Keresés

Részletes keresés

lacy63 Creative Commons License 2011.10.26 0 0 4568

A koktélokat én már el is vetettem a helyükre.

Előzmény: de-guky (4567)
de-guky Creative Commons License 2011.10.25 0 0 4567

Még holnap is ehetek a reggelihez pár szemet, de aztán vége. Illetve mégsem mert, most jönnek a tartósított változatok.:)  Ja és lassan vetnünk kell a jövőévi magokat.:)

Előzmény: lacy63 (4566)
lacy63 Creative Commons License 2011.10.25 0 0 4566

A csuris tescóban jártam tegnap, oda is vertek a pradicsom árának rögvest.

Előzmény: de-guky (4565)
de-guky Creative Commons License 2011.10.21 0 0 4565

de-guky Creative Commons License 2011.10.21 0 0 4564

Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak...

tmari28 Creative Commons License 2011.10.07 0 0 4563

Köszönet érte.

Üdv.:Marika

Előzmény: Zitka (4562)
Zitka Creative Commons License 2011.10.07 0 0 4562

Paradicsombarátoknak kötelező olvasmány. :-)

 

A paradicsom illata

      Sokáig nem tudjuk meg, hová tűnt a durva férj, csak azt látjuk, hogy az asszony vígan üzemelteti büféjét, ahol sok fogy a szaftos hamburgerből s a zöld paradicsomból. Az 1991-es film – bár gazdag tragikus fordulatokban – alapvetően vígjáték, két Oszkárra[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

 

Nihil1965 Creative Commons License 2011.09.27 0 0 4561

Nem hinném , Egy mütrágyázás után  vélem a paradicsomban a változást de ez csak selytés.

Előzmény: gergerg (4560)
gergerg Creative Commons License 2011.09.26 0 0 4560

Létezik ám sárga paradicsim! Nem lehet hogy ennyi a titok? :-))

Előzmény: Nihil1965 (4559)
Nihil1965 Creative Commons License 2011.09.26 0 0 4559

Üdv.

 

Több tő paradicsomonál tapasztaltam az idén olyant , hogy szinte minden bogyó narancsrárgára érett de onnan tovább sehova , véletlenül se pirosodott be egyse , találkozot már ilyennel valaki ?

 

de-guky Creative Commons License 2011.09.22 0 0 4558

Néhány hete ajánlottátok a "hobbi kertes -paradicsomos- "honlapot és ott azt írták, hogy ilyenkor szedni kell hajtásokat, eldugványozni és tavasszal azokból lesznek a klassz palánták. Már dugtam le olyan hajtást ami véletlenül letört, de most arra gondoltam, hogy mivel a növényeim cserepekben vannak visszavágok néhányat alaposan és beviszek belőlük párat a télikertbe.

janijani Creative Commons License 2011.09.21 0 0 4557

Akkor megnyugodtam nem tuta. Szerencsére nem sok volt ebből a nagy kukacból sem.

Előzmény: éjjelke (4556)
éjjelke Creative Commons License 2011.09.21 0 0 4556

Biztosan nem,mert a tuta kukac nagyon mini.Valószínűleg amit találtál a gyapottok bagolylepke hernyója.Na az sem különb,nálam idén a paprikát jobban megtalálta.De a káposztalepkékből is elegem van már.:(

Előzmény: janijani (4533)
tmari28 Creative Commons License 2011.09.19 0 0 4555

Jövőre az uborkán is kipróbálom a rézdrótot.

Előzmény: janijani (4554)
janijani Creative Commons License 2011.09.19 0 0 4554

Az uborka nekem még mindíg megvan a Megyer F1-es fajta, sajnos csak sínylődik ebben a nagy szárazságban pedig minden este meglocsoltam. A hagyományos uborkámat már augusztusban elvitte a peronoszpóra pedig permeteztem. Már megvettem a jövő évi uborkamagokat Perez F1 és Mohikánt (itt a fórumon olvastam róluk) a Megyer F1-ből is van még azt is vetek, lesz bőven csak eső jöjjön.

Előzmény: tmari28 (4552)
janijani Creative Commons License 2011.09.18 0 0 4553

Persze, én is leszedtem a szigetelést a rézdrótról.

Majd várom az eredményt ha megnézted hogy mit látsz.

Előzmény: tmari28 (4552)
tmari28 Creative Commons License 2011.09.18 0 0 4552

Amikor a drótokat beleraktam előzetesen lecsupaszítottam teljesen csak a fényes réz maradt. Majd megnézem, hogy mi maradt belőle, de ahogy láttam, benőtték rendesen. Majd megírom, hogy mit látok. Lehet, hogy a rézgálic és a mész is megtette a magáét, de a kettő együtt hathatott, mert az uborkát csak meglocsoltam a permetszerrel, nem drótoztam, tönkre is ment, nem sokat szedtem le róla. 

Előzmény: janijani (4551)
janijani Creative Commons License 2011.09.18 0 0 4551

Ez érdekes, tavaly én is kipróbáltam ezt a rézdrótozást de nemigen ért semmit. Ősszel amikor kihúztam a paradicsomtöveket a földből megkerestem néhányban a rézdrótot, körülötte be volt száradva a lyuk és a rézdrótból nem hiányzott semmi. Még a vége is ugyanolyan kis éles volt ahogy a fogóval elcsíptem. Lehet hogy én csináltam rosszul vagy rosszkor. Majd ha kiszeded nézd már meg és írd meg itt hogy nálad hogy alakult, kiváncsi vagyok.

