Keresés

Részletes keresés

TOM Creative Commons License 1999.03.17 0 0 142
Kedves Hokuszpok!

En meg senkit nem kuldtem el melegebb eghajlatra a Forumon, de Te annyi hulyeseget osszeirsz raadasul pofatlanul egyszerusitve a dolgokat (az APEH ugy verlazito!) hogy megkerlek csak_olvass!!! Tudod okosabb lettel volna,ha csondebe maradtal volna!!!!
Na nagyon felb@sztad az agyvizem...
De azert nem haragszom annyira...
Udv,TOM

datong Creative Commons License 1999.03.16 0 0 141
Engem csak egy valami zavar tovabbra is. Hivjuk pl deja vu-nek, nem tul reg volt, mikor kis hazank kis telepulesen (nevezzuk pl I.-nek) a helyi nabob fia egy atdiszkozott ejszaka utan a hajnali napsugarak lattan kiirtott egy teljes csaladot (autoval). Az ugy az eltuntetett verminta fedonevvel kerult be historiankba, itt dobbentem ra eloszor, hogy valoban minden es mindenki megveheto ebben a kies orszagban - nem tul felemelo erzes. (Ezt az alakot sem iteltek el, cse-t sem fogjak)
Ezen tuti jogaszokrol csak annyit, hogy azt senki nem tagadhatja, miszerint a buntetojogasznak tizedannyit kell tudnia a jogrol, mint a polgari jogot gyakorlo tarsanak, viszont azt, hogy kit mennyiert lehet (es sajna tenyleg LEHET) megvenni, az elso percekben belesulykoljak.
Gap Creative Commons License 1999.03.16 0 0 140
Ugy laccik nem sokan neztek az Aktakat. Nos, elmondanam, hogy egyreszrol ott volt a Rendorseg kepviseloje, ez ugyben, illetve CSE vedoje, es nem volt semmi vita a ket oldal kozott, ebbol kovetkezik, hogy azt tekinthetjuk a valosagnak. Biztos en is mondtam eddig is baromsagot, de megprobaltam tanulni belole.
Alljunk hozza ugy, hogy CSE (akar mennyire is ruhellem a pofajat) artatlan (itt alkalmazom azt az egyenletet, hogy mindenki artatlan addig, amig ra nem bizonyitjak....) tekintsunk ugy ra, mintha mi lennenk a birosag, tekintve, hogy akarva illetve akaratlanul velemenyt alkotunk. Na, szoval szerintem, (es ehhez van valami jogi szemem) azokat a dolgokat amik ott elhangzottak tenyeknek kell kezelni, mert _latszolag_ egyetertettek.Szoval, szerintem itt is ugy iteljuk meg CSE-t, mint egy birosagon itelnek meg.Jelen pillanatban, mivel tulon-tul sokat nemtudok az ugyrol (ertem ezalatt a periratokat), szerintem bunos halalos kozuti baleset okozasaban, es a bunteteset tessek ki nezni, a szigorito, vagy enyhito korulmenyekkel egyetemben. A maganvelemenyem ezutan: kaptarba vele a faterom melle, egy rovidebb idore.
scrolló Creative Commons License 1999.03.16 0 0 139
Kedves Hókuszpók!

Még, ha nem is fogyasztott semmit, akkor is megáll a súlyos gondatlanság, ami miatt végrehajtandó kellene.

Egyébként csak közvetett bizonyítékok alapján is el lehet ítélni vkit, ha egyértelműen a bűnösségére mutatnak.

Abban igazad van, hogy a vétlen áldozatnak/sértettnek is meg kell tenni mindent a baleset elkerülése érdekében. Ezzel több bírói állásfoglalás is foglalkozik.

Üdv
scrolló

Előzmény: Hókuszpók (131)
Karcsu Creative Commons License 1999.03.16 0 0 138
Jobbra-balra csúszkált? Voltak gumi nyomok, amik ezt igazolják?

Ha meg nem autóversenyző, akkor meg miért nyomja a gázpedált, mint süket a csengőt?

