Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.06.23 0 0 6757

Köszi a beszámolót, szépek a képek!

Esetleg az autóbérléssel kapcsolatban kifejtenéd bővebben, hogy mire utalsz? Milyen meglepetés ért?

Köszi!

Előzmény: raulista (6747)
raulista Creative Commons License 2015.06.22 0 0 6756

És most igyekszem eldugulni.

raulista Creative Commons License 2015.06.22 0 0 6755

Érdekes, hogy ezt kérdezed, mert mikor férjem egyik elragadtatásból a másikba esett, én is sorrendet kértem tőe :) De nem adott. Így a saját nevemben írhatok csak. Nem könnyű de talán a Regaleira az első, Pena a második. Mennyire nem vagyunk egyformák, mert ha jól emlékszem Véleménynek pedig a Palácio Nacional tetszett a legjobban.

Előzmény: geodo1 (6752)
raulista Creative Commons License 2015.06.22 0 0 6754

Nekünk biztos szerencsénk volt de sehol nem találkoztunk az itt többször leírt őrült portugál sofőrökkel.

Imádtam az azulejókat és a gyönyörű bugenvilleákat, a jó kajákat! Nagyon jól éreztük magunkat!

raulista Creative Commons License 2015.06.22 0 0 6753

Következő két napunkon a pihenésé volt a főszerep, strandoltunk. Egyik nap Costa de Caparicára mentünk. Hatalmas hullámok voltak, rengeteg szörfös, egy fürdőzőt még menteni is kellett. Utána már csak a szörfösöket engedték a deréknál mélyebb vízbe. Nem tudom, máskor is ilyen nagyok-e a hullámok. Itt 11 euro volt két ágy és egy napernyő. Finom homokos volt a part és számomra jeges a víz:)

Másik strandolós napunkon Portinho da Arrabidába mentünk. Ide hamar kell érkezni, ha parkolót szeretne kapni az ember. Parkolótól kb. 700 métert kell menni a festői strandig. Érdekes volt, mert délelőtt  tiszta kavics volt a víz menti sáv, mindenki egyensúlyozott vagy cipőben ment be. Délutánra viszont a dagály rámosta a homokot, nyoma sem volt köveknek. Itt 10 euro volt a 2 ágy, napernyő. Délután jöttek inkább többen de így sem volt zsúfolt a part egyáltalán. Víz számomra itt is használhatatlan volt:)  Férjem többször bement.

Hazafelé még Sesimbrában sétálgattunk egy kicsit.

geodo1 Creative Commons License 2015.06.22 0 0 6752

akkor a parkolás működött később is, nem csak 'közép'-tavasszal, ennek örülök. a regaleira mennyire jött ne neked, nektek? mondjuk, játék: mi a ti sintrai szubjektív sorrendetek? :)

Előzmény: raulista (6751)
raulista Creative Commons License 2015.06.22 0 1 6751

A meséknek még nem volt vége, ezután néztük meg a Quinta da Regaleira parkját. (köszi geodo!) Ez is egy kis csoda volt, bármerre mentünk, mindenhol valami meglepetébe botlottunk.

A GPS-nek köszönhetően megint olyan útra tévedtük, ahol a madár sem járt, így érkeztünk meg Cabo de Rocához, ahonnan csodálatos volt a kilátás!

Hazafelé még útbaejtettük Cascaist, itt is sétálgattunk egy kicsit. Este nem kellett altatni minket.

raulista Creative Commons License 2015.06.22 0 0 6750

Másnap Sintrába 3/4 10-re odaértünk, volt parkolónk is még és a Palácio Nacional szinte üres termeiben tudtunk nézelődni.

Mire a Palácio Pena-ba értünk, azért már összejött a tömeg. A bejárat utáni, utolsó parkolóban tudtunk megállni. Mire onnan felkaptattunk én már addigra kész voltam, köszönhetően a nem túl jó kondimnak. Úgy hogy nagyon hálás voltam, hogy 3 euróért kisbusz vitt fel a mesebeli palotához. Jó sokáig bámészkodtunk, bejártuk a teraszokat meg a palota belsejét is. Itt sok helyen felújításokat végeztek.

raulista Creative Commons License 2015.06.22 0 0 6749

Innen Alcobaca felé vettük az irányt. Egész héten istenieket ettünk, ez volt az egyik legemlékezetesebb. Nehezen találtuk meg a kedvünkre való vendéglőt, aztán bután néztük az étlapot, meg inkább a szomszéd asztalnál ülő férfi tányérját. Megsajnált minket, elmondta, hogy ez egy helyi specialitás, cserépben sült csirke, sok szafttal, benne gyöngyhagyma, bacon, chorizo. Nagyon ajánlotta és jól tettük, hogy hallgattunk rá. Legalább egy egész csirkét kaptunk, ami puha, omlós volt, nem volt száraz.

