AEG Lavamat w1030as mosógépünk elkezdte folyatni a vizet.
A mosás végén vettük észre, hogy kis tócsa van a gép körül.
Szerintem mosás közben nem eresztett, hanem csak a végén. Nem litereket tolt ki, de azért látszott.
Most 18 éves a gép. Érdemes szerelőt hívni szerintetek? Tudom, látatlanban nehéz valamit mondani.
Eddig kétszer kellett szerelőt hívni: egyszer valami kilazult, amit meg kellett húzni, de nem kellett bele alkatrész, egyszer pedig a vezérlőpanelen kellett valamit megforrasztani (15.000 ft), úgyhogy nagyon jól tette a dolgát, szavunk nem lehet.
Azt nem tudom, de a betöltő vízcsövet is nézd meg a szelep előtt a csatlakozásban benne van -e a gumis nyomáscsökkentő. Ja nem mindegyikben van, a samsungomban volt
Elképzelhető ha a szelepben a vissza záró rugó eltörik, nem igazán jellemző hiba de nem lehetetlen, vagy túl nagy a víz nyomása, ez csak szivattyús kutas vízellátásnál fordulhat elő.
Egy Indesit iwde7105 mosó-szárítógép kapcsán lenne az a kérdésem, hogy elképzelhető-e, hogy centrifugázáskor a gép vízbeeresztő szelepe a rázkódástól kinyitogat.
Ugyanis azt tapasztaljuk, hogy centrifugázáskor a vízhálózat nyomása pillanatokra erősen ingadozik, látszik a csapból kifolyó vízsugáron hogy ütések érik a hálózatot. A gépből nem hallatszik hang, mert elnyomja a centrifugázás zaja, ha a fülem a gép tetejére teszem akkor hallatszik némi furcsa hang időnként ami igazodik is a jelenséghez. Minél gyorsabb a centrifugázás annál nagyobb valószinűséggel jön elő a jelenség, de nem tapasztalható állandó jelleggel. Amikor ezt csinálja a gép a vízóra is mutat egy kis fogyasztást úgy hogy nincs nyitva máshol csap, ebből is gondolom hogy a vizbeeresztő szelep vacakolhat. Kedves szakik, találkozott már valaki ilyennel, elképzelhető amit gondolok? Köszönöm ha van valakinek ötlete.
Ez így nehéz kérdés...., 5 év nem nagy idő, ha kapni hozzá alkatrészt normális áron akkor lehet érdemes javítani, ja és ha szeretitek vagy meg vagytok elégedve vele.
Ha van rá pénz venni újat akkor lehet én inkább vennék egyet, ha viszont a javítás költsége meghaladja a 30-40e Ft,-ot, akkor nem érdemes, mert az az új gép árának a fele...majdnem.
Van egy 5 éves Electrolux felültöltős mosógépünk aminek leszakadt a dobja. Érdemes még erre költeni? Szerelő most nem játszik.
Ha lehet hozzá alkatrészt venni nem arany áron, akkor lehet rászánnék egy hétvégét.
Addig is újra munkába állítottam a 16 éves Whirlpool-t a garázsból ahol már polcként funkcionált. A színe már inkább sárga mint fehér, tiszta rozsda, de még mindig megy...
Az öblítő probléma nem érintene, mert eleve ecetet használok, és azt is felöntöm vízzel a max érték alá. Így ha egy kevés vizet kap, leszívja önmagát. De a sima öblítőt is fel lehet hígítani. A fő és előmosáshoz akármilyen sprickolóból kaphatja, nem tud hibázni, és a dűznit is ki lehet éppen tisztítani vízkőtől, ha nagyon akarnám, meg ha nem épp lágyvizes területen működne, ami miatt soha nem volt még gondunk ilyesmivel. A vízkő elsősorban a meleg vizes csövek pronlémája, a párolgás miatt.
Most egy 7 éves Bosch van, nemrég elkezdett rakoncátlankodni , program félbemarad, már kicsit el is megy a helyéről, stb. , már nem szórakoznánk szerelővel, megszolgálta az idejét, rengeteget ment.
Esetleg ajánlottabb eddig az ár kategóriáig?9kg -hoz ragaszkodunk, valamint az energia hatékonysághoz is.
Amugy nem feltetlenul lesz 99 999, most nem nezek utana, de a noname szarok kivetelevel szinte mindegyik gyarto ad ket evet a mosogepjeire meg haztartasi gepeire, a Zanussi, Electrolux, Aeg trio talan az egyetlen kivetel, melyek egy evvel tolnak mindent.
A motorra 10 év gari az parasztvakító baromság, amivel csak szédítik a népet. A motor kb. a legutolsó utáni eleme egy mosógépnek, ami tönkremegy. Foglalkozni sem érdemes a 10 év garis marketingmaszlaggal, mintha ott sem lenne a felirat meg a matrica.
1,5 évnél lehet, hogy érdemes lett volna nekimenni, hogy szavatosság keretén belül elintézni, persze ehhez neked kellett volna megelőlegezni egy szakértői véleményt.
Szia. Electrolux EWT1376HGW Felültöltős gőzmosógép, 7 kg, 1300 f/p., A+++, LCD kijelző, na ezt a gépet ne vedd! 1,5 éve vettem. 1 év garancia volt rá, a motorra pedig 10 év. A motornak semmi baja,de a panel 1,5 év után tönkre ment. Garancia csak 1 év rá.
Az előző mosógépem is elektrolux volt. Annak pont 5 év után ment tönkre a motorja. Ezért gondoltam, hogy olyan gépet veszek, aminek a motorjára 10 év garancia van.a Most a panel ment tönkre ami sokkal drágább mint a motor. Elektroluxot SOHA TÖBBET NEM!!!
Sejtettem... Az csak a baromagyú tervezés miatti szétrohadó takaríthatatlan wiccpúl-indesit tető. Tilos olyat venni. Az electroluxok, zanussik, aeg-ek adagolója ezerszer értelmesebb, kisebb, nincs is velük semmi probléma.
...és ezzel eltörölte a Föld-ről a színtiszta Philips nagyháztartási gép üzletágat. Én még láttam a Skála Budapest Nagyáruházban tiszta Philips mikrót és hűtőszekrényt is.