Előzmény: Hókuszpók (131)
telefonbetyar Creative Commons License 1999.03.16 0 0 137
egyetértek,a cikket elolvastam,lesz itten még C-co...mint mar elozoleg emlitettem,majd az eredmény utan fikazok,ha ugy tecccik,addig meg rohogok a bioponosokon.
Előzmény: MuzX (135)
KoLa Creative Commons License 1999.03.16 0 0 136
Asszem Muzx eszmefuttatása mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Talán kicsit leegyszerűsítette a dolgot, de szerintem elevenbe talált. Sok hozzáfűni valóm nincs, akár én is írhattam volna (csak esetleg nem ilyen érthetően...).
Még annyit tennék hozzá, hogy az értéktelen kacatot eladók között is kétféle van. Az egyik - ez a jobbik eset - tisztában van azzal, hogy amit csinál egy nagy semmi, de a keresletnek (meg a marketingeseknek) engedve beletörődve gyártja a bóvlit, azzal vigasztalva magát, hogy legalább jól megél belőle, és csak akkor néz tükörbe, ha muszáj... A másik viszont - egek ura ne hagyj el... - egy idő után mindent sikert a saját különleges voltának tulajdonít, és egyre inkább belelovalja magát abba a tévhitbe, hogy neki - mint különleges egyénnek - különleges jogok, és elbánás is dukál. Önkontrollját gyakorlatilag teljesen elveszti, mindenek felettinek képzeli magát. Innen aztán nagyot lehet zuhanni...
Előzmény: MuzX (135)
MuzX Creative Commons License 1999.03.16 0 0 135
Ajánlom a figyelmetekbe!

Kicsit elgondolkodva a dolgon, úgy látom, azért lehet abban valami, hogy a sok heves Elôdellenes megnyilvánulás mögött van némi káröröm is...
Ez is az emberi természet egyik alapvonása végül is, nem? Nyilván elfojtva sokak szemében kissé irritáló, ha valaki a kommersz diadalra vitelével válik népszerűvé és sztárrá, ennek az anyagi vonzataival együtt.
Ez megint csak azzal függ össze, hogy szerintem ez az évszázad nem az atom, nem a számítógép, nem a géntechnológia, hanem a MARKETING évszázada. Annyit érsz, amennyit el tudsz adni. Magadból, vagy másból, de lényeg, hogy sokan kajolják. A legtöbb kreatív ember viszont arra inkább képes, hogy valamit alkosson, de azt (illetve a saját képességeit) eladni már nem tudja. Annélkül meg szart se ér a legjobb találmány, a legtökéletesebb termék se manapság...
Jó marketinggel a legátlagosabb kommersz is bestseller lesz, a színvonalas meg marketing hiányában csak a szűkebb rétegekhez juthat el.
És függetlenül attól, van-e erre igénye, azért tudatalatt esetleg irigységet kelthet az ilyen. Ha megint a pszichológia és a szociológia porcelánboltjába kell is caplatnom eleféntlábaimmal, megkockáztatom, sokak dühödt Elôdellenes reakciójában valamiféle "na most megkaptad!" fogalmazódik meg, ami nem is csak konkértan ôellene szól, hanem az egész kommerszializálódott élet ellen.
Esetleg...
Hmmmm?????

hzolee Creative Commons License 1999.03.16 0 0 134
"Szerintem egy ilyen nagy nyilvánosságot kapott ügyben teljesen kizárt a korrupció !"

bocs, Te "honnan írsz" ? ezexerint 1 másik országból. egy megrögzött idealista még hihet ebben, esetleg, nade Te még egy felkiáltójelet is tettél...

cold Creative Commons License 1999.03.16 0 0 133
Heh Hókuszpók te aztán tudsz érvelni apám lássuk csak:" Köszi a tippet ! Az APEH ellen máris igénybe veszem a Bárándi és Tsa. Céget ! Szerintem túl sokat fizetek ! A törvény szerint nem , de ha ezek ilyen jóóóók….. "

Annak nézz utána kérlek mielőtt kinyitod a billenytűzeted, hogy mi köze van ennek a témához és utána ne ilyen gyenge választ adj.
Másrészt aki egy kicsit is ismeri a Bárándiékat az tudja, hogy sok görényt kimostak a gittből így vagy úgy most is menni fog.
Harmadrészt hogyan intézték el az Előd sárga bömösének a kötelező biztosítását UTÓLAG ????!!!! Te jó barátja vagy biztos tudsz róla !!
És az is közismert, hogy a kis barátunk cuccolt elég gyakran, nem érdemes
próbálkozni a rossz dumával!

