sziasztok
huh..kepzelhetitek..nekem beagle-em van...iszonyu fajdalom ezeket a dolgokat latni..majd meg orultem..a kis sirasuk..a szemeik...es a vegen, hogy minderre talan nem is lenne szukseg vagy legalabbis nem ennyire.
kulfoldon nagyon sikeresen mukodik a beagle-orokbefogadas..remelem nalunk is beindul hamarosan...az rspca oldalan nagyon hasznos infok vannak ezzel kapcsolattal...
egyebkent aki ismeri ezt a kutyafajtat, tudja, minden elfogultsag nelkul...talan ok a legszeretetehesebb, a legszelidebb fajta...talan epp ezert lehet ennyi gonoszsagot elkovetni ellenuk...a kotelezo kiserleteket is lehetne kevesebb kutyaval..
a nemreg felkerult kiskutya-tortenetet pedig olvasas kozben vegigzokogtam...ugye vegre elindul vmi???megvaltozik az allatokkal szembeni banasmod??
mókusfalviék oldalán találtam...
a hatása alatt vagyok:(((
Kiskutyácska
Nem nagyon emlékszem már a helyre, ahol születtem. Szűk volt és sötét, és az emberek sohasem játszottak velünk. De emlékszem Anyura és az ő puha bundájára, aki sajnos gyakran beteg volt és sovány. Alig tudott tejet adni nekem, a bátyáimnak és a húgaimnak. Közülük sokan meghaltak, még mindig nagyon hiányoznak nekem.
...Emlékszem a napra, amikor elválasztottak Anyutól. Olyan szomorú voltam és féltem is, a tejfogaim épp csak kinőttek és nagyon is Anyuval kellett volna maradnom még, de ő beteg volt és az emberek állandóan azt mondogatták, hogy pénzre van szükségük és elegük volt a rendetlenségből, amit a testvéreimmel okoztunk.
Betettek minket egy ketrecbe és egy idegen helyre vittek. Csak kettőnket.
Összebújtunk és nagyon féltünk, és még mindig egyetlen kéz sem jött hozzánk cirógatni, vagy babusgatni. Csak az a sok fény, hang és szagok!
...Egy üzletben vagyunk, ahol rengeteg különböző állat van! Néhány vijjogva csiripel, van, amelyik nyávog, megint mások kukucskálnak csak.
A húgommal együtt egy kis kalitkába vagyunk zsúfolva és más kölykök hangját is hallom körülöttünk. Látom az embereket amint bámulnak rám, szeretem a kis embereket, a gyerekeket. Olyan édesek és mókásak, mintha játszani akarnának velem!
Egész nap a kalitkában maradunk, néha gonosz emberek megütik az üveget, hogy megijesszenek bennünket, néha kivesznek minket, hogy megmutassanak az embereknek. Néhányan gyengédek, néhányuk viszont bánt minket, viszont mind azt mondja
Á milyen aranyosak! Szeretnék egy ilyet!
...De végül egyikünket sem vitt haza senki.
A nővérem tegnap este múlt ki, amikor az üzlet sötét volt. Rátettem a fejem a puha bundájára és éreztem, amint az élet elszállt csöppnyi testéből. Hallottam, amint azt mondták, nagyon beteg volt, és azt, hogy akciós áron leszek eladva, csakhogy hamar eltűnjek a boltból. Azt hiszem az én gyönge nyüszítésem volt az egyetlen, ami gyászolta őt, amint reggel kivették Húgom testét a ketrecünkből, és a szemétbe dobták.
...Ma egy család jött és magukkal vittek! Micsoda boldog nap ez nekem! Igazán kedves család, ők igen-igen akartak engem! Vettek nekem egy tálat és eledelt és a kislány olyan gyöngéden tartott a karjaiban. Annyira szeretem őt! Az anyukája és az apukája azt mondta, milyen édes és jó kiskutya vagyok! Úgy hívnak Angyal. Szeretem nyalogatni a gazdijaimat. A család olyan jól gondomat viseli, szeretnek, gyöngédek és édesek velem. Szelíden tanítanak a jó és a rossz dolgokra, enni adnak és rengeteg szeretetet. Az egyetlen, amit szeretnék, hogy örömöt leljenek bennem. Imádom a kislányt, és ha szaladgálunk, vagy játszom vele, azt nagyon élvezem.
