Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.08.01 0 0 651

Kihalófélben vagyok :)

Meg aztán nem is mindenkivel teszem meg. Mikor próbáltam, jól fejbenyomtak.

Te ilyet nem tettél. Még?

Előzmény: figyelő (648)
Intelligencs Creative Commons License 2005.08.01 0 0 650
Wingless - saját bevallása szerint - nem szcientológus, csak érdeklődő, LRH-t és a szcientológia technikáját csodáló érdeklődő.
Egy igazi, egyházi szcientológus nem nagyon képes bonyolult érvelések felépítésére, csak a "szcientológia jóóó, mer' a Hubbard is megmondta" típusúra.
Előzmény: figyelő (648)
Intelligencs Creative Commons License 2005.08.01 0 0 649
Bezony. És milyen cselekedetre gondoltál? Kézigránátot dobsz a Blaha Lujza téri központjukba?

Szerintem igyekezz minden ismerősödet felhomályosítani arról, hogy ez mekkora kreténség, s akkor már védettek lesznek, ha szembetalálkoznak egy önkényes lelkésszel. többet úgysem tehetsz, ha csak nem óhajtod az életedet a szcientológia elleni harcnak szentelni.
Előzmény: Törölt nick (643)
figyelő Creative Commons License 2005.08.01 0 0 648

Te hogy kerültél ide?

Ilyet itt nem túl sűrűn tapasztalni...

Előzmény: Törölt nick (640)
Intelligencs Creative Commons License 2005.08.01 0 0 647
Na, már épp akartam mondani, hogy mindjárt jön az öntevékeny messiás rendet vágni a káosz dzsungelében, de már mondanom sem kell, és itt van. Emlegetett szamár...
Előzmény: Translator (645)
Intelligencs Creative Commons License 2005.08.01 0 0 646
LRH maga Isten. Ő mindent tudott, amiről nem tudott, az nem is létezik.
Előzmény: Filburt (644)
Translator Creative Commons License 2005.08.01 0 0 645
Hát gyerekek, nekem megint a Zéta Retikül jutott eszembe, amikor láttam, hogy mit tudtok a szcientológiáról. Nagyjából olyan közel vagytok hozzá :)
Előzmény: Filburt (644)
Filburt Creative Commons License 2005.08.01 0 0 644
Ha ezt a sok kreténséget levakarnák a dologról, lehet, hogy még akár jóra is lehetne használni. Bár nekem gyanús az auditálás magyarázataként leírt 'van 1 problémám és az auditor pont jókor, pont jó hangsúllyal, pont az egyetlen tökéletes és megfelelő kérdést felétve' megvilágítja a problémám lényegét. Meg hogy ezek a kérdések előre le vannak írva, csak fel kell őket olvasni. LRH a világ összes emberének összes problémájára előre ismerte a kérdést? Ne fárasszuk már egymást, kérem... Bár tény, hogy impozáns hatással van a befolyásolható tömegekre.

Filburt
Előzmény: Törölt nick (643)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.01 0 0 643
És valaki ezt komolyan veszi.
Ezen elvek szerint él.
Életét ennek mentén rendezi.
Valódi cselekedetekre lenne szükség, nem csak a dumára.
Előzmény: Filburt (642)
Filburt Creative Commons License 2005.08.01 0 0 642
Vmelyik SzE weblapon elolvastam egy amolyan 'népszerű összefoglalót' a SzE-ről és a vallásukról. Amikor a vulkánban felrobbantott thetánokról volt szó, már nagyon röhögtem. Ehhez képest a legtöbb vallás szinte hihető.

Filburt
Előzmény: Törölt nick (641)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.01 0 0 641
Kár, hogy ez a topik nem komoly, mert szörnyű látni amikor az egyik -amúgy kifejezetten értelmes- rokonod lakásából hiányoznak a könyvek, viszont tele van az egyik szoba szcientológus kiadványokkal.
Aztán ha véletlenül kezembe veszem a konfliktuskezelő anyagaikat, vagy a boldogságot ígérő kiadványok egyikét, netán a kitörés a szabadságba jellegű prospektusokat, akkor sírni van kedvem. Amikor pedig arról találok egy leírást, hogyan kell a kisgyerekeket neveleni, na, akkor eldurran az agyam.
És az a sok értelmetlenül elcseszett pénz, idő, energia egy oklevélért, ami azt bizonyítja, hogy most már nemsokára clear leszel és hogy már majdnem tudsz olvasni...
Nagyon kemény.

A legkeményebb, hogy fel sem fogod, hogy emberek ezt a szembetűnő faszságot (processz, org, clear, OT, auditáció, Xenu, thetan, "pillantó kutya" gyerekcsoport, "lebegő tű-technika" etc...) bekajálják.
Döbbenet.
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.01 0 0 640

Kösz, hogy kibillentettél a jó kis vakvágányomról!

