Írjuk páran,hogy kezdők vagyunk (ugye). Ez miatt is,de inkább a feje (fején az orra) miatt,mert nagyon tetszik és még ilyet nem varrtam,varrtunk...................!
.........és lehetne az a címe (a Május hónapnak),hogy : ILYEN LESZEK
.........és akkor biztos,hogy hasonlítani fog minden baba a gazdájára,mert belevisszük magunkat.
Csak próbaképpen szeretném , hogy tudok-e olyat ? Aztán persze a többit megvarrnám megint saját ízlésem szerint :-)) .
Én kötésben sem szeretek két egyformát készíteni , bajban is voltam a nővérem és a bátyám ikreivel ( mindekttőnél fiú ikerpár született anno) , mert legalább színben , vagy egyébben különbözőt kelllett csinálnom .
Épp azt szeretem benne , hogy az enyém , mégha nem is tökéletes . De szeretném tudni , hogy olyat vajon tudok-e ? :-DDD
De azért köszönöm a soraidat , tképpen igazad van ! ...
Itt a kézimunkás fórumon keresd meg Csipkeherceget . Ő egy kézimunkázó fiú , babakiállításon is volt a babájával , nem a babát , a korabeli ruháját varrta ő , és sok infója van evvel kapcsolatban . Biztosan szívesen segít neked , habár mostanában kevesebbet van a fórumon , de ha E-mailt írsz neki arra válaszolni fog meglátod ...
szerika, aranyos nagyon a közös babád! A kalapját is te csináltad?
zöldtengerszem, a tied is jó lett. Jajj, ne akard, hogy ne lehessen felismerni magad a babában. Szerintem fontos, hogy benne legyél. Én nem szeretem, ha valaki megvarr egy babát minta alapján, de nem visz bele semmi pluszt, semmi egyediséget.
Mvirág, én Mohács környéki vagyok, akkor annyira nem is vagyunk közel egymáshoz...:)
Nagyon szép és élethű a te babád is , én is ilyen kiskosarast akartam csinálni , a barátnőmtől kaptam hozzá gyöngyből készült kosarat is . majd egyszer tuti megcsinálom mégegyszer ezt a babát másik anyagból , és azt megtartom magamnak :-))..
Tényleg jó ötlet ez a közös varrás , az ember nehezen izzadja ki magából , meg aggódik , amikor közeleg a határidő , de olyan jó elnézegetni az iker , de mégsem egyforma babákat :-))) ....
Májusi baba milyen lesz ??? :-))) Én is ezt kérdezem , pedig egy hete alig vártam , hogy végre kész legyen :-DDD ....
Óh , ez tényleg nagyon széép , és az előtte levő hsz-od is :-)) .. Köszönöm neked :-))) ...
Amaranta jobbulást !!!
Várjuk a te csodaszép babáidat is :-))) ...Ezek is nagyon helyesek !
Na pont azt kéne megtanulnom , hogy olyan babát is tudjak csinálni , mint pl ezek ! Valahogyan mindig olyan lesz , hogy felismerem magam benne . Kiváncsi vagyok tudok-e olyan babát készíteni majd , amit valaki más talált ki , és nincsen rajta a saját babám . Nem tudom értitek-e ? Én nem tudok túl ügyesen rajzolni , de sokat rajzoltam a gyerekeimnek , meg velük együtt is , és rájöttem , hogy valahogyan egyformák a rajzaim .
De aranyosan írtááál ! Tudod , nekem is ez még csak a harmadik babám ! Amikor a Raggedyt csináltuk nagyon paráztam , mert ő volt a második , és akkor azt mondták nekem a lányok ,a kikm már évek óta itt csodaszép babákat alkotnak , hogy:
"Nem vagyunk mi olyan szigorúak ám !" :-)))
És akkor meg mertem fordítani a Raggy baba orrát , mert a háromszög csúcsát lefele állítva tudtam csak neki kedves pofit csinálni , szabályosan sehogyansem . Nekem nem ment . (Aztán láttam , hogy volt akinek sikerült :-))) )
És akkor megindult a fantáziám , és azóta is ha valami nem alakul jól , igyekszem valahogyan megjavítani . Itt ócska trikóanyagból varrtam a babát amiről azt hittem jó lesz , de túl rugalmas volt , és olyan bumzli lába lett , a rendes szabályos vékonka helyett , hogy kénytelen voltam rá cipőt adni :-DDD ..A szeme meg ilyen lett :-)...
