Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.07.03 0 0 157
sziasztok
huh..kepzelhetitek..nekem beagle-em van...iszonyu fajdalom ezeket a dolgokat latni..majd meg orultem..a kis sirasuk..a szemeik...es a vegen, hogy minderre talan nem is lenne szukseg vagy legalabbis nem ennyire.
kulfoldon nagyon sikeresen mukodik a beagle-orokbefogadas..remelem nalunk is beindul hamarosan...az rspca oldalan nagyon hasznos infok vannak ezzel kapcsolattal...
egyebkent aki ismeri ezt a kutyafajtat, tudja, minden elfogultsag nelkul...talan ok a legszeretetehesebb, a legszelidebb fajta...talan epp ezert lehet ennyi gonoszsagot elkovetni ellenuk...a kotelezo kiserleteket is lehetne kevesebb kutyaval..
a nemreg felkerult kiskutya-tortenetet pedig olvasas kozben vegigzokogtam...ugye vegre elindul vmi???megvaltozik az allatokkal szembeni banasmod??
Előzmény: szuszmok (155)
Vegetable Creative Commons License 2003.07.02 0 0 156
Elküldtem a nyuszis listára... Nagyon szomoru lettem tőle :(
Előzmény: szuszmok (154)
szuszmok Creative Commons License 2003.07.02 0 0 155
Idevágó téma: ma az Aktív-ban, 19.00-kor a TV2-n: állatkísérletek...Magyarországon...:(
szuszmok Creative Commons License 2003.07.01 0 0 154
mókusfalviék oldalán találtam...
a hatása alatt vagyok:(((

Kiskutyácska

Nem nagyon emlékszem már a helyre, ahol születtem. Szűk volt és sötét, és az emberek sohasem játszottak velünk. De emlékszem Anyura és az ő puha bundájára, aki sajnos gyakran beteg volt és sovány. Alig tudott tejet adni nekem, a bátyáimnak és a húgaimnak. Közülük sokan meghaltak, még mindig nagyon hiányoznak nekem.

...Emlékszem a napra, amikor elválasztottak Anyutól. Olyan szomorú voltam és féltem is, a tejfogaim épp csak kinőttek és nagyon is Anyuval kellett volna maradnom még, de ő beteg volt és az emberek állandóan azt mondogatták, hogy pénzre van szükségük és elegük volt a rendetlenségből, amit a testvéreimmel okoztunk.

Betettek minket egy ketrecbe és egy idegen helyre vittek. Csak kettőnket.

Összebújtunk és nagyon féltünk, és még mindig egyetlen kéz sem jött hozzánk cirógatni, vagy babusgatni. Csak az a sok fény, hang és szagok!

...Egy üzletben vagyunk, ahol rengeteg különböző állat van! Néhány vijjogva csiripel, van, amelyik nyávog, megint mások kukucskálnak csak.

A húgommal együtt egy kis kalitkába vagyunk zsúfolva és más kölykök hangját is hallom körülöttünk. Látom az embereket amint bámulnak rám, szeretem a kis embereket, a gyerekeket. Olyan édesek és mókásak, mintha játszani akarnának velem!

Egész nap a kalitkában maradunk, néha gonosz emberek megütik az üveget, hogy megijesszenek bennünket, néha kivesznek minket, hogy megmutassanak az embereknek. Néhányan gyengédek, néhányuk viszont bánt minket, viszont mind azt mondja

— Á milyen aranyosak! Szeretnék egy ilyet!

...De végül egyikünket sem vitt haza senki.

A nővérem tegnap este múlt ki, amikor az üzlet sötét volt. Rátettem a fejem a puha bundájára és éreztem, amint az élet elszállt csöppnyi testéből. Hallottam, amint azt mondták, nagyon beteg volt, és azt, hogy akciós áron leszek eladva, csakhogy hamar eltűnjek a boltból. Azt hiszem az én gyönge nyüszítésem volt az egyetlen, ami gyászolta őt, amint reggel kivették Húgom testét a ketrecünkből, és a szemétbe dobták.

