köszönöm a választ, esetleg kontaktot - linket tudsz adni az általad említett tornához? google alapján is neki kezdek, de ha van bevált ember/csatorna akkor könnyebb lenne a start. üzibe is okés
Mivel az emberi test egy csoda, bármi lehetséges, de én azt nehezen tudom elképzelni, hogy a prosztatagyulladás szövődménye a makk érzéketlensége lenne.
Nem akarok viccelődni ezzel, de sok nő örülne neki, ha olyan pasival bújna ágyba, akinek nehéz elélveznie és bírja jó sokáig. :)
Hajnalban feláll a cerkád? Amikor recskázol, akkor is problémás?
Abszurd de irigyellek, gondolkodom azon is hogy nem e az alacsony hormon szint csinálja, változó van amikor jobb fogalmam nincs mitől van amikor horror.
Mértek tesztoszteron szintet is ami nagyon alacsony volt talán 10-es érték, azt mondta a doki nem csinál vele semmit mert ha hormont visznek be az prosztatarákot okozhat, no de elnézve a normál
hormon szinteket férfi életkor szerint, ez valahol 90 évesnek felel meg.
Van itt olyan akinek a prosztatagyulladása nem múlt el maradéktalanul? Gondolok itt valamilyen szövődményre, 2021-ben volt prosztata gyulladásom, természetesen átmentem minden szokásos vizsgálaton mint itt a legtöbben.
Baktériumot nem találtak, végig szedtem pár fajta antibiotikumot, a tünetek csökkentek szinte megszűntek, de a szexuális életem nulla lett.
Egyszerűen a makkom érzéketlen lett és nem értem miért, merevedés hol van hol nincs, az esetek többségében semmi, és szó szerit kínszenvedés eljutni a csúcsra, ha sikerül egyáltalán, az elején azzal vigasztaltam magam hogy időt
adok a dolognak, no de elég sok idő eltelt már azóta.
Van itt bárkinek hasonló tünete?
Az orvosom szerint ez pszichológia, én kétlem, hogy ilyen miatt ne érezzek dolgokat, teljesen kiégtem, tudom vannak itt olyanok akiknek jelenleg is sokkal nagyobb fájdalmai vannak, de egy férfinek ez kegyetlen állapot.
Azért nem gondolom, hogy a stressztől gyulladt lesz a mellékhere...
Ami igaz, hogy a stressztől viszont az izmok befeszülnek, és kismedencei fájdalom simán lehetséges, hogy attól kialakul. Az izmok alapvetően egy feszült, húzott tónusban vannak a stressz hatására a szervezetben, és ez igaz a medencét tartó izomzatra is.
Köszi, feltétlen oszd meg a tapasztalatod és jobbulást! Én picit szkeptikus vagyok amikor egy orvostól azt hallom, hogy a stressztől van a gond (nekem sütötték el akkor is amikor másodvéleménynél kiderült, hogy mégis van vmi valós probléma, még 2x éves koromban), de nyitott vagyok bármilyen irányba lépéseket tenni hogy ezt az állapotot feloldjam.
Köszönöm a tanácsot!, megpróbálom hátha enyhíti a dolgot - tünetmentességet már nagyon el se tudom képzelni ezen a ponton. A folyadékban nótoriusan rossz vagyok illetve életmódváltoztatásnak is van helye, várható volt az életvitelből hogy visszaüt előbb utóbb vhol. Csak amíg ezen dolgozok addig legalább a tüneteket kéne enyhíteni mert ezen pörög az agyam keléstől fekvésig (nincs szünet benne egészen onnantól hogy kinyitom a szememet reggel, kis nyomás/húzásérzés a legjobb állapot ami már pont zavar és ez faszán feltud erősödni sajgó fájdalommá.
UH-n látnia kéne egy urológusnak hogy gyulladt a m.here?
gyanÍtom h kaptál a sürgősségin GÖRCSOLDÓT is. Én azt is szednék a helyedben. No-spa min. 2db.
Az eseted hűen tükrözi hogy az urológusok VAKON VANNAK! f.csillapítónak kipróbálnám a skudexa-t és vagy Algopyrint. a gyulladást le kell vinni, és azt nem az AB fogja megtenni. Lehet h mellékhere gyull. sok folyadék, laza alsógatya, kevés ülés, jól felöltözés.
Szia! Nekem van baci, most éppen e-coli 10"3, előtte enterococcus, ezek váltakoznak, AB több mint két hónapja nem szedek, se jobb, se rosszabb a helyzet. Január 5. enterococcus, február 10. e-coli jött ki vizeletből. Mindig csip, ég a húgycsövem, prosztata nem érzékeny, normál nagyságú, nincs gyulladás, néha fáj az alhas, 02. 14. voltam urolőgusnál.
kaptam: gyulladáscsökkentő Zadex, Suprax 1 dobozzal. AB nem szedem be, ellenben felmerült a stressz oldal is az urológusnál.
