Az „Excel” fórum célja, hogy keretet adjon az Excel felhasználók széles táborának tapasztalataik megosztására, és lehetőséget a segítséget kérőknek. Az alábbi összefoglaló azért készült, hogy segítse a helyes kérdésfeltevést.
– Írd le szabatosan a problémát. Úgy fogalmazz, hogy ne csak te magad, de a szakértő is megértse, mire szeretnél választ kapni.
– Írd le, hogy milyen verziójú Excellel dolgozol. (Vagy ha nem – ill. nem csak – Excel, akkor micsoda?)
– Írd le, hogy milyen úton indultál el, és hol akadtál el rajta.
– A kérdés megértése szempontjából sokat segíthet, ha feltölteszt egy képet, amin látszik, hogy mit szeretnél, vagy illusztrálja azt.
– Még jobb, ha feltöltesz egy minta munkafüzetet valahová (pl. data.hu). Feltöltés előtt távolítsd el belőle a nem publikus adatokat.
– Ha a feladat jellege olyan, célszerű az "előtte" és "utána" állapotokat bemutatni. (Miből kellene csinálni mit?)
– Ha VBA kódon kell javítani, másold be a releváns kódrészt. Rövid kód mehet hozzászólásba, hosszú kód inkább ide: http://pastebin.com/
– Ha valami nem úgy működik, ahogy kellene, add meg a rendellenes viselkedés jellemzőit, a hibaüzenetet, és a hibát okozó programsort.
Gondolom ugyan így megoldható, hogy a név elé is kerüljön valami más szöveg. Ugyan is idő közben sikerült megoldanom (mondjuk nem a legelegánsabb, de annál látványosabb) Auto Mouse Clicker nevű programmal :D
Megadtam neki, hova kattintson a képernyőn, aztán illesszen be és görgessen a következőre...aztán hátraőltem amíg a gép dolgozott :)
Én egy hónapon belül rájöttem, hogy a betegséget, szabadságot nem tudom Excellel elegánsan lekezelni, ezért kellett bonyolítani. És jobb egy lépésben jóra csinálni, mint hónapokig reszelni. De ha ilyen igény nincs, akkor persze nem kell. :)
Sőt, lent van egy N = 12 és egy É = 12 tartomány. Lehetne a 12-es szám helyett avval a cellával számolni, amelyik a 12-t ott tartalmazza.
De tovább bonyolítható. :)
Egy segédlapon csinálsz olyan sorokat, hogy N 12; É 12; Sz 8; B 8; BSz 8 stb., és fkeres-sel megkeresteted a betűhöz tartozó óraszámot. Célszerű minden dolgozóhoz két sort felvenni: felül a beosztás kódja, alatta az óraszám. Ahogy te felülre beírod, hogy N, az alatta lévő cellában lévő képlet a segédmunkalapon kikeresi, hogy az N cellaértékhez 12 tartozik, ezért ez fog ott alul megjelenni. Ekkor a jobb oldalon csak egy sima SZUM kell.
Sziasztok! Egy tök egyszerű problémát nem tudok megoldani... Hogyan kell elneveznem azt a tartományt, ami a DARABTELI függvényemben lesz, ha ez a tartomány mindig az autoszűrővel kapott terület? Vagyis egy szűrt listán belül szeretnék bizonyos kritériumok szerinti darabszámot megállapítani.