Az euró mától több mint tíz forinttal drágább a bankoknál
2003. június 5.
FigyelőNet, MTI-Eco
A forint szerdán bejelentett 2,26 százalékos leértékelése után a bankok is drágábban adják el az eurót a lakosság részére. Azok a lakossági ügyfelek, akik például turista úthoz váltanak ki valutát, csütörtökön reggel minden bankban több mint tíz forinttal drágábban vehetik meg az eurót, mint egy nappal korábban.
"Mondjuk baromira nem tudom sajnálni azt, akinek egyáltalán van pénze autóra /nekem közalkalmazottként az ugymond "50%-os béremelés" után sincs/"
Ha ugyanennyire demagóg szeretnék lenni akkor azt mondanám, hogy megérdemled, mert amikor elmentél közalkalmazottnak tudhattad, hogy nem leszel belőle milliomos, megfogni a lapátnyelet meg lusta voltál.
De nem mondom, hanem csak abba gondolj bele, hogy mitől számít szerinted luxusnak az, hogy valakinek manapság autója van?
Pl. én sem azért vásároltam új autót, mert a bankba kell járnom vele időnként átszámolni a millióimat, hanem azért, mert a munkámhoz szükség van rá. Több száz kilométert le kell vezetnem egy nap alkalomadtán.
PM: még a 3,5 százalékos gazdasági növekedés is kérdéses
2003. június 5. 10:02
MNO MTI
A GDP növekedése az idén akkor érheti el a 3,5 százalékot, ha az év hátralévő részében mind a kivitel, mind a vállalati beruházások jelentősen növekednek állapítja meg a Pénzügyminisztérium (PM) csütörtökön nyilvánosságra hozott gyorsjelentése.
Az év elején a PM még azzal számolt, hogy az idén a bruttó hazai termék (GDP) legalább 4 százalékkal, vagy annál gyorsabban bővül. Az eltelt hónapokban többször módosult az előrejelzés, és a legutóbbi prognózis szerint 2003-ban a GDP 3,5-4 százalékkal bővülhet.
A csütörtöki gyorsjelentés már a 3,5 százalékos GDP-növekedést is feltételesen irányozza elő.
A PM szerint a növekedési cél eléréséhez elengedhetetlen a világgazdasági konjunktúra gyorsulása, valamint a vállalatok versenyképességének javítása. Olyan gazdaságpolitikai intézkedések szükségesek, amelyek elsősorban a versenyképesség növekedését helyezik előtérbe.
Hidd el én sem, sőőőőőt.
Csak a hozzáállásod nem tetszett, de tiszteletben tartom.
Tahát minnél több ember legyen csóró. De akkor meg nem fogtok elférni a buszon-villamoson.
Bár én igen-igen messze vagyok a jómóduaktól, de szerencsére van 1 jó kocsim.
Ma Magyarországon gazdag, de legalább jómódú emberré becsületes úton nemigen válhatott szinte senki. Gazdag meg pláne nem lehetett, csak kiskapukon át.
Az ilyenek tehene bizony nyugodtan meg is dögölhet.
Teljesen hidegen hagy, mennyit adózik a luxusfogyasztása után. Járjon tömegközlekedéssel, utazzon Volánnal, Mávval, BKV-val. Elég sokan kibírjuk, akinek viszont derogál hozzánk lesüllyedni a koszladt Demszky-mercedes szintjére, az ne siránkozzon, hogy mennyit bukott valami nyerészkedésen.
Nem értem, mire akarsz kilyukadni. Nem kértem az 50%os emelést, de közalkalmazott mivoltam miatt kaptam valamennyit belőle. Nekem jó lett volna a fidesz kormány is, én nem szavaztam a komcsikra.
Most viszont ha ezek befagyasztanak, akkor előbb nekünk is emeljék meg duplára a bért, mint maguknak és csak utána fagyasszák, mert hogy a távfűtű művek nem fogja jegelni pl. a díjait, az ziher!
Aki autót vett, az sok százezer forintot befizetett adóként. Aki autót vett, az minden liter benzinnel befizet 170 ft adót. No, ebből az adóból (is) kaptad a fizetésemelésed.
"Mondjuk baromira nem tudom sajnálni azt, akinek egyáltalán van pénze autóra /nekem közalkalmazottként az ugymond "50%-os béremelés" után sincs/, másrészt képes csak úgy 1 millióért eurót venni."
Gondolod, hogy ezeknek a burzsujoknak az adója nincs benne a te 50%-os fizetésemelésedben?
Mondjuk baromira nem tudom sajnálni azt, akinek egyáltalán van pénze autóra /nekem közalkalmazottként az ugymond "50%-os béremelés" után sincs/, másrészt képes csak úgy 1 millióért eurót venni. Akit ennyire felvet a pénzt, az kibírja az első Medgyessy-csomagot. Sőt...
Hogy taszajtanák ki az annyukat a ravatalra ezek a sz...t mocskos gecik !!!!!!!!!!
Pont most vagyok egy ingatlan eladásban 1 osztrákkal , a károm min. 1 mill HUF.
Hogy szopjatok le szemét banda!
Az osztrák meg most hívott és röhög, engem meg szét basz az ideg.
El tudom képzelni azokat, akik nagyobba csinálják.