Ha nem jársz erre, a mai napig kötöm az ebet a karóhoz, hogy jogról való lemondás nincs különösebben tiltva. Ja, tán ismerni kellene bizonyos szakkifejezéseket...

Most elég sok a meló. Ha kicsit lazább lesz, még nézegetem majd Btk-t.

Előzmény: figyelő (634)
figyelő Creative Commons License 2005.08.01 0 0 639
Az elemi emberi jogokról való lemondás igénylése mögött - szvsz - mindig aljas szándék húzódik meg: így próbálják a pácienssel elhitetni, hogyha egyszer a tőle kizsarolt vagy bárhogyan megszerzett pénzt, ingatlant stb. vissza akarná szerezni, nincs kihez fordulnia.
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.01 0 0 638

Igazad van.

Tanulságos volt nekem. A jog nagyon bonyás dolog. Csak hozzáértő állíthat bármit is. Az összes többi csak kósza találgatás.

Mindenesetre örülök, hogy így alakult a végkifejlet. Ez megnyugtató.

Előzmény: Törölt nick (636)
neménvagyok Creative Commons License 2005.08.01 0 0 637

megett a fene az egészet, egy topik, ahol teljesen egyetértek figyelővel :)

nomindegy

az alanti jogelvi vita a lemondással kapcsolatban érdekes, kogens szabályokba ütközik alapvető emberi jogokról történő lemondás, az alábbiak szerint a magyar jogalkalkotás is figyelembe veszi az ilyesmit, és nem szimpatizál az önkéntes jogképesség korlátozással, ez nem társadalmi érdek, ezért

nem tom pontosan megmondani, de asszem első generációs emberi jogokról lemondani nem lehet

van amiről viszont igen, vagy korlátozhatók, vagy éppenséggel meg nem valósulásuk nemzetközi jogi szempontból nem problémás

de itt bebizonyítani azt nehéz, hogy a pszihentomókusok valami csúnyát míveltek-e vagy sem

az, hogy összeesküdtek ellenem és lehetetlenné tettek... hát nem egy méznyalás bebizonyítani... ismerősöm szektabűnözéssel foglalkozott, cseszdmeg benyomultak a munkahelyére és "érdeklődtek" iránta

aztán kissé összeszarta magát, manapság némi túlzással inkább késes köszörűs egy nyírségi faluban :)

nja az ilyesmit mennyiségesíteni, és pertárggyá duzzasztani erősen kétséges és pont ezzel manipulálnak a pszihentók, de nincsenek egyedül, más szekták is hasonlóan agresszívan járnak el

öllég undorító

Törölt nick Creative Commons License 2005.08.01 0 0 636

mi a fenének iratnák akkor alá azt a sok felesleges nyilatkozatot?

Szerintem mert az emberek nagyrésze 1, nem tudja, hogy amit aláír, a törvény előtt nem köti őt 2, nem a világi törvényekhez méri magát, hanem az egyházéihoz. Ha évmilliókra szóló szerződéseket írsz alá, lehet, hogy azt gondolod, a világi törvények nem számítanak...

Előzmény: Törölt nick (633)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.31 0 0 635
Hát ez a Btk, ez egy dzsungel. Nem találtam meg a megfelelő kulcsszót. Jogokról lemondatást próbáltam meg kényszerítést.Ez a "jogok" dolog nincs is benne.(???) Majd holnap még keresek. Jó éjt. 

figyelő Creative Commons License 2005.07.31 0 0 634

Nem tudom - nekem, a laikusnak egyértelműnek, kielégítőnek tűnik. Megerősít abban a vélekedésemben, hogy bármit fogadnék el vagy fogadtatnának el ilyen módon velem, az mint szerződés kezdettől semmis.

Az ilyen dolgok aláíratása szerintem megfélemlítési célzatú.

Már csak azt kellene megtalálni, mivel rendeli büntetni a Btk.(!) a jogról való lemondás igénylését, kikényszerítését, elfogadását... :-)

Előzmény: Törölt nick (631)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.31 0 0 633
Rendben. Nekem csak az a gyanús, hogy mi a fenének iratnák akkor alá azt a sok felesleges nyilatkozatot?

Előzmény: Törölt nick (632)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.31 0 0 631

Ezt kellet volna nézni. Rengeteg találatot kaptam!

A ptk-t néztem át. Értelmezni viszont nem tudom. Egy valódi jogász kéne.

(3) A jogképességet korlátozó szerzõdés vagy egyoldalú nyilatkozat semmis.

