Keresés

Részletes keresés

pipeti Creative Commons License 2008.09.08 0 0 568
Ugyanannyit mint eddig.
Előzmény: peya (567)
peya Creative Commons License 2008.09.07 0 0 567
Kérdés: közös költségként mennyit kell átutalni? A korábbi közösköltség - Hő átalánydíj? Előre is köszönöm a válaszokat!
Hamzsa Bég Creative Commons License 2008.09.06 0 0 566
Nem ! A kulcsmondat: hogy én a kezdetektől a házban lakom, ott voltam a novemberi és áprilisi lakógyűlésen és tudom az előzményeket.... :)
Előzmény: GOR72 (565)
GOR72 Creative Commons License 2008.09.06 0 0 565
A kulcszó: Nem voltál ott.
jackkkk Creative Commons License 2008.09.06 0 0 564
köszönöm h leírták mi volt a gyűlésen
NW1 Creative Commons License 2008.09.06 0 0 563
Tisztelt Lakók! Meg tudná nekem valaki mondani, hogy a közösképviselettel megbízott Nagy és társa Bt kiket takar? Kik a tulajdonosok?
Hamzsa Bég Creative Commons License 2008.09.05 0 0 562
A hődíj is része a közös költségnek és redetileg úgy volt, hogy a vízdíj is a közös költségből fog menni. A vízművel kötött szerződésünk azért "vízmegosztási szerződés", mert eredetileg úgy volt, hogy a közös költségből fizetjük a fogyasztások arányában. Így már nem is volt olyan sok az a 150 Ft/m2. A vízmű csak a csőd után kapott észbe, hogy külön kellene szerződni a lakókkal.
Egyébként nem téged akartalak piszkálni, csak nem arról van szó, hogy túlbecsült összeget fizettünk, hanem arról, hogy a víz utólag kikerült a KK-ből. Azt most, miután leplombálják a mérőket, a birtokba vételig visszamenőleg mindenkinek külön ki kell fizetni! Ez úgy lakásonként 50-100 EFt-ra is rúghat. Ezt gyakorlatilag abból kellett volna kifizetni, amit elloptak! Egyébként nem voltam a gyűlésen, mert nem tudtam elmenni, de azért figyelemmel kísérem a ház dolgait.
Előzmény: GOR72 (561)
GOR72 Creative Commons License 2008.09.05 0 0 561

Hamzsa Bég!

 

Nem a fűtés volt túlbecsülve, mint ahogy ez a lakógyűlésen elhangzott, nem magamtól találtam ki, ha ott voltál Te is hallhattad, nem kell most a nagy észt játszani, hanam a közösköltség!Amikor erre valaki rákérdezett, hogy hoppá, hogy is volt ez, kicsit elterelődött a szó, de azért süketek nem vagyunk!

Előzmény: Hamzsa Bég (560)
Hamzsa Bég Creative Commons License 2008.09.05 0 0 560
Kedves GOR72!
Komolyan gondoltad, amit írtál? Nehogy abba a hibába essünk, amibe a régi képviselet: hogy minden nagyon szép, minden nagyon jó csak éppen nincs rendben semmi! Ugyanis aki azt mondja, hogy eddig túlbecsült összeget fizettünk – még ha valakinek nehezése is esett azt kifizetni – az valamit félreért vagy hülyeséget beszél (nem rád gondolok!) Ha jól tudom sokunknak kellett a fűtésre ráfizetni a tavaszi időszak után, mert szerintem egy alulbecsült évesből számított havi átlaggal indultunk neki egy téli időszaknak. Oké, nyáron nem kell fűteni, de jelzem, most is egy téli időszak következik. Sehol az országban de még a fővárosban sem hiszem, hogy ki lehet hozni az eddigi összegből ilyen gázárak mellett a fűtést, a melegvíz hődíját meg az egyéb közös költségeket. Hozzátéve, hogy eddig alig fizettünk ki valamit, ha egyáltalán fizettünk és a többség lassan egy éve birtokba vette a házat. Szóval szerintem az az elsíbolt pénz nagyon is fog hiányozni.
Előzmény: GOR72 (555)
pipeti Creative Commons License 2008.09.05 0 0 559
Nem. A lakogyulesen elhangzott, hogy amig nem tisztazzak a penzugyi helyzetet (oktober vege), addig senki sem kerul kizarasra. Felesleges riogatni.
Előzmény: peya (558)
peya Creative Commons License 2008.09.05 0 0 558

A lakógyűklésen megszavazták, hogy akinek 2 hónap elmaradása van a közös költséggel, az kerüljön kizárásra a lakóközösségből.

Augusztusban nem fizettünk közös költséget, mert akkor tűnt el a korábbi közös képviselő. A szeptemberinek a határideje ma van. Tehát aki ma nem fizeti be az elmaradást az minden figyelmeztetés nélkül kizárásra kerül?! Kicsit abszurd.

pipeti Creative Commons License 2008.09.05 0 0 557
Ja, meg annyi:
- a futesi idenyre vonatkozo atalanyrol at fogunk terni havi elszamolasra, mert tobb honapra nincs mibol hitelezni a gazfogyasztast
- vizoras szerzodeseket ujrainditja az In-Management, mert sajnos errol sem tudtak infot kideriteni, hogy pontosan mit is csinalt a Nagy es tsa.
- biztos kaptal te is a foldhivataltol elutasito hatarozatokat: ezekkel semmi dolgunk sincs, arra kell figyelni (bar nem valoszinu hogy megtortenik, de azert megis) hogy nehogy hibasan ujra kiszabjak az illeteket. Ha ez megtortenik, akkor lepj kapcsolatba a Real-proppal, es segitenek a tovabbiakban.

