Keresés

Részletes keresés

sanzi Creative Commons License 2000.02.08 0 0 4803
BÁTYÓ
Pedig nem vagyok Jimmy a Sirály :-)))

GOMBFOCI
Be kell ismernem a 15-i túrát hanyagolom :-((( Kérlek vedd magadra eme nemes feladatot :-)))

Túra infó:

1. Március 4. Szentendre és környéke*
2. Március 15. VBB (Isaszeg)
3. Március 25. Szentendre és környéke*

*Útvonalterv: Batthyány tér - Árpád híd - Békásmegyer - Omszki tó - Szentendre - Leányfalu. Eddig végig bringaúton megy, és kb. 25km (oda). Ha ez kevés, akkor elmehetünk Visegrádig is, az plusz 16km. Így már összesen 90km körül vagyunk.
Indulási időpont: 1000.

Eddigi jelentkezők:

1/ március 04. - 06 szavazat (E-cet, Kami, Kétkerekes, Kivi, Neptancos, Stoki),
2/ március 15. - 06 szavazat (Kami, Kétkerekes, Kivi, Neptancos, Stoki, Túrabolond),
3/ március 25. - 18 szavazat (Badmad, Bahh, Bátyó, Berger, Bodzavirág, DoubleBack, E-cet, Freelance, John Zero, Kétkerekes, Kivi, Neptancos, Robin, Rob19, Sanzi, Stoki, Tom2, Túrabolond)

Bahh Creative Commons License 2000.02.08 0 0 4802
Ilyr

Jol volt beallitva a kerek merete az oran? :-)))

Kami

Halkan megkerdezem: ugye nem a triatlon kormanyon hasaltal a bukas elott? :-))

Előzmény: ilyr (4797)
kaviat Creative Commons License 2000.02.08 0 0 4801
üdvözlet a hölgyeknek uraknak, eddig jobbára passziv olvasgatója voltam a topicnak, de most egy gép vásárlása elött állok. a következő kérdéseim vannak a nagyérdemühöz: alivio fékek és váltók lesznek azon a schwinn masinán amit kinéztem magmanak, olyan trackingcuccos. mit kell erről az alivio cuccról tudni ?

.kav]4t r.e.b.

bátyó Creative Commons License 2000.02.08 0 0 4800
stoki
...egy jó nő láttán a üvegszemcsim kibuggyan a helyéről és Isten ne adja még össze is törik... Szerintem stokiné másodat töri össze. :-)

Bahh
Neeeeee. Nekem csak négy jó tulajdonságom van. Szép vagyok, okos, szerény és igazmondó. :-)))

kami
Te úgy látsz, hogy a szádban van a szemüveged? Mi vagy Te, fogorvos? :-)))
Egyébként mielőbbi gyógyulást.

Ha így elgondolkodok, nem biztos, hogy szeretnék a sanzival megismerkedni. Szemüveg és kulcscsont törés a láttára... :-))

gombfoci Creative Commons License 2000.02.08 0 0 4799
Először is csatlakozom az előttem szólókhoz és JOBBULÁST KÍVÁNOK KAMINAK!

Ami a rádiózádt illeti: szerintem a walkman-t el kell felejteni, mert az utakon nemcsak a szemeidre, hanem a füleidre is szükség van. (A bicajúton elhúzó robogósok miatt, a közúton meg az elhúzó kaminyonok és egyéb négylábúak miatt...) (Itt jegyzem meg, hogy múltkor vagy 200 méteren követett egy kaminyon minket, és csak utánna előzött meg, amikor tiszta volt a terep: a rejtély nyitja az volt, hogy német kamionos volt...)
Visszatérve a rádióhoz, eddig ez nekem még nem jutott eszembe, hogy tekerés közben zenét hallgassak.

"Nálad hogy alakul az utazósebesség? Jó lenne ha a többiek is nyilatkoznának, mert az hogy ki milyen lassan hajlandó és milyen gyorsan tud menni (kinek ez kinek az) segít megtervezni az út hosszát és ritmusát is. "
EZT JÓ LENNE LETISZTÁZNI A TÚRA ELŐTT...

