minden kütyü!)
Érdemes belevágni ebbe a kalandba? Ugyanolyan megbízható konstrukció ez az autó is, mint a PASSAT (vagy legalább hasonlóan)?
Nagyon lepukkant példányokat látni a piacon, és félelmetes mennyiséget hoznak külföldről...
Honnan érdemes, ha mégis váltok?
Ha igennel válaszoltok, kérlek titeket egy-két motortippet is adjatok, mivel érdemes. (fentarthatóság/érték/teljesítmény aránya melyiknek a legjobb?)
Nekem 3.Telem igy hogy csappal zárom el a hátramenö csövet.
Miért is lenne gond?
Kevesebb vizet kell melegitsen a motor.Termosztátom jó,hütőm müködik,tehát megforralni nem fogom(amugy sem,mert ugye a belsö fütéssel simán visszahüthetö a viz,föleg sok városi üzemben)
Amivel vigyázni kell,hogy ha már üzemmeleg a motor,ne nyissuk rá a csapot ha minuszok vannak(hisz a többi hütöfolyadék jég hideg).
Ha a hátsó lábtért is fütenénk(ha heten utazunk)akkor indulás elött kinyitom.
Nyáron végig nyitott rendszerrel megyek,nem szükséges elzárni.
Én csak pozitiv véleménnyel tudok nyilatkozni.
Tavaly még beiktattam egy bör hűtőmaszkot(csak a felsö részt takaroztam el)mert sok rövid távot használok,ne hűtse hajnalban a -8 fokos levegö a motorteremet,és az amuyg is nehezen melegedö blokkot is)egy helyi varrodában méretre megcsinálták,hát azóta nem lehet,és nincs is okom panaszra fütés ügyileg. :)
Persze biztos jó a kályha,ha müködik,de nincs idöm se energiám foglalkozni vele,és nem mondanám ha nem igy volna,de tényleg GYORSAN,ÉS JÓL melegedik fel a hütöviz.
Szia! Az enyém gyári Xenonos. Amíg jól világít, addig jó. Elvilágít a világ végére és még azon is túlra, 1 méterről átvilágít a 20 centis betonfalon, :) stb. marha jó. De amikor jön a fényerő csökkenés... Akkor tényleg helyzetjelző effektus. A halogén ugye vagy világít vagy nem. Ez meg szép lassan haldoklik. És csere esetén ugye párban kell cserélni, hogy ne legyen fényerő különbség. Szerintem.
Szia,féltengely,szilent nem gond .Én 2 első lengéscsillapítót cseréltem nemrégiben,hát csak úgy repkedtek a szakszavak..Idült megoldás felül,hely nincs,imbuszkulcs ,18 -as ,22-es (nagyívű csillag-mélyre)kulcsod stb. legyen...A vez.oldal a szarabb.
Nekem volt már pár xenonos (audi) ami jó volt, aztán volt egy Touran halogénnel, ami meglepően jó volt... aztán itt a bódé xenonnal, ami olyan, mintha helyzetjelzővel mennék.
Ha valóban 3X jobb a xenon a bódéban, akkor az az elv, hogy xar a konstrukció megdőlni látszik (kivétel ugye, ha avulás szempontból nézzük).
A "legjobbnak mondott" Osram CBI-t vettem bele nemrégiben, maga a búra nem vészes... tehát marad egyedül a foncsor, mint a hiba oka, vagy van más?
Van ajánlott megoldás, tapasztalat?
(Ledről mit gondoltok - kisebb hő+uv > kevésbé gyilkolja a foncsort, búrát és elvben bivalyerős. Mondjuk nem pontosan ez, de hirtelen valami ilyesmi. Hogy a törvény mit szólna hozzá, azt meg hirtelen nem is tudom)
...már ha működik és nincs kifakulva a foncsorja. Nekem a jobb oldali villog néha el is alsziki aztán párszor le/föl kapcsolom és ég tovább. Mitől? Rejtély! Na meg az égőcsere ára, na az sem mindegy.
