Ha van a közeletekben Media M. akkor ott is érdemes megkérdezni, mert tudnak hozzá rendelni/adni. Az árat nem tudom sajnos, mert az enyém már több éve van meg. Én is csak ajánlhatom mindenkinek, nygyon könnyű vele, tényleg percek alatt megcsinálja a paradicsomot.
Én éppen csak ketté szabdalom a paradicsomot, kicsit megrottyantom, aztán bele a gépbe, és a kijött lét felforralva tartósító nélkül üvegbe rakom. Persze ez a lé olyan sűrű, hogy vizzel kell felönteni a leveshez.
A legrégebbi darab eltett paradicsomlém, 0.33 Theodorás üvegben van épp valamelyik nap számoltam utána, hogy 2001-ben raktam el olyan kis üvegekbe, a pörkölt, vagy sült hús alá valónak. Persze semmi bajuk:)
Próbáld meg úgy eltenni, hogy a betöltött üvegre teszel 1 celofánt/fóliát majd erre teszel egy kiskanálhegynyi szalicilt és még el celofánt/fóliát. Majd gumival lerögzíted.(tehát a két celofán között lesz a szalicil. Vagy celofán-szalicil-kupak) Nekem garantáltan bevált, évek óta így teszek el dolgokat (és nem esszük meg a szalicilt)
Köszönöm mindnyájatoknak a válaszokat. Régóta keresnék hozzá gabonaőrlőt, de ez a passzírozó is megtetszett. Próbáltam a neten keresni, de nekem minden találat "nem rendelhető"-re jött ki.
A Bosch szervízében a Bp, Királyhágó téren vállalnak csomagküldést. Tehát minden kiegészítő, pótalkatrész, elromlott cucc cseréje postára kerülhet általuk.
Keresd ki a telefonszámukat a neten. Telefonon is adnak felvilágosítást, elég készségesek.
Nekem van egy képem, hogy mi, milyen típusszámon elérhető (most persze nem találom), de netes prosik is tartalmazzák ezeket az azonosítószámokat.
Ja, arra számíts, hogy a csomagküldés a vételár felett még egy ezres kb., de ezt el is mondják.
Ha az aszaláskor nem mentek 40 fokra vagy főlé, akkor van esélyed csíráztatni. Ha megbontod, szedjél ki a magvából, mosd át a sótól - most is csinálhatsz csírázási próbát.
Nekem is van ilyen gépem, de fogalmam sincs, hol lehet hozzá kiegészítőket venni. Itt a városban biztosan nem, már többszöür kerestem. Nem tudsz egy internetes elérhetőséget?
felénk többségében cigányok, az anyámtyúkja is van nálunk, a jobbfélék szakosodnak, egyik bútorokkal foglalkozik, másik kávégépekkel, másik háztartási gépekkel. behozzák külföldről, felújítják, megtisztítják, majd eladják olcsón.
így vettem a mikrót is.
(a rosszabb félék a lomtalanításban összeszedett holmit rakják ki a ház elé, de ez az alja, velük nem foglalkozunk.)
a jó lomisok címei szájról-szájra járnak, cégtábla satöbbi nincsen, néha egy apró iránymutató tábla, de nem jellemző.
Igen a mag miatt ! Ez az asszony hepje és dolga! 7 láda lucullus pari 50l-es kodér puposan majd ebből lett 12l héj és mag! A pipik meg ott fekszenek teli begyel a Díofa alatt! kb 40 lit -lé lesz!
Kik azok a lomisok? Nekem is jól jönne egy ilyen paszírozó. Én 1500-ért vettem már nem tudom melyik boltban, de azzal aztán nem álom a paszírozás, hanem kisebbfajta kín.
Én szoktam néha főzni paradicsom-gyümölcs lekvárt. Eredetileg Erdélyben tanultam egy idős nénitől. Az idén ezt követtem el: (másolat a különleges lekvárok topicból)
2 kiló nyári alma héjával, magjával, 2 kiló magvalt szilva, 1 kiló paradicsom (a recept ebből is kettőt írt) . Puhára főztem, átpasszíroztam, feltettem újra főni, tettem bele 1 kiló cukrot (a recept szerint ebbe 2,5 kiló kellett volna, de így is túl édes lett).
Lehet, hogy nem lesz túl kapós, mert kicsit jellegtelen, de előbb utóbb elfogy .
Amelyik évben hozzájutok megfizethető körtéhez, azt is teszek bele.
Sajnos vége a nyaralásnak, de ha már arra jártam Nápoly környékén, hát beszereztem ezt-azt:
Valakinek tapasztalat ilyen fajtákkal?
És ez csak azért, hogy megtudjam mennyivel jobb mint amit én szoktam aszalni:
Még tartogatom kicsit mielőtt felbontanám. Lehet, hogy ebből is próbálok magot kinyerni. Szerintetek van rá sansz, hogy csíraképes legyen a sós szárítást követően?
Azt hittem csak velem tekerteti át kétszer az asszony, mondván hogy mennyi értékes sűrűje kijön még belőle. Ha van bőven paradicsom nem sok értelmét látom mert másodszorra alig jön belőle valami és csak erőltetem a passzírozót. Érdemesebb inkább több paradicsomot megfőzni, több levet csinálni és hagyni egy félórát leülepedni. A hígabb leve feljön a tetejére, le lehet önteni róla és sűrű lesz az alja.
Én most csinálom az asszonyal ugyan ezt csak 7 láda pari! Én vetek, palántázok, darabolok, fözök! Asszony szedi, 2xpaszíroz és tölti az üveget. Most épp 1 üstház van tele!
Én meg először negyedekbe vágom és megfőzöm a paradicsomot, aztán passzírozom. Lehet forrón is vagy hidegen is, a főtt paradicsom nagyon könnyen passzírozható, aztán mégegyszer felforralom és üvegekbe töltöm.