Keresés

Részletes keresés

anblock_italia Creative Commons License 2006.02.15 0 0 342
Hát szerencsére még igencsak van időd a szervezésre és úgy tűnik ezt elég komolyan veszed. Én is ilyen természetű vagyok, mikor októberben megtudtam, hogy májusban utazunk, nekikezdtem a szervezésnek.  És ez idővel olyan téli (mert nyáron a másik szenvedélyé, a kertészkedésé az időm) szenvedéllyé vált bennem, aminek az eredményét hamarosan, ha minden jól megy, látni lehet a neten és remélem, neked is segíteni fog. És most is tulajdonképpen azért kerültem a Róma topicba, mert Rómában még nem voltunk, és érdeklődésem középpontjába került. De ott nem sokat mondhatok, csak hallgatnám a többieket, ezért rándultam át ide, és a Sorrentósba. Ezért a sok off-ért még kikapok. Ha kérdésed van, elég jól ismerem a környéket, azt is, ahol még nem voltam, csak kérdezz, bár valószínűleg kitalálok valamit, hogy magamtól is mesélhessek.
Előzmény: mia0704 (341)
mia0704 Creative Commons License 2006.02.15 0 0 341

hűű de jó sokat írtatok. :)

 

tehát Velence: vagy oda, vagy visszafelé szeretnénk útba ejteni, egyszer már voltam ott, de akkor is csak úgy, hogy átutazóban voltunk, és "beugrottunk" pár órára. tulajdonképpen semmi konkrétat nem láttunk, besétáltunk a Szent Márk térig, közben volt fagyi, szőlő, stb, és visszasétáltunk, csak egyszerűen jó hangulata volt. Maradtunk volna tovább akkor, csak olyan zuhé kapott el minket, hogy rohantunk vissza a kocsihoz. szóval hogy Velencében oda- vagy visszafelé, és hogy mennyi időre térünk be, egyelőre képlékeny. a legjobb az lenne, ha a végén maradna annyi pénzünk, hogy 1 éjszakára megszállnánk a közelében, és az utolsó napot ott töltenénk.

 

Bologna: ez is olyan, hogy vagy odafelé lenne ésszerű, vagy pedig akkor amikor Modena/Maranello a cél. valószínűleg ez utóbbi lesz a végleges tervben.

 

amúgy a Ligur tenger partján már jártam, de akkor konkrétan a San Remo rally volt a cél, és pár órára mentünk át akkor Monacoba, ami nagyon megtetszett, ezért akarom megmutatni idén a barátomnak is, ezt neki is látni kell. Ezt a szállást itt az index.hu fórumon ajánlotta valaki, van monacos topic, még térképet is mellékeltek hozzá. tény, hogy a neten keresve nem nagyon találtam 100 euro alatt szállást a környéken.

 

off:

eddig egyébként görög-fanatikus voltam, 7-szer jártam be azt az országot, ebből 6-szor a szárazföldi részen voltam, de még mindig millió dolog van, amit megnéznék. tavaly a 15 napos út alatt kb 4 nap volt pihenős-strandolós, és rengeteg mindent láttunk, és mégtöbb dolog kimaradt. (akit esetleg érdekel a beszámoló: http://utazasaim.freeblog.hu)

az utazás már csak ilyen, a szenvedélyévé tud válni az embernek. csak győznénk elég szabadsággal és pénzzel. :D

 

