Keresés

Részletes keresés

Robin Creative Commons License 2000.01.19 0 0 4119
sanzi,
ne irigykedj, azért mer' neked nincs, még átérezheted a problémát :)
Előzmény: sanzi (4102)
Robin Creative Commons License 2000.01.19 0 0 4118
kivi
osztom a körülötted élő hölgyek véleményét. Nálam sem okoz semmi gondot, legfeljebb ha éppen azt a bizonyos napot választjuk, olyan leszek mint akinek megy a hasa :)
Előzmény: kivi (4099)
Robin Creative Commons License 2000.01.19 0 0 4117
Free,
amikor az ibolya már hajlandó kinyílni (ez kb március vége úgy 24-25), és nincs egy szem jég sem az utakon - legfeljebb a fagyi amit valaki elhajított. Egy normál délelőtti indulás (úgy 10 körül) már kellemes is lehet.

Ha hőmérsékletben kérdezted, azért legalább 10 fok legyen

Előzmény: Freelance (4097)
kivi Creative Commons License 2000.01.18 0 0 4116
kétkerekes,
merre közlekedsz ilyenkor bicajjal? Én ma gyalogoltam egész délután a városban, és kb. 10-szer éreztem úgy, hogy "na most töröm ki a nyakam". Borzalmasan csúsznak a járdák, de csomó helyen a zebrák is.

Isaszeg: ezt már én is akartam javasolni (ha ugyanarra a VBB túrára gondolunk). Csak az lehet a baj, hogy talán (mivel szerdára esik az ünnep), sokan passzív pihenéssel akarják majd tölteni. Mindenesetre jegyezzétek meg, hogy márc. 15-én, 7:30-kor találkozunk a Vörösmarty téren. Kellemesen lapos a terep, és a távolság sem túl nagy.

gombfoci,
március 4. is jónak tűnik. Igaz, hogy másnap verseny lesz (Békás kupa I. forduló), de hát úgy szép az élet, ha zajlik! :)))

Előzmény: kétkerekes (4114)
badmad Creative Commons License 2000.01.18 0 0 4115
stoki
Jól van na, én sem gondoltam ennyire véresen komolyan, és ugye akinek nem inge......
Bocs ha egy kicsit erősre sikeredett a hozzászólásom. Az agyváltó számomra is fekete lyuk, de alíg van ilyennel szerelt bringa. Egyébként Spectro 3x7 a neve, és én tévedtem, 3 belül, 7 kívül. Kell hozzá 3+7 sebességes Grip Shift, egy 7-es kazetta, és egy hátsó váltó. Ja és fűzni kell a kereket, mert az agyat is tartalmazza. Az ára komplett (agyváltó+váltókarok) kb 24ezer HUF + kazetta+hátsó váltó.
Előzmény: stoki (4111)
kétkerekes Creative Commons License 2000.01.18 0 0 4114
Most értem haza természetesen bringával,hát kellemes volt,délelöt megáztam most tiszta jég minden,kipörgöt a kerék mikor kicsit jobban megnyomtam a pedált.
Ha most nincs kedvetek tekerni akkor Márc.15-én a szezonkezdö kerékpározás Isaszegre kb 60km a belvárosbol.
stoki Creative Commons License 2000.01.18 0 0 4113
Már lassan non-stop...Amíg hazamegyek, azért a buszon egy nagyot szundítok, hogy az éjszakai telefoncsörgésre már ismét fitt legyek.
Előzmény: kétkerekes (4112)
kétkerekes Creative Commons License 2000.01.18 0 0 4112
szela-meg goljóálló mellény :-))))
stoki éjszakás vagy?
stoki Creative Commons License 2000.01.18 0 0 4111
Üdv, badmad...

Én így fogalmaztam, hogy :

"Barom az véleményem szerint, aki azt mondja mellkast dübörögtetve, hogy én értek hozzá, helyesebb, ha azt mondja, hogy már láttam ilyet, tapasztaltam már ezt azt."