Ezután mentünk a templomba, ami lenyűgöző volt és a kolostorba.

raulista Creative Commons License 2015.06.22 0 0 6748

+t

Előzmény: raulista (6747)
raulista Creative Commons License 2015.06.22 0 0 6747

Az autóbérléssel kapcsolatban: geodo olvtárs szuper kisokosát áttanulmányozva és jó pár kölcsönzéssel a hátunk mögött, azt hittem már nem érhetnek meglepetések. Hát de!

Autóval Óbidos felé vettük az irányt. Szerencsére nem volt nagy tömeg, így érzékelni lehetett a falucska báját. Van itt egy templom, aminek a belterét azujelók borítják. Nagyon különleges volt.

Itt muszáj volt vásárolnom, ezt:)

Férjem pedig Fado CD-t vet magának.

Törölt nick Creative Commons License 2015.06.22 0 0 6746

Nem.

Igen.

:)

Előzmény: raulista (6744)
Flower2000 Creative Commons License 2015.06.22 0 0 6745

Micsoda műsorban volt részetek.

Előzmény: raulista (6739)
raulista Creative Commons License 2015.06.22 0 0 6744

Így visszanézve, nem tudom nem tengek-e túl, folytassam holnap?

raulista Creative Commons License 2015.06.21 0 1 6743

Belémbe menet a 15-ös villamoson szardíniát játszottunk:) Mint már írtam, itt az időjárás nem volt kegyes hozzánk de túlzottan  nem idegeskedtünk rajta. Mikor nagyon fáztam, bemenekültünk egy Pizzériába. (ahová Portugáliában magamtól biztos nem mennék, de most örültünk neki) A Jeromosok Kolostorával kezdtünk, a kerengője egy csoda! Bementünk a templomba, utána ettünk a hires sütiből. A Felfedezők Emlékművét és a Belém tornyot nem modhatom, hogy alaposan megnéztük de láttuk :)

raulista Creative Commons License 2015.06.21 0 0 6742

Természetesen láttuk a Sét, sétáltunk Bairra Altóban, Baixán, megnéztük a Sao Roque templomot, a Gulbenkian Múzeumot. Itt a parkból egy kacsa család kitévedt az utcára, úgy kellett visszaterelgetnem őket. Természetesen utaztunk a 28-as villamossal is, amire vasárnap egyáltalán nem fértünk fel.

raulista Creative Commons License 2015.06.21 0 0 6741

Teraszok közül gyönyörű volt a kilátás onnan, amről azt hittem, hogy a Santa Luzia :) Most jöttem rá, hogy nem az volt, de egészen közel hozzá.

A másik, ami nagyon hangulatos volt, a Sao Pedro de Alcantara. Itt faszénen sütöttek szardíniát meg husikat, amit finom friss zsemlébe tettek bele. Persze itt is árultak ginját.

Innen ezzel a villamossal lehet lemenni a Restaurodesre.

raulista Creative Commons License 2015.06.21 0 0 6740

Azokon a napokon, mikor nem volt autónk, napi jegyet töltöttünk a Viagem kártyára. Ez nagyon megérte, mert a liftekre, villamosokra is érvényes. Csütörtökön, mikor leadtuk az autót, akkor szembesültünk vele, hogy nem járt aznap a metró sztrájk miatt. Ami nem tetszett a tömegközlekedésben, hogy ritkán jártak és nem használtak légkondit. Egy kis minibuszon szabályos szauna alakult ki, nagy megkönnyebbülés volt kiszállni belőle. De a taxik sem használják, pedig az utolsó három napunkra megérkezett oda is a kánikula :)

Szent György várhoz szépen elterveztem, hogy a 737-es busszal megyünk de az ünnepségek miatt nem ment fel és a 28-as villamos sem járt. Kénytelenek voltunk felkutyagolni. Egyébként nyugodtan ki lehetett volna tenni Lisszabonra a "megtelt" táblát :)

Nagyon élveztem az esti Alfamát, összehasonlítottunk pár ginjinhát. Tényleg, sok helyen csak ginjának írták, van valami különbség köztük?

A Santa Justa liftnél nekünk nem volt nagy sor, igaz esős volt az idő, lehet azért. Nagyon tetszett a lift mögött az Archeológiai Múzeum, főleg ez a része:

raulista Creative Commons License 2015.06.21 0 1 6739

Mikor péntek este megérkeztünk, még javában tartott a Szent Antal napja alkalmából tartott felvonulás. A Marques de Pombalon laktunk és itt, egy mellékutcában gyülekeztek a jelmezesek. Igazából mi itt néztük csak őket. Még 10 órakor is érkeztek buszokkal újabb csoportok. Nagyon jókedvű volt mindenki. Itt találtunk egy éttermet is, a felszolgálók is hal formájú sapkában voltak, átvették a kinti hangulatot, rohangáltak, mint a bolondok :)  Jó kis kezdés volt!