...Ma egy család jött és magukkal vittek! Micsoda boldog nap ez nekem! Igazán kedves család, ők igen-igen akartak engem! Vettek nekem egy tálat és eledelt és a kislány olyan gyöngéden tartott a karjaiban. Annyira szeretem őt! Az anyukája és az apukája azt mondta, milyen édes és jó kiskutya vagyok! Úgy hívnak Angyal. Szeretem nyalogatni a gazdijaimat. A család olyan jól gondomat viseli, szeretnek, gyöngédek és édesek velem. Szelíden tanítanak a jó és a rossz dolgokra, enni adnak és rengeteg szeretetet. Az egyetlen, amit szeretnék, hogy örömöt leljenek bennem. Imádom a kislányt, és ha szaladgálunk, vagy játszom vele, azt nagyon élvezem.

...Ma az állatorvosnál voltunk. Ez egy szörnyű hely volt és nagyon meg voltam ijedve.

Kaptam néhány szurit, de a legjobb barátom — a kislány — olyan óvatosan tartott és azt mondta minden rendben lesz, hogy megnyugodtam. A doki szomorú dolgokat mondhatott a szeretett családomnak, mert rém lehangoltak lettek. Olyasmit mondtak, mint súlyos csípő-elmozdulás és mondtak valamit még a szívemről is...

Hallottam amint a doktor a felelőtlen kutyaszaporítókról beszélt és, hogy a szüleim nem lettek kivizsgálva. Nem tudom, ezek mit jelenthetnek, csak azt, hogy nagyon rosszul esik ilyen gondterheltnek látni a családomat. De ők még mindig szeretnek engem, és én is nagyon szeretem őket!

...Ma vagyok 6 hónapos. Míg a többi hasonló korú kiskutya jól megtermett és pajkos, nekem szörnyen fáj, ha csak megmozdulok is. A fájdalom soha nem csillapodik.

Akkor is fáj, amikor futok, vagy a hőn szeretett kislánnyal játszom, sőt a lélegzetvételt is fájdalmasnak találom. Megteszem a tőlem telhető legjobbat, hogy az az erős kölyök legyek amilyennek tudom, elvárnának, de ez oly nehéz.

Majd a szívem szakad meg a szomorú kislány láttán, és hallani az Anyut és Aput beszélni arról, lehet, hogy elérkezett az idő. Számos alkalommal jártam már az állatorvosnál, és a leletek sohasem jók. Mindig csak Veleszületett Rendellenességekről beszélnek.

Én csak a meleg napfényt szeretném végre, futkározni és játszani és odabújni hozzájuk.

A múlt este volt a legrosszabb, a Fájdalom mostanra már állandó kísérőm, már az is fáj, ha felkelek, és inni megyek. Próbálok felállni, de csak nyüszítek a fájdalomtól.

...Végül betesznek az autóba. Mindenki szomorú és én nem tudom miért. Rosszul viselkedtem talán? Próbálok jó lenni és kedves. Mit csináltam rosszul? Ó bárcsak ez a fájdalom múlna már! Bárcsak felszáríthatnám a könnyeit ennek a kislánynak.

Próbálom kinyújtani az orromat és megnyalni a kezét, de ismét csak nyüszíteni tudok a fájdalomtól.

Az állatorvos asztala furcsán hideg. Ismét nagyon meg vagyok ijedve. Mindegyik ember ölel, szeret engem, a könnyeik a puha bundámra potyognak. Érzem a szeretetüket és ugyanakkor a szomorúságukat is. Végre sikerül finoman megnyalogatni a kezeiket. Még a doktor sem tűnik olyan gondterheltnek ma, gyöngéd és érzek valami enyhülést a fájdalmamban is. A kislány óvatosan tart és én hálás vagyok neki mindazért a szeretetért, amit nekem ad.

