Keresés

Részletes keresés

hunestfin Creative Commons License 2018.11.18 -1 2 992

Mostanra sikerült egy pár képet lekicsinyíteniHuahineBora BoraBora Bora motuEgy jópofa rájaEbéd a természet ölénNa ilyet nem sok helyen lát az ember: Matira beachMatira beach rájávalBora Bora - Reptér bejárataBloody Mary étterem vendégfala.:-) Sok zöldhasún egy Rákóczi Ferenc 500-as

Előzmény: Pranit (990)
hunestfin Creative Commons License 2018.11.10 0 1 991

Igen,megjöttem.Pihenem ki a fáradalmakat

Majd rakok fel egy pár képet

Előzmény: Pranit (990)
Pranit Creative Commons License 2018.11.07 0 0 990

Haza értél? Ha vannak még feltöltendö fotók, jöhetnek. :)

 

Összbenyomás? 

Előzmény: hunestfin (988)
Pranit Creative Commons License 2018.11.07 0 0 989

Itt tudod megnézni mennyibe kerülnek a jegyek egyenként https://www.airtahiti.com/one-island-ticket

én most egy Tahiti- Bora borára kerestem rá, majd egy Fakarava-Tahitire, mindkettö 190 euro, szóval olyan nagyon sokat nem kell ingázni, hogy megérje a pass, szerintem olyan 3-4 szigetes túrától érheti meg, de mindig meg kell nézni elötte, ha már tudja valaki, hogy hány sziget és melyik sziget van tervben, hogy hogyan alakulnak az árak, mert a  pass-ok ára is változó a benne foglalt szigetektöl függöen.

 

 

A pass-t kérdezted, hogy arra hogy lehet foglalni, ha itt a book-ra kattintasz, https://www.airtahiti.com/multiisland-ticket

utána be tudod állítani a járatokat, dátumot, egy össszeg fölött már mindig csak a pass árát írja ki, akkor is, ha még adsz hozzá plusz járatot.

De itt már mi is belevesztünk a foglalásba, mert nem minden nap van mindenhonnan és mindenhová járat, és a járatokat össze kellett hangolni a szállások foglalásával is, és 5 szigetnél ez már nem volt annyira egyszerü, itt bíztuk inkább az irodára a dolgot… De ha rugalmas vagy szállás terén, akkor nem lehetetlenség egyedül megoldani, de nekünk konkret elképzeléseink voltak, mert középkategóriás szállásokból viszonylag kevés van. Ha mindegy a szállás, mert elalszol egy üres szobában is, vagy tele vagy lével és bármely luxusszálloda megfelel, akkor rugalmasabb lehet az ember. :) 

 

 

 

 

 

Előzmény: moonwalkr (986)
hunestfin Creative Commons License 2018.11.01 0 0 988

Matira beach  ma reggel

Előzmény: hunestfin (987)
hunestfin Creative Commons License 2018.11.01 0 0 987

Matira beach egy rájával ma reggelMatira beach egy rájával ma reggel

moonwalkr Creative Commons License 2018.11.01 0 0 986

Ez jó ez az Air Tahiti Pass, nem is tudtam a létezéséről. Mondjuk csak akkor éri meg, ha rengeteget ingázól, mert 600 EUR azért egy délkelet ázsiai transzkontinentális repjegy ára, nem két-három párszáz kilométeres libbenésé...

 

Már csak az nem világos, hogy foglalók ezen belül egy konkrèt járatot.

Előzmény: Pranit (979)
hunestfin Creative Commons License 2018.11.01 0 1 985

Azon belül is a One Foot Island.Na az maga a csoda.Az útleveled ha veled van pecsétet nyomnak bele.

Ma irány Tahiti,holnap HAZA:-)

Ma is felhős az idő,de a Matirán még lesz egy csobbanás.

 

Előzmény: Pranit (984)
Pranit Creative Commons License 2018.11.01 0 0 984

Már szemeztem vele :), mikor polinéziát terveztük belebotlottam, akkor mondtam is, hogy ha még egyszer ebbe a térségbe utazunk, akkor ö lesz a következö. :) 

 

Nekünk is volt Bora borán 2 napunk mikor szinte egyfolytában esett, emiatt kellett kihagynunk BB Blue Lagoon-ját is, de szerencsére ez volt az egyetlen egyhuzamban esös idöszak, a többi csak egy-egy zápor volt inkább, de sokszor volt felhös és borult. 

Előzmény: hunestfin (983)
hunestfin Creative Commons License 2018.11.01 0 0 983

Ha nagyon szépet akarsz látni,akkor Aitutaki a csúcs  a Cook szigeteken.

