melyik bank adja most a tényleges nettó legjobb kamatoto? értem nettó azt hogy ha beadok 100% összeget, akkor a kp felvételkor lejáratkor minden firfang levonás után hány % marad a 100ból ténylegesen kamattal együtt, illetve mennivel nő?
? Tudtommal a lejáratkor 0 Ft levonással a kezedbe adják a pénzed, nincs semmiféle költség. Mondjuk más dolog, ha nem akar valaki 2 millió forinttal a kezében kisétálni a bankból, és inkább helyben elutalja egy külső számlára.
a HBW-nél viszont az költséges, ha nagyobb tőkét mozgatni akarsz... A többi banknál a netes utalásért sok millió Ft után is csak max. pár száz Ft-ot fizet az ember...
Kb. létezik. De nagyon oda kell figyelni. Pl. Ödönbanknál van komfort takarék számla, ami kb erre van. 0Ft nyuitás, 0Ft havi, utalás nem lényeg, netbank, telebank, kp felvét 0,5%+150Ft (max 10e). Viszont ezen/erről nem lehet akciós 11,5%os kamatbiztos betétet lekötni. :(
Ez nem neked szól, csak kicsit hangosan gondolkodtam.... Pár éve be lehetett vinni a kp-t. Írtak egy betéti szerződést, rajta a betétes adataival, kamat mértéke, lejárat és ennyi. Lejáratkor pedig kifizették a tőkét+kamatot. Ma bevisz pl. egy kis jövedelmű/nyugdíjas 100.000 Ft-ot, egy éves "akciós" lekötésre. Így néz ki a hozam egy év elteltével: 100.000 + 9% éves akciós kamat = 109.000 Ft A 9000 után -20% kamatadó = -1.800 12 X 310 Ft/hó szla.vez.díj= -3.720 kp felvételi díj: 109.000-(1.800+3.720) X 0,5%+100 Ft= 617 Ft Tehát amiért benntartottam 1 évre a pénzt az kemény 2863 Ft, azaz kevesebb, mint 3% éves natto haszonért......- még benzin költség/buszjegy, sorbanállás, stb..... És még ráadásul akciós is volt a betét. Rossz rágondolni, mi lett volna, ha nem akciós a betét. Lehet, hogy nekem kellett, volna még fizetnem, hogy a bank a szomszédomnak kölcsön tudja adni 19%-os hitelkamatért az általam bevitt összeget :-) Félre a tréfát, de sajnos akkor is közel ez a valóság...... Tehát a tanulság, hogy én adom kölcsön a szomszédnak 11%-os kamatért és mindketten nyerünk a bolton koponyánként a banki kamatokhoz képest tisztán plusz nyóc %-ot :)
Számla mindenhol kell, hiszen nincs különben hová utalnod a pénzt, viszont csak kevés bank biztosítja a betéti számlát ingyenesen. De pl. nekem van a Porsche banknál ingyenes betátszámlám (igaz, nem használom már régóta).
Sziasztok! Létezik olyan pénzintézet, ahol egy betét elhelyezéséhez nem kell okvetlen folyószámlát nyitni, vagy mindegyiknél ez már alapfeltétel? Van már folyószámlám egy banknál, de egy másik banknál is szeretnék lekötni betétet, de nem igazán szeretnék mégegy helyen folyószla és kp felvételi költségeket fizetni. Már nem létezik olyan, hogy egy betétszerződés (név, adatok) elég a betét elhelyezéséhez és lejáratkor költségek nélkül a kamattal növelt összeget kapom meg?
Azért vannak már olyan bankok, akik a régi ügyfeleinek is megadják az akciós kamatot - pl.CIB, bár ehhez mindig újra frissen kell lekötni a pénzt. Nekem az Allianz megtakarítási számla jött be, ahol hónapok óta van a pénzem és lekötés nélkül kapok akciósnak nevezhető kamatot
Miért van az szerintetek, hogy egy bank feleannyi kamatot ad nem akciósan, mint akciósan? Miért éri meg neki, hogy az ügyfél máshová viszi inkább a pénzét?
Aki sok pénzt tart a bankban, az nyilván átviszi más bankhoz akciós kamatra, mint hogy otthagyja heverni feleannyiért.
A lusták és a kispénzűek (akiknek nem éri meg átvinni) annyival többen vannak, hogy a banknak úgy is megéri, hogy a nagyobb összegeket elviszik tőle emiatt?
Szerintem azért fontos szempont a saját ATM-ek száma, mert szokott lenni havi 1-2-5 db ingyenes kp felvétel, de csak saját ATM-ből. Meg az sem mindegy, hogy egy összegben veszi fel valaki azt a 150.000Ft-ot, vagy részletekben. Sok kisösszegű készpénzfelvétel esetén kedvezőbb a 0,52%+52Ft kombináció a fix 250Ft-nál.
Amúgy ha valakinek megvan a 150.000Ft havi bevétele, ebből a szempontból mindent ver a Citibank TOP díjcsomag: bármilyen ATM-ből havi korlátlan számban ingyen lehet készpénzt felvenni (külföldön csak havonta kétszer), számlavezetési díj nélkül, ingyenes netbankkal és bankkártyával. (Hátrány: más bankokhoz képest kevesebbet kamatozik a náluk lévő pénz és vidéken tudtommal nincs bankfiókjuk.)
Nem tudom, az miért szempont, hogy az Erstének hány saját automatája van. Az Erste és az OTP jobban lehúzza a saját ügyfeleit a saját automatáiból, mint más bankok - a nekik idegen - Erstés és OTP-s automatákból.
