Ok, kösz! :) Fasza. Fék,- váltó,- motor olaj csere, fékbetétek + tárcsák, ékszíjak és jövő hónapban a gyertyák is. A hűtővizet akkor is csak jövőre fogom lecserélni. :)
A váltóolaj 2,2 liter. Ebből vagy van maradékod, vagy 3 litert kell venned belőle.
A fékolaj mennyiséget még a szervízkönyv se írja, de gondolom egy fél liter elég lehet a rendszernek. Mivel nem nagyon drága cucc egy fél lityó fékolaj, én biztos ami ziher vennék két flakonnyit belőle. Fékalkatrész tisztításra is jójaz.
Most egy kicsit off leszek, segítséget szeretnék kérni!
Pénteken délelőtt szeretnék költözni egyik albérletből a másikba, viszont autóm nincs:( 3km a táv (XVI-ból költözök XIV fogarasi tescoval majdnem szembe), költöztető cégek drágák, rokonok melóznak, még 7végén is, taxira is gondoltam, irtam is a taxi plusznak, de kitérő választ adtak megkeresésemre, inkább hivjam fel őket azt irták. Mondom nice, majd akkor telefonálok ha más nincs.
Szval, az lenne a kérdésem, hogy van aki tudna segíteni nekem? Bútorom nincs, ellenben van néhány cucc, (pc+crt, mikro stb), anno Apu az Ignáccal 2 fordulóra hozta el:) De hát most Ő is dolgozik, meg amúgy is vidéken laknak, gondoltam megpróbálom megszervezni. Ha vállalja a taxis, akkor is lenne 2-3k szerintem, ezt odaadom bárkinek aki segít:)
"Amiért szeretem ezt a céget, hogy szó nélkül lejjebb veszik a bizt összeget, ha kategóriát váltok, besorolást. Jön a levél és kevesebbet is kell fizetnem. Nem kell kuncsorogni, hoyg ugyan már, nem 0 már, hanem 2-es malus :)" @ 46802
Lökhárítócsavarok? Csomagtartóban cuccok, pórkerék lerögzítése? Utána már a burkolat alatti dolgok jönnek. Üléscsavarok még? Lengéscsillapító anya lehúzása?
Nállam folyamatosan kotyog, zörög valami bal hátul. Teljesen úgy hangzik mintha belül zörögne valami de hiába néztem belül kívül, rángattam, semmi. De egy keresztbordás út. Zakk-zakk. Egy földút. perreg. kapubejárónál kis ferde felugró. Ott is zöttyen. Nem tudok rájönni, hogy mi lehet az.
Lehet, hogy én nem értek valamit, de ha te ugyanannál a cégnél maradva újrakötés nélkül A0 helyett M2-ben kevesebbet fizetsz, akkor nagyon sürgősen csapj fel üzletkötőnek (van is egy hely nálunk :) ), ezzel hülyére keresed magad :)
Egyébkéntszólván ez a jön a levél és változik a díj, ez így normális, eddig még egyiknél se tapasztaltam eltérő működést (Union, Groupama, Uniqa sorrendben volt 2003 óta a kgfb-m). Most pl. jött a levélke, hogy M2->M1, folyományaképp ~63e->~42e / év.
Remélem nem a hátsó kerékcsapágy kezdi megadni magát (mert tavaly meg azelött is ki volt cserélve) és félek hogy évente megesz a kocsi 1-1 -et, ami elég rossz arány lenne, ergo akkor valami más bajának is kell lennie...
Ismerősi körben megy a sztori arról a volt kollegáról, aki az 1200-es hátuljában tartotta a az építkezés kéziszerszámainak nagy részét. Autó egyébként müszakilag rendben volt, de a kasztni eléggé ütött vert, még a legelső bordó darabok közül való.Egy kültelki kiszállás után pár nappal mondja a srác, hogy a földút milyen jót tett a járgánynak, a zörgés hátul lecsökkent. Másnap kinyitotta a csomitartót, hát a nagy javulás azért volt, mert a szétrohadt lemez kinyílt az alján és a földúton a szerszámok javát kirázta ;)
Eccer (az autós életben talán?) olvastam egy Ladáról ami fékezéskor kottyant. Mindent szétszerelve a fékeken, semmi hibát sem találtak, amikor kiderült, hogy egy sörösüveg gurgulázott az ülés alatt. :-) Kicsit UL szagú, jó szerelőt ilyennel nem lehet megvezetni, de jól hangzik...
Bocs, hogy zeró segítséget tartalmaz írásom, csak eszembe jutott.
Egy pár napja vettem észre, hogy közép erős fékezésnél (nem lassítás vagy hirtelen 0-ra állásnál) hallok a bal hátső keréknél (tengelynél?) valami kotyogó hangot. Van valami ötletetek, hogy ez mi lehet?!