Előzmény: Pranit (972)
hunestfin Creative Commons License 2018.11.01 0 0 982

Ma egész nap szakad az eső:-(

 

Pranit Creative Commons License 2018.10.31 0 0 981

Úgy legyen! :)

 

Igen, nektek Londonból egyszeri átszállással eljutni Tahiti-re lényegesen egyszerübb, szerintem simán vállalható Stopover nélkül is. 

Előzmény: seci (980)
seci Creative Commons License 2018.10.31 0 0 980

Koszi, ezek igen jol jonnek kiindulasi pontkent.

A repjegy persze nekunk londoni indulassal kell... de jo tudni az Air Tahiti Pass-rol.

 

Talan egyszer eljutunk ide is!

 

-seci

Előzmény: Pranit (979)
Pranit Creative Commons License 2018.10.31 0 0 979

Nem titok, mert rövid utánajárással nagyjából bárki kiszámolhatja, hogy mennyiböl jön ki egy ilyen út. Sokból...

 

Repülöjegy FRA-London-LA- Tahiti (Air New Zealand) 1750 €/fö.

Air Tahiti Pass https://www.airtahiti.com/multiisland-fares (nekünk Bora bora - Tuamotu passunk volt) 625 €/fö.

 

Szóval csak maga a repülés 2 före 4750 €.

 

Szállások átlagban 160 €/éj/fö, FP-val, ez alól BB volt kivétel, ott csak reggeli volt benne ennyiért.

Nekünk 27 éjszakánk volt összesen…

Itt természetesen lehet faragni valamennyit a költségeken, de mi sem luxushotelekben laktunk, ezek középkategóriás szállások árai…

Bora borán a Maitai hotelben szálltunk meg, beach bungalow-t foglaltunk, de kaptunk egy ingyenes upgrade-et waterbungalow-ra, nagyra értékeltük. :) 

A szállásoknál nem csak magát a szobát fizeted meg, hanem általában a szállás elhelyezkedését is. Így nagyon körbe kell járni a dolgot, ha ettöl olcsóbb szállást foglalna az ember, hogy nem-e éri meg inkább egy kicsit többet fizetni. Itt jön képbe pl. a nyilvános strandok hiánya a szigeteken kérdés, így jó, ha a szállásnak van saját strandja...

 

Transzferek a szállásra kb. 20-30 €/fö.

 

1-1 étkezés itallal étteremben/pizzériában kb. 40-50 €/2 fö...

 

Autóbérlés 80-100 €/8 óra.

 

Kirándulások 60-120 €/fö áron, kirándulás típusától függöen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: seci (975)
Pranit Creative Commons License 2018.10.31 0 0 978

Ha úgy indulsz neki, hogy ez nem egy pihenös nyaralás lesz, hanem azért mész, hogy lásd és megéld a helyet, akkor bele tudod süríteni ennyi idöbe, de legyen a 3 sziget a cél. 

 

Nekem az volt a fixa ideám, hogy milyen vagány lenne körülrepülni a Földet egy nyaralás alkalmával :D így úgy terveztem eredetileg, hogy egyik irány az USA felé, a másik irány Ázsia felé kell legyen, de végül az 5 szigetes megoldással már elég komplikált volt az út, így végül oda és vissza is LA-n keresztül repültünk, de ahogy írták, mi lehúztuk egyben.

FRA-LONDON-LA-TAHITI-HUAHINE volt odafelé, visszafelé FAKARAVA-TAHITI-LA-LONDON-FRA.

 

Odafelé rendben volt, de hazafelé már nagyon a határomon voltam… Odafelé jobbak voltak az átszállási idök, plusz visszafelé Londonban, mikor már majdnem a célnál vagy, jött még egy késés is hozzá…

 

Nem akartunk idöt tölteni LA-ben, mert 1 évvel korábban már jártunk ott (egy nyugati pati körutat tettünk Hawaii-jal kombinálva), és egyébként is úgy voltunk vele, hogy ki tudja eljutunk-e még valaha FP-ba, szerettünk volna ott annyi idöt eltölteni amennyit csak lehet. 

 

Viszont így, hogy egyben repültük le, számunkra egy kicsit még komplikáltabbá tette a dolgot. A lényeg az volt, hogy így egyben repülve, egy légitársaságnál foglalhassuk le az egész utat, hogy bebiztosítsuk magunkat késés esetére, ha valahol nem érnénk el a csatlakozást. Ez a légitársaság pedig csak az Air new Zealand lehetett, ök viszont nem repülnek Frankfurtból, csak Londonból. Így nem tudtunk közvetlenül Frankfurtból LA-be repülni, be kellett iktatnunk egy plusz FRA-London utat.

 

Másik megoldás Párizsból Air France (vagy Air Tahiti Nui), nekik van egy közvetlen járatuk Tahitire, egy 2 órás technikai stoppal LA-ben, de drágább is, és valahogy még Párizst is el kellett volna érnünk (valószínüleg vonattal Kölnböl - mi No-ban élünk), egyszerübb volt a másik verzió. De Mo-ról repülve ez a  verzió is megfontolandó, onnan talán mindegy, hogy Londonba vagy Párizsba repülsz-e átszállni, vagy még a Bécsböl indulás is szóba jöhet.

