Megoldották a problémát, kijött végre a szerelő, aki felrakta - beüzemelte.....
Fordítva kötötte be a kazánt! :-o Tehát ahol be kellett volna menni a víznek, ott jött ki, és ahol ki kellett volna jönni, ott ment be... Gratulálok.
Ígm már az is érthető, hogy miért volt túl meleg a víz, miért nem közelített a beállított hőfokhoz: mert a hőmérőre, ami a hőcserélőből kijövő víz hőmérsékletét kellett volna, hogy mérje, jött a vízvezetékből a kb. 15 fokos víz... Szegény ennek alapján fűtött, a menöben beállított legnagyobb lánggal. De csak nem lett melegebb a víz ;-)))
Jól bekötve már szuper a kazán: nagyon kis átfolyásra is bekapcsol, és elég stabilan tartja is a melegzizet. A Beretta után tök jó, pedig az igazat megvallva melegvíz szolgáltatásban még az is jobb volt, mint az előző lakásunkban a turbós kis kombi Quadriga...
Együttérzésem: nekünk is a múlt héten adta meg magát a kb. 15 éves, még az előző lakótól örökölt Beretta Idra Exclusive nvű kazánunk :-(
Mivel két gyerekkel ottmaradtunk fűtés és meleg víz nélkül, az egyik gázas ügyfelünk másnap már fel is dobott egy készüléket, ami raktáron volt neki éppen: Baxi Fourtech 24, szintén kéményes.
Tetszene a készülék, de sajnos nem ad rendesen meleg vizet :-( Nagyon kell folyatni, hogy bekapcsoljon. Először úgy zuhanyoztunk, hogy a mosdó csapját is folyattuk a zuhany mellett - így volt elég átfolyó vízmennyiség, begyújtott. Aztán levettem a menüben a HVM lángot 55%-ra, a HVM hőfokot meg 40 fokra: így most lehet úgy zuhanyozni, hogy csak a meleget folyatjuk, nem keverünk hozzá hideget: ugyan túl nagy a víznyomás (telefröcsköljük a fürdőt) , és néha így is egy kicsit túl meleg a víz, de ha hideget keverünk hozzá, akkor meg már így együtt nem is fér ki annyi víz a zuhanyrózsán, hogy begyújtva tartsa a kazánt. 50%-ra vett HVM lánggal meg már nem bírja eléggé felmelegíteni azt a vízmennyiséget, ami ahhoz kell, hogy begyújtson...
Ezt nem is értem: ha 40 fokra állítom, meg még a lángot is leveszem, hogyan folyhat majdnem forró víz?!
Mondjuk egyébként is gyanús a kazán, mert néha fűtés közben kikapcsol, a kijelző is üres, aztán visszajön, E98-as hibát ír, és fűt tovább... Ami azért érdekes, mert egy belvárosi 20 éves társasházban lakunk, és a lakásunkban kb. 15 éve ráadásul újra is húzták az összes kábelt: sok elektronikai berendezésünk van, de még sohasem vettem észre az 1 év alatt, amióta ott lakunk semmiféle feszültségingadozást...
A baj az, hogy ismerős cég szerelte, így már ma pont 1 hete úton van az embere, hogy megjavítsa az új, garis kazánunkat... Ha a hétvégéig nem ér ki, akkor leszerelem, és visszaviszem nekik - szerencsére még nem fizettem ki.
Amúgy biztosan jó a Baxi, bár én egy Immergas kéményes készüléket szerettem volna - csak az nem volt raktáron nekik :-( Jobb lett volna, ha beülök az autóba, és elmegyek egyért valahová, így utólag.
Tönkrement a régi kéményes, kombi-átfolyós kazánom. Nem is csoda, mert Beretta volt.
Kinéztem most két típust, de nem tudom melyik lenne a jobb választás:
Baxi lune3 comfort max 240i v.
Westen star digit 240i
Ha van valakinek tapasztalata v. más kazán javasolna, azt szívesen venném.
Néztem még a Buderus U054 kombi kazánt is, de sajna a szakszerviz 100 km-re van tőlem, így bármilyen hiba v. takarítás kapcsán legalább 30 ezer lenne csak a kiszállási díj:( Így ez sajna kiesett.
Adott egy cca. 40 éves családi ház kb 70m2 és 180m3 fűtendő légtér.
A ház hagyományos "kockaház", falazat anyaga kb 35cm vastag "salakblokk", a nyílászárói hagyományos békebeli kivitelűek. A bent lévő központifűtés rendszer nyílt rendszerű, eredetileg vegyestüzelésű kazánnal épült, keringető szivattyúval, tágulási tartálya kb. 3m magasban a padláson van kialakítva, nagy kb. 4db 1,5m hosszú 60cm magas, 2db 60cm hosszú de kb 1m magas lemezradiátorokkal szerelve (nem tudom hány tagú, még saccolni sem...). Valamikor 1992 körül a rendszerre rá lett kötve egy FÉG fali kéményes gázkazán - nem tudom a típusát sajnos. A két kazán külön - külön üzemeltethető.
Két idős nyugdíjas, mozgásában már korlátozott ember lakja a házat, ezért a vegyestüzelésű kazán már csak ritkán van használatban. A havi gázszámlájuk - éves átalányban - meghaladja a 40eFt-ot.
Szeretnének valamely megoldást találni a kazán cseréjére, anyagiakban 150e-200eFt áll rendelkezésükre "mindenre", azaz kazáncsere, valamilyen intelligens termosztát, és az üzembehelyezés költségeire.
Tudnának javasolni valamely ezen rendszeren üzemeltethető kazán és termosztát típust ajánlani a fent ismertetett paraméterekkel?
csuf
Ps: a fenti információk csak telefonos elmondás alapján állnak rendelkezésemre, nagy a fizikai távolság a két család között. Segíteni szeretnék nekik...
Elengedtem a víznyomást 0-0.1-re.Megnéztem a tágtartály nyomását 1.5bar. Mennyi vizet dobjak vissza,hogy,és mennyi legyen a víz oldalon a nyomás? Köszönöm!!:-)
Valahol a rendszerben(vízoldalon)engedd el a nyomást és a nyomásmérő máris a tágtartály levegőoldali nyomását fogja mutatni. Nagy valószínűséggel ez az érték nulla lesz.Pumpa kézbefog,tágtartály felpumpál1,2-1,3 bárra,vízzel utántölt,hogy 1,5-1,6 bárt mutasson a feszmérő,utána lehet izzítani a rendszert.