Keresés

Részletes keresés

Katsuhayabi Creative Commons License 2008.05.05 0 0 317
Fényerősség szabályozó, hogy a vad ne ugorjon el!

http://www.teszvesz.hu/show_item.php?item=358403214

Vadászpuska lámpához fényerősség szabályozó.
6V-os és 12V-os akkumulátorról egyaránt működtethető.
A lámpa bekapcsolása után egy tekerő gombbal tudjuk állítani
a lámpa fényerejét.
A szabályozó csatlakoztatása csúszó kábeles kialakítású.
Fontos, hogy az akkumulátorra polaritás helyesen kössük be! (A piros a pozitív, a fekete a negatív)
A lámpa felöl mindegy a bekötés.
A szabályzó rögzítése a puskához, egy erős tépőzáras gumival lehetséges, így oda tudjuk tenni, ahol a legkényelmesebb.
botusan Creative Commons License 2008.04.25 0 0 316
Miért nem itt kérdezed?:

Életmód >>> Konyhaasztal>>> Gombázós topic:)

Persze ezen a fórumon belül:)))
Előzmény: BUDAKESZI PG (314)
BUDAKESZI PG Creative Commons License 2008.04.25 0 0 315

Szerintem a magukat vadásznak mondók nagy része távol áll az igaz Vadász fogalmától.Sajnos.

Persze a többit meg kell becsülni.

Előzmény: Greenbird (311)
BUDAKESZI PG Creative Commons License 2008.04.25 0 0 314

Üdv a Vadásznak!

Hátha a vadász nem olyan önző, mint a gombász....

Láttatok-e valmerre kucsmagombát a napokban? Főleg Somogy, ill. a Dunántúl keleti felét tudnám elérni. Előre is köszönöm, legfeljebb nemtalálok..

Katsuhayabi Creative Commons License 2008.04.22 0 0 313
http://www.teszvesz.hu/show_item.php?item=349797619

Fényerősség szabályozó

Ha tetszik, akkor katsuhayabii@gmail.com
Kavics78 Creative Commons License 2008.02.06 0 0 312
Ajaj azt hiszem valamit felreertettel (vagy csak a fesztivalt csinalod itt)!
A zoldgunyasok, azok a vadaszok!
Van egy vadaszforum (zart), ha ott elmagyarazod a problemadat biztos segitenek az ugyedben mivel epp eleg jogvegzett ember van arrafele.
URL: "http://forum.sg.hu/forum.php3?azonosito=vadasz"

"ha suzukid oldalát sörét nyomok páztáznák"-Khmm, provokatornak tetszik lenni?
Egy soretnyomos suzukira ugy roppen ra a Blick mint legy a szarra!
"Akkor meg főleg nem a sértett hölgy gyeremekei az udvaron játszadoznak, miközben a mennyei zápor csak úgy vagdossa a magánterület tárgyait. Ez nem csak az én problémám szerintem."-Ne haragudj de ez szvsz kamu!!!
Udv!
Előzmény: Greenbird (311)
Greenbird Creative Commons License 2008.01.18 0 0 311
Oké, köszi a tanácsot , de azért gondolom ha suzukid oldalát sörét nyomok páztáznák akkor a zöldeket sem gunyásoznád. Akkor meg főleg nem a sértett hölgy gyeremekei az udvaron játszadoznak, miközben a mennyei zápor csak úgy vagdossa a magánterület tárgyait. Ez nem csak az én problémám szerintem.
Kavics78 Creative Commons License 2008.01.11 0 0 310
Szia!
Szerintem ballagj at a problemaddal a zoldgunyasok forumjara.
URL: http://forum.sg.hu/forum.php3?azonosito=vadasz
Amennyiben normalisan talalod a problemadat biztosan megprobalnak segiteni.
Udv!

Előzmény: Greenbird (309)
Greenbird Creative Commons License 2008.01.11 0 0 309
Hali !

Azt akkor nem értem hogy a telekkönyvi kivonat miért úgy kezdődik pl hogy (......... ) Falu neve , Zártkert , és mivel nem tudom arréb tolni ingatlan , ahogy mondod , a vadászoknak ilyen sürün egymásba érő területeken ahol szinte minden 2 .- 3.- telek bevan építve hajtóvadászatot rendeznek , sejtem ez igen csak birtokháborítás.