2000 től gyártott Sharannál mikor változtatták meg a műszerfal világítást kék színűre?Van itt valakinek Gyári Xenon lámpás autója?Jobban lehet a xenonossal látni éjjel vagy jobb a hagyományos halogén lámpa?Köszi a válaszokat.Sziasztok.
Kb 2 hete akkut cseréltem, mert a régi (4,5 éves) már nem indította reggelre a bódét. Elfogadom, egy akksi kb ennyit bír. Nagyobbat szerettem volna venni, de sajnos nem volt az akciósból már, így végül a Varta Black 70h/640 A került bele.
Az indítás azóta is nehézkes, beindul, de nem meggyőző. Ma reggel ezért rádugtam a vagcomot, és a következőt láttam: Üzemanyag=7.2°, Levegő=3.6°, Hűtőfolyadék=37.8°, az indítás hideg motorral történt, tegnap este 17:30-kor állítottam le, azóta nem járt.
Kérdésem, ez lehet a hibája? Mármint emiatt nem izzít gondolom, vagy nem eléggé.
Kiegészítendő a fentieket, további elektronikai problémáim is vannak, lehetnek ezek valahogyan összefüggésben?
- Légzsáklámpa világít, ezt már írtam korábban, diag szerint ControlModul hibás, nem szól a kürtöm, kiszedtem a kormánykapcsolót, mert azt gondoltam ott a baj, de az érintkezőt letestelve szól a duda, tehát a baj a kormányban lehet, vagy máshol, nem tudom, motorirányításban hibakód nincs.
Turbóm néha letilt, néztem azt is, 3.-ban kihuzatva van hogy elmegy a töltőnyomás 2100-2200 mBar környékére, aztán aláesik az elvártnak, nem forszírozott üzemben csak nagyon ritkán van baj vele. Ahogy néztem lehet a MAF egy kicsit már lustább, és a turbó nyomáslabdájára gyanakszom még, az volt cserélve, de használt volt és lehet nincs is jól beállítva. Ehhez a témához tartozik az a kérdés is, hogy a vákuumszivattyú is okozhatja a hibás működést? A fék szervó néha pedálfelengedés után sziszeg egy ideig, nem állandóan. Lehet itt falsot szív a rendszer?
Az autó 2000-es évjáratú Galaxy AVG motorkód, 408e km futással, ebből 180e az én művem a többi fene tudja.
Valószínűleg belerágott a kompresszorházba is, akkor nem elég a középrész. Az is kérdés, a geometria lapátsora kapott-e itt-ott pofonokat a turbinakeréktől.
Tisztában vagyok az online javítás lehetőségeivel, mégis felteszem a kérdést.
Elég lehet-e ebben az esetben a középrész cseréje?
Mi okozhat ilyen jellegű hibát?
Reggel beértem vele dolgozni, aztán nap közben támadt egy kis elintéznivalóm. Elintéztem, majd onnan visszafelé sípoló hangot kezdtem hallani a turbó felől. Délután már surlódó hangot adott, mint egy rossz golyós csapágy.
Egy hónappal haladtam meg az olajcsere periódust. Castroll Edge 5w40. Óra szerint 230 ezer van a kocsiban.
Szóval turbó visszarakás előtt mi az, amit mindenképp meg kell vizsgálni?
Ja és a turbinalapátok egyikéből hiányzott egy kis darab.