A kérdés még mindíg adott: mikor indul és honnan a 15-i túra?!

Üdv

sanzi Creative Commons License 2000.02.08 0 0 4798
Kedves Kami

Gyors gyógyulást kívánok.

De azért meséld el, hogy mi is tanuljunk belőle, hogy is történt??? A fejed nem sérült ugye??? Ezt azért kérdem, mert sityakod az nem volt, ha jól emlékszem :-((( A bicikli pedig kidobásra kerül???

Különben csatlakoznék Stoki cimbihez, vagyis ha kell segítség szóljál. Pld, ha most jutna eszedbe költözni stb.

ilyr Creative Commons License 2000.02.08 0 0 4797
kamikaze!

Az, hogy en ilyen tavokat megyek csakis a ket elvetemult haverom erdeme. Egyedul soha nem mennek ilyen tavot. Arrol nem is beszelve, hogy a ket kezemen meg tudom szamolni, hogy hanyszor voltam 180 folotti tavon (eddig a max az a 200 volt). Be is voltam kicsit rezelve ettol a 240 km-tol, ugyhogy talan ertheto, ha egy kicsit buszke vagyok ra, hogy sikerult vegigmenni es raadasul nem is viselt meg annyira (anyam csodalkozott, hogy nem is latszik meg rajtam, hogy mennyit mentem... :).

Előzmény: kamikázé (4786)
badmad Creative Commons License 2000.02.07 0 0 4796
robin
Lustaságom határtalan tud lenni, így én maximálisan tudok alkalmazkodni ahhoz aki éppen mellettem teker. Én szeretek beszélgetni tekerés közben. Szerintem az ilyen közös jamboree-k nem a sebesség megszállottjainak valók, mert ők agygörcsöt kapnak a "lassúságtól". Engem ez nem zavar, amíg nem tesznek túl sűrűn megjegyzéseket. Ez nem egy edzés, hanem egy jó kis buli, ahol az kell legyen a lényeg, hogy mindenki megpróbálja jólérezni magát tekerés közben. Ha pedíg valaki rohanni akar, akkor ne rója fel nekem a sebességem, várjon meg 10 km-enként, rendelje ki a söröm, hozzon fagyit, vagy mittudomén.

A rádió márkája nem csak vájtfül kérdése, mert a gagyival esetleg nem hallod már az adást ott, ahol a márkásabbal még igen. Itt egyébként sincs igazán értelme minőségről beszélni, mivel a hazai kereskedelmi adók javarésze úgy sugároz, mint egy rossz diszkós. Azaz kompresszorok, limiterek, expanderek, sound processzorok, meg miegymás kerül a zene útjába, míg a füledbe jut. Kb olyan, mintha otthon feltekernéd maxra a basszust, meg a magasat, plusz bekapcsolod a Loudness-t, meg a megabass-t, meg ami még van, mindent (kávéfőző kivételével). Szóval az adások minősége igen sok kívánnovalót hagy maga után. (Egyik kedvenc adóm (Rádió1) például 2-3 hónapja sugároz RDS-t is, viszont folyamatosan be van kapcsolva a TP üzemmód az adón (ettől kapcsol át a magnóról rádióra, ha utinformot mondanak), így lehetetlen magnót hallgatni, ha előtte ezt az adót hallgattam. Írok is már nekik mélt)

Előzmény: Robin (4795)
Robin Creative Commons License 2000.02.07 0 0 4795
badmad,
ok. vannak elképzeléseim egy rádióval kapcsolatban és körülnéztem az üzletekben is. Abban azért nem vagyok biztos, hogy vagyok annyira white fülű, hogy a Sony és más márkák közötti különbséget meghalljam. Erről bátyóval már cseréltünk eszmét. Rádiós walkmanem van, de az túl nagy, és tényleg fölösleges a magnó, mert ha nincs rádió, akkor hallgatom egy kicsit a 'csendet'. Arról meg meg lettem győzve, hogy a normál ceruza elem, főleg ha egy kell belőle jobb mint ha aaa-s elem kellene.