Lehet csak szerintem.

jager_új Creative Commons License 2008.01.09 0 0 308

Tisztázni kéne itt néhány dolgot, mielőtt butaságokat írunk össze vissza.

Olyan, hogy zártkerti ingatlan nem létezik. Vannak területek, amelyek a földtörvény megjelenése előtt zártkerti ingatlanként voltak nyilvántartva, ezek a területek nem képezik a vadászterület részét, ergo azon vadászati tevékenység nem folytatható.

Éppen ezért fontos lenne tudni az ingatlan besorolását, hogy meg lehessen lépni a szükséges lépéseket.

Ha csak szimplán külterület, ott megtilthatod, hogy a területedre gépjárművel behajtsanak, ott vadgazdálkodási létesítményeket állítsanak fel, de nem tilthatod meg, hogy gyalogosan belépjen és ott a vadászati jogszabályoknak megfelelő módon vadászati tevékenységet folytasson.

Azokon a gyűléseken ott lehettél volna, bizonyára a hirdetményeket megfelelő módon kifüggesztették, azonban szavazati jogod csak akkor lett volna, ha tulajdonodban levő földterület a 30 hektárt meghaladja, nem feltétlenül önálló területként. Ha nem akkor gondoskodnod kellett volne megfelelő képviseletről. Ha ezt elmulasztottad akkor a település jegyzője képviselte a jogaidat. Ezekre a gyűlésekre egyébként sem kötelező személyesre szóló meghívót küldeni. A hirdetmények kihelyezésének vannak jogszabályi követelményei, annak elég megfelelni.

Greenbird Creative Commons License 2007.12.30 0 0 307

Köszi szépen a választ , azt sejteni lehet hogy azért vannak olyan nagy arcal ezek az emberek akik csak úgy bemászkálnak más területeire mert a magyar jog mint tudjuk nem csak ezen téren igen csak rendetlen , továbbá csak feltételezem azért is hagyják ezeket a kiskapukat hogy egy személynek semmi esélye nelegyen fellépni ezek cselekmények ellen amiket csoportosan követnek el . Azt felvilágosítást kaptam hogy miért nem járok agyra főre be a polgármesteri hivatalba hogy ott megtudhattam volna a feltételeket.Ezen a területen amiről beszélek elég sürün lakott azért írom hogy lakott mert aki egy hétvégi házat épít egy nyugodt környezetben feltételezem azért öl bele pénz hogy legalább a hétvégéken nyugalma legyen ,hamár fizeti az egyéb település fejlesztést stb,,! Engem alapból a vadászat mint sport vagy gazdasági formája abszolút  nem érdekel ki hogy üzi a saját dolga  , csak a magán tulajdon védelme nincs biztosítva ez viszont bosszant , ezért nincs tisztelve sem . Több területem van ha csak hivatalokba járnék hogy idegen emberek mikor gázolnak át más dolgain igen csak semmi dolgom nem lenne csak autózgatni feleslegesen .Németországban vagy Ausztriában is élek félig meddig valószínű én látom  rosszul ezt ahelyzetet mert fejlett KULTÚRÁKBAN azért másképpen adják elő , lehet azért is jön ide sok nyugati vadász. Felsőausztriában akit tetten érnek akár 1 db fácánt vagy 1db nyulat elüt kocsival majd bepakolja a csomagtartóba igen komoly büntetésre számíthat ha nem szolgáltatja be , továbbá a vadász nem jogszerüen és precizen jár el  vadászat közben annak a vadászengedélyét egy ideig bevonják és súlyos büntetéseket fizet a társaság .Én úgygondolom ez is balkáni állapotnak örvend ahogy az egész Magyar társadalom , minden része a- tól  z-ig !Visszatérve a zártkerti ingatlanokra behajtást , arra azért kiváncsi lennék egy olyan ember aki félemében nem tudni hova tegye a cseleményt és esetleg visszalőne a nagy éjszakában, :) Azért az embernek legyen több joga akár még külterületen autózni , sétálni , avagy bringázni pl a saját hétvégi házában nyugalommal éldegélni , és nem azon fülelni hogy a sörétek hogyan kopognak a kémény tetején vagy a háza tetején, falán, vagy egyszerüen  lőjön az ember vissza ? Elment a kedvem az egésztől már ennek a területnek eddig az volt értéke , hogy egy nyugodt háborítatlan terület a fa lopásokról nem is beszélve ha nincs a tulajdon jognak nagyobb esélye magát eleve megvédeni emberi fizikális erő nélkül akkor hová jutunk ? Vadászok , falopók átjárnak hosszába keresztbe és már azon sem csodálkoznék ha a móri vizitársulat meg halastavat nyitna rajta mert hát az ő társulatukhoz tartozik ez a terület.:)