Örülök , hogy sikerült bátorságot adni neked , és ebben is az alkotás gyönyörűségét . Mert épp az a szép , ahogyan megalkotok egy-egy babát a saját fantáziám szerint . Persze van amikor igyekszem majd pontosan olyat csinálni amilyen az igazi modell , aztán majd meglátjuk mi lesz belőle :-)))...
szerika0122, A maranta édesek a babák! Akár a közös, akár a manók! Én is kíváncsian várom a májusi babát! :DDD Ez olyan jó, együtt varrni, egymásnak örülni! :DDD
Kevéske babát varrtam idáig, mindet megmutattam már itt. Az egyik kis chiffon baba a kisebbik lányomé lett. Ma reggel boldogan el is vitte magával az iskolába.
Remélem, hogy vele ment az a szeretet, biztonság, boldogulás, méltóság és hit, amiről írtál! Akkor legalább van aki vigyáz rá, mert zűrzavar az van bőven ebben a világban! Szép és megnyugtató gondolatokat osztottál meg velünk! Köszönet érte.
Annyira ügyesek vagytok, csodaszépek és egyediek letek a babák, gratulálok! Fel is teszem majd a honlapra pár nap múlva. Nekem csak kiszabni sikerült, és megvarrni már nem, még késve sem, mert kötőhártya gyulladásom van :-(. Nem tudom, hol kaptam el, gyerekkoromban volt utoljára.
Annamaria36,
Szerintem nem baj az, ha te választod ki a májusi közöst :-)
Ez persze nem azt jelenzi, hogy nem lehet javaslatokat tenni másoknak, hanem azt, hogy te mondod kia végső szót.
Olyan jó lenne már újra köztetek lenni nap-mint nap érdemben is, mutogatható babákkal, de fogalmam sincs mikorra jutok idáig. Azért azt annyira jó látni, hogy ti varrtok és különlegesebbnél-különlegesebb babák születnek. Na megyek, mert nem látok a könnyeimtől...
Azért varrtam manókat kb. 2-3 hete, 4 db Csutkamanó-álommanó kelt útra húsvét előtt.
Idén is lesz Pestlőrincen közös varrás, remélem tavaly jól éreztétek magatokat és idén is színesebbé teszitek az összejövetelünket.
Várunk benneteket is szeretettel, itt a meghívónk :
Budapesti régiós varrás
Szeretettel meghívunk minden érdeklődő foltvarrót a tavaszi régiós varrásra, amelyet ezúttal is Budapesten a XVIII. kerületben, Pestszentlőrincen tartunk 2011. május 21-én, szombaton 10 órától.
Helyszín: Kondor Béla Közösségi Ház
1181 Budapest Kondor Béla sétány 8.
Megközelíthető a Kőbánya-Kispest metró végállomástól a 136E busszal
Belépő: céhtagoknak 500.-Ft, nem céhtagoknak 1000.-Ft
Szeretettel várunk varrnivalóval, a szokásos finom uzsonnával, vásárral, tombolával és
Bár én nem varrok babát, de rendszeresen ( inkább foltvarrással foglalkozom) eljövök és megcsodálom ezeket a szép babákat.
Most még is egy kis segítségre lenne szükségem. A kislányom iskolája felkért, hogy varrjak egy babára egy 1900-1940 évekbeli ruhát (Apponyi Franciska grófnő). Sajnos én szabásmintát nem tudok szerkeszteni és az interneten sem találtam semmit.
Ha valaki tudna segíteni benne, hogy hol találok mintát megköszönném.
Sziasztok, lányok. Kicsit eltűntem, jó sokat kellett visszaolvasnom (szerencsére :)
Nagyon aranyosak a közös babák. Az Annamáriáé kecses, elegáns, Berryé egy kedves iskoláslány, Hamu-pip-é egy kis mesehős, Zöldtengerszemé egy rosszcsont ovis. Mindenik más, mind gyönyörű, és ami számomra a legfontosabb kedves arcú, szeretnivaló, egyedi. Ügyesek vagytok.
És igazatok van, a babavarrás nagyon jó boldogság-terápia, én úton-útfélen biztatok mindenkit, hogy legalább a saját kislányának varrjon.