Nálad hogy alakul az utazósebesség? Jó lenne ha a többiek is nyilatkoznának, mert az hogy ki milyen lassan hajlandó és milyen gyorsan tud menni (kinek ez kinek az) segít megtervezni az út hosszát és ritmusát is. Vagy rosszul gondolom? Nekiindulunk és csak megyünk amig meg nem állunk, aztán visszafelé ugyanez?

Előzmény: badmad (4794)
badmad Creative Commons License 2000.02.07 0 0 4794
Kedves Robin! A rádiókat már többször tárgyaltuk, de most a kezem ügyébe akadt a sajátom, így leírom, mit használok én. Ez egy Thomson rádió (típusa:RT 212), szintézeres hangolású, 10 FM, 10 AM memóriával, automatikus és manuális hangolással, sztereo-mono kapcsolóval. Ja és csak fülhallgató van hozzá, hangszórója nincs. A mérete kisebb, mint egy csomag pézsé. Kettő db AAA méretű elemről megy és van csiptetője is. Én ezt valamikor az ősszel vettem a Lurdy-ház Murányi üzletében, kb7500 HUF-ért. Ott érdekes módon néha van Sony is, de a legolcsóbb is közelít a 20ezerhez. Szerintem ennyiért, ekkora rádiót nehéz venni, bár az az igazság, azóta nem láttam még máshol, igaz nem is kerestem. De végülis vehetsz rádiós walkmant is, ami azért jó, mert néhol ezekkel a rádiókkal nem fogsz semmit, és olyankor jöhet a kedvenc kazetta.

Kami
Gyógyulgass és maradj nyugton a fenekeden, nehogy komplikációk legyenek. Jó az a BKV (bár síelés közben éppen arról beszélgettünk a haverokkal, hogy mi egész évre kibuszozzuk magunkat síeléskor, mivel egyébként nemigen ülünk BMV-(busz-metró-villamos)-re).

Előzmény: Robin (4792)
kivi Creative Commons License 2000.02.07 0 0 4793
gombfoci:
Melyik Pilisi útra gondolsz? Egy rakás erdészeti betonút van ott. De nehogy azt mondd, hogy a Lajos-forrásra vezető útra akarod hívni a társaságot? :)
Egyszer bosszúból elvittem oda 2 nagypofájú kölyköt, hát... azóta nem állnak szóba velem! :)))))

kamikázé:
Gyógyulj meg minél előbb! _Helyes_, hogy hagytad magad "kínoztatni" a csontok összeillesztésével. Egy barátom nem akart így küszködni, és úgy forrt össze a kulcscsontja, hogy egy kis púp van rajta, mert a két csontvég nem tökéletesen illeszkedett össze. Ő a műtétet sem vállalta, most már ilyen marad...
Görgőzni fogsz addig, amig nem tudsz igaziból bicajozni?

Robin Creative Commons License 2000.02.07 0 0 4792
Monty,
amatőr vagyok bringásnak is, de futónak meg aztán csak igazán. Inkább csak amolyan döcögő-kocogó vagyok. A lényeg viszont, hogy szeretem csinálni, ha nem is megy jól, azért igyekszem.

bátyó,
tudod a kávéfőző nem akkumlátoros, és dinamó sem hajtja. Itt van bent az asztalomon, mert szeretem azt a szörnyű barna lét ami kijön belőle, ha finom kávét és vizet töltök bele. A rádió meg meglesz ha már az adót kifizettem - addig meg gondolkozom, milyen is legyen végül - hátha badmad erre is mond valamit ...

Tom2,
veled tudom tartani a tempót :) én is szeretek bámuldázni menet közben, sőt beszélgetni is.

kami,
minden együttérzésem. Tudom milyen remek ilyen állapotban fürödni. Tarts ki !

Fijúk,
elmondaná valaki, mi az a Sámson ? Miből áll? aki teljesítette esetleg írhatna emilben is róla nekem. Köszi

stoki Creative Commons License 2000.02.07 0 0 4791
Hát b@meg kami én is szó szerint leizzadtam.:(( Már attól elmegy a kanosságom, ha csak azt látom egy filmben, hogy a doki fogja a kificamodott kisujjat és egy mozdulattal (illetve reccsenéssel) helyre teszi. NEm hogy egy törött kulcscsontot. Hogy a kedélyeket borzoljam, egyébként talán örülhetsz annak, hogy nem vagdosta szét a fő ereket a törött csont, mert az tud ám még egy jó móka lenni. Csatlakozom Bahh-hoz ilyen többet ne forduljon elő !!! , mert ezt nagyon, de nagyon nem volt jó hallgatni.