Egyenlőre annyit tudtam tenni hogy megkértem nagyon gyorsan húzzan el a banda  ahonnét jöttek  , ekkor előhozta vadászmester a vadászati törvényt én meg szarok nagyot a törvényetekre és az első határozat érvényes amit mondtam ellehet gyorsan húzni !

Üdv

Előzmény: ronvan (306)
ronvan Creative Commons License 2007.12.29 0 0 306

Hello!

"Én nem írtam alá semmilyen okmányt, senkinek..."

Először is. Amit ezek a "vadászemberek" csinálnak a területeden az tényleg vérlázító.

Másodszor: Tényleg nem vagy köteles eltűrni.

Harmadszor: De! Attól, hogy laknak ott, még nem biztos, hogy lakott terület a minősítés

Negyedszer: Attól, hogy nem írtál alá semmilyen papírt, még jogosan vadászhatnak a területeden.

Ötödször: Miért nem írtál alá semmiféle papírt. Mert nem voltál ott, azon (azokon) a gyűléseken, ahol határozatot hoztak a földek vadászterületi bérletéről. Valószínüleg azért nem, mert mint nem önálló  területtel rendelkezőt nem kötelesek meghívni, a jegyző, vagy megbízott szavaz helyetted.

Tehát, attól hogy nem írtál alá semmit, jogilag mégis a vadásztársaságnak lehet igaza.

A későbbiekben jobban oda kell figyelni arra, hogy ki képvisel Téged, - mint földtulajdonost- a tulajdonosi testület illetékességi területéhez tartozó kérdésekben!

A jelenlegi képviselő(k) nevét, címét az önkormányzatok kötelesek a rendelkezésedre bocsátani.

De a fentebb leírtak nem jelentik azt, hogy a vadászok, különösen figyelmeztetés után azt csinálnak más magánterületén, amit akarnak.

Ha kérdésed van, konkrétan valamiről akkor    ronvan@citromail.hu 

Üdv.

Előzmény: Greenbird (305)
Greenbird Creative Commons License 2007.12.29 0 0 305

Sziasztok!

Kis segítség kellene egy hozzáértő vadász , egy igazi vadász segítségét kérném aki korrekt módon megmondja hogy ha nekem van egy 21000 n2m-es területem (Kápolnásnyék Csekés -Völgyben ) melettem egy bezárt ERDő körbekerítve, az út mások oldalán vagy 1500 zártkert kis hétvégi házakkal , alattam felettem melettem csak PRIVÁT Területek , és bejelentés nélkül belépnek a saját PRIVÁT területemre , továbbmegyek a hegytetőn van egy kis hétvégi házikóm , éjszaka terepjárókkal halytanak be területekre PRIVÁT ZÁRTKERTI  INGATLANOKRA , éjszaka fegyverrel ,lövöldözések az éjszakában holott , lakott terület is egyben mert sokan már kint telelnek karácsonyoztak és pihennek , ez a cselekmény azért már  szerintem ez már tényleg durva  , akkor mi a teendő avagy egyáltalán a vadászmesternek aki vezeti az egész vadhajtást lövöldözést milyen okmánynak kell hogy vele legyen amivel tudja bizonyítani a területre a belépést avagy az állam által engedélyezett törvény felhatalmazásával . Én semilyen okmányt nem irtam alá senkinek. A vadászokat megkértem vonuljanak le a területemről mert ez egy saját privát terület piásan a pofámba röhögött egy kettő, és én sem mászkálok más telkén még akkor sem ha nincs bekerítve az volt a válasz hogy nézzek utána a vadászati törvényben ahol nincs kerítés oda ők beléphetnek , mondom akkor én is összetaposom a veteményedet vagy átgyalogolok a háztetődön.A kerítésre az volt a válaszom hogy van egy olyan területem is ahol pedig nem is keríthetek köszegi hegység ben  Pl  Magyar -Alpokban , és nem járnak be hozzám engedély nélkül mert ott szerintem a kultúra azért kicsit vagy 30 évvel előrébb jár.