on

anblock_italia Creative Commons License 2006.02.15 0 0 340
Ligur tengerre gondoltam természetesen, egyébként, ha gyönyörű város van arrafelé, az Genova, de nem ajánlom, mert ott is sok idő egyáltalán bejutni, parkolóházat keresni. De hihetetlenül szép, minden egyéb várostól különböző, sajnos szokás szerint mi is csak kevés időt tölthettünk ott, de nagyon szeretnék visszamenni. Persze Monte Carlo sem piskóta, csak bevallom, ott elég rosszul éreztem magam, nem tudott kimenni a fejemből, hogy ott csóróskodom a sok kőgazdag között. Elárulom, de "köztünk maradjon", a kocsiban aludtunk egy parkolóban, mert meg sem próbáltunk szállást keresni. Az időt is, de főként a pénzecskénket sajnáltuk, és csodálkozom, hogy te ilyen viszonylag jó áron találtál. Na, hát ezek a hozzászólásaim, a tapasztalataim, nekem senki nem segített és egy kicsit többet vállaltam én is a kelleténél, így aztán, bár mellette mentünk el, de nem mentünk be Rómába, úgy gondoltam, "tiszteletlenség" lenne néhány órát ott tölteni.
anblock_italia Creative Commons License 2006.02.15 0 0 339
De most már az igazán nagy kérdés számomra az, hogy Pisától miért mennél vissza Bolognába, miért nem csúsztatod a programot, hogy Velence után Bologna, Maranello, Modena, majd jön Firenze. És Így Pisa, vagy Cararra után a csodálatos Lugur tengerparton száguldotok Monte Carlo felé. Te, ha még nem voltál, el sem tudod képzelni, mennyi csoda van arra. Mi Torinóból mentünk le, elmentünk Antibesig, onnan végig a tengerparton, érintve Nizzát, Monacót, Genovát, Prtofinót. Két nap volt rá, szinte csak érintettünk mindent, de valóban csodálatos volt.
anblock_italia Creative Commons License 2006.02.15 0 0 338

Hát azt látom, nagyon készülsz, és ez jó, jó az is, hogy tervedet megosztod másokkal is, akik esetleg már átéltek egyet s mást. Szóval, ha nem voltál még Velencében, egy csomó idő, míg egyáltalán bejutsz, aztán néhány óra múlva otthagyni nagyon nehéz, de Te még néhány órát sem adsz neki, ha Bolognába is akarsz menni. De mi ez a nagy vonzalom Bologna iránt, hogy kétszer is szerepel a tervedben? Szép város az biztos, dehát annyi a szép város!!! És ezekben a középkori városokban be kell kalkulálni, hogy a történelmi belvárosban nem nagyon lehet parkolni, de egyáltalán, bekerülni is elég nehéz. Firenze egy nap. Hát, ha Velencéből egyenesen odamész, ott alszol, de vigyázz, az autóelhelyezés itt is elég problémás, ha nem akarsz meglepit reggelre. Ilyen szempontból jó a kemping. Egyébként az általam ajánlott szálláshoz közel van egy parkolóház, talán 18 € egy éjszaka. Reggel indulás Sienába, majd San Gimignanóba, valóban megtehető a kettő egy nap alatt (mi is), csak vérzik az ember szíve, de ez az egész úgyis arról szól, hogy ide feltétlen vissza kell menni!!!

Cortonától azért messze van Perugia, és mindkettőnél (akárcsak az előző kettőnél) órák mehetnek el  a parkolásra. Hogy Pienzába el akarsz menni, az azt bizonyítja, tényleg érdekel a reneszánsz, sajnos én nem voltam, de legközelebb mindenképp.

Pisa valóban nem sok másról szól, mint a Csodák teréről, de bevallom, én még közel sem mentem a ferde toronyhoz. A dóm, a keresztelőkápolna fantasztikus volt, a Csamposantóval már nem borzoltam útitársaim idegeit, pedig szerettem volna. Én nem hiszem, hogy olyan nagy durranás felmenni a toronyba, hiszen a környék sem annyira szép, de erről majd szólnak, akik már látták. Viszont San Gimignanóban ki ne hagyd, állítom, hogy a világ egyik legszebb táját fogod látni, és akkor már inkább még a sienai torony, mint a pisai. Carrarában nem voltam, csak messziről láttam, nekem azon a vonalon Lucca, amire nagyon vágyom, ott végigsétálni, vagy esetleg biciklizni a városfalon, na az nagyon klassz lehet. Mi amikor Pisában voltunk, felmentünk Portovenerébe, na, szerintem az egy csoda. A Ligur tenger csücske, csodaszép halászfalu, ott lehet, hogy olcsón meg lehet szállni, nem annyira turista centrikus hely.

