Hej, de borzalmasan irigyellek, nálam abszolút bakancslistás a Kárpát-koszorú, és Dévénytől kezdeném...majd. Kis-Kárpátok, stb., egész le Orsováig, az egyben telkjesítésre minimális az esély, részletekben inkább.
Jövő év tavaszáig nekem szünetel az OKT bejárása, annál is inkább mert az Írottkő- Hosszúpereszteg és a Putnok- Hollóháza szakaszok hiányoznak, ezekhez meg elég sokat kell utani és a korai sötétedés miatt még az én tempómmal se tudok annyit haladni amit szeretnék.
Viszont szerencsére találtam egy túratársat akivel a szlovák hegyeket járjuk be mostanában. Volt már Nagy-Fátra, Liptói havasok, Alacsony- Tátra és most szombaton jön majd a köztudatban talán annyira nem benne lévő madaras-hegység :)
No, itt most egy picit másról is szó volt, mondhatnám azt is hogy dühből és izomból mentem le ezt a túrát, totál bejött, szétcsapta a stresszt a fejemből rendesen mire nagyjából a Gazos-kőre értem.
Ezért mentem, ez kellett, bejött. Még az eső is jólesett, meg a sárban csapatás, meg minden.
Ami a havat illeti persze, vonzott az is, de azért régen fostam már ennyire hajtűkanyarokban letaposott hóban hegyről lefelé kocsival mint most a nyári gumikkal! Iszonyúan csúszott, azért is dobtam ki Mátrafüredig a vészvillogót.
Én is ugyanakkor indultam mint te, azzal a pirinyó különbséggel hogy én a Kékestetőről. :-))
Szóval nyertél. :-)
Előző nap alkonyatkor sétáltam le a sípályát Mátraházáig, csak úgy hobbiból. (szállás Üdülőházakban, szuperjó)
Éppen most írtam a teljesítménytúrásba hogy azóta azért lestem a webkamerákat és mi tagadás szívesen visszamentem volna hétfőn mikor láttam amit már sejteni lehetett vasárnap is: szikrázó napsütés, gyönyörű hidegfront, brutál Tátralátó idő, még a webkamerán is látni a zergéket a Krivánon! :-)
Van némi restanciám, elnézést kérek az érintettektől.
jzp2107
8.00-kor értem Mátraházára, de a bélyegzésnek, kávéfogyasztásnak, majd a hosszas, munkahellyel elkövetett telefonbeszélgetésnek (pénteken jártam be ezt a szakaszt) köszönhetően a Bp-ről 8.26-kor érkező autóbusz landolásakor indultam Mátraházáról.
hobo-bobo
Rutinos és jó taktika a tiéd, amikor az utolsó pillanatban döntesz a túráidról. Gyanítom, a várható havazás sokat nyomott a latba. Nagyon szép túra lehetett, remek döntés volt!
rozaa
Köszönöm szépen a linket. És ez valóban a térségben (Berettyóújfalu térségében), Toldon játszódó történet. Közel sem nevezhetem magam a cigányság integrációjának ismerőjének, de nagyon árnyaltan fogalmaz a szerző, amikor nem nevezi ezt sikertörténetnek. Hasonlóan látom az alapproblémát: a cigányság nagy részével a többségi társadalom jelentős hányada (azon belül a teljes paletta, a cigányt csak a médiából ismerő ultraliberális rózsadombi jogvédőtől a Betyársereg, nos, nem teljesen letisztult ideológiát képviselő tagjaiig) képtelen közös nyelvet találni. Két külön világ. Minden tiszteletem a cikkhez csatolt fotón lévő, a színpadon álló két embernek. A kulcsmondat pedig ez: Nem lesz élhető egy olyan ország, ahol másfél millióan élnek leszakadva, mélyszegénységben.
Hízelgő, amit írsz, de én csak azt állítom, hogy hogy ami a nyilvános táblázatban van, annak van forrása, és a TUHU adatbázisából le tudtam kérni a távolságot.
Jelen esetben részletekben, de ha fontos, meg tudom adni a résztávokat.
Lehetnek olyan útvonalak, melyekről nem találtam semmi "nyomot".
Pl. a Z+ Kánya-hegy és Tétszentkút között.
Ez pl. egy igazi kuriózum.