...Most egy kis csípést érzek az első mancsomban. A fájdalom múlik és béke telepszik rám. Most már meg is tudom finoman nyalogatni a kezét. Álomszerű a látvány, ami elém tárul: Anyu, bátyáim és húgaim egy távoli zöld mezőn vannak a Szivárvány Hídnál. Azt mondják, ott nem létezik a fájdalom, csak béke és boldogság.

Búcsút intek a családnak az egyetlen módon, ahogy tudok: kis farokcsóválással, és az orrommal megérintem őket. Végig azt reméltem, hogy hosszú-hosszú éveket töltök el velük, de nem lehetett.

— Látják, mondta az orvos, az állatkereskedésben kapható kölykök NEM felelősségteljes tenyésztőktől származnak!

Már nem fáj semmi, és jól tudom, sok év fog eltelni, míg ismét találkozhatom a szeretteimmel.

Bárcsak másképp alakultak volna a dolgok...

(Az eredeti írás J. Ellis munkája, mely szabadon terjeszthető abban a reményben, hogy segít megállítani a kutya-szaporítók lelkiismeretlen munkáját és azokét, akik a pénzért tenyésztik az állatokat, nem pedig a fajta nemesebbé tételéért)

Fordította: Vukovics Péter — 1999. október

Rockhound Creative Commons License 2003.06.29 0 0 153
http://www.tar.hu/frameset.phtml?path=/fidel/
Ajánlom a figyelmetekbe!
morticia addams Creative Commons License 2003.06.29 0 0 152
köszi a linket. továbbolvasgatva, ugyanezen a szájton találtam egy cikket, ebbôl most be is idéznék néhány - a mostani kutyakínzás kapcsán szerintem tanulságos - sort:

" Humánetológiai szempontból nagyon érdekes, hogy éppen a kutyák és csak a kutyák képesek emberekből éppen akkora gyűlöletet kiváltani, mint egy másik ember. Akik utálják a kutyákat, azok éppen az „akit” látják bennük, és ezért képesek velük kapcsolatban mindazon aljasságra, amit egyébként csak magunk között szoktunk alkalmazni. Ezért ölik, kínozzák, verik a kutyákat. Egy papagáj vagy kecske nem vált ki gyűlöletet, mint ahogy egy cseresznyefa sem. A szeretet vagy gyűlölet élőlények általi kiváltásának mértéke pontosan aránylik az illető lény emberhez való hasonlóságához. Azok, akik a médiában, az önkormányzatoknál a kutyák ellen ágálnak, emberekkel szembeni útálatukat vezetik le ekképpen, és inkább szakértő pszichológus segítségére volna szükségük, mint hatósági támogatásra."

Csányi Vilmos — Mozgó Világ, 2001. május

Előzmény: TopCat (151)
TopCat Creative Commons License 2003.06.29 0 0 151
Kedves Oncognito és Mindenki,
A http://www.extra.hu/mokusfalvi/torveny.htm címen találjátok az Állatvédelmi Törvény, ill. az állatvédők legalább tízéves harca során kidolgozott javaslatok szövegét. Érdemes elolvasni a Széchy Ágnesről írt néhány sort is a http://www.extra.hu/mokusfalvi/fauna/agnes.htm címen, Őnélküle a Törvény nem született volna meg, de érdemes László Erika írásának minden szaván elgondolkodni, mert nagyon jól jellemzi nemcsak Ágnes nagyságát, hanem a közeget, amelyben az állatvédőknek harcolni kellett az állatok megbecsüléséért, jogaiért, és amely közeg napjainkra sem változott még meg gyökeresen! C.
Előzmény: oncogito (150)
oncogito Creative Commons License 2003.06.29 0 0 150
Kedves Mindenki!

