Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2006.01.04 0 0 2768

Mégvalami:

Január 25, A-38 hajó, Rhoda Scott trió. (+dob+fúvós)

tehtube Creative Commons License 2006.01.04 0 0 2767

Hát megfogtatok. :-)

Ezekben a tranyósokban nem vagyok annyira otthon, nem véletlenül.

A B200 és az X5 nem ugyanazon hangkeltéssel dolgozik? Ahogy elnéztem a paramétereiket, a lényeg azonosnak tűnt. Visszatértek az alap perka hangzáshoz (2., 3.) Kis vibrátó, drawbarok, zengető, alapvetően nem látok difit. Ok, a B200-nál 4 oktávos az alsó manuál 9 cuggal, megy a kézibass.

Kipróbáltam Attila B200-át. A billentyűzete a vágott, de nagyon jó Hammond. Feszes, precíz, ennél jobb csak a waterfall, de a többi márkáé gyengébb.

A perka a klasszikus kiosztás. Kicsit vékonyabb, de jó. A vibrátó megteszi. Mivel a hanxer egy csövesített Solton lezlire volt ráeresztve tényleg keményen, harapósan szólt. Jó keyclick, vastag hang, éles magas. Rockban a grízes hangzás így teljesen megfelelő, mert ilyen előadásmódban igazából eltűnnek a legfinomabb hangzásjegyek mint bődületes dinamika, leakage, motorzaj, síró C3vibrátó, egyik-másik hang(kerék) kicsi egyenetlensége. Szóval a Pink Floydhoz ez a választás telitalálat. A csövesített Solton is finom darab. Most utánaeredek, mert minden alkatrészt összeszedtem egy saját európai, de falaci összeállításához, koncerthez. Ott lényeg a méret, vagyis a mozgatás során :-)

(nútos faszekrény, fadobrotor, 15-ös lezlibili, lezlikrosszóver, csöves Dynacord erőlködő, és fölsőmachanika)

Jó lenne egyszer összveereszteni a B200-at egy X5-tel és énekcuccon, lineáris hangképpel :-)

A B200 minden paraméteréről nincs most prospektusom, de az X5-ről van:

Előzmény: almost famous (2766)
almost famous Creative Commons License 2006.01.04 0 0 2766
Bocsánat, hogy beleszólok, és tényleg nem a sajátomat akarom "védeni", de én úgy hallottam, hogy sokkal jobb mint az X5-ös. Mielőtt ezt megvettem, jól utánaolvastam (harmony-central pl.), és ez volt az egybehangzó vélemény. De én személy szerint még nem hallottam X5-öst, ezt hozzáteszem!

Amúgy Tehtube koma: nem írtál recenziót a Hammondomról, hiányoltam is ;)

üdv
Előzmény: tehtube (2765)
tehtube Creative Commons License 2006.01.04 0 0 2765

Stibike

Korábban írtam, próbáltam az Almost Famous B200-át, ami szinte ikertestvére az X5-nek. Mégha nem is elektromechanikus/csöves, de szép hangú, jól használható megoldás. Ok, egy ABC nem várható el tőle természetesen, de sok későbbi spinettel partiban van kompromisszumok terén. Nallaci ilyen X5/760 összeállítás ütős, koncerten, és pop/rockosabb témákban.

Összehasonlítható a hangja egy B3/122-vel ha megveszed a Capiozzo & Mecco: Whisky A Go Go lemezt. Ott a 4. és 9. szám X5, a többi B3. Egyébként a lemez pont Nallacitól van :-) Elég új, pár éves mindössze, követendő stílus.

Üdv, Szabó Zsolt

Előzmény: Törölt nick (2760)
LaurensHammond Creative Commons License 2006.01.03 0 0 2764
Valoban elso kezbol tudod akkor, mert mi is Barbaranak szoltunk elsonek, es onnan tovabb Rhoda neninek Parisba:-) Barbara a Porta B3-javal jatszik, szokasos finom, jellegzetese hangszinevel majd, amig Rhoda Scott muveszno, a sajat A100/B3+ fatokos Leslie 22H csoves hangszoro rendszeren! Jo ideje turbozzuk Tehtube szaktarssal a hangszert, igy mostmar, ezzel a regi 50-es evek beli csoves erositos Leslie-vel, es 1962-es evjaratu A100 orgonaval allithatom, hogy igen igen varacskosan fog szolni, es kapaszkodni kell majd a szekekben, hogy ki ne lazuljanak:-) Szoval nagy megtiszteltetes ez , mivel az egyik kedbenc orgonistam fog jatszani, pont a 30. szuletesnapomon februar 27.-en a sajat hangszeremen!!!:-)
Előzmény: nallaci (2761)
LaurensHammond Creative Commons License 2006.01.03 0 0 2763
Jegyek a Rhoda Scott+Barbara Dennerlein koncertre: 4500Ft a nezoteri ulohely, es az emeleti allo 3500Ft Jegyek csutortoktol kaphatoak a Victor Audio lemezboltban! Kecskemet, Vörösmarty u,6 76/ 417 672 , 70/512 2889
Előzmény: hvik (2762)
hvik Creative Commons License 2006.01.03 0 0 2762

http://www.record-producer.com/learn.cfm?a=2838 ..... hihetetlen.