Azért, ha valami marha nehezet kell cipelni és nem fog ki egy pehelysúlyú, amelyik kutya ugat az nem harap faszin és halaszthatatlan szólj, és mivel valószínűleg nem lakom messze tőled felvonszoljuk !!!

Addig is vigyázz el ne tördd mégegyszer, mert akkor tényleg műtét lesz belőle. Jut eszembe, csak nem BKV-ézni fogsz ??? Az 54-esen csatlakozom:)))

Még jó, hogy nem csatlakoztam a private túrátokhoz, mert akkor szolidaritásból én is eltörtem volna a kulcscsontom.

Előzmény: kamikázé (4786)
Monty Creative Commons License 2000.02.07 0 0 4790
Robin,
"amatőr vagyok én ehhez, és futni sem tudok. "
Ezt nem egészen értem...
"No és tényleg, ha nem sik a terep, akkor sokkal lassabban megyek."
Ha "nem sík" alatt emelkedőt értesz, ott mindenki lassabban megy. :))

Kami,
a Bakony 200 teljesen más, mint a K200, előbbi a Déli Bakonyban, utóbbi a Pilisben és Gerecsében zajlik. A K200 amúgy nekem a legrosszabb szervezésű bringás eseménynek tűnt, amin eddig voltam. :(

Előzmény: Robin (4745)
Monty Creative Commons License 2000.02.07 0 0 4789
Kami!

Őszinte együttérzésem! :(( Gyógyulj meg minél gyorsabban!

Előzmény: kamikázé (4786)
Bahh Creative Commons License 2000.02.07 0 0 4788
Kami

tiszta viz lett a tenyerem, amig az "elmenybeszamolodat" olvastam! Igy mar ertheto, hogy szombaton nem valaszoltal az SMS-emre, de tobbet ilyen ne forduljon elo!:-)

A Massy, Essonne-ban lakom, ahol az Essonne megyet vagy valami tartomanyt jelent.

Jobbulast kivanok Neked es a tobbieknek pedig azt, hogy ne ubereljek a tortenetedet!!

Előzmény: kamikázé (4787)
kamikázé Creative Commons License 2000.02.07 0 0 4787
Bahh!

A szombati SMS-edet megkaptam, csak nem vótam olyan szituációban, hogy tudtam vóna válaszolni, meg a helyes választ sem tudtam.

Van egy Massy Párizstól ÉNY-ra, közel az óceánhoz (Massy, Seine-Maritime), meg egy az átellenes irányban, közel Lyonhoz (Massy, Saone-et-Loire), de a harmadik az pont az, amit mondtál és nekem Massy, Essonne néven van meg. Van egy útvonaltervező SW-em és onnan "szoptam" ezeket.

Peace
kz

Előzmény: Bahh (4738)
kamikázé Creative Commons License 2000.02.07 0 0 4786
Elvtársak!

Hamán élménybeszámolóknál meg baleseteknél tartunk, akkor asszem az én sztorimat nem lehet überelni sem aktualitásában sem "súlyosságában":
Szombat este tekertem hazafelé és egy nagyívű jobbkanyarban kicsúszott alólam a "paripa", és a jobb vállamra teljes testtel ráestem, minek következtében a kulcscsontom kettétört és ráadásul egymásra is csúszott a két vég. Ez még nem is vót annyira sz@r, hanem amit a Baleseti Kórház ügyeletén kaptam. A Röntgen után kiderült a "turpisság", hogy össze kell illeszteni a csont két részét, mert különben rosszul forr össze és meg kell műteni. A gyengébb idegzetűek most ne figyeljenek. A lényeg az volt, hogy a doki hátrafeszítette a vállamat, hogy szétcsússzon az összecsúszás, és közben a másik kezével a törött csontot "masszírozta", hogy egy tengelybe essenek a részek. Verejtékezés, sápadtság, egyszóval majdnem elájultam. Kaptam egy olyan kötést, ami hátrafeszítve tartja a két vállamat, és el kellett mennem újra a Röntgenbe megtudni, hogyan sikerült az összeillesztés. A várakozás is elég kibírhatatlan vót, mert nem akartam megint bemenni a "vallatószobába". Aztán mondták, hogy felöltözhetek és min. 4 hétig így kell lennem és a kötést (ami egyébként olyan érzés, mintha egy nehéz hátizsák lenne rajtam) 4-5 naponta cserélniük kell, mert ennyi idő alatt kinyúlik. Persze semmi olyat nem csinálhatok, ami rossz a csontnak, vagy amitől vizes lesz a kötés. Márciusra rendben leszek, ígérem.