Nem tudok aludni, egyéb bajom is van, mivel, ég, zsibbad a lábam, talpam, néha a kezem is semmi nem használ,
Új neorológus tegnap 1óra 10 percen keresztül vizsgálat, beszélgetés: ezt mondta , írta le: pszihésen fáj, neuropátia kizárva, szervi problámák kizárva,
Gyógymód: antidepi, ami az agyamra hat, növényi eredetű vitaking, levendula stbb használata, relaxáció, légzés és izomtechnikák alkalmazása, lyrica folytatása ( ez csökkenti a fájdalmat)
A prosztata problémám és a neuropátiám is pszhihés. Stressz oldás, mozgás ,relaxáció, ez a megoldás, erre adott segédanyagot, egyénre szabva.
Ezt csinálom, tegnap voltam nála, két hetente telefonon jelentkezem mire jutottam.
Ha ez igaz sokan lehetünk ebben az állapotban, van fájdalom, de nem tudjuk, mi az oka, mivel nem találnak semmit, illetve ha van baci az már nem írtható ki.
Leírnám ide a történetemet két okból is, egyik hogy kiadjam magamból (orvosok vagy elolvasták már előre vagy nem érdekelte őket feltétlenül). Kettő, hogy hátha valaki magára ismer és/vagy kapok tanácsot (akár azt is hogy 40 oldalt olvassak vissza, már elkezdtem:)
Tavaly októberben töltöttem a 40.-iket, mondhatnám azt hogy eddigi életemben egy durvább covid fertőzésen kivül tartós betegségem nem volt, nos ez az állapot november végén végérvényesen megváltozott...
Az egész november 18-án péntek este kezdődött, elmentem fürödni a kis fiammal, langyos-meleg fürdővíz, kifelé jövet éreztem hogy a jobb oldali herém picit sajog. Ez a sajgás másnapra egy jó nagy vöröslő duzzadt here + lázban csúcsodott ki + fájt elég rendesen. Jegelés, fájdalom csillapítóval viselhető volt, majd rákövetkező hét szerdán (nov 23) sikerült eljutnom a helyi urológus privát rendelésére. Ő bármilyen nemű vizsgálat nélkül (se UH, se labor, se prosztata tapintás), ránézésre megállapította a mellékhere gyulladást, Ciprinol 500 2 dobozzal, 10 napig szólt az utasítás, ami mellé cataflam 25mg szedjek ha nagyon fáj. Így is tettem.
Nagy előrelépést nem értem el, talán 2 nap tűrhető volt majd állandósult a fájdalom melynek a csúcsa az volt hogy már aludni se tudtam. Ezért november 29-én elmentem egy másik urológushoz. Ő megvizsgálta a herémet, UH-t is csinált (prosztata, labor itt se volt) és here gyulladást diagnosztizált. A ciprinol kúra végig vitelét illetve cataflam 3x50mg szedését 4-5 napig, majd csökkenteni a gyulladáscsökkentő adagot 3x25mgre 1 hétig majd 2x25mgre még egy hétig rendelte el + jegelés/polcolás. Így is tettem.
A jobb herém továbbra is egy bizonyos ponton igen érzékeny maradt tapintásra (fájdalmas mai napig ha megnyomom), de itt feltudtam lélegezni és volt pár egészen tűrhető napom, ha esetleg fájdalom előjött akkor azt jegelés segítette illetve gyulladáscsökkentő ekkora adagban megoldotta a dolgot. Ez az idili állapot december 7-ig tartott, mikor is hajnalban övszerű, egész alhasamat átjáró erős fájdalom jött elő, ami állandósult. Itt már nem segített se a jegelés, se a fájdalomcsillapítók (konkrétan már nem mertem többet bevenni). Délelőtt némi csillapodás történt, de aztán visszaerősödött és gyakorlatilag testhelyzettől függetlenül fájdalom gyötört, de nagyon, egy ponton már a konyhakövön próbálkoztam különböző pózokban hátha vmi változik :). December 8 estig bírtam ezt az állapotot, itt már 36 órája ébren voltam ugyanazzal a panasszal és bementem a sürgősségire jobb ötlet híján. Itt kaptam intravénás gyulladáscsökkentőt és fájdalomcsillapítót 2 adagban, majd javasoltak gyomorvédőt gyógyszer kiegészítő szedését, remek program volt este 18:00-tól 02:30-ig. Viszont ez megszüntette a fájdalmat és kitudtam aludni magam.
December 13-án visszamentem a 2.-ik dokihoz, ekkor a jobb heréhez hozzáérés kellemetlen, nyomsára fájdalomas, más tünetem nem volt. Az eddig történtek alapján a doktor mumpsz vírus felnőttkori előfordulását feltételezte melynek a kezelése megtörtént, egyéb tenni való nincs. Mivel ilyenkor benne van a pakliban a lehetséges sterillé vállás, 4-5 hónappal későbbi spermakép vizsgálatot javasolt. Itt lezártuk a kezelést.
December 22-én mivel továbbra se múlt el az érzékenység, néha sajgó herefájdalom mellett és két orvos két különböző diagnózist mondott (nem vagyok orvos, lehet van összefüggés lehet nincs), ezért elmentem egy harmadikhoz is biztos ami biztos. Nos, ez nem feltétlenül úgy alakult ahogy gondoltam. A harmadik orvos megnézte már a prosztatámat is és krónikus prosztata gyulladást állapított meg (3 orvos, 3 diagnózis eddig). Kért masszás utáni vizelet és ondótenyésztést, a leletre várásig Diclopram és Aktil duo szedését javasolta. Így is tettem.