Nem vagyok jogász, nem tudom hogy születnek a törvények, milyen szempontokat vesznek figyelembe.
Azonban igen szerencsésnek tartanám, ha legalább a hivatalosan jegyzett állatvédők egységesek lennének bizonyos szempontból. Tehát hogy miket is szeretnének látni abban a leendő állatvédelmi törvényben. Ha már aláírás gyüjtögetés folyik, lehetne ezeket az elgondolásokat pontokba szedve is terjeszteni és hozzátetetni, ill. módosítani az aláírókkal és a megfelelő fórum elé terjeszteni.
Kezdetnek néhány elképzelésem ideírnám, a teljesség igénye nélkül és nem fontossági sorrend szerint, de bízva hogy legalább a töredéke megvalósul:

A kedvtelésből tarott állatok saját anyagi lehetőségekhez mért ellátása, és egészségkárosítás veszélye nélküli tartása.
A kisérleti állatok kizárólag egyszeri kísérletre való "felhasználása" a lehető legkevesebb fizikai és pszichés szenvedés nélkül. (Azt hiszem ilyesmi most is megfogalmazott - csak éppen be nem tartatott)
A haszonállatok életmódjukhoz legközelebb álló módon való tartása és leölésük gyors, fájdalommentes megvalósítása. Akiknek ez anyagilag nem áll módjukba, azoktól vonják meg az állattartás engedélyét.
Kedvtelésből, sport gyanánt egymásnak uszítani állatokat - annak minden formájában számítson bűncselekménynek.

A többit rátok bíznám...

oncogito

Babyboo Creative Commons License 2003.06.28 0 0 149
le lett fújva az állatvédők kérésére, nem?
Előzmény: _Marcell_ (148)
_Marcell_ Creative Commons License 2003.06.28 0 0 148
En senkit nem talaltam ma a Kossuth teren, de setaltam legalabb egy jot. :)
sfnx Creative Commons License 2003.06.25 0 0 147
szerintem minden internethozzáféréssel rendelkező tehet a az ügy érdekében, pl elküldjük e-mail-ben a Zöld Magazinon található cikket/linket azoknak az ismerőseinknek, barátainknak, akik nem látogatnak rendszeresen állatvédő oldalakat, de nem is közömbösek a dolog iránt, lehet, hogy közülük néhányan alá fogják írni a petíciót is
a szerencsétlen kutya esete több szempontból sem nem maradt következmény nélkül:
"a tolna megyei állatkínzást elkövető biztonsági őr vallomást tett, mely után cégével együtt kizárták a Tolna megyei Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Kamarából"
ha kitudódik az illető és a cége neve, milyen híre lesz a megyében (országban)... kézeljétek el milyen helyzetben lesznek ezek a biztonsági őrök, ha legközelebb munkavállalással próbálkoznak
Előzmény: Zsuzsáék (128)
CICA Creative Commons License 2003.06.25 0 0 146
Kedves Állatbarátok!

A hazai állatvédő szervezetek elhatárolódnak a szombati tüntetéstől és arra kérnek mindenkit, hogy NE vegyen részt rajta, mert az engedély nélküli megmozdulás akadályozhatja a hivatalos és eredményes, már folyamatban lévő fellépést az ügyben.
Bővebb információt ennek okairól és a fejleményekről itt találhattok:
http://www.zoldmagazin.com/belso/szekszard5.html

E-mailben pedig az alábbi sorokat kaptuk azzal a kéréssel, hogy tegyük közzé az ezzel a témával foglalkozó fórumokban:

"Kedves Állatbarátok!
Kérjük a szombati tüntetés szervezőit, hogy ne tartsák meg gyülekezésüket szombaton Budapesten.
A hazai állatvédő szervezetek ezt azért kérik, mert nincs hivatalos formája a gyülekezésnek, nincs rá engedély, nincs még meg az Országos Választási Bizottság által hitelesített törvénymódosítást kérő petíciós ív (melyre az aláírásokat gyűjtjük a törvénymódosításért), továbbá az állatvédő szervezetek elhatárolják magukat mindenféle agresszív fellépéstől, a jogi és politikai utat támogatják, mely hivatalos petíción történő aláírásgyűjtés (majd az ívek leadása) és a Miniszternek írt hivatalos levél által történik.
Kérjük, hogy mindenki várja meg, míg a hivatalos papírokat megkapjuk (ez 2-3 hét lehet), és utána közösen, békésen (!) gyülekezzünk (itt majd a petíciót is alá lehet írni) és találkozzunk a Miniszterrel vagy helyettesével (akiknek átadjuk a hivatalos levelet). (A petíciók keretében 2 hónap alatt 50.000 aláírást kell összegyűjteni)
A gyülekezés helyét és időpontját itt is feltüntetjük majd, a papírok megérkezésétől függ (mint említettünk, 2-3 hét is lehet).
Az agresszív és nem hivatalos fellépés csak rossz fényt vetne a kezdeményezésre, (a törvénymódosítást oly sokan támogatják), és a hivatalos anyagok nélkük nem megyünk semmire. Kérjük, hogy még egy picit legyenek türelemmel és hamarosan tudunk tartani egy eredményes, csendes gyülekezést a fenti részletekkel. Inkább egyszer gyülekezzünk, békésen, hivatalosan és reményeink szerint eredményesen.
Köszönjük:
A békés és hivatalos megoldást pártoló állatvédő szervezetek"

Sziasztok!
Bélafalvy Krisztina
Zöld Magazin
www.zoldmagazin.com

Előzmény: Zsuzsáék (142)
Léleklepke Creative Commons License 2003.06.25 0 0 145
Igen, így lenne a legigazibb. Vízterápia. Például.
Előzmény: morticia addams (141)
Léleklepke Creative Commons License 2003.06.25 0 0 144
Nah, így lenne tényleg a legkorrektebb. Na, de hogyan tudnák megvalósítani ezt?
Előzmény: Ilusta (136)
morticia addams Creative Commons License 2003.06.24 0 0 143
végre valami konkrét dolog!

engem már csak az aggaszt, hogy a kétfelé szervezés megosztja a tömeget, itt se, ott se lesznek elegen...

Előzmény: Zsuzsáék (142)
Zsuzsáék Creative Commons License 2003.06.24 0 0 142
FIGYELEM!

Összefogva a Korridor és Origo fórummal, tüntetés lesz!!!

Szombaton délben (12 ó.) a Parlament előtt a Kossuth téren!! ez a tüntetés

Aki meg akarja keresni a biztonsági őröket, az menjen délre, szintén szombaton a BVSC stadion elé! Onnan van az indulás Fadd-Domboriba!

Ne felejtsétek szombatig!

morticia addams Creative Commons License 2003.06.24 0 0 141
jó hosszúra nyújtanám azt a kényszergyôgykezelést...mondjuk, kb. a XIX.sz. végéig alkalmazott módszerekkel...
Előzmény: Léleklepke (137)
morticia addams Creative Commons License 2003.06.24 0 0 140
hát éppen ez az...és a legdurvább, hogy nincs az a pénz, ami valaha is jóvátehetné az aljas szadizmust.