NEm hallottam a mellkas dübörögtetést:))), ebből kifolyólag a barom jelző sem áll. Bár, ha nagyon magadra akarod venni, akkor tedd én nem akartam rád, vagy bárkire itt a topicon belül ráeröltetni, mert nekem nem úgy tűnt, hogy bárki is verné a nyálát, hogy én mennyire nagy szaki vagyok. Egyébként meg legalább olyan bonyolult számomra egy agyváltó belseje és működése, mint egy op.rendszer szerkezete. Az tény, hogy egy fék beállítás, vagy egy racsni szétszedése kellő odafigyeléssel nem egy nagy kaland, de egy fék méretezése, elkészítése, tervezése már egy kategória egy op. rendszer megtervezésével. De attól, hogy valaki el tudja indítani az explorert, vagy esetleg fel tud rakni egy op. rendszert, attól még nem a szakma zsenije.

Körbe vagyok véve ilyen "zsenikkel", de ha szembesítem őket egy egyszerű problémával beindul a dadogás. Erre vonatkozott a kijelentésem, miszerint olyan ember nincs, aki mindenhez maradéktalanul ért, csak olyan van, aki már látott olyat, tapasztalt ezt, azt. Talán így pontosítva fejezi ki azt, amire gondoltam...

Azért, ha még belefér a "barom"-ozás után, légyszíves csöpögtesd az info-t, hogy mit tudsz...(tapasztaltál...:))))az általad említett agyváltóról...

Előzmény: badmad (4110)
badmad Creative Commons License 2000.01.18 0 0 4110
Ej-ej stoki bácsi!
Azért a "barom" jelzőt visszautasítom, bár elég sok mindenhez értek a kerékpáron, de vannak tényleg nagy spillllllerek ebben a szakmában is. Egy kerékpár azért nem olyan komplikált, mint egy OP rendszer. Ahhoz szerintem kevesebben nyúlnak a felhasználók közül, mint a bringájukhoz akár javítás, akár tisztítás okán. Meg a bringán nem nagyon kell szoftveres gondokkal megbírkózni!
Előzmény: stoki (4109)
stoki Creative Commons License 2000.01.18 0 0 4109
Tisztelt gombfoci...

Örülök, hogy kemény olvasója vagy ennek a jó kis topicnak, viszont annak nem örülök, hogy a beírást viszont hanyagolod. Az igazság az, hogy én itt sűrűn fordulok meg, de én (is) csak úgy teszek, mintha értenék a bringához. Ez a műfaj is olyan mint a számítástechnika. Barom az véleményem szerint, aki azt mondja mellkast dübörögtetve, hogy én értek hozzá, helyesebb, ha azt mondja, hogy már láttam ilyet, tapasztaltam már ezt azt. Nagy különbség...Bár te lehet, hogy az alkatrészekkel csak odáig jutottál, hogy ránézel, de azért csak túrázol valahol, csak felöltözöl valahogy, csak használod a technikát valahogy...Szóval ne kimélj minket az ilyenfajta tapasztalatoktól, beírásoktól sem...

Freelance-et én is próbálom győzködni, de sokszor a női lélek kiszámíthatatlan, vagy visszautasító. Aztán lehet, hogy van valami a háttérben, amit nem biztos, hogy szerencsés piszkálgatni. A lényeg : mindegy mikor és hova, csak együtt és minél TÖBBEN...és persze kellemesen...és ha lehet minél több nővel.

Előzmény: gombfoci (4108)
gombfoci Creative Commons License 2000.01.18 0 0 4108
Tisztelt Topic-, tag- és eljövendő túratársak!

Mint passzív topictag felfigyeltem az utóbbi idők szervezkedésére. (Én a kerékpárnál is csak a felhasználók pór kasztjába tartozom, így a "rendszergazdák" kaszjának váltó-, agy és egyéb technikai eszmecseréjébe nem tudok beleszólni...)
NOS
teljes mértékben egyet értek a kirándulással, annál is inkább, mert a kerékpáros topic 1.0-ban még volt szó túrákról , de legalábbis túraajánlatokról...
Szóval szerintem már márciusban is jöhetne egy kis túra (én az első hóesésig tekertem), a lényeg hogy ne essen az eső... (Nos ez az egyetlen bizonytalansági tényező..) Kezdő ajánlatom március első hétvégéje, azaz 4.-e, szombat.
Ami a hölgyeket illeti, nem hiszem, hogy akadálya lehet bárminek is, ha valaki tényleg akar egy jót tekerni.
Ami a téli izomsorvadás problémáját illeti, nos erre megoldás a comberősítő gyakorlatok rendszeres végzése (lsd. gombfoci) de végső soron a tévé előtti szobabiciklizés is megteszi (Na ez nem én vagyok...).
A 60 km-es túra szerintem elsőre éppen megfelelő, ha nincs benne nagyon megerőltető hegymenet. És itt gondolni kellene azokra a topictársakra is, akik nem montival mennek (lsd. gombfoci).
Na mára ennyit! T. Hölgyek és Urak várom a téteket a március 4.-re...