Igaz nem Galaxyval, de szintén Vw blokkal szerelt autóval jártam én is így. Ugyan ezt produkálta mint nálad. A fűtéssel folyamatosan gondom volt meg az egy idő után kidurranó/megrepedő vízcsövekkel. Beton kemény lett az összes vízcsövem. Olcsó, olasz vagy utángyártott magyar, esetleg noname vízcsövet ha beleraktam egy hét után cserélhettem, egyedül a Gates vízcsövek bírták, de azok annyira, hogy két évig még eljártam velük, mire megjavítattam. Kényszermegoldásként olyan trükköt alkalmaztam, hogy a tágulási tartály kupakját egy vékony sodort rézdróttal együtt tekertem a helyére (a drótot belógattam a tartályba), így a keletkező túlnyomás (amit a repedt hengerfej okozott) távozni tudott, jelentős vízmennyiség nélkül. Hozzáteszem persze, világot nem mentünk vele járni, de országon belül soha nem hagyott cserben. Vizet nem forralta, fagyálló tiszta volt mindig ahogyan az olaj is mindig korom fekete volt. Az olaj betöltő sapkán csak olaj volt, semmi más jele nem volt, hogy hengerfej problémám lenne.
Kb. másfél éve van nálunk a kocsi, azóta nem volt gond a lámpával, most viszont a jobb oldali tompított egy hét alatt három égőt fogyasztott el. Lehet ez valami komolyabb hiba, vagy csak ilyen "szerencsés" vagyok?
Ugy néz ki igazad van.Két és fél óra garázsban jaratás és 25 km után melegedet fel rendesen ugy hogy az also vizcsö is meleg lett.Elengedtem a nyomást ugy ahogy montad.Aztán kimentem vele egy kicsit és majdnem beton kenyek a vizcsöveim.Fütés néha van néha nincs.Szoval akkor hengerfejes??A magnes szelepeket sikerült végre rendesen bekötnöm.
Nincs róla véleményem, nem találkoztam így átalakított autóval, ennek okán nem is tudom mi változik. Mindenesetre, rosszabb biztosan nem lesz mint a nem működő kályhával.
Nekem se több, se kevesebb munkám nem lesz azzal, hogy válaszolok, vagy sem egy kérdésre. Nem munkát vadászni járok ide, igyekszem még a látszatát is elkerülni ennek. Még soha senkinek nem ajánlottam, hogy hozza hozzánk az autóját, és remélhetően a továbbiakban sem fogom. Aki hozzánk jött, az mind saját elhatározásából tette.
Valószínű hogy a 4pólusú vízhőmérséklet jeladó??Nézd meg géppel hogy milyen hőfokot mutat a gomba az ECU-nak-akkor szokott felpörögni a motor.ha a jeladónak az a fele rossz értéket küld.
Üdv.Én is 409 véleményét szerettem volna értelmezni,de sajnos nem jutott el hozzá a kérdésem.Azt is megérteném,ha elvből nem ír,hisz jóval kevesebb meló lenne a nagy hideg beálltával.Elméletileg nem lehet gáz az átalakítással,hisz használnak már így,de azért csak okosan.Itt mégis csak 409 a legnagyobb szaki,ezért is olvastam szinte minden írását.Na de mindegy...
Sziasztok! Szerintetek mennyire nehéz házilag kicserélni az első féltengelyeket, toronycsapágyakat és elöl a hátsó szilenteket? Mondeo MK2 volt előtte, azon toronycsapágyat, lengéscsillapítókat, féktárcsákat és betétet cseréltem. Ilyen előélettel eséllyel vághatok bele a fenti munkába egy 2002-es, V6-os 4motion Sharannál? Nyilván az én döntésem lesz, de ilyet még nem csináltam. Van valami, ami miatt szakit igényel esetleg? Köszönöm a tippeket, tanácsokat!
Az utóbbi napokban többen is írtak a kályha kiiktatásáról csappal.
409 véleményére igazán kíváncsi lennék!
Mondjuk nekem MK1 van, de szerintem ott ugyanúgy értelmezett a kérdés.
Jelenleg nem működik a kályhám és időm és pénzem sem lesz ezen a télen megcsináltatni.Felmerült bennem, a hozzászólások után, hogy ledugózom ideiglenesen.
Nem tudom baj e,de 0-2 fok kinti hőmérsékletben ha beérek városba,nem akar a vizhőfokmutatóm elindulni visszafelé,sőt alapjáraton ketyegéskor sem. Nem tudom,most örüljek vagy aggódjak?termosztátom új,fűtés patent.kályha nem kellett csak reggel,induláskor.