...Ma az állatorvosnál voltunk. Ez egy szörnyű hely volt és nagyon meg voltam ijedve.
Kaptam néhány szurit, de a legjobb barátom a kislány olyan óvatosan tartott és azt mondta minden rendben lesz, hogy megnyugodtam. A doki szomorú dolgokat mondhatott a szeretett családomnak, mert rém lehangoltak lettek. Olyasmit mondtak, mint súlyos csípő-elmozdulás és mondtak valamit még a szívemről is...
Hallottam amint a doktor a felelőtlen kutyaszaporítókról beszélt és, hogy a szüleim nem lettek kivizsgálva. Nem tudom, ezek mit jelenthetnek, csak azt, hogy nagyon rosszul esik ilyen gondterheltnek látni a családomat. De ők még mindig szeretnek engem, és én is nagyon szeretem őket!
...Ma vagyok 6 hónapos. Míg a többi hasonló korú kiskutya jól megtermett és pajkos, nekem szörnyen fáj, ha csak megmozdulok is. A fájdalom soha nem csillapodik.
Akkor is fáj, amikor futok, vagy a hőn szeretett kislánnyal játszom, sőt a lélegzetvételt is fájdalmasnak találom. Megteszem a tőlem telhető legjobbat, hogy az az erős kölyök legyek amilyennek tudom, elvárnának, de ez oly nehéz.
Majd a szívem szakad meg a szomorú kislány láttán, és hallani az Anyut és Aput beszélni arról, lehet, hogy elérkezett az idő. Számos alkalommal jártam már az állatorvosnál, és a leletek sohasem jók. Mindig csak Veleszületett Rendellenességekről beszélnek.
Én csak a meleg napfényt szeretném végre, futkározni és játszani és odabújni hozzájuk.
A múlt este volt a legrosszabb, a Fájdalom mostanra már állandó kísérőm, már az is fáj, ha felkelek, és inni megyek. Próbálok felállni, de csak nyüszítek a fájdalomtól.
...Végül betesznek az autóba. Mindenki szomorú és én nem tudom miért. Rosszul viselkedtem talán? Próbálok jó lenni és kedves. Mit csináltam rosszul? Ó bárcsak ez a fájdalom múlna már! Bárcsak felszáríthatnám a könnyeit ennek a kislánynak.
Próbálom kinyújtani az orromat és megnyalni a kezét, de ismét csak nyüszíteni tudok a fájdalomtól.
Az állatorvos asztala furcsán hideg. Ismét nagyon meg vagyok ijedve. Mindegyik ember ölel, szeret engem, a könnyeik a puha bundámra potyognak. Érzem a szeretetüket és ugyanakkor a szomorúságukat is. Végre sikerül finoman megnyalogatni a kezeiket. Még a doktor sem tűnik olyan gondterheltnek ma, gyöngéd és érzek valami enyhülést a fájdalmamban is. A kislány óvatosan tart és én hálás vagyok neki mindazért a szeretetért, amit nekem ad.
...Most egy kis csípést érzek az első mancsomban. A fájdalom múlik és béke telepszik rám. Most már meg is tudom finoman nyalogatni a kezét. Álomszerű a látvány, ami elém tárul: Anyu, bátyáim és húgaim egy távoli zöld mezőn vannak a Szivárvány Hídnál. Azt mondják, ott nem létezik a fájdalom, csak béke és boldogság.
Búcsút intek a családnak az egyetlen módon, ahogy tudok: kis farokcsóválással, és az orrommal megérintem őket. Végig azt reméltem, hogy hosszú-hosszú éveket töltök el velük, de nem lehetett.
Látják, mondta az orvos, az állatkereskedésben kapható kölykök NEM felelősségteljes tenyésztőktől származnak!
Már nem fáj semmi, és jól tudom, sok év fog eltelni, míg ismét találkozhatom a szeretteimmel.
Bárcsak másképp alakultak volna a dolgok...