Csao Gombfoci

stoki Creative Commons License 2000.01.18 0 0 4107
Úgy látszik ma ilyen napom van, de kötözködnék megint (lehet, hogy bátyó a tanítómesterem...:).
Nem vagy TE nyámnyila alak, csak lehet, hogy nem túl tapasztalt. Ha az emberfia hidegben elkezd tekerni, akkor befagy a segge. DEEE, ha rétegesen fel van öltözve és nem úgy teker, mint az állat, akkor egyrészt a térde nem recseg, másrészt a hideg átvált kellemes melegbe. Próbáld ki, persze nem -1000-ben, mert az nem oké.

Meg egyébként is...Az időpont még egyeztetés alatt van a lényeg, hogy ne érjük el a szabadságolások határidejét...(és ez ugye valahol május környékén kezdődik...)

Nálam fázósabb ember nem igen van ezen a földön...(Apám mindig ezt mondja, aki még a legnagyobb hidegben is szandálba ment ki a piacra vásárolni...)

Előzmény: Freelance (4106)
Freelance Creative Commons License 2000.01.18 0 0 4106
Kivi es a tobbiek

En inkabb az idojaras miatt aggodok, lehet, hogy egy nyamnyila alak vagyok, de nem csipem ha hidegben kell bringaznom. Tehat ha marcius az elso tura, akkor en megvarom az aprilisi vagy majusi meleget. A terdem ugyis ocska, addigra talan rendbejon.

Előzmény: kivi (4099)
stoki Creative Commons License 2000.01.18 0 0 4105
Hát a 7*3-ról tényleg nem hallottam, csak a 3*7-ről, meg talán még volt 5*3 is. Azért badmad kérlek, hogy írd meg a pontos nevét a 7*3-ról, mert a sram oldalán talált pdf-ben nem rémlik, hogy van ilyen berendezés.
Előzmény: badmad (4103)
stoki Creative Commons License 2000.01.18 0 0 4104
Aki ilyenen vigyorogni fog azt én személyesen fogom faron rúgni...Egyékbént is...Szerintem én látványosabban fogok többször lemaradni, mert tele lesz a bratyeszom, mint egy topictársnő, aki hord a lába között valami nem mindennapit. MEg egyébként is...Mi az, hogy "normális" körülmények. Egy full extrás budi...??? Minek az...??? Az a baj, hogy a városi emberkék (itt most nem csak a nőket bírálom, hanem a férfiakat is...) nem képesek húzosabb dolgokat budi nélkül megoldani. Szerintem megy ez meg még más is klotyó nélkül, csak hozzáállás kérdése...
Előzmény: sanzi (4101)
badmad Creative Commons License 2000.01.18 0 0 4103
Szela
Javaslom a SRAM (ex Sachs hátsó váltóit, könnyebbek és olcsóbban is a Shimano-nál.
sanzi
Éljen a lámpád sokáig, és tényleg ne borulj fel.
stoki
Nem jól érted, 7 az agyban, 3 a láncon. Árakat majd este tudok írni. Egyébként létezik olyan is, hogy quarz.
Öltözet ügyben pont mostanság olvastam a Símagazinban, a modern réteges öltözködésről. Mindenképpen műszálas legyen amit hordasz, mert az nem szívja magába az izzadzságot, így nem fázhatsz meg benne. És ha lehet, inkább a felette levő ruhák is ilyen műszálas, ha lehet valami GoreTex jellegű cuccok legyenek, mert akkor teljesen elpárologhat az összes felesleges nedvesség a bőrről. Az egyetlen gond ezekkel, hogy iszonytatóan Q drágák, így marad az újságpapír.
Előzmény: szela (4038)
sanzi Creative Commons License 2000.01.18 0 0 4102
Végigolvasva az utolsó hozzászólásokat ...
Férfiak a menstruáció témáról csevegnek a bicós topikban. Nem semmi :-)))
sanzi Creative Commons License 2000.01.18 0 0 4101
Kedves Kivi!!!