ekkora összeg láttán én is megszakadnék a röhögéstôl...:(((((((((((((

Előzmény: TopCat (131)
Ilusta Creative Commons License 2003.06.24 0 0 139
Nem rossz! Egy kis shock-terápia!!! Hogy elmenjen a kedvük az élettől is, aztán majd csak öngyilkosak lesznek! Ez is egy jó módszer!!
Előzmény: Algonkin (138)
Algonkin Creative Commons License 2003.06.24 0 0 138
Tényleg! Ez sokkal jobb! Valami jó kis ideggyogyós kínzókúra kéne nekik, hogy elmenjen a kedvük. Nah, oda szívesen elmennék dolgozni.:DD
Előzmény: Léleklepke (137)
Léleklepke Creative Commons License 2003.06.24 0 0 137
Nah, ez is igaz. De sajna az összes dutyi így is dugig van...A Kedvesem viszont javasolt egy jót itten: kényszergyógykezelés. Aki állatot bántalmaz, annak ui. mindig van valami feldolgozatlan pszichés problémája.
Előzmény: Algonkin (135)
Ilusta Creative Commons License 2003.06.24 0 0 136
Nyugatabbra ez úgy működik, hogy börtön + pénzbírság+ egy életre eltiltják az állattartástól
Előzmény: Algonkin (135)
Algonkin Creative Commons License 2003.06.24 0 0 135
Akkor Te igen kegyes vagy, mert én évekre sittre vágnám az összeset. A pénzbírság szerintem nem elég elrettentő.
Előzmény: Léleklepke (134)
Léleklepke Creative Commons License 2003.06.24 0 0 134
Ezért tettem idézőjelbe. Ha rajtam múlna, akkor az állatkínzásért olyan csúnya bírságokat gombolnának le az érintettekről, hogy életük végéig albérletben lakhatnának!
Előzmény: TopCat (133)
TopCat Creative Commons License 2003.06.24 0 0 133
Nem keret nincs, hanem MEGFELELŐ ILLETÉKES NINCS, AKI AKARNA ÉS MERNE kiszabni példás állatvédelmi bírságokat, büntetéseket!
Előzmény: Léleklepke (132)
Léleklepke Creative Commons License 2003.06.24 0 0 132
Ez tragikomédia. Erre "nincs" keret. Röhej. Más dolgokra miért van, és honnan?
Előzmény: TopCat (131)
TopCat Creative Commons License 2003.06.24 0 0 131
Pénzbüntetés??? Állatvédelmi bírság??????
Tavalyelőtt EGÉSZ ÉVBEN, ORSZÁGOSAN 350.000 Ft állatvédelmi bírságot szabtak ki arra illetékes (??????) hatóságaink + tavaly EGÉSZ ÉVBEN, ORSZÁGOSAN 270.000 Ft-ot :(((((((((((((((((((((((
Ha nem lenne ilyen tragikus a téma, megszakadnék a röhögéstől!
Előzmény: morticia addams (129)
morticia addams Creative Commons License 2003.06.24 0 0 130
mélyen megértem, amit érzel. de sajnos, az egyetlen járható út a törvényes út.

egy másik topikban e4e nick gondolkodik valamin, mégpedig jogszerû eljáráson.
ha gondoljátok, csatlakozzatok ti is.

Előzmény: Zsuzsáék (128)
morticia addams Creative Commons License 2003.06.24 0 0 129
megdöbbentô hogy közel öt évvel azután, hogy elôrukkoltak az új, "EU-kompatibilisebb" állatvédelmi törvénnyel, és mióta megnyitottam a topikot (szintén kb. öt éve), ugyanazt a problémát feszegettem, ami a mostani kutyakínzás kapcsán felmerült: akkor még voltam annyira naiv, hogy legalább abban bízzak, hogy legalább irtózatos pénzbüntetéssel váltják ki az állatkínzóknak járó többéves börtönbüntetést.

addig kell mennünk, amíg ezek, a társadalomnak ezek az alja-mocskai, hulladékai (mert embernek sem nevezném már ôket), legalább rács mögé nem kerülnek.

Zsuzsáék Creative Commons License 2003.06.23 0 0 128
Most is volt egy brutális állatkínzás!
A kocsi után kötötték, és a húsáig leégett a bőre szegénykémnek!
Szerintem nem kéne sokat gondolkozni a büntetésen, úgyanúgy kell vele bánni, ahogy ő tette! A kocsi után kötni...!
Már csak törvénybe kell iktatni....
De olyan sz*r ez a tehetetlenség! Mi nem tudunk semmit tenni, de aki tudna, senki nem lép!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!