Köszönet

avm Creative Commons License 2007.08.24 0 0 304

Sziasztok!

Vicces ez a szarvasfélék a kéket jobban látják!

Valaki le tudná írni ki kutatta és hol publikálta?

Nem véletlenül csak egy kék "vadriasztót" forgalmazó cég ügyes marketingjéről van szó?

Előzmény: Törölt nick (302)
Ricsimo Creative Commons License 2007.02.09 0 0 303

Boar! Szia!

Köszönöm a választ.

Sajnos nem őzek. Láttam a nyomukat.

Igazad lehet, hogy elriasztani nem nagyon lehet őket, annál is inkább, mert előfordulhat, hogy a területen keresztül járnak le a Dunára időnként éjjelente.

Be kell látni ők voltak ott először! :-)

Üdv:

R

Előzmény: Boarhunter (301)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.05 0 0 302

Sokszor a legegyszerűbb, legősibb módszerek a leghatékonyabbak és egyben a legolcsóbbak is.

Én a szimpla madárijesztőt javaslom, olyan könnyen forgó oszlopon, hogy a szél a légáramlat mozgatni tudja.  A védendő terület nagysgától függően több madárijesztő is elhelyezhető, főleg a vad váltók közelében.

Viszont ez így még nem elég, mert a vad gyorsan hozzászokik. Ezért fontos, hogy 3-4 naponta a madárijesztők legyenek áthelyezve. Általában kell kb 3-4 nap mire a vad megszokja az új objektumot, ha azt mindíg ugyanott találja. Ezért kell rendszeresen áthelyezni. A madárijesztőt lehetőleg kék ruhadarabokkal öltöztessük fel. Ennek oka, hogy kutatások szerint a szarvasfélék csak kétféle színérzékelő csappal rendelkeznek, így színlátásuk korlátozott. Nem tudják megkülönböztetni a vöröset a zöldtől, de a kéket a zöldtől igen. Ezért a kék szín a szarvasok számára rikítóbb mint a narancs szín. További javaslat, hogy a madárijesztők áthelyezése során hagyjunk embertől származó szagjeleket is a madárijesztőkön amire a legalkamasabb az emberi vizelet. Így együttesen a folyamatosan mozgatott madárijesztő (emberforma bábu) és a szagok elég hatékonyan képesek távoltartani a vadat. Természetesen 100%-os megoldás csak a megfelelő magasságú beton vagy tégla kerítés lehetne, esetleg villanypásztor, de a fentebb említett megoldás a gyakorlatban is elég jó hatásfokkal működött és olcsó megoldásnak számít. Talán érdemes kipróbálni.

Egy biztos, hogy egy-egy vad kilövése főleg csendes fegyverekkel, vagy hurkok elhelyezése nem vezet semmilyen eredményre. A vad nem fogja fel a halált úgy ahogy mi emberek, így egy kilőtt társuk pusztulása nem jelent visszatartó erőt számukra.

Előzmény: Ricsimo (300)
Boarhunter Creative Commons License 2007.02.04 0 0 301
Szia!
Elég érdekesnek tartom a "vadászok" hozzáállását. Meg kell szívatni őket, tavasszal egy vadkárszakértővel felvetetni a vadkárt. Ámbár nem tartom kizártnak, hogy március egytől más vadászik azon a területen, azért tologatják a határidőt az urak.
A károsító szarvas elpusztítása bűncselekmény, én nem próbálkoznék a helyükben se hurokkal se nyílpuskával, saját területen könnyű lebukni.
A durranópatron ideig-óráig jó, de a vad minden riasztást meg tud szokni idővel.
Léteznek kémiai vadriasztók, amikkel be lehet a gyümölcsfákat kenni, ez talán a legjobb mert ezt nem lopják el mint pl. a szintén hatásos villanypásztort.
Egyébként biztos hogy szarvasok? Nem őzek?
Üdv!
Boar
Előzmény: Ricsimo (300)
Ricsimo Creative Commons License 2007.02.03 0 0 300

Vadászok! Szia!