Ha érdekel majd leírom ki és hogyan intézte el a biztosítást kicsit húzós
de remélem ezt a fórumot nem olvassák ukrán versenyzők. :(

Csa

rox Creative Commons License 1999.03.16 0 0 132
"Én arra céloztam , hogy rengeteg baleset elkerülhető ha a vétlen fél IS mindent megtesz a baleset elkerülése érdekében ! "
Oké!!! Ezentúl csakis T72-es tankkal szabad arra közlekedni, ahol elodke is megfordul. Így ha szegény szerencsétlen elod a (számára) megengedett 180 km/h sebességgel tép a te (egyébként szembejövo) sávodban, nos úgy te csak egy csúnya csattanást hallasz, és ép borrel megúszod.
DE komolyra fordítva a szót, nem gondolod, hogy nem azt kéne firtatnod, hogy figyelni kell, mert vannak állatok az utakon, hanem inkább azt, hogy miért 'kell' egy ilyen kis taknyásznak mint elodke egy ilyen kocsival játszani a nagymenot, foleg úgy hogy vezetni sem tud rendesen (vagy ha vezet, akkor ne kábszeresen tegye azt??)
Mint itt már más leírta, annak a szerencsétlen rendornek esélye sem volt reagálni, ugyanis annyira gyorsan történt minden. (mivel elodke nyomta a gázt, mint süket a csangot.)
Előzmény: Hókuszpók (131)
Hókuszpók Creative Commons License 1999.03.16 0 0 131

Uraim !

T . rox

Javíthatatlan vagy ! ( Biztos nagyon fiatal is , és még nincs jogsid vagy nem vezettél még sokat , de ez nem baj ,csak hallgasd meg a tapasztaltabb kollégákat is ! )
Már megint félreértelmeztél !
Én arra céloztam , hogy rengeteg baleset elkerülhető ha a vétlen fél IS mindent megtesz a baleset elkerülése érdekében ! Ez természetesen nem menti fel a vétkes felet a baleset okozásáért !!!

Kedves scrolló !

1. Nincs ! A valószínűsítés kevés ! Tények kellenek ! Remélem még mindig a vádlónak kell bizonyítania az állítását ! Ezért nehéz a pontos igazságszolgáltatás !

2. Az , hogy mit nyilatkozott pár éven át nem számít ! Az csak itt számít a Törzsasztalban ! ( Mivel más módunk nincs egymás megítélésére ! )

2. Az 50 % feletti gyorshajtás tényleg annak számít ! ( Most kérdeztem meg az „ ales” közlekedésis ismerősömet . Csongrád Megy. Rend. Kap. ! Nem Bp.-i ! Mielőtt rox megvádolna . hogy itt a segítség Elődnek … )

4. A 89 § (1.)(2.) Stimmel ! Ez alapján járhat a felfüggesztett… ! De a bírónak elég tág tere van a mérlegelésre ! Kérdés , hogy még mi számít „ magas fokú gondatlanságnak „ és mik lesznek az esetleges enyhítő körülmények ?

Szerintem egy ilyen nagy nyilvánosságot kapott ügyben teljesen kizárt a korrupció ! ! !
Én még hiszek benne és ha felmentik JOGOSAN , akkor is fogok ! Eddig minden sumákolás kiderült előbb-utóbb !

Tisztelt Karcsú Úr !
( Bocs , hogy lecsajoztalak… ):-)))

Amit leírtál azzal egyetértek ! De mi van , ha már jóval hamarább megcsúszott és jobbra-balra csúszkálva ért az ütközés helyére ? Nem sikerült korrigálnia . Előd nem egy autóversenyző az már biztos !!!

Tisztelt cold :

Köszi a tippet ! Az APEH ellen máris igénybe veszem a Bárándi és Tsa. Céget ! Szerintem túl sokat fizetek ! A törvény szerint nem , de ha ezek ilyen jóóóók…..

Üdv mindenkinek : Hókuszpók


gabek Creative Commons License 1999.03.16 0 0 130
Csak annyi a véleményem, hogy ha csinált valami hülyeséget és ezért meg halt egy ember - rendőr vagy nem rendőr - vállalja a felelősséget és kapja meg, ami jár érte.
Ha én csináltam volna ugyanezt, már régen a hűvösön üldögélnék, amíg rám nem rohad a műanyag lakat is.
Kham Creative Commons License 1999.03.16 0 0 129
Naná, hogy lehet én is abban tartom:)
Előzmény: telefonbetyar (127)
cold Creative Commons License 1999.03.16 0 0 128
Nos egy BMW- t igy leamortizálni nem egyszerű ez tuti én már láttam
egypárat megzúzva és elmondták, hogyan kell menni ahoz hogy így összetörjön (100+).

A másik IGENIS VOLT BIZTOSÍTÁSI MACERA (nem volt kötelező) csak
ezt elsikálták egy elég közismert emberke segítségével!!!!!