Szerencsére nekem nincs betétes korszakom, csak gondolom, hogy ha egész nap valami van a hölgyek lába között és nem tudják „normális” körülmények között kicserélni, nem biztos hogy jó. Ha másért nem akkor a közérzet miatt. A „normális” körülményeket pedig nem hiszem, hogy garantálod. Ugyi??? Különben nekem mind1. Csak vigyorogjon a csapat, és nem az izomgörcs miatt :-))))

MÁS
Gondolom Kivi hozod a párod.

Előzmény: kivi (4099)
stoki Creative Commons License 2000.01.18 0 0 4100
Kiw(:)i a havi cuccos ügyében jól beszél. Mivel ez csak egy ismerkedő túra lesz (rövidke) és többnyire olyan helyen menne, ahol van bokor (de ha nincs keresünk :)) én sem gondolom, hogy nagyon nagy hangsúlyt kéne erre a "bajra" fektetni. Bár nekem nincsenek ilyen problémáim (azért a káka belemet sűrűn szokta a hasmenés pucolni és az még rosszabb, mert nincs módszer rá, hogy felfogjam, ha jön a zuhatag...:)), mindenesetre felnőtt emberek vagyunk nem hiszem, hogy gond lenne, ha pont 30 kilométerre Budapestől jönne, aminek jönnie kell. LEgalábbis én így gondolom...
Előzmény: kivi (4099)
kivi Creative Commons License 2000.01.18 0 0 4099
Haliho!

Na lássuk:

szela,
Igen, ezek valóban "univerzális" ruhák, de hosszu időt ilyen göncben nem nagyon lehet tekerni. Nem a "fázással" van a gond, hanem a kényelemmel. A hőskorban, amikor még nem volt választék a bringás ruhákból, én is hasonló módon öltöztem, de úgy éreztem magam, mintha szkafander lenne rajtam. Az ilyen dupla-tripla gatyák+pulcsik nagyon megnehezítik a mozgást. Persze réteges öltözködés rulez, de ez nem azt jelenti, hogy pakoljuk magunkra az egész gardróbot! :)
Én a következőképpen öltözöm ilyenkor: legalulra egy vékony ujjatlan póló kerül. (Volt egy Sub-zero ujjatlan pólóm is... nagyon király volt, mert elvezette az izzadtságot, de elvesztettem...) Erre egy hosszu ujjú, magasnyakú póló jön, aztán egy thermo bringásmez, és egy széldzseki. Ez így kb. -5-ig jó.
Alul egy thermo nadrágot hordok, de +5 fok alatt felveszek egy jégeralsót is. A kettő közé pedig a térdemre tekerek egy fáslit (a hideg miatt, ami nagyon gyopálja a térdizületeket). Mivel nem kantáros a nacim, a széldzseki alatt egy hagyományos nadrágtartót teszek fel, mert ha ezeket a pólókat mind begyűröm a nadrágba, akkor elég könnyen lecsúszik, pláne terepen.
A cipőbe 1-2 zokni, és a cipőre pedig kamásli.
A fejvédő (ami ilyenkor is, és a nyári forróságban is rajtam van... Célzás!) alá egy kendőt kötök. Sapka nem fér alá.
És még valami, amiről nem volt szó: szemüveg. Ebből a szempontból sajnos sok baj van a szememmel. A látásom tökéletes, de a legkisebb széltől is ömlik belöle a könny. Mindegy, hogy -5 vagy +30 fok van, patakzik. Tehát télen-nyáron, éjjel nappal szemüvegben bringázom. De nemcsak a széltől véd, hanem a bogaraktól, fröcsögő sártól, galambszartól, stb. is.