Vedd ki az akku mellett lévő 3 biztosíték közül a tűzfal felé esőt, legalább 5sec-re, majd vissza és 5sec-en belül nyomd meg az off gombot legalább 1sec ideig. Próbáld indítani.
Azóta terjed ez a "száraz" néphit, amióta kénmentesek az üzemanyagok. A kén igen jó kenőanyag volt, erre szüksége is volt a befecskendező rendszernek, de a kivonása után különböző adalékanyagokkal pótolták a hiányát. Ez valószínűleg igaz is, miután nem hullanak jobban azóta sem a dieselek mint a kénmentesítés előtt.
A gyárilag állófűtéssel szerelt bódékban mekkora méretű az ülés alatti munkaakkumulátor? Ha rendesen át akarnám alakítani a vasat (Mk1), hogy a kiegészítő fűtés állófűtésként működjön, mindenféleképpen vágni kell az ülés alatt a kasztnit? Kisebb méretű akkumulátorral nem lehet kiváltani az egy munkaakksit, akár párhuzamosan kötve 2-3 darab kisebbel? Mekkora teljesítményű (Ah) a munkaakksi?
A gyári kályhának nem lehet hozzá köze, az amennyire sikerült kibogarászni a webasto bekötését, független tőle. A távirányító ledje megnyomáskor 2sec-re pirosan világít? Semmilyen életjelet sem ad, vagy a ventilátort pörgeti vagy 1percig?
Üdv.Ma olyat tett a kocsi amit eddig még soha..Útközben folyamatos 80as temponál,mintha levettem volna a gyújtást.Majd elindult,megint állt meg...(hagytam motorféken de többet nem kapta el,leállt,kuplungot kinyomtam,megálltunk).Gyújtás le inditózás indult egyböl,de ahogy indulni akartam megint,mintha levettem volna a gyújtás leállt.Utána nem birtam elinditani(tekertettem de nem indult el).Azt hittem 109es relé,(van bent egy tartsi+egy kábel is amit az akksiról az adagolóra tudok kötni).Gyorsba a kábel mellett döntöttem,de nem indult.Kész voltam,útszélén,lakott területen kivül,gondoltam akksi sarú le hátha segit.Akku sarú le(negativ)vissza,kocsi pöccre indult,és simán haza hozott egyszer sem volt gond.Ez mi a FUCK lehetett??Ötlet merre induljak?Hibát nem jelzett a müszerfalon..
Semmihez nem nyúltam,itthon a 109 relét kivettem,de semmi nyoma beéégésnek bárminek(új,tavaly került bele).
Csak bosszant,holnap megint kell a kocsi,meg mindennap a héten..
Köszönjük válaszod! Tényleg UFO-jelenségnek tűnik, de azért azt megfigyeltük, hogy összefüggésben van a nagyon hideggel és az akkumulátor feszültségének csökkenésével is talán...
A szelepen 3 cső van. Amelyikre az van írva, hogy VAC, azt a vákuumszivattyú vákuumára, amelyiken az van, hogy OUT, azt az EGR szelepre, a 3. vastagabbat meg a levegőszűrőre.
Csatlakozó színe passz, de ha az egyiket lehúzzátok, azt rögtön beírja hibának. Kiolvasva kiderül, hogy mit lát hibásnak.
Idő közben kiszedtem a termosztátot ismét hár össze hasonlítva azzal amit kicseréltem elég gyatra minőség simán kézzel ösze lehet nyomni az alsó tányért mig a régin alig.
A hengerfejes más jele nincs egyébként?Korábbi autom volthengerfejes ott volt olaj a vizbe,fogyott a viz stb.
Mikor üzemmeleg, óvatosan engedd le a nyomást a hűtőrendszerből, zárd vissza, (nyomkodd meg a felső vízcsövet, hogy lásd, mennyire puha) kicsit kergesd meg 2-3km-t, majd nyomkodd meg megint a vízcsövet. Ha kemény, akkor "hengerfejes".