Gratulálok mindenkinek, aki tekert a 7végén (meg irigykedek is egy picit). Különösen ilyr-re nézek fel tisztelettel. Olyan távokat megy, amiket én csak nyáron tudok elképzelni.

Üdv badmad!
Kössz, hogy intézed a dolgokat. Jó, hogy Te legalább tudsz sportolni a sérüléseddel.

A szombati tekerés tényleg rövidre sikerült sanziékkal, de igazából nekem sem vót túl sok kedvem bringázni, úgy dobált a szél. Egyébként nem rémültem meg túlzottan, a szemüveg is csak azér’ esett ki a számból, mert csodálkoztam, hogy hogyan fognak bringa nélkül tekerni, de jó pont, hogy már fogadkozik, hogy a tavaszi túrák nem fajulnak "traccspartyvá".

Samsonman téma:
Örülök, hogy duzzad a (komolyan) érdeklődők csapata (Bahh, berger, gombfoci, szela, vigyor + még akit kifelejtettem). A szervezést fel tudom vállalni (gombfoci kezdeményezésére). Az idei megmérettetés egyébként július 2-án vasárnap lesz, de egyéb részletet nem tudok a tavalyi tapasztalatokon és adatokon kívül.
vigyor említette a Bakony 200 "derbyt". Nem tudom, hogy ez megegyezik-e az általam K200 néven ismert túrával (amit szela is említett). Azt tavaly pont egy héttel a Samson előtt rendezték (június végén) és nagyon tanulságos vót minden szempontból. Ha idén sem "ütközik" mással, akkor el kellene indulni a samsonos csapattagoknak mindenképpen.

bátyó
Eléhezés szempontjából mindenképpen nagyobb súllyal esik latba a bringán eltöltött idő (tapasztalatom szerint). Én ha hosszabb túrára megyek, akkor 30 körüli átlagnál kb. 80 km-enként mindenképpen ennem-innom kell. Ezt a szabályt betartva bármennyit tudnék biciklizni, ha időközben el nem álmosodnék. :-))

Robin
Átlagseb. a túra hosszától függ, de a 30 km/h általában igaz.

stoki
Már megint felajzott szerszámmal netezel! Eccer még bajod lesz ebből... :-))

Peace
kamikázé

Bahh Creative Commons License 2000.02.07 0 0 4785
Batyo

Azt hiszem a szerenyseg kimaradt! vagy azt nem reklamozod? :-))

Előzmény: bátyó (4783)
stoki Creative Commons License 2000.02.07 0 0 4784
Vigyorgó fütyi a szemüvegtörő. Szegény kami, ezt a gonoszságot. Nem tudom sanzi, volt rajtad nadrág, vagy csak úgy Ádám kosztümben lepted meg kami-t. VAgy az asszonykád Éva kosztümözött...HA az asszony volt az elkövető, akkor szólj, mert bátyóval ott a helyünk. Nem de bátyó ??? Nekem nincs szemcsim, de azért egy jó nő láttán a üvegszemcsim kibuggyan a helyéről és Isten ne adja még össze is törik.:)

Ez a 18-as létszám érdekes. Egyre kiváncsibb vagyok, hogy mennyi lesz a végleges. NEm-e inflálódik egy csöppet.