Viktor, mennyi a koncertjegy ára?

nallaci Creative Commons License 2006.01.03 0 0 2761

A hírt Dennerleintől tudom, úgyhogy absolute első kézből.

stibike!

nekem van egy eladó x5-760 párosításom.

Nem B-3, IC-s és tranzisztoros tehát nem TG.

Sok mindent ki lehet rajta kavarni, érdemes meghallgatni.

mail privátba: nallaci@maffia.hu, vagy telefon: 30 9 312 250

Előzmény: Törölt nick (2760)
LaurensHammond Creative Commons License 2006.01.03 0 0 2759
:-))) Kiment a hir kis varosunkbol:-) A hir igaz uraim! Kecskemeten 30 év utan ujra az elegans Katona Jozsef szinhazban Rhoda Scott , kiegeszulve Barbara Dennerlein-el + dob, es fuvosok! Jok az informatoraid Nallaci!A Rhoda Scott koncert letrehozasaban aktivan segedkeztunk, csak ezidaig, amig a szerzodes ala nem lett irva, nem reklamoztuk. Termeszetesen uraim, gondolhatjatok milyen orgonan fog jatszani Rhoda:-) valamint a jegyek a Victor Audio lemezboltban is kaphatoak! www.victoraudio.hu 76/417 672 30/512 2889
Előzmény: nallaci (2758)
nallaci Creative Commons License 2006.01.03 0 0 2758

február 27. Kecskemét, Katona József színház

Dennerlein-Rhoda Scott!

Viktor, vedd a jegyeket!

tehtube Creative Commons License 2006.01.02 0 0 2757

Ahogy szó esett róla,

Lenny Dee:

Az orgona egy A model, vagyis a létező legelső széria: 1934-38.

A lezli meg egy 31A, a 31H-kat megelőző típus.

Ennél régebbi Hammond-Leslie összeállítás nem nagyon fordul elő. Abszolút háború előtti mindkettő.

Előzmény: LaurensHammond (2754)
tehtube Creative Commons License 2006.01.02 0 0 2756

Örülök, hogy kezd a hangzás közelíteni az elképzeléseidhez.

Autentikusabb perkát inkább egy régi L modul beszerelésével lehetne csiholni. Azért az nem olyan kis művelet.

A basszushangok egy oktávval feljebblévő elektromágneses hangokból lettek elektromosan leosztva. Nézd meg hány hangkereked hiányzik. Vagy 17! A régebbi M, L spineteknél csak 4-5 = C,C# - E. Itt meg a basszusoktáv is. Végülis tényleg nem olyan lényeges, ennyit "modernizáltak".

Előzmény: hvik (2755)
hvik Creative Commons License 2006.01.01 0 0 2755

Hát igen, hibát követtem el, hogy nem vettem meg, bár pénz hiányában nehéz is lett volna sajnos... Én speciel felváltva hallgatom most JDF-t és JS-t.  mp3 lejátszót ki az erősítőre, Hammondot is, Ogd (Road Song)... nem tudok onnan szabadulni :) persze Jimmy szólójánál akadnak még kisebb nehézségek... :)

tehtube, tone generator, így már mindjárt világos. Még nem volt alkalmam megnézni, de olyasmire emléxem, mintha azt mondtad volna egyszer, hogy a basszushangok nem elektromágneses hangkeltésűek az enyémben. Vagy?

Ja, és a sok tekerőpotival valahogyan annyira tökéletesre be tudtam állítani a 3rd perc hangerejét, lecsengését, stb mittomén, hogy csak na!! Egészen kezd jól szólni. A perka több hangos ismételt megszólalása, mint már mondtam, sajnos még mindig zavaró tényező.

Előzmény: LaurensHammond (2750)
LaurensHammond Creative Commons License 2006.01.01 0 0 2754
Elnezest, ketertelmuen fogalmaztam! A felsoroltak utan nem erdemes Joey De-tol hallgatni lemezeket....valahogy forditva szoktam en is:-) A legutosebb korszak! Ezek a hatvanas, vagy inkebb neha meg otvenes evek beli csodak felulmulhatatlanok! A napokban fedeztem fol egy uj, "regi" orgonistat: Lenny Dee a neve! Feher az illeto, es eleg koran kezdte, mar a II. vilaghaboru idejen is klimpirozgatott az A modelljen:-) Szivesen feltennek egy fotot rola, vagy akar egy lemezborito kepet, de nem megy a kepfelrakas:-( Majd Tehtube szaktars hatha megteszi nekem, ugyis elkuldtem a fotot Neki. Ezek voltak am a dogos Hammond-os zenek! Tobb a sound, szolo, es csikorgas mint barmelyik Emerson, vagy Purple lemezen!
Előzmény: LaurensHammond (2753)
LaurensHammond Creative Commons License 2006.01.01 0 0 2753
Jol mondja Tehtube...tenyek makacs dolgok!!! Joey De utan egy McGriff,Jimmy Smith,Patterson,McDuff,Earl Grant....stb egy utanerzes!
Előzmény: tehtube (2752)
tehtube Creative Commons License 2006.01.01 0 0 2752