Január 5-én az eredmények fényében a control vizsgálaton Sumetrolim 40 napos kúra végig vitele majd 5 napos szünet után újabb ondótenyésztés volt a javaslat, itt a jövőhéten várom majd az eredményt mely után újabb control vizsgálat várható.
A leletek eredményei a következők voltak:
-vizelet negativ
-ondóban Escherichia coli 10'2 /ml és Enterococcus faecalis 10'5 /ml
Azt mondanám, hogy január 5 és február 1 között volt talán a legviselhetőbb, mondhatni az inkább nem nyúlok a herémhez és nincs baj életszakasz.
Február 5 óta (mai napig) 24/7 tartós diszkomfort húzó érzés és sajgó tompa fájdalom között ingadozok, jobb here ugyanúgy nyomásra érzékeny. Viszont ez az állapot egyelőre állandósult, itt már a fájdalomcsillapító se okoz bármilyen változást. Az előző doktor sajnos máshova ment rendelni, ezért elmentem egy negyedik urulógoshoz. Ő csinált prosztata tapintás + UH here vizsgálatot, szervi elváltozást nem észlelt, minden alkatrész rendben van. Rendszeres mozgás, stressz oldás, lavekan kapszula szedését javasolta, egy hónap múlva kontrol.
Nos körülbelül itt tartok most, állandósult a nap egy büdös percére se elmúló hol diszkomfort hol tompa, sajgó fájdalom érzéssel. Alapvetően az utolsó doktor megközelítésével egyettudok érteni, de nagyon nehéz a stresszt úgy oldani hogy közben ez az érzés folyamatosan emlékeztet arra hogy vmi nem 100-as a szervezetben.
Elnézést a meséért, bármilyen tanácsot megköszönök, most már azért kezd frusztrálni a helyzet... köszönöm.
Szia! Megkérdezhetem hogy milyen fizikoterápiára jársz, és milyen sűrűn illetve hány darab millgamma N -t kapsz ? Én is kapom az injekciókat az idegi gyulladások miatt ,de nem tudom pontosan meddig és hogyan kéne ? Nálam soha semmilyen bacit nem mutattak ki de mára egyértelmű a krónikus kismedencei fájdalom szindróma , felváltva de minden tünete jelen van . Köszi!
A napokban, az Origón olvastam egy értékelést, a prosztata gondokra ajánlott készítményekről. Prostoxalen, Prostolan, Deluron, stb. Kissé reklám ízűnek tűnt a szöveg. Ezért érdeklődnék ezen a fórumon, az esetleges tapasztalatok, vélemények, javaslatok iránt. Előre is köszönet az infókért.
Kiserteties modon szinte teljesen ugyanezt a kort futom osz ota mint te. Ok es tunet is kb ua. Tamas Bela fele kontroll eredmenyed Ureaplasmara megvan mar? Ha adsz egy privat emailt irnek par kerdest es tanacsot, nem akarom itt farasztani az egesz forumot.
Valaki találkozott mar olyan érzéssel ülés közben , hogy mintha valami lenne a gát mögött? Fura enyhén nyomó érzés. Úgy fest másodjára jön vissza egy éven belül,
e coli volt, egy masszív nem kikezelt holyaghuruttol.
Korábban valaki írta, hogy a cinket túlzásba lehet vinni, hogy talán jobb is nem szedni külön, mert mégtovább durvíthatja a prosztatagyulladást, vagy prosztatahiperpláziát. Fel tudjuk eleveníteni, hogy erről mit tudunk, milyen forrásból?
Én úgy látom rákeresve, hogy ami túl sok, az egy átlagos embernek 40 mg / nap. Most olyan C-vitamint szereztem be véletlenül, amiben az is van, plusz férfi multivitamint is szedek, amiben szintén van. Ha másban nincs, amit szedni fogok, így naponta 27,5 mg jönne össze. Jó lenne tisztábban látni ezzel kapcsolatban.
Köszönöm szépen a válaszod! Nekem 5"-ös csíraszámmal tenyészett ki a Pseudomonas plecoglossicida. Az már sok lehet akkor gondolom?
"Az eredmény kiadva: 2023.01.25 Mintában kimutatott mikroba:Pseudomonas plecoglossicida Csíraszám Csiraszám: 10'5 / ml Érz. mg/l Piperacillin/Tazobactam M - Ceftazidim M - Cefepime M - Imipenem M - Meropenem R - Ciprofloxacin M - Levofloxacin M - Tobramycin E - Amikacin E - Az EUCAST ajánlása alapján az "M" = "megnövelt expozícióra érzékeny" interpretálás jelentése: A mikroorganizmus okozta fertőzés nagy valószínűséggel sikeresen kezelhető az adott szerrel, amennyiben a hatóanyag koncentrálódik a fertőzés helyén, vagy a szert emelt dózisban alkalmazzák."