Freelance és Robin,
nem tudom, hogy a havi "baj" mekkora bajt okoz nektek. De a környezetemben sok bringás lány van, és senki sem szokta ehhez igazítani a túráit, a versenyeket meg pláne nem. A barátnőm szerint sem akadály, ha éppen akkor (is) megyünk bringázni.

stoki Creative Commons License 2000.01.18 0 0 4098
Én március, április párti vagyok, de nekem egész évben jó lehet, feltéve, hogy nincs meló...
Többiek..."Vidékiek"...???

Szerintem egy március vége, április eleje jó lehet. Ha süt a nap, akkor a reggel még csipős, de a délután már leolvassza az ember összefagyott ajkait...:)) De, hozni kell a kandúrod és akkor már a reggeli fagy is elviselhetőbb...:))

Előzmény: Freelance (4097)
Freelance Creative Commons License 2000.01.18 0 0 4097
melyik honapban akarunk kirandulni menni.majus elso hete nem jo. majus 13. szombat. tul keson van? mondjuk ha jo az ido akkor mehetunk aprilisban is, de csak ha nincs hideg. vagy problemas lennek????
Robin!
Mi az az elso idopont amikor hajlando vagy kimenni biciklivel az utakra?
Előzmény: stoki (4096)
stoki Creative Commons License 2000.01.18 0 0 4096
És Freelance, bár indiszkrét, de neked melyik az az időpont, ami a "kettő közé" esik. Mert eddig csak arról volt szó, hogy vegyétek elő a naptárt, de azzal személy szerint nem tudok mit kezdeni. Viszont, ha már valamit le is olvasol arról a naptárról és bevarázsolod ide, akkor már lenne valami kiindulópont.
Az idő tavasszal mindig nagyon csalafinta, így valahol figyelmen kívül kell hagyni.
Előzmény: Freelance (4093)
sanzi Creative Commons License 2000.01.18 0 0 4095
Turabolond
Köszönöm az infót.
Előzmény: turabolond (4092)
sanzi Creative Commons License 2000.01.18 0 0 4094
HÁÁÁÁTTT
ÉÉÉNNNNNNN!!!!!
Előzmény: Freelance (4093)
Freelance Creative Commons License 2000.01.18 0 0 4093
Akkor helyesbitek: lanyok es Stoki plusz egy idojos es lehet maris egyeztetni. Meg valaki kimaradt?
Előzmény: stoki (4091)
turabolond Creative Commons License 2000.01.18 0 0 4092
sanzi:
cégek!
Ortlieb: német : szinte csak vizálló cuccokat gyártanak. Hátizsak, bringás táska, fotos táskák stb.

Agu Sport: holland : természetes anyagokból készülő sokféle bringás/túrás felszerelés. (de van telj. vizálló táskájuk is).

Karrimor: angol : elit márka, Bringás tatyóik egész jók-halál drágák, hátizsákjaiknál tudok jobbakat is. Mindenféle outdoor kelléket gyártanak.

Forgalmazás Mo-n:
Ortlieb: nem láttam még
Agu: Egy ideig csinálta vki, de hiába volt jó az ára+minősége sikerült becsődölni...
Karrimor: Tenger Sam. 1-2 model van, rendelésre hoznak. Az árcédula megnézése előtt nyugtatót vegyél be.

Szerintem, ha nem Katmandu az uticél az ALTO bőven megfelel, saját magad is foltozhatod, javithatod, nincs benne annyi műanyag alkatrész ami eltörjön, elöregedjen.

jószeren
cst.

Előzmény: sanzi (4078)
stoki Creative Commons License 2000.01.18 0 0 4091
Na kiváncsi vagyok, hogyan hangolódik össze a társaság...Egy picit félek tőle. Nálam a hétvégi ügyelet sűrűbb, mint nálatok lányoknál a ...:)) Úgyhogy nem csak nektek kell elővenni azt a fránya karikázott naptárt...:)) És akkor ajgnerszilu még nem is köpött a levesbe...
Előzmény: Freelance (4080)
sanzi Creative Commons License 2000.01.18 0 0 4090
Bátyó
Tudtam, hogy rád lehet mindig számítani :-))))
Előzmény: bátyó (4089)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!