Huuu de szépen leírtad a babázás lényegét. Azt szoktam mondani addig jó, mig van bennünk valahol mélyen (vagy nem is annyira mélyen) még mindig abból a kisgyerekből, akik egykor voltunk. Azzal, hogy rá tudsz csodálkozni dolgokra... tudsz igy örülni apróságoknak is, amit mások - lehet - észre se vesznek... és nem értik, hogy a "gyermeklelkületüek" mitől mindig mosolygósak. :)))
De gyönyörű, amit írtál... Nekem soha, senki nem varrt babát, nincs ilyen élményem, viszon a gyerekeimet elkényeztettem. Képzeld, a Fiamnak 6 éves korában varrtam cirmos-mintás műszörméből egy cicát. Talán 20 cm-es volt az egész... Egyszerű volt és csúnyácska, de ő gyönyörűnek látta. Annyira szerette, hogy mindenhova vitte magával (még az iskolába is), mert engem, a szeretetemet, a biztonságot jelentette. És bár már 18 éves már elmúlt, még mindig ott az ágyában az a cica... Örök darab.
Egy nagyon korai gyermekkori élmény...dédinél aludtam, földes konyhájában...nagy tolldunnás ágyban. Mikor felébredtem mellettem feküdt egy rongybaba és a mama fürkésző tekintete: Nos, hogy tetszik? Hát hogyne tetszett volna...baba...játék...önfeledt boldogság...még akkor is, ha az anyaga ütött-kopott, bordó gyapjúszoknya, de olyan nem volt senkinek. Ahogy lenni szokott a rongybaba az "úton" a maga fizikai valóságában elveszett (?) elszakadt (?), de a hozzá kapcsoldó pozitív érzelmek megmaradtak. Ha a babára gondolok, látom a dédit is, ahogy méltósággal viseli az öregség minden fájdalmát nyügét, érzem, ahogy a kérges tenyerével finoman simogat és nevet kilencven évesen is... "Kis Bolondom"- mondja... és én úszkálok valami nagy-nagy boldogságban, biztonságban érzem magam.
Hogy mit adott nekem az a baba? Szeretetet, biztonságot, boldogulást, méltóságot és hitet a zűrzavarban.
Úgy gondolom nem kell senkinek mentegetőzni, ha valaki az újdonsült babáját néhol "csempének" találja ( no jó az én waldorf manóim is lehetnének kicsit kalácsképűbbek :-) ), mert amit hibának vélünk, másoknak erényt jelenthet, érzelmi gazdagodást ad és így kap a pillanatnyi boldogság örök életet.
A közös varrás olyan, mint a gyermekszületés... minden baba más, más egyéniség, de ez utóbbit már írtam. És valljuk be őszíntén, titkon azt valljuk: Enyém a legcsodálatosabb! - mint ahogy a kórházban is ilyen érzésekkel szemléltük az újszülöttünket, és ebben megerősítést vártunk.
Mi babavarrók is mások vagyunk, másoknak valószínúleg "hóbortosak", de akik ismerik a lélek rejtelmeit, tudják, hogy érzelmileg gazdagabbak. Védjük ezen ritka adottságunkat, úgy, hogy babákat varrunk, rácsodálkozunk a világra, hiszünk a megújulásban, érzelmeket-örömet adunk, még akkor is, ha mások keseregnek, panaszkodnak ebben a megbolydult bolond világban.
Nem győzöm csodálni ezeket a születés heti babákat! Minél többször nézegetem, merthogy sokat nézegetem, annál inkább tetszik és kezdem átérezni talán, amit te is érezhettél a varrásuk közben. Varázslatosak.
Annamária 36
Tőled a közös varrás kapcsán megtanultam, hogy a csipke "óv és eltakar"! Pontosabban, ha nincs elég anyagod - kiszabva- akkor told meg egy kis csipkével! A legkedvesebb barátnőm jelmondata is ez: Tegyél rá csipkét! Meg fogom jegyezi! :D
Hamu-pip
A babádról az az osztrák mesehős kislány jut eszembe... Talán Pippi? vagy valami ilyesmi! Drótos haj technikádat a díszbabáknál tuti alkalmazni fogom! :D
zöldtengerszem
Nem mertem csillagszemet hímezni az enyémnek! Pedig a kedvenc mesém a csillagszemű juhász! Most meg már a csillagszemű virágárús lányka!
Nem mertem cipőt adni a babámra és tessék, ott a cipő!
Tőled bátorságot tanultam! :D
Remélem sok baba készül még!
Szorgos! A leendő boltodból postán is lehet majd rendelni? Nálunk az ég világon semmi nincs...