Előzmény: tmari28 (4550)
tmari28 Creative Commons License 2011.09.18 0 0 4550

A nyár elején szó volt a paradicsom rézdrótos kezeléséről. Akkor majdnem minden tőnél alkalmaztam, és utána még egy alkalommal rézgálic és mész vizes keverékével locsoltam meg. Ma leszedtem az éretteket, és a rézhuzalosokon minden darab egészséges volt, ami nem kapott rezet csak permetet, azok közt találtam olyat, amit a paradicsomvész megtámadott.

janijani Creative Commons License 2011.09.10 0 0 4549

A bolti ketchupok sem egyformák, óriási különbség van köztük (árban is).

Előzmény: Midnightx (4547)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.10 0 0 4548

Ketchup .

Lesz parilé és majd az adott napon megcsinálom az izlelőbimbóimnak megfelelően.

Midnightx Creative Commons License 2011.09.09 0 0 4547

Mondjuk a bolti ketchup se a paradicsomtól piros, az tuti:) Szerintem abban minden van, csak paradicsom nincs. De akármilyen hitvány is, számomra az marad az etalon. Nem az állaga, hanem az íze miatt. Hiába, ízfokozó és aroma függő lettem:)

Előzmény: Mariska néni (4546)
Mariska néni Creative Commons License 2011.09.09 0 0 4546

Én "kicsit" változtattam a recepten. Kb. 3 kg paradicsom durván összevágva egy nagy fazékba, utána 7 db kápia paprika kimagozva, de nem darálva, csak darabolva. Ezután 7 fej vöröshagyma egészben, 5 gerezd fokhagyma, és kb. egy kg alma kicsumázva, de héjával. Ezután tettem bele még egy db zellergumót apróra vágva, és egy kis petrezselyemgyökeret. Ment rá egy púpos kanál só, fekete- és szegfűbors, és az egész elegyet ronggyá főztem. Azután leturmixoltam, majd átpaszíroztam - lehet, hogy a turmixolás felesleges volt. Kóstoláskor megállapítottam, hogy cukor nem kell bele, mivel az alma eléggé megédesítette, és jól be is srűítette! Tettem még bele kb. fél deci 10-es ecetet, egy kiskanál fahéjat, és gyönyörű, sűrű, isteni finom! Kicsit világosabba turbózott boltitól, viszont az unokáim szerint, akik nagy kecsapzabálók, jobb mint a bolti. Szóval a sűrűség nyitja az alma lehet.

Rzola Creative Commons License 2011.09.09 0 0 4545

Sziasztok!
Én 3-4 recept keverékét csináltam meg ketchupnak,van benne alma ,paprika,hagyma,paradicsom(passzírozva) ecet valamint fűszerek.Az álaga nem lett olyan mint a bolti,de ezt nem is vártam el.3dl üvegekbe van ,nem azt mondom,hogy nem jön ki belőle ,de nem is folyik mint a víz szóval pont jó szerintem és finomabb lett mint a bolti lötty :)

beetee Creative Commons License 2011.09.09 0 0 4544

Hát igen. Így van, ha valaki a bolti ketchupot tekinti az etalonnak. Otthon aztán nem lehet olyan ízfokozókkal és állagjavítókkal felturbózott szószt készíteni. :))) És olyan kuttered (olyan passzírozó, ami az otthoninál jóval kisebb darabokra képes aprítani a beletett paradicsomot vagy csirkét lásd -> virsli) sincs, és ezért sem lesz olyan selymes a végeredmény.

Én volt hogy kipróbáltam 6-8 ízesítésű receptet ketchupra, amiből mondjuk a fele jobb volt a másik felénél, de ez az én ízlésem.

A boltiakhoz viszont egy sem hasonlított és főleg az állaga miatt.

 

Előzmény: Midnightx (4542)
tmari28 Creative Commons License 2011.09.08 0 0 4543

Szia!

Én is elkészítettem nagyjából a recept szerint, csak egy kicsivel kevesebb borecetet tettem bele. Nem tudok különbséget tenni, mert én nem szoktam venni, elrakásra is csak pár éve készítek.

Az íriszeket hamarosan szedem ki és küldöm. A címed kellene.

Üdv.: Marika

Előzmény: Midnightx (4542)
Midnightx Creative Commons License 2011.09.08 0 0 4542

Ma megcsináltam ezt a receptet, annyi változtatással, hogy kicsit kevesebb hagymát és paprikát tettem bele, a szegfűborsot pedig kihagytam, mert nem volt itthon. Ja, és tettem bele egy almát is. Hát, mit mondjak... finomnak finom lett, de nekem valahogy ez nem ketchup. Szégyen gyalázat, de nekem a vizezett bolti az igazi. Sok cukorral,aromákkal, színezékkel, ízfokozóval, guar gumival, tartósítószerrel és egyebekkel. Persze ez a házi se rossz, hús mellé vagy tésztára szósznak jó lesz.

Előzmény: tmari28 (4522)
janijani Creative Commons License 2011.09.05 0 0 4541

Ketchupreceptekben is előfordul.

Szalámit sosem töltöttem csak hurkát-kolbászt amikor még vágtunk disznót.

 

Előzmény: Törölt nick (4540)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.05 0 0 4540

Szegfűbors az a jó szalámi része.

Előzmény: janijani (4539)
janijani Creative Commons License 2011.09.05 0 0 4539

Így gondolom én is.

Egyszer már főztem ketchupot 2 éve egy neten talált receptből, úgy emlékszem azt is egybefőztem. Jó lett csak valami szedfűbors vagy valami ilyesmi fűszer kicsit sok lett bele, kiérzett az íze. Érdemes több receptet keresni, összevetni és valami átlagot vonni belőle. 

Előzmény: Törölt nick (4538)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!