Előzmény: mia0704 (335)
anblock_italia Creative Commons License 2006.02.15 0 0 337
Az általam leírt firenzei szállás pont a piac és a San Lorenzo között volt, ezért egy kicsit hangos, de rajtam kívül, aki rossz alvó vagyok, másokat nem zavart. De gondolatban felkészültem erre, mert sejtettem, hogy ezért olyan olcsó a többi lehetőséghez képest. Egyébként pont olyan, mint a képeken, mi a Dante apartmanban voltunk, a konyhában mindenféle fűszerek, tészták, olajok. Talán nem szabályszerű, a "megszállók" folyamatosan ott hagyják. Megnéztem most is a hirdetést, de sajna már nincs kétágyas, úgylátszik átalakították, de én, ha újra mennék, és csak ketten, akkor is oda mennék.
Előzmény: kiefli (332)
kiefli Creative Commons License 2006.02.15 0 0 336

szia,

Jó ötlet ez a táblázatos tervezés, de ha Velencéből látni is szeretnél valamit, akkor 11 óra alatt nem fogsz Firenzébe érni (mi 3 napot töltöttünk Velence mellett, minden nap bementünk, de még így sem volt elég rá).

Modena: aranyos belvárosa van, meg természetesen egy dómja, amit érdemes megnézni. Maranellóban a Ferrari múzeum érdekes. Én nem vagyok nagy Forma 1 meg Ferrari rajongó, de nekem tetszett nagyon.

Templomok: mi sem vagyunk vallásosak, de ha már az ember egyszer tanult róluk építészet- ill. művtöriből, akkor már kötelező megnézni őket, úgyhogy Firenzében mindkét nagy többet is megnéztünk (meg Siena, meg Pisa, meg Prato, meg stb.).

A napirendet meg szerintem érdemes a helyiekhez igazítani. Én elküldtem az embert reggeliért a boltba reggel nyolc órakor (nem kis faluba, hanem igazi szupermarketbe) és visszajött dolgavégezetlenül, mert még nem volt nyitva. Vacsoraidő: tapasztalataink szerint nyolc-kilenc óra előtt nem érdemes vacsizni menni (lehetőleg olyan igazi kockás abroszosba).

Előzmény: mia0704 (335)
mia0704 Creative Commons License 2006.02.15 0 0 335

no hát itt látható az előzetes terv: http://utazasaim.freeblog.hu/Files/Toszkána%202006.xls

 

pihenni nem szoktunk 1-1 utazás alkalmával, mi hétvégén is felkelünk reggel 7-kor (legkésőbb 8-kor), és nem fárasztó a napi többórás út és a késői (pl este 10-11 órai) hazaérkezés sem. nem vagyunk az a tengerparton-fekvős páros, akiknek egy párórás út már fenenagy túrának számít - bár szerintem aki így érzi, az el se induljon Toszkánába. épp ezért - ennek tükrében várom a tanácsokat, hogy vajon mi-hogy fog beleférni, ti azért mégiscsak többet tudtok a helyekről, mint én az utikönyvekből. :)

 

bízom benne én is, hogy októberben nem lesz túl nagy tömeg, és nem kell órákat/fél napot várni sehol.

 

pl a térképre nézve San Gimignanot össze lehet kötni Sienával, viszont lehet hogy annyi a látnivaló, hogy nem fogjuk tudni bejárni mindkét várost. a táblázatban látszik  hogy benne van Bologna és Modena, én szívesen bevállalnék egy Ferrari múzeumot pl., de nem tudom hogy valóban érdemes-e annyira, amennyire én gondolom.

 

templomok: nem vagyunk túlzottan vallásosak, de úgy gondolom hogy ott nagyon sokmindent látunk majd ami szép a szemnek, így a léleknek is. viszont ismerem magunkat annyira, hogy a 8. templom/kápolna/stb. után a 9. már ugyanolyan lesz, mint az összes többi, tehát csak az "egy átlagos érdeklődőnek különlegesnek számító" helyekre fogjuk korlátozni az utazásnak ezt a részét.