És még 19000-t sem küldött előtte.
Most megyek és megverem a kutyámat.
"Nem az a legfontosabb, hogy ki kormányoz, hanem az, ami történik, javára válik-e a polgároknak, a nemzetnek. Valóban ez a fontos, mégis bujkál bennünk egy kis aggodalom. Egyrészt, mert ismerjük az új férfiakat, akik egytől egyik régiek, másrészt azért is mert bár tetszik nekik, ami történt, itt-ott egy kicsit javítani szeretnének rajta. Ismerjük, hogy van ez. Komolyabb utazás előtt az ember elviszi a szervizbe a kocsit, nehogy baja essék az úton. Amikor érte megy, jó hírrel fogadják: nincs gond, csak egy-két csavart kellett meghúzni, no és egy-két apróságot kicseréltünk. Egyébként minden rendbe van, ha kell, elfut még vidáman akár négy évig is. Az ember bizakodva indul neki, de hamarosan rájön, hogy valami nincs rendben. Először egy kis kopogást hall, aztán mintha az egész balra húzna. Aztán rájön, hogy valahogy a kormány sem úgy működik, mint régen. Ilyenkor visszaviszi a szervizbe, megint egy kicsit állítanak a járművön. Ám a baj mintha egyre nagyobb lenne. Talán éppen azt cserélték ki újra, amitől eddig jól működött. Egyre több a bosszúság, egyre kevesebb a bizalom. Így megy ez hónapról hónapra, mígnem egy rosszkedvű napon az egész fölmondja a szolgálatot. Amit mi tehetünk, nem több annál, minthogy csak egy tanáccsal szolgálhatunk az uraknak a szervizben. Ha megengedik régi dakota bölcsesség ez: ami nem romlott el, azt nem kell megjavítani."
"amputálják a lábad, de hogy kevésbé fájjon emiatt mindig csak 5 centit :)"
noigen :) DE, azt kéne észrevenni, hogy ha valaki fagylaltoskocsit vesz, mert jön a nyár akkor ? egy "nyilvános" információból tisztességesen jár el a profit érdekében, NADE mi van azokkal akik hétf?n-kedden eurót vettek??????
a láblevágáshoz meg annyit, hogy ha tudom a leértékelést akkor pl kifizetem kp az autóm törlesztését hétf?n, és nem fogok kb 1 hónapot ingyen dolgozni a spekulánsok nyereségéért meg a müvészfilmekért.
"Sajnos nehéz olyasmit tenni, ami mindenkinek jó egyszerre."
igen igen... DE én ugy hiszem, ugy hittük, hogy a gazdaság elfogadható állapotban van, nem ég a ház! nem az a kérdés, hogy kinek a házát oltsuk el és kié égjen le közben...
Egyszer?en arról van szó, hogy nem foglalkozott senki a kicsik veszteségével és EZ a baj..
"agyon odavan itt egykét ember a Fideszért, hát mondjátok meg, mondták ök érthetöen a választóiknak, hogy "emberek, ne vegyetek autót csak forintért" ???? NEM!, mert nem érdekelte öket csak a saját zsebük meg a hatalom."
Bizony, bizony. Meg az orbánbányákról se feledkezzünk meg !!
Én a kormányzat kissebbik felére szavaztam, de most mélységesen fel vagyok háborodva..
MEGLOPTAK (miközben dolgoztam, hogy legyen mib?l adót fizetni)... hogy most 2-3 vagy 8%-al (250 vs 270Ft Ft/eur) az mindegy, az elv a fontos.
Miért nem lehetet ezt az árfolyameltolást több lépcsöben megtenni ???????
Kurvára kiváncsi lennék hányan vettek minden pénzükért hétfön-kedden Eurót... és az a szomorú, hogy azokkal van kibaszva akiknek "kevés" van, akik euro alapu hitelre vettek autót... nem értek hozzá de szerintem ez legalább 8-10.000 ember, akik a mondjuk 1Milliós hitelen fejenként most buktak 50-80e Ft-ot.... és hogy ez mennyi pénz? mundjuk max 1Mrd Ft, amin ez a 10.000 ember kurva nagyot sziv, de a másik oldalon megnézve például ez csak egy töredék része annak a kegyetlen sok pénznek amit _évente_ _elbasz_ az ország senkit nem érdeklö müvészfilmekre :(((((
mocsokság az egész, amit mindig a kisemberek szivnak meg, az összes politikus szarik ránk...
nagyon odavan itt egykét ember a Fideszért, hát mondjátok meg, mondták ök érthetöen a választóiknak, hogy "emberek, ne vegyetek autót csak forintért" ???? NEM!, mert nem érdekelte öket csak a saját zsebük meg a hatalom.
Most komolyan nem értem, miért vagytok kiakadva ha egy kicsit romlik a helyzet. Ez van az összes EU országban. Magyarország is gyakorlatilag tag. Egy vályuban vagyunk. Vagy valaki mást várt?
A Csányi rovatban fűztem ehhez néhány keresetlen megjegyzést. Lehetséges, hogy volt bennfentes információ-szivárgás, de aligha Csányi volt az, aki a szerző szerint ezen információkkal visszaélve megmozgatta a devizapiacot.