Keresés

Részletes keresés

-Aliza- Creative Commons License 2011.08.25 0 0 4478

Szia!

 

Ha van a közeletekben Media M. akkor ott is érdemes megkérdezni, mert tudnak hozzá rendelni/adni. Az árat nem tudom sajnos, mert az enyém már több éve van meg. Én is csak ajánlhatom mindenkinek, nygyon könnyű vele, tényleg percek alatt megcsinálja a paradicsomot.

Én éppen csak ketté szabdalom a paradicsomot, kicsit megrottyantom, aztán bele a gépbe, és a kijött lét felforralva tartósító nélkül üvegbe rakom. Persze ez a lé olyan sűrű, hogy vizzel kell felönteni a leveshez.

A legrégebbi darab eltett paradicsomlém, 0.33 Theodorás üvegben van épp valamelyik nap számoltam utána, hogy 2001-ben raktam el olyan kis üvegekbe, a pörkölt, vagy sült hús alá valónak. Persze semmi bajuk:)

 

Előzmény: broccolino (4474)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.25 0 0 4477

Szia!Ezt kérném fotográfiába, mert a nejem hitetlenkedik! Én a főzésig csinálom, utána asszonymunka!

Előzmény: csapa (4476)
csapa Creative Commons License 2011.08.25 0 0 4476

Szia!

Próbáld meg úgy eltenni, hogy a betöltött üvegre teszel 1 celofánt/fóliát majd erre teszel egy kiskanálhegynyi szalicilt és még el celofánt/fóliát. Majd gumival lerögzíted.(tehát a két celofán között lesz a szalicil. Vagy celofán-szalicil-kupak) Nekem garantáltan bevált, évek óta így teszek el dolgokat (és nem esszük meg a szalicilt)

Előzmény: Törölt nick (4452)
beetee Creative Commons License 2011.08.25 0 0 4475

Csak simán a gugli barátunkba beütve is találni olcsóbb helyeket, de érdemes a központi szervízt is felhívni.

Vaterán nem hiszem, hogy lenne, mert aki megveszi, az nem akarja eladni. :D

Előzmény: broccolino (4474)
broccolino Creative Commons License 2011.08.25 0 0 4474

Köszönöm mindnyájatoknak a válaszokat. Régóta keresnék hozzá gabonaőrlőt, de ez a passzírozó is megtetszett. Próbáltam a neten keresni, de nekem minden találat "nem rendelhető"-re jött ki.

Hol olcsóbban? Vatera?

Előzmény: beetee (4473)
beetee Creative Commons License 2011.08.25 0 0 4473

Olcsóbban is meg lehet kapni...

Előzmény: Katka8 (4470)
beetee Creative Commons License 2011.08.25 0 0 4472
Előzmény: beetee (4471)
beetee Creative Commons License 2011.08.25 0 0 4471

Megtaláltam.

Katka8 Creative Commons License 2011.08.25 0 0 4470

Nem valamelyiket, hanem azt, ami a képen van. Drága, de nagyon jó.

Előzmény: Katka8 (4469)
Katka8 Creative Commons License 2011.08.25 0 0 4469

Három hete vettem innen valamelyiket:

 

http://www.ebolt.hu/ProductDetail.php?ProductID=357319

 

 

 

Előzmény: broccolino (4465)
beetee Creative Commons License 2011.08.24 0 0 4468

Hopp, majd' elfelejtettem válaszolni.

A Bosch szervízében a Bp, Királyhágó téren vállalnak csomagküldést. Tehát minden kiegészítő, pótalkatrész, elromlott cucc cseréje postára kerülhet általuk.

Keresd ki a telefonszámukat a neten. Telefonon is adnak felvilágosítást, elég készségesek.

Nekem van egy képem, hogy mi, milyen típusszámon elérhető (most persze nem találom), de netes prosik is tartalmazzák ezeket az azonosítószámokat.

Ja, arra számíts, hogy a csomagküldés a vételár felett még egy ezres kb., de ezt el is mondják.

Előzmény: broccolino (4465)
janijani Creative Commons License 2011.08.24 0 0 4467

Szerintem a szervizben próbáld meg ami a garancialevélen van. Ők tudnak mindent rendelni hozzá.

De van itt is egy jó alkatrészbolt, ha nincs is nekik talán tudnak segíteni hol keresd:

http://www.dl-line.hu/modules.php?name=cegadatok

Előzmény: broccolino (4465)
kertészboy Creative Commons License 2011.08.24 0 0 4466

Ha az aszaláskor nem mentek 40 fokra vagy főlé, akkor van esélyed csíráztatni. Ha megbontod, szedjél ki a magvából, mosd át a sótól - most is csinálhatsz csírázási próbát.

Előzmény: TAF69 (4454)
broccolino Creative Commons License 2011.08.23 0 0 4465

Nekem is van ilyen gépem, de fogalmam sincs, hol lehet hozzá kiegészítőket venni. Itt a városban biztosan nem, már többszöür kerestem. Nem tudsz egy internetes elérhetőséget?

Előzmény: beetee (4464)
beetee Creative Commons License 2011.08.23 0 0 4464

Nekem egy Bosch MUM robotgépem van. Nem volt olcsó, de már rég behozta az árát.

Vettem hozzá egy passzírozó előtétet, az hasonlóan néz ki, kb. egyforma rendszerű lehet.

Pár tízkiló paradicsomot megetetni vele nem sok idő és tökéletesen dolgozik, a maradék szinte csak a mag és a héj.

Mint a ribizlinél, szedernél...