A höfok jelzö felmegy üzemire sőt tul is. De fütés az nincs és 50 60 km után se kellene a hütöbe forognia a viznek?A kályhamrol nem tudok nyilatkozni.Néha gondol egyett felzug pár percre de anyiba marad.Alapjaraton éppen h fojdogál a viz a kis csöböl a tartalyba.És igen MK1 esem van
meseszerűen működött. Hol igen, hol nem. Bedurrant az agyam, elrongyoltam vele egy autóvillamosságishoz, láss csodát, 6 vezetéket javított meg az ajtó-átvezetőnél ....
:-)
Legközelebb meg kéne majd nézétek az összes többit ...
Ez így elég UFO tevékenység. Az ablaklehúzáshoz a távirányítónak nem sok köze lehet, a bódék nem tudják a távirányítós ablakműködtetést. Legalábbis a gyári formában nem. Az ablak lehúzós problémával már volt dolgom, az komfortmodul hibás volt. A megoldás akkor a költséghatékonyság égisze alatt, az ajtóknál lévő lehúzást vezérlő vezetékek elvágása lett*.
Gyanítom, hogy a többi para jelenség is a komfortmodul számlájára írható, de ez csak tipp.
* ez esetben nem lehet a kulcs elfordítva tartásával sem lehúzni az ablakokat
Sajnos a képek megint gyatrák, ráadásul nem is nagyíthatók, mert valami albumodba vezet a rákattintás, amiben 0 kép található.
Annyit látok, hogy az a szelep, ami az üzaszűrőn lefeg, az a turbó szelepe. A másik, amennyiben a gyári szelep van ott, akkor az EGR szelepe. Arra nem volt jó ötlet rákötni a turbót. Tehát az üzaszűrőnél levő szelepre kell rádugni a turbó csöveit, úgy, ahogy azt tavaly lerajzoltam. Hogy a csatlakozókat is felcserélték-e, az a másik kérdés.
A hűtő felső csöve természetes, hogy meleg. Egyszerű fizika, a meleg víz felemelkedik miután kisebb a fajsúlya, mint a hidegnek. Az alsó akkor meleg, ha kinyit a termosztát. Hogy miért nincs fűtés, azt ennyiből szerintem nincs aki meg tudná mondani.
Üdv a saját bejegyzésrmre válaszoltam.Fütés problémám akad a galaxymal.Nincs fűtésem termosztát csere megvolt. Néha picit füt hol alapjaraton hol fordulaton.A hütöm felső csöve meleg az also viszont teljesen hideg.
Mi lehet a baj?
Termosztát?Mivel egy alsobb árkategoriás let bele téve.
Tavaly beszéltünk az 1.9. Tdi galaxy turbo márnes szelepeinek bekötéséröl.
Nos ma sikerült használhatobb képet csinálni mert a problémám nem oldodott meg.
Sőt.
szoval ahogy irtad nekem két mágnes szelep van.
Nekem az egyik egy fekete színű azon 3 cső ahogy azt irtad is.A legalso a turbon lévö vákum dobra kötve a felete lévő a turbobol kijövö nyomo csöre a harmadik a légszűrő házra van kötve.
A másik szelep fém szinű.És nincs felfogatva.
Arra egy cső van rádugva ami ha jol sejtem a motor vákumra van kötve.
Viszont ennek a mágnes szelepnek a másik két csonkja át van hidalva????
Kérdée gondolom ez igy nem jo?
Illetve a mágnes szelep csatlakozoinak szine meik meiken kell lenie?
Rejtélyes problémánk van a 2001-es Seat Alhambra tdi autónkkal...
December végén egyik reggel arra lettünk figyelmesek, hogy az autó ablakai önmaguktól lehúzódtak. Innentől kezdve, a motor leállításakor mindig ugyanez ismétlődött, az ablakokat a kulcs kivétele után fel kellett újra húzni, továbbá teljesen rendszertelenül az ablakokat önmagától is lehúzta, újra meg újra...