Törölt nick Creative Commons License 2015.06.20 0 0 6738

Várjuk! :)

Előzmény: raulista (6737)
raulista Creative Commons License 2015.06.20 0 0 6737

Mi is megjöttünk, nagyon jó volt! Ha kicsit összeszedem magam, majd írok még.

Flower2000 Creative Commons License 2015.06.17 0 0 6736

Én nem a koldusokra gondoltam, hanem másokra akiken buszokon,stb találkoztam. Szerencsére én még a szezon kezdetén voltam, mostanra a turistás helyeket ellepik már mindenütt azok, akik így vagy úgy hasznot próbálnak húzni belőlük. Nem kifejezetten Portugáliában, hanem máshol is. Aki turista annak van pénze, és ezért hajtanak rájuk. 

Előzmény: freyya (6735)
freyya Creative Commons License 2015.06.17 0 0 6735

Na igen, fogyatékos koldusokkal tele van a város. Ráadásul sokkal rámenősebbek, mint nálunk. Nem csak üldögélnek a pohárkájukkal, hanem rendesen zaklatják a turistákat. Az éttermesek a másik. A végén már úgy mentem végig az utcánkon, hogy automatikusan végig azt daráltam, tele van a hasam, túl vagyok a vacsorán. :)

Előzmény: Flower2000 (6733)
Zsófi(hobbimazutazas.hu) Creative Commons License 2015.06.17 0 0 6734

Köszönöm szépen :) Akkor már volt értelme megírni.

Előzmény: Törölt nick (6732)
Flower2000 Creative Commons License 2015.06.17 0 0 6733

Igen, előszörre nekem is pont ez tűnt fel. Másodszorra már megszokja az ember. A lepukkant házakkal meg az a helyzet, hogy folyton keressük a szépet, igyekszünk a lepukkantakról nem tudomást venni, itthon meg több időnk van megnézni a képet és azt is észrevesszük. Nekem most a viszonylag sok testileg fogyatékos tűnt fel.

Előzmény: freyya (6730)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.17 0 0 6732

Köszi Zsófi, nekem tetszik a blogod, jók a képeid és tényleg voltak benne számomra hasznos információk! :)

Előzmény: Zsófi(hobbimazutazas.hu) (6729)
trollcsi Creative Commons License 2015.06.17 0 0 6731

azért vasárnap már jobb idő volt :)

Előzmény: freyya (6714)
freyya Creative Commons License 2015.06.16 0 0 6730

Érdekes, hogy mennyire nehéz fényképeken visszaadni az ottani hangulatot, ha nem profi fotós az ember. Nézegetem a képeket, és csak a sok lepukkant ház látszik rajta, ami ott fel sem tűnt az egyedi légkör miatt. A Rua Auguszta az egyetlen igazán fotogén terület. :D Olyan érzés volt néha, mintha nem is Európában lennék, hanem Brazíliában vagy Kubában, annyi feketét látni az utcákon. Egyik nap az Alfamában fehérkalapos négerek jöttek szembe szivarral a szájukban, na az teljesen Kuba-feeling volt. :)

Zsófi(hobbimazutazas.hu) Creative Commons License 2015.06.16 0 0 6729

Sziasztok!

Portugáliai utazás esetén lehet hasznos lesz 1-2 blogbejegyzésem, ezeket szeretném most megosztani. Remélem nyerhető belőlük pár ötlet. Lisszabonról még írni fogok a napokban egy-két posztot, hogy milyen egyéb látnivalók ill. program lehetőségek vannak a "kötelező" látványosságokon kívül és esetleg egyéb hasznos infók, amik eszembe jutnak. 

http://www.hobbimazutazas.hu/2015/03/top-10-kedvenc-helyem-lisszabonban.html

http://www.hobbimazutazas.hu/2015/06/ezeket-lisszabon-kornyeki-latnivalokat.html

http://www.hobbimazutazas.hu/2015/05/mit-es-hol-egyunk-lisszabonban.html

http://www.hobbimazutazas.hu/2015/04/egy-hosszu-hetvege-algarve-ban.html

http://www.hobbimazutazas.hu/2015/04/minden-amit-sao-miguelrol-tudni-erdemes.html

Üdvözlettel: Zsófi

attamatta Creative Commons License 2015.06.16 0 0 6728

Lassabban, nyugisabban, derűsebben megy ott az élet. Inkább úgy, mint ez a pesti elmebaj..:))

Előzmény: freyya (6727)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!