Nem sok jóval tudlak biztatni,saját tapasztalat alapján.A törvény a gyereket védi veled szemben is,mert Ő az első aztán te éhen halhatsz azzal a törvény nem törődik.De van egy tanácsom ,ha a banki hitelt közösen költöttétek el akkor van esélyed rá hogy csökkentsék a gyerektartást csak jó ügyvédet kell keresned és bíróságra adni. Sok sikert kívánok.
Segítséget szeretnék kérni, hogy mit lehet tenni az én esetemben.
A következőről van szó a párom elhagyott a gyerekkel együtt és most pénzt illetve jogi úton akarja tőlem a gyerektartást levonatni.Én albérletben lakom és vanegy banki tartozásom is ilyenkor figyelembe vesz a bíróság ilyen dolgokat?Vagy azt mondja a fizetés 20%-a és éljek meg ahogy tudok?Illetve ha megállapodok a volt párommal egy bizonyos összegben azt át kell neki adnom vagy mondhatom hogy azért az összegért veszek a gyermekemnek olyan dolgokat ami kell neki pl:pelenka, ruha,kaja stb.
Gondolom ha igényt tartana valamilyen összegre azt perben kell megtennie....
Nem gondoltam volna, hogy egyszer ide eljutunk, de valahogy mintha megéreztem volna, hogy semmit nem szabad a nevünkre íratni.......
Most gondban van, mert ha elhagyna akkor albérletbe kellene mennie és mivel nekem nem magas a fizetésem olyan sok tartásdíjat sem tud legombolni rólam.......
Nem tudom hol rontottam el, talán túl sokmindent megadtam neki anno és mindent megengedtem neki a jó ég tudja, de az biztos, hogy valahol elcsesztem ezt.....
A gyerekek után a motor a legszentebb dolog, abból nem engedek. Főleg ha egyedűl maradnák csak akkor tudnák kikapcsolódni mikor csapatok a haverokkal.......
a házon egyébként felújításokat végeztünk, ablakcsere, festés , tapétázás, bútorok vásárlása ilyesmik, talán ezekért nem tarthatna igényt külön összegekre......
Nem mellékes, de nem kötelező meghallgatni őket személyesen. De a bíróság kérhet pszichológus szakvéleményt, ha szükségesnek látja. Ebben az esetben gyakorlatilag a pszichológus véleményén múlik az elhelyezés.
A tartásdíj alapja a nettó jövedelem, mivel a gyt. is nettó összegről szól.
Értéknövelő beruházás a komfortfokozat emelése, vagy az alapterület növelése. HA TÖRTÉNT ilyen, akkor lehet némi keresnivalója, bár a tulajdonviszonyok miatt nem egyértelmű a dolog.
Az új konyhabútor, csempe, hupilila falszín nem értéknövelő beruházás.:))
Ha a valós a veszély a motorodat illetően, ajándékozd oda egy jóbarátnak és írasd a nevére.:)
Mekkorák a gyerekek? Ha 14 évnél idősebbek, nem lehet őket akaratuk ellenére elhelyezni, illetve megkérdezik őket erről a bíróságon.
Akinél elhelyezik őket, gyerekenként a másik szülő jövedelmének 15-25%-ra számíthat, de minimum egy fix összegre.(tehát pl. gyerekenként 20-20000 Ft, de egyébként minden jövedelem 20%-a gyerekenként)
A szüleid házához senkinek semmi köze, abból senkinek egy fillér nem jár. Haszonélvezet nincs rajta?
Következő a szitu, 20év együttlét után elunta a kapcsolatunkat és el akar vállni. Van két gyerkőcünk, Őket biztos az anyának fogják ítélni? A nevünkön ház nincs, amibe élünk az a szüleimé. Tarthat-e bármilyen igényt valamilyen összegre? két gyerek után ha neki ítélik a gyerekeket milyen tartásdíjat ítélhetnek neki?
Igazából nem tudom. Én szívesen örökbe fogadnám. (van neki vér szerinti apja, de nem törődik vele... ) Szeretném,ha ez több lenne,mint egy egyszerű névváltoztatás.(hiszen azt nagykorúként bármikor megteheti.
Nem kell személyesen találkozniuk. Végrehajtási jogot jegyez be a végrehajtó a telekre, és az alapján árverezhet. Ha az ex nem foglalkozik az üggyel, csak magát szívatja...