És ugye akit a Bárándi és Tsa véd annak nincs sok félnivalója (gy.k. nem nagyon vesztettek pert még)

telefonbetyar Creative Commons License 1999.03.16 0 0 127
Szerintem ezt kar is feszegetni,lehetett egy oylan zacsiban barmi,de azt megsugom neked,hogy a cuccot is pontosan ilyen kis tasakokban taroljak.csak hogy tudd.
Azonban annyit megjegyeznék,hogy kezd mar rohejessé valni a topic-én sem szeretem elodkét,szerintem korrupcio is lesz(van) jocskan a dologban- na de ez a lincshangulat....én megvarom mi lesz a vége,aztan majd fikazom,ha ugy tetszik.
Előzmény: Kham (125)
Karcsu Creative Commons License 1999.03.16 0 0 126
Szervusz kedves Hókuszpók!

Ki kell ábrándítsalak, pasi vagyok, és még csak nem is karcsú. Sajnos nem jutott eszembe olyan szmájli, amivel pejorrá tudtam volna tenni a kifejezést.

Eszembe jutott valami a megcsúszásról. Ha egyáltalán megcsúszott Előd egy ABS-es autóval (mert ugye volt ABS!). El tudom képzelni, hogy a kút előtt a lámpánál állt, vagy éppen hogy csak elindult néhány autó. Láthatóan/beláthatóan szemből nem jött senki. Előd úgy döntött, hogy balról a záróvonalon keresztül megelőzi a cammogó autókat, gyorsít is rendesen, sikerül is az előzés.
Az is lehet, hogy egyszerűen úgy döntött, hogy levágja a kanyart, hiszen nagyon gyorsan ment, és nem is volt cammogó autó.

Csakhogy... Az enyhe balkanyar utáni eleddig beláthatatlan rövid egyenesben feltűnik egy autó, Előd pedig nem ér vissza a saját sávjába. 50 centi hiányzott.

90 km/h sebességnél 100 méter megtételéhez 4 másodperc kell. A beleset a kanyar után kevesebb, mint 100 méterrel történt, és a rendőrautó sebességét nem is számoltam. Nem csodálkozom rajta, hogy a rendőr se köpni, se nyelni nem tudott ennyi idő alatt, nemhogy félrerántotta volna a kormányt! (Azért számoltam 90-nel, mert ez megy fejben is. Ha 120-szal számolunk, akkor csak 3 másodperc!)

Milyen megcsúszásról is van szó? Volt felkenődött gumi az aszfalton?

A fentieket nem vitaindítónak szántam, nem megyek bele flame-be.

További jó szájtépést
Karcsú

Előzmény: Hókuszpók (120)
Kham Creative Commons License 1999.03.16 0 0 125
A kábszeres zacskókról, csak annyit, hogy mikor kezdodött ez a kábszer-is volt-benne-kötelet-a-nyakába balhé akkor megmutatták a zacsikat. Átlátszó muanyag zacskók amelyeknek a tetejét össze lehet pattintani, és így vákumtartó lesz valamennyire. Akinek nem ismeros ez a fajta zacskó látogasson meg egy elektonikai/számtech boltot. Persze lehet benne kábszert is tartani, de hogy most tényleg találtak benne vagy nem, én nem tudom.
rox Creative Commons License 1999.03.16 0 0 124
"...csak olyanok, hogy találtunk két zacskót, amiben kábszer lehetett, ...." Aki "tiszta" kábszeres szempontból, annál valószínüleg nem találnak ilyen zacskókat, illetve fel sem merül a kábszerezés. Ez azt jelenti számomra, hogy nem kacsa a dolog. Más kérdés, hogy sok pénzzel és jó ügyvédekkel tisztára tudja magát mosni elodke, de ezek után már az életben nem mossa ezt a 'feltételezés" le magáról.
A gyilkos kérdésében pedig csak annyit, hogy ha megölt valakit, akkor legalább mutasson valamiféle megbánást. De úgy viselkedik, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy megölt egy embert a hülyeségével. A lelkiismeretfurdalás legkisebb szikrája sem látszik rajta. Így a hidegvéru gyilkosok szoktak viselkedni szerintem. Ezért én nem tartom túlzásnak a gyilkos szót.

Előzmény: ds9 (123)
ds9 Creative Commons License 1999.03.16 0 0 123
Kedves rox,

ha te is vezetsz autót te is tudod, hogy a közlekedésben résztvevők nagy része komplett barom, ezért én speciel az offenzív-deffenzív vezetés keverékét vagyok kénytelen előadni és én legalábbis figyelek arra aki szembe jön mert nem kívánok meghalni mások miatt.
Mostanában például arra figyeltem fel, hogy mindenki nagyon bátor és a mellékutcákból a főútra való kikanyarodáskor sokkal előrébb állnak és baromi későn fékeznek és meg frászt kapok. Bár lehet, hogy csak én látom így.