(Az eredeti írás J. Ellis munkája, mely szabadon terjeszthető abban a reményben, hogy segít megállítani a kutya-szaporítók lelkiismeretlen munkáját és azokét, akik a pénzért tenyésztik az állatokat, nem pedig a fajta nemesebbé tételéért)
köszi a linket. továbbolvasgatva, ugyanezen a szájton találtam egy cikket, ebbôl most be is idéznék néhány - a mostani kutyakínzás kapcsán szerintem tanulságos - sort:
" Humánetológiai szempontból nagyon érdekes, hogy éppen a kutyák és csak a kutyák képesek emberekből éppen akkora gyűlöletet kiváltani, mint egy másik ember. Akik utálják a kutyákat, azok éppen az akit látják bennük, és ezért képesek velük kapcsolatban mindazon aljasságra, amit egyébként csak magunk között szoktunk alkalmazni. Ezért ölik, kínozzák, verik a kutyákat. Egy papagáj vagy kecske nem vált ki gyűlöletet, mint ahogy egy cseresznyefa sem. A szeretet vagy gyűlölet élőlények általi kiváltásának mértéke pontosan aránylik az illető lény emberhez való hasonlóságához. Azok, akik a médiában, az önkormányzatoknál a kutyák ellen ágálnak, emberekkel szembeni útálatukat vezetik le ekképpen, és inkább szakértő pszichológus segítségére volna szükségük, mint hatósági támogatásra."
Kedves Oncognito és Mindenki,
A http://www.extra.hu/mokusfalvi/torveny.htm címen találjátok az Állatvédelmi Törvény, ill. az állatvédők legalább tízéves harca során kidolgozott javaslatok szövegét. Érdemes elolvasni a Széchy Ágnesről írt néhány sort is a http://www.extra.hu/mokusfalvi/fauna/agnes.htm címen, Őnélküle a Törvény nem született volna meg, de érdemes László Erika írásának minden szaván elgondolkodni, mert nagyon jól jellemzi nemcsak Ágnes nagyságát, hanem a közeget, amelyben az állatvédőknek harcolni kellett az állatok megbecsüléséért, jogaiért, és amely közeg napjainkra sem változott még meg gyökeresen! C.
Nem vagyok jogász, nem tudom hogy születnek a törvények, milyen szempontokat vesznek figyelembe.
Azonban igen szerencsésnek tartanám, ha legalább a hivatalosan jegyzett állatvédők egységesek lennének bizonyos szempontból. Tehát hogy miket is szeretnének látni abban a leendő állatvédelmi törvényben. Ha már aláírás gyüjtögetés folyik, lehetne ezeket az elgondolásokat pontokba szedve is terjeszteni és hozzátetetni, ill. módosítani az aláírókkal és a megfelelő fórum elé terjeszteni.
Kezdetnek néhány elképzelésem ideírnám, a teljesség igénye nélkül és nem fontossági sorrend szerint, de bízva hogy legalább a töredéke megvalósul:
A kedvtelésből tarott állatok saját anyagi lehetőségekhez mért ellátása, és egészségkárosítás veszélye nélküli tartása.
A kisérleti állatok kizárólag egyszeri kísérletre való "felhasználása" a lehető legkevesebb fizikai és pszichés szenvedés nélkül. (Azt hiszem ilyesmi most is megfogalmazott - csak éppen be nem tartatott)
A haszonállatok életmódjukhoz legközelebb álló módon való tartása és leölésük gyors, fájdalommentes megvalósítása. Akiknek ez anyagilag nem áll módjukba, azoktól vonják meg az állattartás engedélyét.
Kedvtelésből, sport gyanánt egymásnak uszítani állatokat - annak minden formájában számítson bűncselekménynek.
szerintem minden internethozzáféréssel rendelkező tehet a az ügy érdekében, pl elküldjük e-mail-ben a Zöld Magazinon található cikket/linket azoknak az ismerőseinknek, barátainknak, akik nem látogatnak rendszeresen állatvédő oldalakat, de nem is közömbösek a dolog iránt, lehet, hogy közülük néhányan alá fogják írni a petíciót is
a szerencsétlen kutya esete több szempontból sem nem maradt következmény nélkül:
"a tolna megyei állatkínzást elkövető biztonsági őr vallomást tett, mely után cégével együtt kizárták a Tolna megyei Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Kamarából"
ha kitudódik az illető és a cége neve, milyen híre lesz a megyében (országban)... kézeljétek el milyen helyzetben lesznek ezek a biztonsági őrök, ha legközelebb munkavállalással próbálkoznak
A hazai állatvédő szervezetek elhatárolódnak a szombati tüntetéstől és arra kérnek mindenkit, hogy NE vegyen részt rajta, mert az engedély nélküli megmozdulás akadályozhatja a hivatalos és eredményes, már folyamatban lévő fellépést az ügyben.