Meggy-ivólé készítéshez is főnyeremény. Ott mondjuk előre ki kell magozni a meggyet, de utána tuti ivólét lehet készíteni.

 

Reklám róla, érdek nélkül

Előzmény: Törölt nick (4462)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.23 0 0 4463

felénk többségében cigányok, az anyámtyúkja is van nálunk, a jobbfélék szakosodnak, egyik bútorokkal foglalkozik, másik kávégépekkel, másik háztartási gépekkel. behozzák külföldről, felújítják, megtisztítják, majd eladják olcsón.

így vettem a mikrót is.

 

(a rosszabb félék a lomtalanításban összeszedett holmit rakják ki a ház elé, de ez az alja, velük nem foglalkozunk.)

 

a jó lomisok címei szájról-szájra járnak, cégtábla satöbbi nincsen, néha egy apró iránymutató tábla, de nem jellemző.

Előzmény: TAF69 (4456)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.23 0 0 4462
Előzmény: janijani (4461)
janijani Creative Commons License 2011.08.23 0 0 4461
Előzmény: Törölt nick (4448)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.23 0 0 4460

Apropó paszírozás! 

A szőllőprés mint segédeszköz????

 

Egyik szomi mondja-Ődarálja majd szöllőprés és utána főzi! Érdekes.

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.23 0 0 4459
Ez az csak én meggyeset is kóstoltam ! Nyírségi recept volt
Előzmény: Törölt nick (4455)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.23 0 0 4458

Az az első zacsi a zöld háttérel -olyan ismerős falyta! Volt ilyesmi-nagyon bevált! Gomba érzékenyre emlékszem! Rédei mag kiszerelésben emlékszem!

Előzmény: TAF69 (4454)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.23 0 0 4457

Igen a mag miatt ! Ez az asszony hepje és dolga! 7 láda lucullus pari 50l-es kodér puposan majd ebből lett 12l héj és mag! A pipik meg ott fekszenek teli begyel a Díofa alatt! kb 40 lit -lé lesz! 

Előzmény: janijani (4453)
TAF69 Creative Commons License 2011.08.23 0 0 4456

Kedves Babette,

Kik azok a lomisok? Nekem is jól jönne egy ilyen paszírozó. Én 1500-ért vettem már nem tudom melyik boltban, de azzal aztán nem álom a paszírozás, hanem kisebbfajta kín.

Köszi

Előzmény: Törölt nick (4448)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.23 0 0 4455

Én szoktam néha főzni paradicsom-gyümölcs lekvárt. Eredetileg Erdélyben tanultam egy idős nénitől. Az idén ezt követtem el: (másolat a különleges lekvárok topicból)

2 kiló nyári alma héjával, magjával, 2 kiló magvalt szilva, 1 kiló paradicsom (a recept ebből is kettőt írt) . Puhára főztem, átpasszíroztam, feltettem újra főni, tettem bele 1 kiló cukrot (a recept szerint ebbe 2,5 kiló kellett volna, de így is túl édes lett).

Lehet, hogy nem lesz túl kapós, mert kicsit jellegtelen, de előbb utóbb elfogy .

 

Amelyik évben hozzájutok megfizethető körtéhez, azt is teszek bele.

Előzmény: Törölt nick (4437)
TAF69 Creative Commons License 2011.08.23 0 0 4454

Sziasztok,

Sajnos vége a nyaralásnak, de ha már arra jártam Nápoly környékén, hát beszereztem ezt-azt:

 

Valakinek tapasztalat ilyen fajtákkal?

 

És ez csak azért, hogy megtudjam mennyivel jobb mint amit én szoktam aszalni:

 

Még tartogatom kicsit mielőtt felbontanám. Lehet, hogy ebből is próbálok magot kinyerni. Szerintetek van rá sansz, hogy csíraképes legyen a sós szárítást követően?

 

Üdv

janijani Creative Commons License 2011.08.23 0 0 4453

Kétszer átpasszírozzátok?

Azt hittem csak velem tekerteti át kétszer az asszony, mondván hogy mennyi értékes sűrűje kijön még belőle. Ha van bőven paradicsom nem sok értelmét látom mert másodszorra alig jön belőle valami és csak erőltetem a passzírozót. Érdemesebb inkább több paradicsomot megfőzni, több levet csinálni és hagyni egy félórát leülepedni. A hígabb leve feljön a tetejére, le lehet önteni róla és sűrű lesz az alja.

Előzmény: Törölt nick (4451)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.22 0 0 4452

Én olyan paradicsom lekvárt kostoltam ami fele gyümölcs volt! Valami álom volt, de zöldség gyümölcs kombi az a bálben okoz kellemetlen dolgokat!

 

Én sajnos csak szalicillel merem eltenni az üvegbe valóT De kipróbálom, ha lelek kardamont.

Előzmény: zsebi41 (4447)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.22 0 0 4451

Én most csinálom az asszonyal ugyan ezt csak 7 láda pari! Én vetek, palántázok, darabolok, fözök! Asszony szedi, 2xpaszíroz és tölti az üveget. Most épp 1 üstház van tele!

Előzmény: janijani (4449)
janijani Creative Commons License 2011.08.22 0 0 4450

A kép lemaradt

 

Előzmény: janijani (4449)
janijani Creative Commons License 2011.08.22 0 0 4449

Én meg először negyedekbe vágom és megfőzöm a paradicsomot, aztán passzírozom. Lehet forrón is vagy hidegen is, a főtt paradicsom nagyon könnyen passzírozható, aztán mégegyszer felforralom és üvegekbe töltöm.

Ez a passzírozónk van:

 

Előzmény: Törölt nick (4448)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!