Az emlékveretből bizonyára lényegesen több került forgalomba, mint a plakettből. Ez meghatározza az értékét is. A hozzá fűződő konkrét történetéről nem is beszélve.
Ami a botjelvényt illeti, az már lehet, hogy a vándorlás során is használatban volt, de erről sajnos nincs információm.
Ezek a botjelvények még az én zsenge ifjú koromban is használatosak voltak, főleg külföldön, pl. Tátra, Alpok. De a mai korban már túrabot nélkül, illetve más botokkal jár a vándor.
Én mindig azt csinálom, hogy ráhúzom az egeret arra, hogy publikus, erre a bal alsó sarokban megjelenik a cím, azt megjegyzem és begépelem a levelezőbe. Outlook-ot sosem használtam.
"Valaki esetleg tudja, hogy mikor jelenik meg a második kötete illetve lesz-e új DDK-s kiadás is?"
Néhány perce beszéltem a legilletékesebbel, Berki Zoltánnal, aki többek között a kéktúra atlaszok szerkesztője is a Cartographiánál. Arról tájékoztatott, hogy jövő tavasszal fog megjelenni a az Országos Kéktúra turistaatlasz második része, a "Kéktúra II.", ami a Visegrádtól Írott-kőig vezető szakaszt tartalmazza majd. Az RP-DDK útvonalbejárása valószínűleg jövő nyáron lesz a Cartographia részéről, utána látnak neki az új kiadás szerkesztésének.
Őszintén szólva ide egy az egyben kiírni nem akarnám, nem hiányoznak a mail cím gyűjtő spam programok hirdető és stb. levelei. Ha meg a elváltoztatva, de ember számára érhetően írom ide azzal nem tudom mennyire vagy előrébb, mert bemásolni úgy nincs értelme a levelezőprogramba. Csak azért kérdem mert még nem merült fel ilyen eddig.
Hörpölin oldaláról értesültem róla, hogy megjelent a 2015-ös kiadású Kéktúra I. Hollóházától Nagymarosig turistaatlasz és útikönyv. Valaki esetleg tudja, hogy mikor jelenik meg a második kötete illetve lesz-e új DDK-s kiadás is?
Így még annyi kiegészítést tudok tenni, hogy a teljesítések függvényében 16 aranyozott emlékérem került átadásra. Ezzel az ár-érték arány is a helyére kerül.
Érdekes lenne tudni, hogy a nálad lévő példányért ki gyalogolhatott anno?
Akkor nekem a "több mint 20 túranaposból" jutott egy darab, mert bizony arany színe van természetes fénynél!
Többször akartam már hozzátenni a mondandómhoz hogy a jelvény úgy néz ki mintha aranyozott lenne, csak nem akartam félreértést generálni.
Tehát akkor összegezve: egy aranyozott Szent-István túra emlékéremhez jutottam, amelyet az esztergomi vándorgyűlésen Dr Zsitvay Tibor osztott ki a több mint 20 túranapot teljesítő résztvevők közt.
Köszi még egyszer!
V43 1279
Persze, semmi akadálya, hamarosan átküldöm nagyban (kb 2 mb)