 

amit várok az úttól: érezni, megtapasztalni Toszkánát a természeti szépségeivel és az építészeti csodáival együtt. remélem menni fog - ezért sem szeretném túlszervezni, vagy túl zsúfolttá tenni azt az egy hetet, amit majd ott töltünk. :)

kiefli Creative Commons License 2006.02.15 0 0 334
jaj, elfelejtettem: szerintem a legszebb autópálya Pisa-Carrara környékén található. Ott egészen közel megy az út a tengerhez (tele van leanderrel).
Előzmény: mia0704 (331)
korutazo Creative Commons License 2006.02.15 0 0 333

hello,

egy hetet voltunk Toszkánában, Firenzétől, Pisatól, Siennától kb. 50 km.re, Montainonéban.

A felsorolt városok megtekintése elég tömény hetet kíván, de igaz mi sem pihentünk amikor kint voltunk.

Pisaban viszont ha fentről is látni szeretnéd akkor fel kel készülni a várakozásra, mert mi kb. 10-11 körül értünk oda, de már csak a 17 órai csoportba volt hely, igaz nyár közepe volt. Talán reggel kéne jegyet venni (érdemes mindenhová), megnézni Carrarát, majd estefelé visszajönni. 

Érdemes Firenze és a tengerpart közötti részen csak úgy autózni, vagy útban Sienna v. S.Gimignano felé kicsi utakon menni, szép tájakat (rakéta tuja+dombok) lehet találni.

Ha messzebbre kell menni akkor csak autópálya, de számítani kell Bologna-i körgyűrün szinte mindig nagy-nagy dugóra.

Kérdezzetek bátran mert Milánótól Toszkánán keresztül Rómáig voltunk.

 

 

 

Előzmény: mia0704 (331)
kiefli Creative Commons License 2006.02.15 0 0 332

szia,

amikor összeállítjátok a néznivalókat, azért szerintem fontold meg ezeket: egy hét alatt, amit szeretnél megnézni, szerintem lehetetlen (tudom mit beszélek, jártam már Velencében, Toszkánában, meg másutt is Olaszo.ban). Ahol autópálya van, ott tudsz gyorsan közlekedni, de ahol nincs ott igencsak kanyarognak az utak.

Pisáról meg csak annyit: jártam ott már kétszer, de reggeltől késő délutánig el lehet tölteni az időt. Eleve már ha fel akarsz menni a ferde toronyba, várnod kell (gondolom októberben csak nem annyit, mind nyáron), keresztelőkápolna mindenképpen, DÓM  és a Campo Santo (ha jól írom a nevét, ez a középkori temetőjük, félelmetes és gyönyörű).

Mi pár évvel ezelőtt jártunk úgy, hogy Riminiben nyaraltunk és Firenzébe át akartunk menni (mert ugye nincsenek egymástól messze), csak az a baj, hogy igazából út (mármint olyan ahol viszonylag gyorsan lehet közlekedni), na az nincs. Órákat autóztunk oda meg vissza.

Amúgy Firenzére legalább egy nap kell (de inkább kettő). Én amikor először voltam ott, a hideg is kirázott (augusztusban), amikor a házak között egyszercsak előbukkant a dóm (és azóta is imádom). Ja és Firenzében a San Lorenzo mellett van egy tuti jó piac (főleg bőr), érdemes rajta legalább átmenni, mindig az ember elé ugrik valami, amit meg kell venni.

Siena meg San Gimignano összesűríthető egy napra (Sienában a dómba menet lehet kapni olyan belépőt ami négy vagy öt helyre is érvényes, na mire azokat mind mind végignézed, elmegy ám vele az idő, de érdemes).

 

kedvcsinálóul: Pisa - Dóm és Campo Santo

 

 

 

 

Előzmény: mia0704 (331)
mia0704 Creative Commons License 2006.02.15 0 0 331

köszönöm a címet, már be is tettem a kedvencekbe. :)  ezen még ráérünk gondolkozni, egyelőre csak nagyjából tervezek, hgoy tudjam mennyit kell gyűjteni októberig.

 

amit 1 hét alatt mindenképp szeretnénk megnézni: Velence, Firenze, San Gimignano, Siena, Arezzo, Cortona, Bologna, Pisa, Carrara... Pisa és Carrara úgy van a jelenlegi tervek szerint, hogy 1-2 napra szeretnénk felmenni Monacoba, és akkor útba ejtenénk Pisát és Carrarát. Ha korán reggel elindulunk Firenzéből, akkor útbaejtve ezeket a városokat is simán odaérünk este 7-8 óra körül Monacoba szerintem. Már ha valóban igaz, hogy pl Pisában nincs túl sok látnivaló a ferde tornyon ill. keresztelő kápolnán kívül. sok helyen olvastam, hogy mást nem nagyon érdemes ott megnézni.