Egy ismerősöm feltette akövetkező kérdést: gyümölcsösében garázdálkodnak a szarvasok. Letördelik az ágakat, a fiatal gyümölcsfákról.

Bejelenztették a vadászoknak, azok ősszel kijöttek szemlére, és visszamentek azzal, hogy majd tavasszal megnézik mekkora a kár.

Vadászni nem lehet, mert earra már többen laknak télen is.

Most azon gondolkodnak, hogy eléggé ócska módon hurkokat raknak ki.

Mondtam nekik a nyilpuskát, de erre az volt a válasz, ők nem értenek hozzá meg min. 40 000Ft.

Mit lehetne tenni?

A keritéseket átugorják, amúgy sem jók. A terület nagy újból keríteni nem lehet, sok tulajdonost nem is ismernek.

Ezek a szarvasok ott élnek a közelben, nem mennek fel az erdőbe, mert ott zaklatva vannak, jobban mint lenn az elvadult elhagyott telkek között.

Én megvallom tanácstalan vagyok.

Gondolkodtam azon, hogy szerzek nekik durranóport, amit spárgára lehet kenni, ha a vad meghúzza nagyot durran. Azt nem tudom használna-e.

Mondjatok valamit.

Üdv: R

miszega Creative Commons License 2007.01.09 0 0 299

akárcsak hazánkra kivetítve:

pl: a vadgazdálkodás néhol olyan sikeres volt hogy többszörösen felduzzadt a patás vad állomány, és a gazdákat "károsították" néha egész súlyosan is

szóval szükséges is, értelmes is, mégha a vadászok hozzáállása kicsit vicces...

mivel a célba vett préda lepuskázása nem igazi kihívás, annak tekinteni a dolgot sajátos kissé

de még mindig jobb talán egy puskátol elpusztulni (?)

továbbá pl: akár egy szál farkas is komoly veszélyt jelenthet nem lehet biztosra venni hogy egy kiránduló társaság (egy szál vizespalacckal felszerelve) egy mamafarkassal szemben mire jutna...

sajnos, nem szívesen, de azt mondom hogy ide jutottunk, és erurópa legalábis itt nálunk mindenképpen szűk ragadozók fenntartásához, hiába lenne zsákmánya bőven

az állatvilágot legyőztük... ez van

:(::((:(:(:(::((:(:....??? azért ez még eléggé új dolog

hmm. pl: afrikai gyalogtúra fegyver nélkül??

azért önmagamat megvédeném. nem olyan természetvédő vagyok aki oroszláncsemege is lenne akár

Bnetgzu Creative Commons License 2007.01.08 0 0 298

Nincs több baj a vadászokkal mint a sötét ZÖLDEKKEL.

jager_új Creative Commons License 2006.11.28 0 0 297
Nem az a baj, hogy nagy az isten állatkertje, hanem, hogy alacsony a kerítés!
Előzmény: Törölt nick (296)
springer Creative Commons License 2006.03.27 0 0 294
Sajnos tényleg ez a fejlődés iránya. Aki vadgazdálkodással foglalkozik, az nem ráfizetni akar, hanem keresni rajta. Innentől viszont nincs miről beszélni: amire kereslet van, azt fogják árulni. Ennek azonban nem sok köze van a Vadászathoz.
Előzmény: lurker1 (293)
lurker1 Creative Commons License 2006.03.27 0 0 293
"a vadászokról" úgy általában nincsen véleményem, mert nem egy homogén társaság, akiket ISO szabvány alapján gyártanak. Viszont arról, hogy Magyarország jelenlegi törvényei merre terelik a sport fejlődését, arról igenis van véleményem. Nagyon rossz felé. Tavaly nyáron lejöttem a Mosonyi-Dunán. Kicsivel Győr fölött volt egy rész (ha akarod megnézem térképen az fkm-t, hogy pontosan hol), ahol a folyóba be van nyomva egy NAGY ÖNETETŐ tele BAROMFITÁPPAL. Szó szerint nem lehetett bedugni a lapátot a kacsáktól. Pár ezer és pár tízezer között voltak létszámban. A kenukhoz ODAJÖTTEK. Ha ez a hely hivatalos baromfitelep lett volna, a helyi állatorvos simán be kellene hogy tiltsa. Mikor érdeklődtem a kocsmában, hogy mivégre ez a disznóól, amitől minden tiszta mocsok lesz, megmondták, hogy a külföldi vadászok ezt szeretik. Úgy tűnik ez a fejlődés iránya. Neked mi a véleményed?
Előzmény: springer (292)
springer Creative Commons License 2006.03.27 0 0 292
Itt egy vadászati témájú topik.
Itt célszerűbb elmondani a véleményeket a vadászokról.
togas50 Creative Commons License 2006.03.03 0 0 291

