Taxisok és utasok: beszélgetőtopic cégekről, dolgozókról és kollégákról, vezetőkről és (meg)vezetettekről, egymásról és másról - konkrétan bármiről, de politikamentesen.
én sem ítélkezem, csak elmondtam, hogy látom én a történteket...
erősen látogatott? ide írjak még 100 topikot, amit minumum dupla ennyien látogatnak??
maradjunk a középmezőnynél...
látatlanban???
ki mondta hogy nem voltam ott?
ki mondta, hogy nem láttam a helyszínt, még összetakarítás előtt??
Azt írtam, pár sorral lejjebb, hogy nem dolgoztam, ami nem jelenti azt, hogy nem közlekedek arra reggelente!
sőt PONT ARRA KÖZLEKEDEK MINDEN REGGEL kb 3/4 7-7felé!!, mivel arról járok be erzsébet/csepel felől... az eset kb fél7kor történt (újságok szerint) és 7kor még közel nem volt eltakarítva semmi... szal maradjunk ennyiben a látatlansággal kapcsolatban...
Ha 50nel mész BEKÖTVE, mert ugyan nekünk nem is kell, de az utasnak kötelező az öv!!!, akkor szerintem kizárt egy ilyen tragédia... errős az esetről beszélünk!! nem arról hogy jobbról valakibe belehajt egy kamion...
Nem konkrétan neked címeztem ezt, igaz másnak sem :-)
Egyszer apámmal még a 120-as Skodával jöttünk fel a Balcsiról, 110-115-tel, abszolút szabályosan, mikor elszállt a jobb első kerék, a gumi szétdurrant, mi meg szépen, ahogy a nagykönyvben meg van írva elindultunk a leállósáv, illetve az úttest széle felé... más kérdés hogy apám (akkor) 33, azóta 40-nél is több éves rutinjával (és balesetmentes közlekedésével) sikeresen megoldotta a helyzetet, így nem kerültünk kalamajkába....
Na ezt csak azért írtam le, mert a legkörültekintőbb vezetés mellett is előfordulhatnak ilyenek...
Szerintem nem kéne ítélkezni látatlanban... nem mondom hogy nem volt hibás, de el tudok képzelni olyan esetet (pl. durrdefekt), hogy az ilyen kikerülhetetlen... Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy biztosan nem hibázott...
nem hiszed... tod nem zörög a haraszt... 10 éve kezdtem a fűtaxinál :))) ott a sok kis újhullámosnak az volt a szokása, hogy péntek-szombat esti műszakot 1-2 ekivek meg speedel kezdi... az "öreg rókák" pedig 1-2 felessel kezdték a tuliban minden este...
szal mint az előb is írtam valahogy nem tom sajnálni a "kollegát"
a szegény utasait innál inkább, mert akárki akármit mond és lehet, hogy keményen fogalmazok egy "ámokfutó taxis" kezébe kerültek!!!
A "kollega" hazavágott pár családot (mert azt ugye még nem tudjuk, hogy a 3 utas 1 család volt-e, vagy pedig mondjuk hazamenő kollegák voltak...)
De haza vágott minket is! mindannyiunkat! 1-től 1ig! Mert arra számíthattok, hogy ezek után a biztos urak sűrűbben ellenőrzik majd a taxikat és milyen jó mikor címre menés közben kell majd majd megállni "szondázgatni" és pontozódunk ki, mert hogy ennek ránk nézve is lesz következménye az tuti...
Ja és a közvélemény megint ki fogja "pellengérezni" a taxis szakmát... valahol megint meg is értem...
De még azt is meg merném kockáztatni... meg kellene nézni, hogy melyik cégnél mennyi a saját hibás baleset és milyen sulyosságúak... és utána el kell gondolkodni... mert lehet hogy a balesetek száma és adott cég "munkastílusa" között azért csak ki lehet majd mutatni valamicske összefüggést...
Ja és a szócséplésem utána a demszki gödör... hát igen.. erre meg csak ezt tom mondani, hogy út és látási viszonoknak megfelelően kell vezetni... ha 50nel ment volna az ember, akkor is kiszakadhat a futómű, de akkor nem lett volna ilyen sulyú a dolog...
Ehh tomi nem tom miért neked írtam most csak így jött :))
én csak egy példát említettem... de az az oszlop pont egy kanyar "végén-közepén" volt/van... 100 feletti tempónál elég jól működik a centrifugális erő... a rendőrt be lehet csapni de a fizikát nem ;ĐĐ
nem is tom... de valahogy nem sajnálom a "kollegát", amit ezért kapni fog... emlékeztek a jászberényi úti buszmegállóban legázolt emberekre!? Ha jól emléxem az is egy 2000es volt... érdekes...
"ráadásul most még igazad sincs sőt elég sértő ,hogy bár nem tudod belső harcainkat gondjainkat,évek óta tartó már már vessző futásunkat, akkor TE mínősítesz"
2 éve szinte napi rendszerességel taxizTAM. Hidd el Pali, volt időm informálódni.
Igazad van csogu! Nem számla, csekk. Tudtam már, amikor írtam, csak nem jutott eszembe. CSEKK! Jó bonyolult szó. :-P Na, a lényeg, hogy megkapjátok, akkor megnyugodtam. :-)
Tud valaki valamit arról a randa csattról, amit a naptévében mutattak reggel?:-(
Agy taxi 2000-e, csattant valami oszlopnak, egy utas meghalt, két utas és a taxis súlyos sérülésekkel korházban!:-(