A (3) bekezdés a jogképesség korlátozásának tilalmáról tartalmaz kógens rendelkezést. A törvény tiltja, hogy bárki - akaratától függetlenül - jogképessége korlátozására irányuló szerzõdést kössön vagy egyoldalú nyilatkozatot tegyen. A szövegbõl egyébként a minori ad maius következik, azaz hogy a jogképesség teljes kizárását tartalmazó jognyilatkozat is semmis, errõl azonban - gyakorlati valószínûtlensége miatt - kifejezetten nem kellett rendelkezni (Lásd Miniszteri indokolás).

Törölt nick Creative Commons License 2005.07.31 0 0 630
Megnézem. Ez az igénylése megközelítés nagyon tetszik:)

Előzmény: figyelő (629)
figyelő Creative Commons License 2005.07.31 0 0 629
Továbbra is azt gondolom/remélem, hogy elemi jogaimról való lemondás igénylése önmagában jogellenes, s a "lemondás" ezért kezdettől fogva (a törvény előtt) semmis.
Előzmény: Törölt nick (627)
figyelő Creative Commons License 2005.07.31 0 0 628
Talán (polgári) szerződés érévnytelensége vagy valami ilyesmit kellene keresni.
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.31 0 0 627

Na ezzel az Alkotmánnyal nincs szerencsém.

Folyt.

Lemondhatok az életemről. De ha egy orvos segít, akkor ő követ el tv. sértést, még ha írásos nyilatkozatot adtam, akkor is.

Csak érzékeltetni akartam, hogy működik ez a gyakorlatban. Ha nincs tv sértés, akkor az eredeti lemondó nyilatkozat ülni fog.

N

Előzmény: Törölt nick (626)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.31 0 0 626

Rákerestem az összes jogszabály vonatkozásában a " lemodhat*, lemondani*, nem mondhat le*" stb szókapcsolatokra. Érdekes módon semmi lényegbevágót nem adott ki.

Ha megnézem a Alkotmányt pl:

54. § (1) A Magyar Köztársaságban minden embernek veleszületett joga van az élethez és az emberi méltósághoz, amelyektõl senkit nem lehet önkényesen megfosztani.

Előzmény: figyelő (625)
figyelő Creative Commons License 2005.07.31 0 0 625

Pontosítsunk: az ilyen lemondó nyilatkozat akkor is semmis - szerintem - ha kényszer nélkül írtam alá.

Azaz: addig tartom be, amíg akarom, amíg helyesnek, netán előnyösnek tartom, vagy amíg meg vagyok félemlítve.

Azt vélelmezem tehát, hogy alapvető emberi jogaimról semmilyen körülmények között sem mondhatok le úgy, hogy azt vitás esetekben a világi hatóság érvényesnek tekintse.

Valahol a topic elején volt szó egy ilyen lemondó nyilatkozatról vagy miről; engem inkább csak a téma elvi része érdekel.

Előzmény: Törölt nick (624)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.31 0 0 624

Ez így is működik. Ha bebizonyosodik, hogy a "szerződést" kikényszerítették, akkor semmis, mert nem két fél megegyező akaratán alapul.

Meglátjuk, mit tartalmaz ez a nyilatkozat. csak vallásos dolgokra vonatkozhat, mert abba nem szólhat bele az állam. Persze továbbra is áll, hogy nem ütközhet a ptk-ba, vagy a btk-ba.

Előzmény: figyelő (622)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.31 0 0 623

Szia zabhegy!

Jól vagy?

Megköszönnénk, ha feltennél egy szolgáltatás igénylőlapot, vagy hogy is hívják ezt. Konkrétan azt szeretnénk megnézni, milyen jogokról kell lemondani.

Köszi előre is.

figyelő Creative Commons License 2005.07.31 0 0 622

Általában azt gondolom, hogy ha bármilyen szervezetbe belépek - akár önként, akár valamilyen kényszer hatására -, s aláírok egy nyilatkozatot, amelyben lemondok elemi jogaimról, az attól a pillanattól kezdve érvénytelen, hogy nem tartom be. Azaz: valamiért olyan szerződéseket íratnak alá emberekkel, amelynek jogellenességével, jogi eszközökkel való kikényszeríthetetlenségével az illetők tisztában vannak. Ez fölveti annak a gyanúját, hogy pszichikai, netán fizikai terrorral próbálják betartatni őket.

Amúgy sem nevezhető demokratikusnak, de jogkövetőnek sem az olyan magatartás, amely igényt tart ilyesféle lemondásra.

Az ilyen igény kinyilvánítását büntetni kellene - szerintem. Ha másképp nem, az ilyesmit követelő szervezet azonnali feloszlatásával.

Előzmény: Törölt nick (618)
figyelő Creative Commons License 2005.07.31 0 0 621

Nem biztos.

Oka kell legyen annak, miért titkolják.

Előzmény: Törölt nick (618)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!