 

Előzmény: moonwalkr (976)
Utazó666 Creative Commons License 2018.10.30 0 0 977

Szia Moonwalkr!

Tudom,hogy nem engem kérdeztél,de januárban mi is Los Angelesen keresztül megyünk,pár napos megszakítással odafelé és visszafelé is, viszont Paniték kemények voltak és egyben tolták le az utat,de majd ugyis elmeséli :)

Előzmény: moonwalkr (976)
moonwalkr Creative Commons License 2018.10.30 0 0 976

Hát nagyjából ezt a minimumot céloztam meg két szigettel (esetleg 3 szigetre lehetne felfejlődni 3*6 napban), mert a nettó két hét ott tartózkodás így is felemészt 3 hetet az odaúttal együtt, azt meg már elég nehezen tolerálják szabadsággal a cégnél.

 

Apropó oda és visszaút. ti hogy mentetek? Nekem az a fixa ideám, hogy az USA-n keresztül kell menni (vagy Los Angeles, vagy San Francisco állomással, ahol nyílván meg is áll, meg is alszik az ember, mert mondjuk egy 11-12 órás repülőút után nem igazán fűlne a fogam átülni 2-3 óra múltán egy másik 10 órás repülőútra). Szoval nálatok mi volt az itiner?

Előzmény: Pranit (974)
seci Creative Commons License 2018.10.30 0 1 975

Nagyon klasszak a kepek! [Javaslom meg a FastStone Image Viewert is, az egy nagyon profi nezeget/javitgato/konvertalo/stb free cucc ("donation-ware" - ha tetszik kuldj nekik egy tizest/huszast).

 

Ha nem titok saccperkb mennyibol hoztatok ki az utat?

 

-seci

Előzmény: Pranit (974)
Pranit Creative Commons License 2018.10.30 0 0 974

Gondoltam, ha már töltök fel képeket, nem végzek félmunkát. ;-) ùgyis olyan kevés kép van itt.

Minden szigetröl kb. 800 képünk van, mikor eljutsz addig, hogy leszükítetted a kört a legjobb kb. 50 db-ra, már egyszerübb feltolni az egészet, mint tovább szortírozni, hogy melyik a jobb, melyik mutat többet stb… 

 

Részemröl az "egyszer az életben látni kell" kategória, így semmiképp nem beszélnélek le róla. :-) De tényleg csak akkor érdemes, ha beleveszel több szigetet, nem csak Bora Bora, és ha legalább 14 napod van ott tölteni (utazás nélkül), de az nagyon a minimum. 

Előzmény: moonwalkr (973)
moonwalkr Creative Commons License 2018.10.29 0 0 973

Ez aztán a "szőnyegbombázás"!

De nagyon szépek a képek:)

 

Azért azt hiszem még mindig nagyon akarok menni oda.

Előzmény: Pranit (971)
Pranit Creative Commons License 2018.10.29 0 1 972

Köszönöm. :) Mindazok ellenére amit írtam a negatívumokról, természetesen egy gyönyörü pontja a Földnek, hálás vagyok, hogy járhattam arrafelé és láttam ezt a szépséget is.

Előzmény: W.L. (970)
Pranit Creative Commons License 2018.10.29 0 3 971

FAKARAVA

 

 

W.L. Creative Commons License 2018.10.29 0 1 970

Gyonyoru kepek!

Pranit Creative Commons License 2018.10.29 0 1 969

RANGIROA

 

 

Pranit Creative Commons License 2018.10.29 0 1 968

TIKEHAU

 

 

Pranit Creative Commons License 2018.10.29 0 1 967

BORA BORA

 

 

Pranit Creative Commons License 2018.10.29 0 1 966

Köszi, közben egész belejöttem, elég gyorsan megy, de azért majd megnézem ezt a programot is, inkább a feltöltendö fotók kiválasztása a lassú, 4000 db körüli mennyiség készült. :)

Előzmény: seci (964)
Pranit Creative Commons License 2018.10.29 0 1 965

HUAHINE

 

seci Creative Commons License 2018.10.29 0 0 964
Előzmény: Pranit (963)
Pranit Creative Commons License 2018.10.29 0 0 963

Ígéretem ellenére én is csak mostanra jutok el idáig, hogy feltöltsek képeket, mert egyesével kell lekicsínyetni a méretüket, ami sok idö, eddig nem szántam rá magam. Szerettem volna pár rövid videót is, de a méret miatt mindig visszadobja, így azok elmaradnak :( 

Szigetenként jönnek mindjárt a képek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!