 

Még valami érdekelne: október közepe-felé milyen idő van ott? arra számítok, hogy ideális kiránduló-idő lesz, amikor nincs már olyan meleg, hogy kínszenvedés legyen sokat jönni-menni, de hideg sincs ahhoz, hogy sokat sétáljunk egy-egy városban. és minden tarka-barka lesz, pont ahogy elképzelem. :)

anblock_italia Creative Commons License 2006.02.15 0 0 330
Rossz a cím, www.florenceby.com , remélem így jó. Amúgy meg abból, amit én láttam, a legemlékezetesebb San Gimignano volt, meg persze a fantasztikus Siena, a Campóval, meg hihetetlenül szép Dómjával (főleg belül, a külseje nem annyira tetszett). Az út, ami igazi Toszkána volt, a kempingtől San Gimignánóig, a Greve in Chianti, fantasztikusan szép, a húsz kilométer három órát tartott. Firenze egészen más, sok csalódott embert láttam, mert nem voltak felkészülve, csak a sok áradozást hallották, aztán egy zajos, zsúfolt városba érkeztek... Bevallom, magam is kicsit csalódott volta az első alkalommal, ezért is mentem vissza, mert nem hagyhattam annyiban a dolgot. Te olvastad a Napsütötte Toszkánát, talán a második könyvben írja, hogy kiábrándult Firenzéből, de egyszer, egy meghitt pillanatban ismét megérezte varázsát. Szó szerint ezt írja. "talán mások is megtalálják a maguk helyét, a maguk pillanatát még nyáron is, amikor a város néhány pillanatra ismét önmaga lehet" 244. oldal. Én azon a reggelen találtam meg a magam pillanatát, amiről már írtam, és bár Velence és a többiek ugyancsak megdobogtatják a szívem, de Firenze "örök szerelem" marad.
anblock_italia Creative Commons License 2006.02.15 0 0 329
Jaj, olyan hosszú levelet írtam már neked, de míg egy címet kerestem, véletlenül kiléptem, most kezdhetem elölről. Szóval azt ecseteltem, hogy első utazásunkkor egy Firenzétől kb. 20 km-re lévő kemping mindennel felszerelt mobilhausában (5 szem.) szálltunk meg, tényleg nagyon szép kemping volt, 50 euró májusban. De a következő utazásunkkor már mindenképpen úgy gondoltam, hogy feltétlenül el kell egy, két éjszakát Firenzében tölteni, és szerencsére nagyon szuper szállást találtam, a San Lorenzo templom mellett, egy ugyancsak mindennel felszerelt, nagyon csinosan berendezett apartmant 4 fő részére 100 euró volt egy éjszaka. A www.florence.by.com címen találtam, San Lorenzo apartman a neve. Na szóval, biztos hogy szuper lesz az a villaház, de mellé, ha igazán meg szeretnéd érezni Firenze hangulatát, legalább egy ilyen éjszakát javasolnék, annyira más ott élni legalább egy picit. Egyébként az előbbleírt szállásnál csak két apartman van, egy négy és egy kétszemélyes, a kétszemélyes persze olcsóbb, tán az is számít, hogy október. Egyébként a többi szállás benn a városban sokkal drágább, és ez tényleg nagyon jó helyen volt és nagyon szép is. (nem kapok közvetítési díjat, de magam is nagyon vágyom oda vissza).
Előzmény: mia0704 (328)
mia0704 Creative Commons License 2006.02.15 0 0 328

mi idén októberben készülünk Toszkánába, már van egy olyan utiterv, ami szerintem nagyjából jó lesz. annyi mindent szeretnénk megnézni, de inkább keveset tervezek, aztán ha belefér valami + is, akkor azt is megnézzük.