Hogy konkrét legyek:
Az OTP-nél és Ersténél 0,52% + 52 Ft körül fizetsz a saját ATM használatért, míg ha egy másik bank ügyfeleként használod ugyanazt az Erstés/OTP-s ATM-et, akkor megúszod kb. fix 250 Ft-ból.
Ez számokban kifejezve: 150e Ft-ot Erstésként Erste ATM-ből 832 Ft-ért tudsz kivenni (hasonló az összeg az OTP-nél is), míg ha pl. Raiffeisenes, CIB-es, AXAbankos, Unicredites stb. bankkártyával veszed fel ugyanezt az összeget, ugyanebből az automatából, akkor fix 250 Ft-ot fizetsz csak.
A saját ATM csak bizonyos számlakonstrukciók esetén előnyös, az esetek többségében érdektelen paraméter.
nem lehet ma már megbízni senkiben. főleg az ilyen jött ment ingatlanügynökökben. ha már a biztonságos bankbetétek mellett döntesz, amit megértek, akkor olvass vissza egy kicsit. sokan emlegetik az erstés betétpárost. elég jó kamatok vannak, bár ez nem olyan tuti üzlet mint amit ismerősödnek igértek :)
Nem hiszem, sőt biztos hogy nem befolyásolja. Inkább mégnagyobb a kamat hogy csábítsa az embereket. Gondolom én. Sajnos viszont nem hinném hogy sokan tanulnak ilyenekből. Látják a tv-be hogy pár ember pórul járt és ugy gondolják ők okosabbak ők biztos nem fognak...
az erste-nél most van valami gáz az önkéntes magánnyugdíj pénztárnál, mondjuk nem tudom pontosan mi, mert csak átfutottam a címen ma, és továbblapoztam... erről tud valaki valamit? valami nyilvántartással kapcsolatos problémáik vannak?... ez gondolom nem befolyásolja a betéti ajánlatukat... vagy tévedek? fiiish: hát igen, könnyű beleszaladni az ilyenbe.. mondjuk 1-2 ilyen történetet hallva az ember hátha óvatosabb és okosabb lesz legközelebb...
Na utána néztem a Betétpárosban nem csökkent a kamat. :) Ampulla: Sajna nagyon sok embert huznak csőbe így... sok tudatlan ember megbízik a jött ment idegenbe akit most lát először és nem látja át hogy az csak magának akar jót a jutalék miatt. :F
hát, egy kedves barátom járt így: lakást akart vásárolni, így elment egy INGATLAN tanácsadóhoz. pár röpke perc leforgása alatt a pasi hirtelen befektetési tanácsadó lett. hoppá. elmondta, hogy van egy befektetési alap, ami 30%-ot hozhat, kihagyhatatlan, stb. kérdi a barátom: akkor miért nem vág ebbe bele mindenki? -hát nekem is ilyen van!! erre kérte, hogy bizonyítsa be, de hát nem volt nála semmilyen igazolás ezzel kapcsolatban. amikor azt kérte, hogy valamilyen papírt mutasson neki az alapról, vagy a várható hozamok alakulásáról, az volt a válasz, hogy a piaci nemtudoménmi miatt ez nem áll módjában. a negyedik ilyen szintű válasz után felállt és eljött. lehet, hogy a másodiknál kellett volna. Mégis mit képzelnek az emberek, hogy a többi ember ennyire SÍK? és vajon hány szerencsétlent húztak így le??.... Hasonló történet, amikor berakja az ember tőkegarantált befektetésre a pénzét, és a bank önkényesen megváltoztatja azt... és amikor értesítőt kapsz, és látod, hogy nem klappol a dolog, és bemész, még téged néznek hülyének, ám legyen, kéred a korrekciót, azt mondják, rendben, elintézik, és egy hónap múlva kiderül, hogy a betett pénzedből jelenleg a fele elérhető...
bocsi a kirohanásért.. apropó betéti kamatok engem is érdekelnének, de ezek után a történetek után kedvem sincs nekiállni keresgélni..
Számlanyitási díj az nincs, de havi díj az a számlacsomagtól függően van. Egyes csomagoknál van díj elengedés ha havi Xm ft fölötti összeg van a számlán. Azt nem tudom pontosan, hogy kötelező-e kártyát is kérni, na annak megint van/lehet éves díja.
Nagyon jó, hogy az oldalt ingyenes reklámhordozónak használod. Engem egy OVB-s ismerős szabadított meg egy kisebb összegtől. Mivel ismerős volt, "szánalomból" nála kötöttem lakáskasszát, amit neten is megköthettem volna. Egy bef.alapba is tettem némi pénzt,miután előadta a szokásos betanult szöveget. A válság okozta veszteségről nem tehet, arról viszont igen, hogy elfelejtette említeni a számlavetetési díjat. Hihetetlen volt a 30%-os hozam,amit ígért, majd ahogy fogyott a pénzem megnéztem neten és az alap indulása óta egyetlen év volt, amikor ezt a hozamot produkálta. Korábban jóval kevesebbet, most kb -30 %-nál járhat,bár én régen megszüntettem, nem vártam meg, míg eltűnik a pénzem és megspóroltam némi idegeskedést. Egy remek banki folyószámlát is ajánlott, ahol ingyenesen lehet pénzt felvenni,a horribilis számlavezetési díj csak az érdeklődésem után derült ki. Ha valaki biztonságban akarja tudni a pénzét, tegye bankba, aki kockáztatni akar,online tőzsdézhet. Szerintem munkanélküli tanárokból gyorstalpalón átképzett ügynökökre nem szabad pénzt bízni. Egyetlen céljuk van, hogy bármi áron üzletet kössenek a jutalékért. Ez az én tapasztalatom.