Azon az oldalon elég jó kis írások vannak. Bő 13 éve volt szerencsém egyszer egy igazi Volgában ülni. Horvátországban, Crikvenica-Silo/Krk vonalon közlekedett 2 db. Sajnos a műszerek és a motorok már nem voltak eredetiek (Mercedes). Ez volt a két utolsónak gyártott példány, utána le is állt a sorozat. Nem tudom, közlekednek-e még.
Végigrágtam a német híradásokat töviről hegyire. Műszaki hibát egyik sem említett eddig, szerintük 3 tényező szerencsétlen összjátéka okozta a havariát:
Félreértettél. Persze hogy rendes folyami hajósok....
Csak arra kívántam rámutatni hogy bizony nem csak nálunk hiányzik egy-két lépcső a Dunán. Mert ha lenne, akkor nem nyomná a sodrás a pillérekhez ennyire azt a kabinost.
A Balatoni Hajózás 170 éves jubileumáról az egyesületi naptár mellett egy kétnapos balatoni kirándulással is szeretnénk megemlékezni.
Az idén 125 éves Kelén m/s-al egy hétvége alatt körbehajózzuk a tavat, érintve lehetőleg minél több kikötőt, részben menetrendi járatban, részben különjáratban.
A kabinosokon az alsó szint ablakait többek között ehhez hasonló okokból nem lehet nyitni. Néhány régebbi típustól eltekintve, ahol klasszikus csavaros/csatos körablakok vannak az alsó kabinszinten is.
Tegnap 1 órakor Révfülöpön volt a Kelén ms. de senki nem tudta megmondani milyen szervezésben járt ott, kiket vitt, vagy honnan hova tartott. Van valami infó erről, illetve lesznek ilyen különhajók még?
A német tévén mutattak filmet róla. Igen erős ott a sodrás. A keresztbe fordult hajót annyira nyomta a víz, hogy az oldalablakok renszeresen víz alá kerültek. Gondolom nem lehet nyitni ezeket az ablakokat. Aztán azt mondták, levontatták. Rendesen szükség lehetett teljesítményre! Azt nem mondták, hogyan került ebbe a helyzetbe.
Igencsak új hajónak tűnik. Meg itt is látszik hogy a fölső Dunán is hiányzik még egy-két duzzasztó. Ha meglenne, ez talán elő sem fordulhatott volna "tavi" üzemmódban.
A menettartamok "ne zavarjanak", a döntéshozókat sem zavarja, ma is megcsodálhatta bárki, ahogy a felújított Siófok stabil negyedórás késéssel befut Tihanyba.
Hogy közben miért járatják az egyetlen normális sebességre képes katamaránt (Füred) a messze legrövidebb járatban átkelőként, az meg maradjon az ő dolguk... Az utas örüljön neki, hogy több időt tölthet a hajón, vagy ha siet, válassza a motorcsónakokat.