 

amúgy a terra reisennél néztem villaházat, 2 ágyas 9000-körül van /éjszaka. októberben. ez szerintem nem rossz ár. firenzétől nem messze van. ha van valamilyen tapasztalatok, vagy valami amire különösen érdemes odafigyelni, vagy élmény, amit másnak (nekünk) is jó lenne átélni, akkor szívesen olvasnám, bár már átolvastam a topicot, csak nem nagyon tudok hozzászólni. egyelőre még csak utikönyves élményeim vannak, na meg a Napsütötte Toszkána (könyv formájában), illetve annak a következő része: Édes élet Itáliában. szeirntem az is nagyon jó könyv. :)

anblock_italia Creative Commons License 2006.02.14 0 0 327
Hát jó, akkor várni kell, nem gondoltam, hogy majd minden Toszkána rajongó egyszerre síel.
Előzmény: namitirok (326)
namitirok Creative Commons License 2006.02.14 0 0 326
De igen, készül(ünk).
De amíg kedves topiktársaink odavannak (a majdnem olasz Tarvisio havas lejtőit róják), addig beteszek én is pár képet majd!.-)
Santa Maria della Novella
Előzmény: anblock_italia (324)
anblock_italia Creative Commons License 2006.02.14 0 0 325
Bocs, a WC-ben folyik forró víz, na meg a virágos bácsi is szerepel a könyvben.
anblock_italia Creative Commons License 2006.02.14 0 0 324
Úgy tűnik, az idén senki nem készül Toszkánába, és senki nem akarja megosztani velünk az élményeit. Olvastam, hogy többen szóltak a "Napsütötte Toszkána" című filmről. és könyvről. Aki még nem tapasztalta, a Filmben három dolog igaz, az, hogy Cortona mellett van a villa, Bramasole a neve és forró víz folyik a csapból. De a látvány valóban nagyon szép, viszont a könyv nagyon jó is, tényleg érdemes elolvasni.
anblock_italia Creative Commons License 2006.02.12 0 0 323

Kedves Toszkána rajongók. Átrándultam hozzátok a Róma topicból és nem bírom ki, hogy ne üdvözöljelek Benneteket. Rómába csak vágyom, de Toszkánáért magam is igencsak oda vagyok. Zebrina néhány nyilatkozata volt rám nagy hatással, elsőként a hajnali sétákról, mely dolog nekem is vesszőparipám. Bárhova utazom, mindig szerét ejtem egy korai sétához, nincs annál jobb dolog, mint majdnem egyedül sétálgatni egy amúgy igencsak zsúfolt városban, nézni a munkába siető "bennszülötteket", az utcaseprőket, a kutyát sétáltatókat. Ilyen élményben volt részem Firenzében is, a középkori városrészen keresztül (a San Lorenzo templomnál laktunk, majd erről is írok) elsétáltam az Arnóhoz, (aminek a színe, legalábbis májusban, gyönyörű világoszöld), és akkor, kora reggel, ahogyan tükröződtek benne a partmenti épületek, a hidak...:)))) Életem egyik legszebb órája volt.

A másik,említetted, hogy egykor olvastál egy Michelangelóról szóló könyvet, valószínűleg ugyanazt, amit én első hozzászólásomkor ajánlottam a Rómásoknak, de Te nem csináltál neki nagy reklámot. Szerintem ezt a könyvet EL KELL olvasni mindenkinek, aki ebbe a régióba vágyik. Igaz hosszú, leírás, de nagyszerű. Nem csak Michelangelót ismerhetjük meg, hanem az egész kort, a Medici család nagyszerű és kevésbé nagyszerű tetteit, a korszak művészeit, Firenzét, Rómát. Én hat nap alatt elolvastam és számomra olyan volt, akár egy időutazás. Több könyv is szól Michelangelóról, magam is olvastam másik kettőt, de ezt meg sem közelítik, amiről beszélek, ezt Irwin Stones írta, Michelangelo a címe, én egy netes antikváriumban első próbálkozásra megkaptam. Még van idő tavaszig, a következő utazásig:)))))))

Remélem Ti is felébredtek téli álmotokból és még sok ilyen gyönyörű képpel örvendeztettek meg minket.

korutazo Creative Commons License 2006.01.05 0 0 321

http://www.alfastudio.com/visualizza.asp?id=295

 

mi itt voltunk, talán segít.

