Keresés

Részletes keresés

gergerg Creative Commons License 2014.01.04 0 0 11

Úgy gondoltam, 12 tőből az egyik elvileg az. Hogy melyik, na azt nem tudom. Még nem terem. De mikor ültettem őket, nem mind maradt meg, így aztán az is lehet hogy nincs is. 

Előzmény: gergerg (5)
gergerg Creative Commons License 2014.01.04 0 0 10

Ja, és ajánlom figyelmedbe még a Nérót, a Moldovát, a Favoritot, és a Belüj Originalnüj-t.

Ezekkel megoldhatod azt az időszakot, amikor kevésbé van szőlő. Azaz a korai és kései időszakot.

Előzmény: gergerg (9)
gergerg Creative Commons License 2014.01.04 0 0 9

A rendes neve, Kék kecskecsöcsű. :-)

Nagyon hasonlít hozzá a Suvenir, amiről te is betetted a képet, viszont nem ugyan az. A Kék kecskecsöcsű nagyon ritka, a filoxéria vész után szinte teljesen eltünt. Ami egyértelmű különbség a Suvenir és a Kék kecskecsöcső között, az az érési idő és a fürt szerkezete. A kecskecsöcsű kb egy hónappal később érik, és a fürtje sokkal lazább, ritkább, mint a tömöttnek is nevezhető Suvenirnek. Valamikor nagyapámnak is volt ilyen, sajnos azóta a második gazdája van a kertjének, így 20-25 éve én sem láttam. Ismertető jel még, hogy a levelének a fonákja szőrös. A Suvenir levelét nem tudom, azt most ősszel ültettem.

Vigyázz hogy honnan szerzed be, mert sok késői hosszúkás szemű szőlőt neveznek helytelenül kecskecsecsűnek. Én most kínálok neked két beszerzési forrást. Az egyik egy magányszemély (én annak látom) neki mindkettő van. Egy mailt megér. Kérhetsz tőle vesszőket, amiknek egy részét oltásra használod, egy másik részét meg eldugványozod, hogy ha nem sikerül az oltás, legyen miből ujra próbálni. Oltásból Ali-bá tavaszig profira képez.

http://indafoto.hu/lacixx/szolo_fajtak/page/1

A másik pedig egy kereskedés, ahol szintén van mind a kettő.

http://vitis.floranet.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=29&category_id=2&option=com_virtuemart&Itemid=74

http://vitis.floranet.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=26&category_id=2&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=74

Előzmény: újmóni (8)
újmóni Creative Commons License 2014.01.04 0 0 8

Köszi szépen! :) Ez az!

Mi ennek a rendes fajtaneve...?

Előzmény: gergerg (7)
gergerg Creative Commons License 2014.01.02 0 0 7

Létezik fekete változata is.

Kecskecsöcsű, juhcsöcs, stb.

Előzmény: újmóni (1)
Ali-bá Creative Commons License 2014.01.02 0 0 6

Na, ne! A zöldbe fás oltásnál nálam 2-ből 3 megmarad! (Esetleg fordítva.)

Előzmény: gergerg (5)
gergerg Creative Commons License 2014.01.02 0 0 5

Nekem elvileg van Hamburgi, de kb 12 oltást kellene csinálni, hogy biztosan legyen közötte. :-)

Előzmény: Ali-bá (4)
Ali-bá Creative Commons License 2014.01.02 0 0 4

Halihó!! Van valakinek Debrecen környékén Csabagyőngye és  Hamburgi muskotály szőlője? Tavasszal szeretnék átoltani két tőkét és szükségem lenne oltóvesszőre.

újmóni Creative Commons License 2014.01.01 0 0 2

talán ez hasonlít rá a legjobban,

http://www.tuja.hu/webaruhaz/gyumolcs-fajtak/szolo-fajtak/suvenir-csemegeszolo-oltvany.html

de még ennél is feketébb, és hosszúkásabbak voltak a szemek.

Előzmény: újmóni (1)
újmóni Creative Commons License 2014.01.01 0 0 1

szabad bekopogni rögtön egy kérdéssel...?

Ajándékba kaptunk pár fürt szőlőt valakitől (aki szintén kapta...), és azóta nyomozom, hogy ez milyen fajta lehet.

Laza fürtű, fekete szemű, a szemek nagyon hosszúkásak, és mintha a szemek "derékban" karcsúsítva lennének... Nem tudom jobban leírni... Ez lenne a kecskecsöcs-féle...? De olyat korábban csak fehéret láttam, és az sem volt annyira áramvonalas alakú. :)

Felismeri esetleg vki?

Ali-bá Creative Commons License 2014.01.01 0 0 0

BUÉK! Éljen a csemegeszőlő (fórum is)! 

Előzmény: r.inszki (-)
r.inszki Creative Commons License 2014.01.01 0 0 topiknyitó

Mindenkinek Boldog, Békés és szép időket kivánok az új évben! Úgy éreztem szükség van erre a fórumra, mivel nem volt külön topikja még ennek a csodás gyümölcsünknek. Magam még kezdő kertészkedő vagyok, de nagyon megragadott ezen növény csodás története! Méltán lehetünk büszkék Mathiász Jánosra, Kocsis Pálra és sorolhatám nagy szőlőnemesítőinket. Használjátok egészséggel és minél többet ezt a fórumot a jövőben és osszátok meg gondolataitokat és tapasztalataitokat!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!