MHH No.102
Morbid Angel - Formulas Fatal To The Flesh
lemezkritika by Milán Péter:
"Ezt a zenét hallva tényleg elhiszem, hogy a szörnyistenek repesztik alattam a kontinentális talapzatot, hogy őrjöngve vessék rá magukat az emberiségre. A FFTTF az ultimatív death metal album. Minden egyes dobütés a nagy ősök szívdobbanása, gitárszóló a vérük áramlása, hörgés a dühük megnyilvánulása. 1989 óta áldozok az őrület oltárain és fogok is mindörökké..."
MHH No.145
Dream Evil - Dragonslayer
lemezkritika by Cselőtei László
"Azt hiszem, nem szégyen kijelenteni, hogy nem nagyon vágyom többre egy metal zenekar esetében, mint amit a Dream Evil csinál. Hogy teljesen őszinte legyek, a rockzenében utálom az agyas nyavalygást, a világmegfejtő szövegeket, az álértelmiségi hozzáállást. Nekem az okoz élvezetet, ha röfögnek a riffek, sodor a tempó, szárnyalnak a monumentális énektémák és sírnak a szólógitárok, ha feloldódhatok a hangfalakból sugárzó erőben! Ezt a lemezt és ezzel együtt a Heavy Metalt tessék komolyan venni! Long Live Heavy Fuckin' Metal!!!"
Jártam Taktakenézen anno biciklitúrán. Az össz élményem az volt, hogy nem tudtunk továbbmenni az úton egy baszott nagy csorda miatt. Jó hely volt, khmmm....
Hát akkor most reinkarnáljuk! :o)
Egypár a mostani metálhaminyamiból:
SMN-levelezne:
"21 éves rockercsaj levelezne 16-30 év közötti rockerekkel, punkokkal. Nem nem számít. Kedv: Maiden, TCS, Ossian, Akela, Majka papa, Antikörper stb. Hobbi:gitározás, bulizás, haverkodás, kazigyüjtés és a Kurvák irtása. Cím:Rockerina, 3924, Taktakenéz, Hunyadi u. 3"
No comment.
"Üdvözlet Sötétség gyermekei! 20 esztendős vampire vagyok, aki sem helyét, sem társát nem találja e fagyott, érzelmek nélküli világban. Magamról: érzőszívű, őszinte, kicsit depressziós vagyok. Zeném a legsötétebb dark-goth-black. Az élet keményre és hidegre edzette a szívem, de egy 18 év feletti, bp-i vagy környéki, sötét lelkivilágú vampire nőnek kinyitnám lelkem legrejtettebb kapuit is. Ha hasonlóan érett gondolkodású és a világ szennyétől szenvedő démoni leányzó vagy és társra vágysz írj!"
Ez is kicsit többet nézte a Kárhozottak Királynőjét a kelleténél!
Vegyes:
"Keresem azt a fekete angyalt akit akit szept. 18-án láttam a Vágóhíd - Ráckeve héven. Fekete hajad és szemed volt, és fekete cuccokban voltál, rajta egy piros-fehér csíkos póló. A barátnőiddel voltál, ha jól láttam, ittál egy Cherry Coke-ot..."
Hú bazeg ez a Serikók ez nem sámli! :o)))
és végül:
"Sziasztok! Üdv minden metalosnak és rockernek! Linkin Parkosok figyelem! (Most akkor kihez idézni a mondandóját? A rockerekhez vagy a Linkin Parkosokhoz?) Fan Clubunk várja rajongók jelentkezését, aki szereti a nu metalt mindenképpen írjon! Felb. válaszborítékot küldjetek! Cím: Lakatos Eszter, 2347 Bugyi, Ürbői út 6"
A hivatalos Bugyi-i Linkin Park fanklub várja a jelentkezőket. :o) Vagy ezzel a 2347 db bugyijára gondolt a kedves? :o)
Lehet hogy van még, majd nézegetem.
Meg majd előveszem a régieket is, van egy csomó! :o)
Írjatok tik is!
Mondjuk én a magam részéről szeretem az Ossiant, de ez a levél akkor is nagyon súlyos volt. Meg az egész Fanzine rovat úgy általában, főleg Domina. :))) Volt vagy 3 hirdetése a Súgd meg-ben.
Az nem tudom, volt-e már, amikor KBP írt a Megadeth koncertről és még a számokat sem tudta. Leírta, hogy ez volt meg az nem volt, erre a köv. számban egy olvasó jól kiosztotta. Ezek után meg még odaírják KBP neve alá, hogy "külsős szakíró". :)))
Szerintetek felvarrók készítését, logók hímzését (klf. ruhadarabokra: póló, pulcsi, sapek- persze nem ingyen) meg lehet hirdetni a Súgd megben?
Bezzeg, ha ivott volna meg egy kicsit, a szinpadrol arado szeretet elnyomta volna a gaz LAKOk nyomorgasat es egyutt tomboltak volna (immar a kisnyugdijasokkal kiegeszulve) az Acelsziven ("Olyan maszmeg es ugy hagyd el, hogy semmelyik nove!")
"Csak egy valamitől ment el a hangulat: amikor Paksi bejelentette, hogy tízkor be kell fejezni a pörgést, a környék lakóinak megzavarása miatt. Nem akarom elhinni, hogy azok a nyomorult lakók nem bírják egy évben csak egyetlenegyszer elviselni, ha véletlenül kicsit tovább tartanak a fenomenális gitárszólók, tovább hallható Paksi Endre szívből jövő éneklése?"
(MHH No.144 72.o.)
Nem a zenei interjú felépítése a gond, hanem a zenészek által adott válaszok. Igaz, volt már egy-két kellemes csalódásom, de akadt jócskán kellemetlen is. Olyan sötétek bírnak néha lenni hazánk " nagyjai", az új üdvöskék meg pláne. Persze azért a külföldi emberkék is tudnak néha hatalmas baromságokat előadni:)
Naigen. Meg akadnak olyan butuska interjúk, hogy csak lesek. Elméletileg értelmes és felmagasztalt zenekaroktól. Nem írok nevet, de az utóbbiban is volt egy hazánk nagy reménysége, amitől a falra másztam: "Ebben a számban elképzelem, milyen lenne, ha a barátnőm nem lenne velem..." Hogy lehet így fogalmazni???? Rémes.
Szerintem nem annyira a levelezési rovat, mint a cikkek az érdekesek fikázásilag. Tárgyi tévedések, önellentmondások tömkelegét lehet észrevenni, ha az ember a régebbi Hammereket is lapozgatja.
De a szakterminológia is nagyon ütős tud lenni. megadallamos, übrmuzsikus, KÖ-TE-LE-ZŐ! és társai. Nem cikkben volt ugyan, de a hirdetésekben mindig szerepelt a S.Ú.L.Y. BT neve is! :-))) Ez tényleg súlyos!!! Ennél már csak a "piercingelt puncik" a jobbak, amire "gerjedhet a rocker"! :-))))))))))))
Mondjuk elesen elottem van a kep, ahogy Lajcsi bekonferalja az est egyetlen posztumusz fellepojet, begorditik a koporsot allitva egy mikrofon allvanyhoz, benyomjak a gombot, a banda jatszik a hatterben, versenytancosok a rozsaszinkodben oldalrol be... :))
Jimmy kaphatott volna posztumusz dijat, ha mar nincsen posztumusz fellepes... Erted, haknizni egy hulla is tud, kiallitjak a koporsojat, mikrofonallvany es szol... :) Mint amikor a Monty Pythonban az Oscar-jelolteket felolvassa('k) a nehai Sir John akarkinek a hamvai :))