A másik ami erre az esetre vonatkozik, nem tudom mennyire ismered a BP kút környékét a Budapest szállónál, ahol a baleset történt.
Ha a János kórház felől jössz akkor a Budapest szállóig ellátsz, tehát ha jön valaki szemben azt általában látod, a látási viszonyok nem voltak túl rosszak, és más autó nagyon közel nem volt, hiszen más autó az ütközés során nem sérült meg.

Mielőtt bárki elkezdene köveket hajítgatni rám, nem azt mondom, hogy a rendőrnek el kellett volna rántani a kormányt vagy ilyesmi és ez az ő hibája, hanem azt, hogy én ezt tettem volna ismervén azt a sok baromot aki az utakon rohangászik.

Feltételezhetően és megelőlegezvén, gondolom mindenki így utólag azt szeretné ha ez a szegény ember elrántotta volna a kormányt, egy mert akkor életben marad, kettő nem volna lehetőségünk itt nem éppen emelkedett vitákat folytatni.

Még valami, én mindig azt állítottam, hogy a közlekedési baleset az tény, ezt Cászár Előd okozta akár a barátom akár nem, az előző topickban is kifejtettem már ezt, ezt vizsgálják ki és a bíróság hozzon itéletet.
Én ezt a kábitószeres ügyet nem tudom 100%-ig elfogadni, mert ha nincs bizonyíték rá, csak olyanok, hogy találtunk két zacskót, amiben kábszer lehetett, de laboratóriumi körülmények között sem lehet bebizonyítani az nálam nem stimmel. Természetesen ha kiderült volna, hogy tényleg az adott pillanatban fogyasztott az más, de ha mondjuk / isten ne adja / én veszek részt egy balesetben és elvisznek vérvételre és a két nappal előbb fogyasztott scotch maradéka még ott üdül és azt mondják, hogy ittasan vezetten akorr bosszús lennék azért.

A gyilkos kitétellel egyébként nem tudok azonosulni, ezért hoztam fel a példákat más esetekre, szerintem ugyanis gyilkos az, aki fegyverrel, kézzel, baltával, stb. előre megfontoltan vagy hirtelen haragból megöl valakit. Az angol nyelvben meg is van különböztetve / killer-murderer /.
Nem tudom, hogy mi a helyes kifejezés, hiszen egy ember meghalt és az igazságnak ki kell / kellene / derülnie, de nem az akasszuk fel / Valahol az EU-ban / logikája alapján.

Előzmény: rox (121)
scrolló Creative Commons License 1999.03.16 0 0 122
Tisztelt Hókuszpók! (03-16 01:39)

"Ezért , ha nincs súlyosbító körülmény ( ittas , szándékos , visszaeső stb. ) akkor 1-2 év felfüggesztett jár !"

Egy pár megjegyzés:
1. Szerintem itt van, ugyanis a szakértő valószínűsítette a kábszerfogyasztást. A bíróság ezt mindenképpen értékelni fogja valahogyan, és azt hiszem inkább súlyosító körülményként.
2. Egy jó ügyész utánanéz cse előéletének is. A korábbi szabálysértéseinek, gyorshajtásainak, azok mértékének. Igaz, hogy ezek szabálysértések, és lezárt ügyek, de ezek alapján - meg cse egy korábbi nyilatkozaza alapján: "szeretek gyorsan menni" (ez nem szó szerinti idézet) a bíróságot meg lehet győzni arról, hogy ez az ember jobban veszélyes a társadalmora, mint az, aki hasonló szituációban pl. 60-nal ütközik. Ennélfogva súlyosabb büntetést kell kiszabni.
3. A bíróság értékelni fogja - gondolom - a sebességet, is (100 körüli, kétszeres seb. túllépés). És az, hogy egy bármilyen befolyásoltságtól mentes ember ott nem hajt 100 körüli sebességgel, meg a kábszerfogyasztást vszínűsítő szakértői vélemény erősítheti a bíróságot abban, hogy valamitől befolyásolva vezetett cse. Amit meg mindenképpen súlyosító körülménynek kell értelmezni.
4. Még, ha nem is lenne súlyosító körülmény, hanem mondjuk egyszerű baleset. A felfüggesztés szabályai:

A büntetés végrehajtásának felfüggesztése
-----------------------------------------------------
89. § (1) Az egy évet meg nem haladó szabadságvesztés vagy a pénzbüntetés végrehajtása próbaidőre felfüggeszthető, ha - különösen az elkövető személyi körülményeire figyelemmel - alaposan feltehető, hogy a büntetés célja annak végrehajtása nélkül is elérhető.
(2) KÜLÖNÖS MÉLTÁNYLÁST ÉRDEMLŐ ESETBEN AZ EGY ÉVNÉL HOSSZABB, DE A KÉT ÉVET MEG NEM HALADÓ SZABADSÁGVESZTÉS VÉGREHAJTÁSA IS FELFÜGGESZTHETŐ.
Ugyanakkor a Legfelsőbb Bíróság szerint a szabadságvesztés végrehajtásának próbaidőre felfüggesztésére általában nem kerülhet sor, ha a baleset az elkövető magas fokú gondatlanságára vezethető vissza, és egyúttal a baleset a legsúlyosabb eredménnyel jár. Mivel a büntetés végrehajtásának felfüggesztése nem juttatja kifejezésre azt a lényeges körülményt, hogy az elkövető a halálos eredményű közúti balesetet a közlekedési szabályok kifejezetten durva megszegésével idézte elő.
Ezen túlmenően a Btk. 89. §-ának (2) bekezdése értelmében az egy évnél hosszabb tartalmú szabadságvesztés végrehajtásának próbaidőre felfüggesztésére általában nem kerülhet sor, ha a baleset az elkövető magas fokú gondatlanságára vezethető vissza, és egyúttal a baleset a legsúlyosabb eredménnyel jár.
A 100 körüli sebesség azon az úton, olyan körülmények között meglehetősen nagy gondatlanságra utal, ráadásul a közlekedési szabályok durva megszegésé is jelenti. A legsúlyosabb eredményről már nem is beszélve.

Na, szerintem ezért kellene végrehajtandó szab.vesztést kapnia – amit nem fog.

Előzmény: Hókuszpók (118)
rox Creative Commons License 1999.03.16 0 0 121
"Kérdés , hogy a rendőr miért nem húzódott egy kicsit ( 50 cm-t ) arrébb ! Lehet , hogy nem volt rá ideje , nem látta stb. " MIÉRT KELLET VOLNA A RENDORNEK FÉLRHÚZÓDNIA????!!!!! Ha te autóval a saját sávodban mész (állsz mondjuk egy piros lámpánál) és egy orült ezerrel jön feléd úgy, hogy átsodródik és neked ütközik, akkor te vagy a hülye, mert álló helyzetetben nem húzódtál félre???? NA NEEEEEEE. Ez már kicsit sok.....
Előzmény: Hókuszpók (118)
Hókuszpók Creative Commons License 1999.03.16 0 0 120

Kedves Karcsu !

Remélem lány vagy és karcsú !

A ds9-nek igaza van !
Nem szándékos gázolásról van szó az Előd esetében ! Gyorshajtás miatt megcsúszott , mint annyian mások is néha !

Üdv : Hókuszpók

Előzmény: Karcsu (119)
Karcsu Creative Commons License 1999.03.16 0 0 119
Már nagyon hiányoztál.
Előzmény: Hókuszpók (118)
Hókuszpók Creative Commons License 1999.03.16 0 0 118

Tisztelt Uraim !

Remélem nektek is jól telt a hétvégétek !
Látom , pezseg az élet az a „ hülye „ Előd meg nem hajlandó elbujdokolni , minimum Szibériába , előletek ! Van képe 3 hónap után is dolgozni újra és jönni-menni ! Ez nem jelenti azt , hogy szarik az egészbe , ahogyan ezt sokan szeretnék itt beállítani !!! Én tudom , hogy nagyon bántja a dolog , főleg azok a rágalmazások amik nem is igazak ! Van épp elég baja , ilyenkor belerúgni más ügyek miatt nem becsületes dolog ! A baleset okozásáért Ő a felelős , de ti minden mást egyebet is belekavartok ! Az újságírók is ! De őket ezért fizetik !

rox : Szerintem te anélkül , hogy őt meghallgatnád , simán belelőnéd a Dunába ! Remélem nincs fegyvered vagy autód , nem szívesen találkoznék veled ! ( Rajtam sosincs sapka…)
Szerintem Előd nem gyilkos ! Jó lenne pontosan értelmezni ezt a szót !( Van köztetek valaki aki beírná , hogy „hivatalosan” ki számít annak ? Értelmező szótár…vagy hasonló… )

Több nyitott kérdés van még !

Hzolee (03-12 13:12 ) és MuzX ( 03-12 20:06 ) Uraknak !