Bővebb információt ennek okairól és a fejleményekről itt találhattok:
http://www.zoldmagazin.com/belso/szekszard5.html
E-mailben pedig az alábbi sorokat kaptuk azzal a kéréssel, hogy tegyük közzé az ezzel a témával foglalkozó fórumokban:
"Kedves Állatbarátok!
Kérjük a szombati tüntetés szervezőit, hogy ne tartsák meg gyülekezésüket szombaton Budapesten.
A hazai állatvédő szervezetek ezt azért kérik, mert nincs hivatalos formája a gyülekezésnek, nincs rá engedély, nincs még meg az Országos Választási Bizottság által hitelesített törvénymódosítást kérő petíciós ív (melyre az aláírásokat gyűjtjük a törvénymódosításért), továbbá az állatvédő szervezetek elhatárolják magukat mindenféle agresszív fellépéstől, a jogi és politikai utat támogatják, mely hivatalos petíción történő aláírásgyűjtés (majd az ívek leadása) és a Miniszternek írt hivatalos levél által történik.
Kérjük, hogy mindenki várja meg, míg a hivatalos papírokat megkapjuk (ez 2-3 hét lehet), és utána közösen, békésen (!) gyülekezzünk (itt majd a petíciót is alá lehet írni) és találkozzunk a Miniszterrel vagy helyettesével (akiknek átadjuk a hivatalos levelet). (A petíciók keretében 2 hónap alatt 50.000 aláírást kell összegyűjteni)
A gyülekezés helyét és időpontját itt is feltüntetjük majd, a papírok megérkezésétől függ (mint említettünk, 2-3 hét is lehet).
Az agresszív és nem hivatalos fellépés csak rossz fényt vetne a kezdeményezésre, (a törvénymódosítást oly sokan támogatják), és a hivatalos anyagok nélkük nem megyünk semmire. Kérjük, hogy még egy picit legyenek türelemmel és hamarosan tudunk tartani egy eredményes, csendes gyülekezést a fenti részletekkel. Inkább egyszer gyülekezzünk, békésen, hivatalosan és reményeink szerint eredményesen.
Köszönjük:
A békés és hivatalos megoldást pártoló állatvédő szervezetek"
Nah, ez is igaz. De sajna az összes dutyi így is dugig van...A Kedvesem viszont javasolt egy jót itten: kényszergyógykezelés. Aki állatot bántalmaz, annak ui. mindig van valami feldolgozatlan pszichés problémája.
Ezért tettem idézőjelbe. Ha rajtam múlna, akkor az állatkínzásért olyan csúnya bírságokat gombolnának le az érintettekről, hogy életük végéig albérletben lakhatnának!
Pénzbüntetés??? Állatvédelmi bírság??????
Tavalyelőtt EGÉSZ ÉVBEN, ORSZÁGOSAN 350.000 Ft állatvédelmi bírságot szabtak ki arra illetékes (??????) hatóságaink + tavaly EGÉSZ ÉVBEN, ORSZÁGOSAN 270.000 Ft-ot :(((((((((((((((((((((((
Ha nem lenne ilyen tragikus a téma, megszakadnék a röhögéstől!
megdöbbentô hogy közel öt évvel azután, hogy elôrukkoltak az új, "EU-kompatibilisebb" állatvédelmi törvénnyel, és mióta megnyitottam a topikot (szintén kb. öt éve), ugyanazt a problémát feszegettem, ami a mostani kutyakínzás kapcsán felmerült: akkor még voltam annyira naiv, hogy legalább abban bízzak, hogy legalább irtózatos pénzbüntetéssel váltják ki az állatkínzóknak járó többéves börtönbüntetést.
addig kell mennünk, amíg ezek, a társadalomnak ezek az alja-mocskai, hulladékai (mert embernek sem nevezném már ôket), legalább rács mögé nem kerülnek.
Most is volt egy brutális állatkínzás!
A kocsi után kötötték, és a húsáig leégett a bőre szegénykémnek!
Szerintem nem kéne sokat gondolkozni a büntetésen, úgyanúgy kell vele bánni, ahogy ő tette! A kocsi után kötni...!
Már csak törvénybe kell iktatni....
De olyan sz*r ez a tehetetlenség! Mi nem tudunk semmit tenni, de aki tudna, senki nem lép!