Nagyon jól éreztük itt magunkat, ha visszaolvasol (~október), akkor találsz róla képeket is.

Előzmény: Sunny26 (320)
Sunny26 Creative Commons License 2006.01.05 0 0 320

Helló!

 

Ez egy nagyon jó könyv! Annyit nevettem rajta!

 

Segítségetek kérném!

Mennyibe kerülne kb egy hét apartmanban önellátással valahol Toszkánában?

Előzmény: igus (316)
zebrina Creative Commons License 2006.01.02 0 0 319

Nagyon szépen köszönöm! :)**

Már alig várom, hogy hozzáfoghassak, egyelőre a Napsütöttének a felénél tartok.

Előzmény: igus (316)
korutazo Creative Commons License 2006.01.02 0 0 318
Toscanaban Gazdag Boldog Új Napsütötte Esztendőt Kívánok Minden Olvasónak!
zebrina Creative Commons License 2006.01.01 0 0 317
Toszkán tájakban, élményekben gazdag boldog új esztendőt kívánok!
igus Creative Commons License 2005.12.07 0 0 316
pof Creative Commons License 2005.12.07 0 0 315
Köszi az infót, nagyon hasznosak. Gyönyörű ez a rész. Csoda fotókat lehet látni róluk.
Én is pihi és muzeum, stb. nézése mellett gondoltam egy-egy nap lazításra, fürdésre.
Előzmény: korutazo (314)
korutazo Creative Commons License 2005.12.07 0 0 314

szia pof,
 
mi si voltunk Toscanaban még mindig él az emléke. A pancsolásról annyit arra szügség van. Mi Montaioneban laktunk (lásd előző írások) ami autóval kellemes távolságra volt a tengerparttól is. Érdemes egy-egy nap pihenés gyanánt a tengerpartot beiktatni. Éredemes Pisa magasságában nekimenni a tengernek Viareggio környéke, vagy kicsit északabbra, délebbre. Ez is még toscana csak kicsit másabb.
 
Ilyen strandok vannak végég, csak be kell menni bármelyikbe, amelyik szimpatikus (vagy ahol van szabad parkolóhely) és bérelni napágyat és ernyőt. De bérlés nélkül is bárhol be lehet menni a tengerbe...

 

 

 

 

 

 

 


OFF
feltétlenül menjetek el Rómába (és Tivoliba)! Persze más, de oda is visszavágyik az ember. Plussza trevi kút is működik, mi már kétszer voltunk és dobtunk.
Más. Szerintem Rimini-t, az olasz fürdővárost sem szabad kihagyni, az olaszok is oda járnak hétvégén fürdeni, és mellette San Marinót sem!
De ezekről másik fórum szól.
ON
 
De akár csak Toszkánában is el tudnék tölteni két három hetet.
 

Előzmény: pof (311)
igus Creative Commons License 2005.12.06 0 0 313

leveles

 

 

Viszont látásra Castello di Romena.

 

 

 

úton

 

 

A hazafelé vezető úton nyomasztó rosszkedv települt rám. B-(

Mindössze egy péntek-szombat-vasárnapunk volt, amikor magunkba ihattuk a táj varázsát (hatalmas kortyokban nyeltük a látványt!), de még így sem volt elég.

 

 

tökös

 

szőlő

 

 

 

 

 

búcsúzóul megkínállak benneteket egy kis édes, zamatos helyi szőlővel. B-)))

Előzmény: zebrina (312)
zebrina Creative Commons License 2005.12.06 0 0 312

Naszal, hogy pontot tegyünk a végére, utolsó nap még sort szerettünk volna keríteni a szálláshely-környéki nevezetességek becserkészésére.

 

Először is ott volt Castello di Romena, amit éppen felújítanak, ezért a látogatását ideiglenesen szüneteltetik,

 

... viszont a szálláshelyünkre ragyogó kilátás nyílik onnan.

 

És Poppi, amelynek újra csak messziről intettünk pá-t idő hiányában.

 

Toscanát az Appenninekben hagytuk el, ez a tábla az újonnan érkezőket köszönti. :)

 

De hogy ne legyünk túl szomorúak, néhány kilométeren belül ilyen látvány fogadott. :))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!