A balesethez mindig két fél kell . Ki milyen mértékben felelős az a kérdés ! Mielőtt „rox” nekem esik , én arra gondolok , hogy rengeteg baleset történne , ha nem térnénk ki időben a szabálytalanul közlekedők elől . ( Szidom is őket rendesen … ) Én nagyon sokat vezetek és rendszeresen lemenekülök a szembe jövő kamionok és egyéb száguldozók elől ! (Néha a záróvonalon is átjönnek ) Kérdés , hogy a rendőr miért nem húzódott egy kicsit ( 50 cm-t ) arrébb ! Lehet , hogy nem volt rá ideje , nem látta stb. Szegény már nem tudja elmondani , ezért kell alaposan kivizsgálni az esete ! Sajnos az összes közúti bunkó miatt most Elődöt büntetik ! ( Ti itt sokan , a média mindenütt és majd a bíróság is … )
Talán annyi „haszna” lesz az ügynek , hogy sokan tanulnak Előd példájából és ezentúl lassabban mennek haza a diszkóból !

Tisztelt jenőke !

Nem én vagyok a 007-es ! Amúgy úgy csinálom , hogy fogom a telefont és felhívom . A baleset óta új száma van . Vannak itt mások is akik ismerik , ők igazolhatják ha akarják ! Az új GSM száma : 9-425-tel kezdődik !

Macika ( 03-12 21:11 )

A filmről nem sokat tudok és nem is kérdeztem ! Azt hiszem elkészült még jóval a baleset előtt. Az autó mint fegyver nagyon jó hasonlat ! A vizsga folyamán tesztelni kellene az agresszivitásra való hajlamot is !!!

Kedves ds9 ! (03-14 17:18 )

Ne bántsd a rendőröket , nem a rendőrség nyomoz !!! Különleges esetekben ( politikus , képviselő , diplomata illetve rendőr balesetekor ( rox-nak külön : itt ez az eset van , és nem az Előd miatt… ) ha az súlyos , csak az Ügyészségi Nyomozó Hivatal vizsgálódhat ! A sima nyomozókat oda sem engedik ! De a rendőrök is szeretnék megfékezni a sok őrült száguldozót , itt az alkalom lehet példát statuálni !
A többivel egyetértek ! Az különösen tetszett amikor Bonansa ügyben kioktattak . . .

Tisztelt mekklátja ! ( 03-15 17:52 ) és scrolló

Ha elolvastad az előző topicot , akkor tudod MaCs véleményét ! ( jogász ) Én pedig még aznap megkérdeztem egy „közlekedésrendészetis „ ismerősömet ( ales ) ! Ezért , ha nincs súlyosbító körülmény ( ittas , szándékos , visszaeső stb. ) akkor 1-2 év felfüggesztett jár ! Normál esetben ! Gipsz Jakabnak is !
Nincs biztosítási ügy , kábszer ügy sincs csak sok-sok eladott újság van ! Ez a dolguk ! Az ügyvédnek meg az , hogy védje Elődöt a legjobb tudása szerint ! ( Pedig az ügyvédje ritka ellenszenvesnek tűnik nekem is ! Én egy szimpatikus női ügyvédet választottam volna , mert a bíróságon kívül most a félrevezetett közvéleményt is meg kell győzni arról , hogy nem egy kábítószeres bunkó az Előd ! )

Várjuk ki a bírósági tárgyalás végét ! Ne a megalapozatlan híreknek higgyetek ! Az Ügyészségi Nyomozó Hivatalt sem az Előd , sem a tanúként kihallgatott ( esetlegesen bosszúra éhes ) rendőrök NEM tudják befolyásolni !!! Azért egy kicsit bízzatok már a Magyar Igazságszolgáltatásban ! Ha nem csukják le , akkor az nem a pénze miatt van ! Akkora a nyilvánosság , hogy itt garantált a manipuláció kizárása ! Minden ki fog derülni ! Remélem Ti is csak ebben bíztok és nem ítélkeztek előre !

Üdv mindenkinek : Hókuszpók

realdoko Creative Commons License 1999.03.15 0 0 117
Nem azt az embert nevezzük gyilkosnak, aki SZÁNDÉKOSAN embert öl?
Mert akkor itt valami nagy tévedés történt.
Amúgy Neli, én is ateista vagyok, pajtás. NEm hiszem, hogy ennek jelen esetben bármi jelentősége lenne.
Ha akarod, szádba rágom szívesen.
Ne ítélj, hogy ne ítéltess, és a pofádra vonatkozó utalás most egyet jelent.
De ha valóban nem érted, akkor beigazolódott a sejtésem, miszerint egyszerűen buta vagy, s ontod magadból a felgyülemlett gennyet.
De rám már nem. Mert bele nem nnézek többé ebbe a tpocba.
És hála az égnek, Előd sem hiszem.
Üdvözlet, dióagyú barátaim!
Tisztelet a kivételnek:
tartják bennem a lelket.
lyuzer Creative Commons License 1999.03.15 0 0 116
Kedves ds9!