December 26-án egy videó segítségével leprogramoztuk a kulcsot, kisvártatva, miután elindultunk vele, a vészvillogó kétszer felvillant, s ezután egyáltalán nem produkálta az imént említett hibát. Természetesen így már csak a kulcsot a zárba bedugva lehetett nyitni és zárni az autót.
Január elején elvittük egy elektronikai szervizbe, hogy visszaprogramoztassuk a kulcsot, ami megtörtént. 2 napig semmi baj nem volt vele, de utána újra lehúzta az ablakokat, és most már a központi zárat is kinyitotta!!!
Megint elvittük, kicseréltek a csomagtartó ajtajában egy sérült vezetéket, de ez sem segített, mert este ismét produkálta a hibát -- természetesen a szervizben nem...
Olyan is volt, hogy szakaszosan húzta le az ablakokat, miközben villogott a páros index...
A riasztó visszajelző lámpája az ajtóban pedig a megszokottnál sokkal gyorsabban villog.
Találkozott-e már valaki közületek ilyen hibával? Hova forduljunk?
Külső világítás üzemzavara. Ha az egyik irányjelző meghibásodik, akkor az ellenőrző lámpa kb. kétszer olyan gyorsan villog. Ez nem érvényes utánfutó vontatásakor.
Izzómeghibásodás esetén az ellenőrző lámpa világít 2 másodpercig a gyújtás bekapcsolása után, illetve folyamatosan a hibás izzó bekapcsolásakor.
A hátsó lámpa és a rendszámtábla világítás több izzót tartalmaz. Az ellenőrző lámpa csak akkor világít, ha a rendszámtábla világítás, illetve a hátsó világítás (egy hátsó lámpa egységben) összes izzója hibás.
Adaptív első fényvetőknél az ellenőrző lámpa menet közben vagy a gyújtás bekapcsolása után 1 percig villog és egy figyelmeztető jelzés hallható, akkor az az adaptív első fényvető meghibásodását jelzi.
Üdv! ez a "kiégett izzó" hibakód, ami ott virit középen a kijelző tetején, ezzel mit lehet kezdeni? nincs kiégve egyetlen izzóm sem, minden pöpecül világít, mégsem tűnődik el, minden gyújtás bekapcsolásnál figyelmeztet.fékrelépés után eltűnik! mit keressek?
- pedig valahogy torodj bele, hogy a te gepeddel nincs minden rendben! Tehat amig nem rakatod rendbe, addig felesleges es felrevezeto - hibas kovetkezteteseket levonnod! Nincs ertelme ebben az allapotaban osszehasonlitanod a kevesbe hatekony, sokkal tobb (maradek)hot termelo benzines gepekkel.
Üdv Laci! A webasto a műhelyben indult a kibelezett távval, de már itthon kihült autónál nem. Bár amikor indult a szervízben, akkor még nem volt lekötve róla a gyári kályha...
A gombot nyomom hosszan, röviden de semmi. Valamit rosszul csinálok? vagy a lekötésnél van a baj?
Meglehet.Több mint 20-éven át benzines járgányokat hajtottam.Még csak össze hasonlítani sem tudom a fűtést,5-max 10 perc melegítés elég volt akármilyen hideg volt a tél ,hogy indulásra MELEG legyen az utastér. Ne értsd félre, de szerintem ha az én bódém is vissza hűl /langyira/ alapjáraton,bizony másé is,terhelés nélkül nem termel szuper/meleg /levegőt,mint egy benzines motoré,teljesen más az /égés/ fok.Ha a tiéd /tek/igen akkor annak csak örülni lehet.Sajnos én nem tudom ezt mondani.még akkor sem ha én is bódé tulajdonos vagyok,mint ahogy "egy csöpp olajfogyasztásom sincs"de erről már korábban írtam.Fűttés szerelőként egy elcseszett konstrukció.