Sehol a közelben ZÖLD (Z-), az útvonal egyik vége a szentkút a templom "kertjében", a másik vége a Kánya-hegy, ahol S+ jelzésű út van.
Végéhez közeledik az útvonal felmérése, már csak apró részek hiányoznak.
Rábacsanak határában van az elágazás (S- és S+), erről írtam is nemrég, a folytatás Rábacsanak - Egyed, sok-sok aszfalt, néha egy kis táj.
Egy rövidke szakaszt terveztem tegnap, beiktatva egy kis motorvonatozást (majomringató).
A mellékelt képen látható a bejárt útvonal.
Mivel ellenkező irányból közelítettem, az útvonal:
013-as PONT (Rábacsanak)
A 011-es PONT-ig országút, majd egy nagyon "meggyötört" mezőgazdasági út a 008-as pontig, a vasúti kereszteződés a 009-es pontnál van.
A 008 és a 009 közötti fasor szinte mesés, az út közepe szerencsére füves, de a keréknyomok mélyek és kegyetlenül sárosak.
Az útvonal tovább a 010-es pont felé (párhuzamosan a sínekkel), majd ÉK-i irányban a 007-es PONT felé.
Végső soron tehát egy kerülő a 011-es PONT és a 007-es PONT között, hogy ne kelljen a meglehetősen forgalmas országúton kutyagolni.
Én a vasútállomástól indultam (002-es PONT), kis kitérő az országútig.
A lényeg a hurok, melyen csak eljutottam Egyed templomáig, némi sár, keresztező vízfolyások, erdőfoltok, sok-sok felröppenő fácán, csodás famatuzsálemek "társaságában".
Én ezt javaslom annak, akit a táj jobban érdekel, mint az épített környezet.
A 006-os PONT-tól keletre, az országúton halad a vándorút, azért kell tehát "visszamenni", hogy Egyed nevezetességei se maradjanak ki.
A közel 2000 kilométeres útvonalnak a tegnapi szakasz egy apró része, de hátha kedvet kap valaki:-)
Kösz a visszajelzést, olvastam, hogy az útvonalon jártál, reméltem, írsz majd tapasztalataidról.
Az útvonalat az egykori(?) Leskovszky Albert ttúra - mely 2 napos volt, és a táv 100 feletti volt - "alakította", akkoriban kacérkodtam is a teljesítésével, de nem jött össze:-(
(Belekukkantottam a netes "információbázisba", csak úgy találomra, és azt látom, hogy az útvonalról vannak képes beszámolók, és találtam túrakiírásokat is, ajánlom figyelmedbe!)
A terület egyik avatott, TUHU-s szakértőjével leveleztem annno a témában, kaptam hasznos információkat, visszajelzéseket, de az egész levelezésem "bedöglött", nem találom a postafiókom jelszavát, a címlistát nem mentettem le, egyszóval tehetetlen vagyok, nincs dokumentum a birtokomban.
Ha az, aki visszajelzett anno, olvassa a mostani írásomat (kilétének nyilvánosságra hozására nem hatalmazott fel), kérem, írjon, a cím egy 2-essel hosszabb, azaz sebistvan2 a kukac előtt.
Arra határozottan emlékszem, írta, hogy volt arrafelé zöld, és az útvonal elején a P- P+ rejtelmeibe is próbált beavatni, remélem, lesz folytatás!
Egy honlapot is találtam anno, melyen beszámoltak az útvonal bejárásáról, több részben, azt is alaposan áttanulmányoztam.
Keresgéltem a neten, de azt hiszem, már nem elérhető, lehet, hogy kinyomtattam oldalakat, de több ezer oldal "forrás" van, talán a téli napokon lesz időm rendszerezni, és ha találok valamit, közzéteszem.
Fentiek alapján "állítottam be" az útvonalat, azzal, hogy ha már csak ezzel lesz probléma ...
Magam sem értem, hiszen tele a net ingyenes naptárakkal, ugyan miért nem üzemeltet mtsz egy oldalt amibe mindenki beírhatná a korlátozásait. Ha jól működne egy két év elteltével mindenki használná, mindkét fél megelégedésére.
Háát, ezzel az erővel azt is hirdethették volna, hogy lesznek vadászatok az országban, érdeklődjenek a koccintó kocsma kocsmárosánál az xxx telefonszámon, hiszen ő úgy is mindent tud...
De azért köszi az információt, tudom nem rajtad múlik annak a tartalma!