Sajnalatosan en ertek hozza,ugyhogy felvilagositalak:

A kabitoszerek teljes lebomlasa valoban nem nehany ora. A cannabis a fogyasztas utan kb. 18 napig mutathato ki a szervezetben. De ki tudja mikor fogyasztotta azt?
Aztan a masik: a fogyasztas utan nehany oraval ugyan elmulik az elsodleges hatasa, de a " befolyasoltsag " meg napokkal utana is megmaradthat(!). Meg ilyenkor is csinal hulyesegeket az ember.

Aztan: A cannabistol tenyleg lassunak erzi magat az ember, de ez a reakciojara vonatkozik es nem az autojara vagy a kornyezetere. Ugyhogy ha valaki autoba ul " beszivva " meg veszelyesebb.

Amugy tovabbra is az a velemenyem , hogy elfogult vagy. Egy ember meghalt. Itt nincs helye baratsagnak, hogy mivel a haverom miatt halt meg ez nem is olyan nagy ugy. Akkor minden gyilkos meguszna mert mindegyiknek vannak haverjai akik 10-11 eve ismerik es ugy " eggyuttereznek " vele.

A partokat meg tenyleg hagyjuk ki ebbol!

Udv.

Előzmény: ds9 (113)
ds9 Creative Commons License 1999.03.15 0 0 115
Kedves rox,

1. részben
2. nem
3. igen, ezt tudom
4. nem

Előzmény: rox (114)
rox Creative Commons License 1999.03.15 0 0 114
ds9!

Eloször is te kezdted belekeverni a politikát a vitába, amikor már nem tudtál semmi más értelmes érvet felhozni elodkéd védelmében. (Az más kérdés, hogy én neked nem csak azért nem vagyok szimpatikus, mivel nem vagyok maszophívo, hanem azért sem, mert kedves elodke barátodat is egy szarházinak tartom.
Másodszor: pár kérdést tennék fel neked.
1. Tényleg elhiszed-e azokat az érveket és 'bizonyítékokat', illetve 'tényeket' amiket elodke védelmében felhozol???
2 Valóban úgy gondolod, hogy 'szegény barátod már úgyis megkapta a büntetését az élettol, mivel nagyon bántja a dolog, és a nap 24 órájában marcangolja magát emiatt' ????
3. Elhiszed-e hogy elodke nem volt bedrogozva, amikor a balesetet okozta????
4. Szerinted tényleg az az igaz barátság, ha valakinek a bunét hazugságokkal akarod kisebbíteni.

Tudod, ha bánt a dolog, akkor inkább azt írd ide le, de ne azokat a hazugságokat, amiket elodke és ügyvédei próbálnak elhitetni a közvéleménnyel.

Előzmény: ds9 (113)
ds9 Creative Commons License 1999.03.15 0 0 113
Kedves datong,

sajnálatosan nem értek a kábítószerekhez, de én úgy tudom, hogy a kábítószerek lebomlása nem néhány óra, tehát elképzelhető az, hogy a baleset előtt ugyan fogysztott kábszert, mondjuk két nappal, de ennek a hatása ekkor már zérus, ellenben a szervezetben kimutatható.
Egyébiránt a rendőrség mindig is a canabis származékok fogyasztását erőltette, ami ugye rém lelassítja a delikvenseket tehát nem nagyon tudnak száguldozni.

Kedves rox,

félretéve a személyeskedést és áttérvén emberinek is nevezhető társalgásra, többször említettem már itt, hogy Elődöt cca. 10-11 éve ismerem és elég jóban vagyunk, engem is megrázott ez az eset és sajnálom is őt azért amit tett, ami történt.
Többekkel egyetértek abban amit írtak, de egyet ne felejtsen el senki, lehet valakit szeretni vagy nem szeretni, de ha valaha egy olyan emberrel történik valami olyasmi akit te / ti / is jól ismertek mint ami vele, akkor valószínüleg te is megpróbálnád megvédeni egy bizonyos szinten.
Ugyanis valahol a barátság erről is szól.

Teljesen függetlenül, hogy valaki az Mszp-re, a Fideszre vagy a Miép-re szavazott.

Többen nyilvánítottak itt tökéletesen hasonló véleményt mint te, pedig a politikai szekcióban nem vagytok egy véleményen / és ez enyhe kifejezés /, tehát Előd megitélése teljesen pártsemleges.

Üdvözlettel

ds9

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!