Bátyó
Valahol Te is tökös bringás vagy meg én is, csak mi lehet, hogy másra használjuk.:)

Előzmény: bátyó (4781)
bátyó Creative Commons License 2000.02.07 0 0 4783
gombfoci
Na jó, vannak töketlenek is, de az máris más jelző.
A tökösön azt értem, hogy fa..a, belevaló, stramm, sportos.
Melyik tulajdonságom maradt még ki? :-)))

Azért nem mindegyik hobbi bicajos járkál 40-es átlaggal 300 km-en keresztül.
De ha felrakom a slick gumimat, és belenyomok 6 bart...
Háááát, én akkor sem. Én eddig még amúgy sem tekertem 140 km-nél többet egyhuzamban.



Egyébként a bicajozás tényleg egészséges. A múlt héten már annyira fájt a derekam, hogy moskodni sem tudtam előrehajolni. Szombaton és vasárnap tekeregtem egy kicsit, és úgy tűnik kezd rendbe jönni.

Egy gyagya kérdés a hozzáértőkhöz. Az eléhezés időfüggő-e vagy inkább teljesítmény függő. Azaz miért van az, hogy ha lassan megyek (120 km 6óra alatt), akkor az utolsó dombon már megdöglök. Aztán ha ugyanezt a távot 5 óra altt tekerem le, akkor kevesebb kínlódással jár az emelkedő leküzdése. Lehet, hogy hamarabb hazaérek, mielőtt eléheznék?

Előzmény: gombfoci (4782)
gombfoci Creative Commons License 2000.02.07 0 0 4782
tökös?!
bátyó Creative Commons License 2000.02.07 0 0 4781
sanzi
Ha egy vigyorgó fütyi közelít hozzám kinyújtott kézzel, akkor kezdjek el rettegni? Ugyanis nekem is szemüvegem van. :-)

Egyébként hétvégén ellenben veled, én tekertem. Vasárnap itt a környéken kódorogtam, és felmásztam a balatonvilágosi Panoráma kilátóhoz. Nem nagy durranás, úgy 20km összesen, egy tisztességes kaptató van csak, de mit mondjak, majd kiköptem a tüdőmet, mivel ellenben a többiekkel, én télen a súlyomat gyarapítom és a vízszintes testhelyzet gyakorlását végzem.

Te, hogy itt a topicban milyen tökös bringások vannak. Lassan bejelentkezik a teljes Tour de France.

Előzmény: sanzi (4753)
ilyr Creative Commons License 2000.02.07 0 0 4780
batyo!

Vegulis nem olyan huzos az a bakonybeli emelkedo, ha onnan kezdi az ember a bicozast... :)
De 150 km tekeres utan azzal a tudattal, hogy Zircig meg van nehany huppano, eleg szar feltekerni rajta... :)

Előzmény: bátyó (4765)
Bahh Creative Commons License 2000.02.07 0 0 4779
Sanzi

Ja, de kombira:-)

Előzmény: sanzi (4777)
Bahh Creative Commons License 2000.02.07 0 0 4778
Sanzi

Ja, de kombira:-)

Előzmény: sanzi (4777)
sanzi Creative Commons License 2000.02.07 0 0 4777
BAHH
Utánfutós trabantra gondolsz??? :-)))
Előzmény: Bahh (4776)
Bahh Creative Commons License 2000.02.07 0 0 4776
Gombfoci

Hat, biztos igazad van, de en soha nem csinaltam edzestervet, viszont allandoan bicikliztem (Janos-hegy), amikor idom engedte. Szerintem ugyis erzed, hogy meg tudod-e csinalni vagy sem! Aztan meg ott van a Dobogoko, az sem rossz edzesnek:-)

Ezek szerint lesz eleg auto a Samsonra, mert eggyel en is be tudok szallni. (eppen erosen gondolkodom egy nagyobbon, amire legalabb 4 biciklit ra lehet tenni)

Előzmény: gombfoci (4773)
gombfoci Creative Commons License 2000.02.07 0 0 4775
bocsi: beszállnék
gombfoci Creative Commons License 2000.02.07 0 0 4774
Ami az autókat illeti, én eggyel beszálnék, ha aktuális lesz a dolog...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!