TG - Tone Generator = hanggenerátor, szóval az a fémből készült pörgettyűs, motoros vacak amiből egy csomó drót jön ki. Azthiszem a hangkeltésért felelős :-)

J DF jó igaz, de van egy olyan érzésem, hogy minden tehetsége ellenére nem maga választotta a hangszerét. Mindegy, csak nem kell utána betenni egy J S videót :-)

Zs

Előzmény: hvik (2749)
LaurensHammond Creative Commons License 2006.01.01 0 0 2751
Ja...el is felejtettem!!! Ilyen sms-t kaptam, es ezzel kivanok boldog uj evet mindenkinek en is!:-) "Hammond uvoltos,csikorgos,torzitos boldog uj evet kivanok!" BUÉK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
LaurensHammond Creative Commons License 2006.01.01 0 0 2750
A legjobb lemeze szerintem is..., es a Swingin and singin'!!! Ott volt a boltban amikor anno nalam jartal Hammondozni, es nem vitted el Vik koma!:-)
Előzmény: hvik (2749)
hvik Creative Commons License 2005.12.31 0 0 2749

Pontosan mit lehet érteni a TG alatt?

Joey DeFrancesco - Goodfellas ------- NAGGGGGYON JÓÓÓÓ

B. U. É. K. a Hammondistáknak!!!

Előzmény: tehtube (2747)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.12.31 0 0 2748
Rock....nem rossz, de ugy tunik oregedunk!:-) Jazz, lounge,Theater,Funk, cocktail Hammond muzsika kell ide mostmar!!! Buék mindenkinek!!!
Előzmény: tehtube (2747)
tehtube Creative Commons License 2005.12.31 0 0 2747

Össze van kötve a TG a pedálhoz tartozó hangleosztóval? Ha igen, müxik?

Tegnap befejeztem a Főnix zenekart, vége a késő hajnalig tartó távoli portyáknak :-)

No meg a rokknak is valamelyest.

Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek, Zsolt

Előzmény: hvik (2746)
hvik Creative Commons License 2005.12.31 0 0 2746

Üdv.

Felborítottam a Hammondot, hogy megvizsgáljam a pedálok helyét. Találtam kis benyomható gombokat, amiket gondolom a pedálok nyomkodtak, bekapcsoltam a gépet, és megnyomtam, de semmi nem szólt, csak egy olyan kis kattanás, ami akkor jön mikor az összes regiszter be van tolva pl a fölső manuálon. Tehát kis keyclick. Kihúztam a pedál regisztert (8'/16'), de sajnos úgyse szólt. Mi lehet a gond vele? Így műxik egyáltalán?

tehtube Creative Commons License 2005.12.29 0 0 2745
Kecskemét felé van Tubes néven hozzászóló szakember. Esetleg.
Előzmény: Kálmi(tsyrce) (2744)
Kálmi(tsyrce) Creative Commons License 2005.12.27 0 0 2744

Szóval világít a cucc, a leslie működik,minden ok, csak azért a hang az egy aprócskát hiányzik...Amúgy utólag boldog karácsonyt mindenkinek!

Amúgy vmilyen szerelőt tudtok ajánlani?

Előzmény: tehtube (2733)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.12.26 0 0 2743
Megfekudtem ismet egy orgonistatol!!! Imadtam eddig is a jatekat, hangzasat, stilusat... de most , hogy vettem nehany regi/uj lemezet..:-) Hallgasson minden Hammond barat Shirley Scott-ot!!! Eszencia ahogy a csajnak szolt a Hammond orgonaja! Szinte mindig gyorsan porog Neki a Leslie-je, vagy sehogy, de jo karcosan, scanneresen nyomja a blues-okat!!! A volt ferje meg ugy fuj szaxin, hogy attol is libaboros lesz az ember: Stanley Turrentine Ajanlott idoszak 1959-1965
Előzmény: djuice (2741)
ElbertAinstein Creative Commons License 2005.12.25 0 0 2742

Sziasztok!

Mint leendő Hammondos, én is mindenkinek

Kellemes Ünnepeket Kívánok!

Üdv.  Gábor

djuice Creative Commons License 2005.12.25 0 0 2741

MINDENKINEK BOLDOG KARÁCSONYT!!!

(és Hammondot a fa alá! :))

hvik Creative Commons License 2005.12.24 0 0 2740

Békés, Hammond hangzással teli boldog karácsonyt kívánok minden kedves topiclakónak, és annak aki nem az. Dobjon össze mindenki egy Csendes éj-t az orgonáján a családnak, nagyon jól szól.

LaurensHammond Creative Commons License 2005.12.24 0 0 2739
Merry Christmas minden Hammond baratnak, es forum latogatonak![image1http://img.index.hu/imgfrm/7/0/5/8/THM_0001097058.gif]
Előzmény: trambi (2738)
trambi Creative Commons License 2005.12.24 0 0 2738

Békés karácsonyt mindenkinek ...

http://www.toonedin.com/movies/WhiteTrashXmas.html

Előzmény: tehtube (2737)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!