Alacsony szerelék céltávcsőhöz, red dot-hoz eladó.

Tubus átmérő 30mm, sín szélesség 20mm.

Ár: 5.000.-Ft

Tel.: 06-20-9286558

E-mail: togas.greg@freemail.hu

Boarhunter Creative Commons License 2002.03.01 0 0 290
Hali!
Amíg egy óra alatt hallassz öt lövést, addig legalább tudod, hogy még van mire lőni...
Amúgy sajnos nálunk is ez van. Elég rossz adottságú ilyen szempontból a terület, a Zselic széle, tele szőlőhegyel, szántóval, állandó a mozgás. Sokszor én is csak kapkodom a fejem, hogy a lezárt területekről mennyi lövés jön. A gazdák beszántják az utakat, hogy még terepjáróval sem lehet bemenni, ledöntik a magasleseket aztán vidáman rabsickodnak. Utána meg ugatnak a vadkár miatt. De azért ha jó helyre megy az ember, nyáron találkozhat világosban is disznóval. Persze figyelni kell, mert a malacos kocák mozdulnak először, és pl. a búzában nem biztos, hogy meglátod a malacokat.(Igaz ugyan, hogy a szoptatós koca tovább marad téli szőrben, és a fekete színe miatt megkülönböztethető a többitől, de búzaéréskor ez már nem biztos.)
Ilyenkor meg a tavalyi süldők mozdulnak korán, őket nemrég hajtotta el az anyjuk az idei alom érkezése miatt, és még tapasztalatlanok, nem tudnak úgy vigyázni magukra, meg az éhség is hajtja őket.
Előzmény: HUNTERKILLER (289)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2002.03.01 0 0 289
Sajnos itt baranyában,véleményem szerint nagyon rossz állapotban van a vadállomány.
Ha kint vagyok vadászni 1órán belül akár 5-lövést is számolok,de a disznón legjobb esetben is csak 11:00-után mozdul.

A nyáron voltam zalában 9 óra előtt lőttem egy süldőt!!!

Előzmény: vadaszat-- (283)
Boarhunter Creative Commons License 2002.03.01 0 0 288
Már megint én vagyok. Szóval itt a fórumon az Állati/Hobbicélú vadászat-kell ez? topicban már van egy két okoskodás a témáról, ha valakit érdekel és nem csak köpködni akar, olvassa el azt is.
Boarhunter Creative Commons License 2002.03.01 0 0 287
Hali "vadaszat"!
A Vadásztársaságok általában megfizetik a teljes vadkárt, noha a világhírű vadállomány ellenére sincs mesés bevételük. Ha egy év jobban sikerül, muszáj tartalékolni a következőre, mert bármi bejöhet. Egy rosszul sikerült szarvasbőgés csődbe viheti a társaságot. A nagy állami erdőgazdaságok viszont máshogy kezelik a kérdést, velük sokkal nehezebb dűlőre jutni. Más kérdés, hogy reprezentációra viszont annyit költenek, hogy abból akár a vadkárokat is rendezhetnék. Szarházi banda-nem lehet velük mit kezdeni.
Előzmény: vadaszat-- (283)
Boarhunter Creative Commons License 2002.02.28 0 0 286
Szívesen!
Legalább mi, mérnökemberek tartsunk össze...
Előzmény: URAL M72 (285)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!