Na mostmar tenyleg ennyi. :)
Előzmény: pipeti (556)
pipeti Creative Commons License 2008.09.05 0 0 556
Egy kicsit talan targyilagosabban fogalmazva:
- egyelore felmeres alatt van, hogy mennyi penz hianyzik. Ehhez meg kell kb masfel honap tobb ok miatt: sokan nem fizettek eddig kozos koltseget, ujra kell konyvelni az elmult honapokat, illetve a Nagy es tsa nem teljesen keszseges az adatok atadasaban
- az eddigi feldolgozottsag alapjan ugy nez ki, hogy nem kell plusz befizetes (vagyis pontosabban nem kell emelni a jelenlegi kozoskoltseget). Viszont ertelemszeruen ujra kell gondolni, hogy mire is kell most elsosorban kolteni.
- a kozmuszolgaltatokkal meg lett kotve a reszletfizetesi szerzodes. Ez azt jelenti, hogy tobb honap (ha jol emlekszem 12) van arra, hogy az eddig elmaradt tartozasokat kiegyenlitsuk.
- a kozos koltseget viszont nagyon pontosan be kell fizetni, mert egy-egy ilyen szerzodesben az is benne van, hogy elozetes ertesites nelkul kikapcsolhatja-korlatozhatja a szolgaltatast a szolgaltato, nem fizetes eseten
- sok lakas tobb honapos elmaradassal van a kozos koltseggel. Sajnos ez nem mindig egyertelmu, hogy kinek a hibaja. Felmerult hogy pl tarolok utan a Nagy es tsa nem fizettetett kozos koltseget, megis feltuntette tartozaskent. (Szvsz azert tobb honapos lakas utan nem fizetett kozos koltseg elmaradas nem lehet a Nagy es tsa hibaja.) Turelmi ido kb a feldolgozas vege (okt vege). Utana az ertesitesek kimennek (hogy kinek mennyi a hiany) ha nem rendezik, akkor le lesznek kotve a melegvizrol es a futesrol amig nem rendezik a tartozast. Illetve, hosszabb tavon ugyanez tortenik azokkal, akik ket honap kozoskoltseg tartozast halmoznak fel.
- kozos koltseget ujra lehet es kell fizetni a mar meglevo OTP-s szamlara, illetve intezkednek postai csekkrol is, ha valakinek az kell (reszletekkel kapcsolatban szerintem csekk eseten az In-Managementhez fordulj). Nyitnak uj szamlat is, mert az OTP nagyon draga. Szoval azert van szamla tovabbra is, arra mehet a befizetes addig, amig nincs uj. (A korabban zarolt szamla lett ujra megnyitva.)
- jelzalogjog: K&H csak a hiteleseket erinti (pl engem is), ezt nehez megmondani hogyan lesz (azt is mondtak, hogy csutortokon targyalnak a K&H-val, valoszinuleg ott erre is kiternek).

Kb ennyi, amire emlekszek es rovidtavon erinti a lakokat.
Előzmény: jackkkk (554)
GOR72 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 555
Tömören ez történt a lakógyűlésen:

K&H Bank újbóli jelzálogjog bejegyzése még folyamatban. Még nem tudni ki fizeti ki a jelzálogjog ismételt bejegyzési költségét.

Plusz pénzt nem kell fizetnünk az ellopott pótlására, mert eddig annyira sok, túlbecsült összeget kellett fizetnünk havonta (már aki ezt megtette), hogy ha továbbra is ezt fizetjük(hű de klassz) akkor egy év alatt visszafizetjük a tartozásainkat.

2 őr lesz ezentúl, plusz pénz, de nagyon megéri….!(ha ezzel kapcsolatban bármi kérdésetek van, azt a 2-3 embert kell kérdezni, aki ezt megszavazta)

Vízóráját mindenkinek  plombáltatnia kell, egyéni fizetés lesz.

Zajvédő fal ügye nem érdekel senkit vagy keveseket, nem értik, ha nem sürgetjük csak ülünk az ügyön, tavasszal sem fog történni semmi. Nem értem azok a lakók akiket nem érdekel a dolog, miért nem értik meg, hogy ez mindenki szívügyének kellene, hogy legyen, mert a lakása értéke nőne, ha meglenne a fal. Egyébként a közös képviselő fog állítólag intézkedni, csak ebbe nehogy olyan gyors legyen mint a többi dologban (nincs még bankszámlája  a  háznak, takarítás a folyosókon még nincs ).Kb. ennyi

 

 

jackkkk Creative Commons License 2008.09.03 0 0 554
sziasztok
leírná nekem valaki miről volt szó lakógyűlésen mert ép külföldön vagyok és miben állapodtatok meg?
előre is kössz
gj77 Creative Commons License 2008.09.02 0 0 553
Már elég régóta ki van plakátolva a lépcsőházakban.
Holnap 2008.09.03-án 18 órakor a garázsban.
Széket hozz magaddal!- biztos "rövid" lesz!:-)
J
Előzmény: Hamzsa Bég (552)
Hamzsa Bég Creative Commons License 2008.09.02 0 0 552
Én szombaton jártam utoljára a házban és sehol nem láttam kitéve ilyesmit. Ha csak nem valami eldugott zúgban. Ez tuti és lehet tudni, hogy hol és mikor? Hétközben vidéken dolgozom és potyára nem szeretnék felmenni Budára.
pipeti Creative Commons License 2008.09.02 0 0 551
Ez van kiplakatolva a lepcsohazakban is, szoval valoszinuleg lesz.
Előzmény: Hamzsa Bég (550)
Hamzsa Bég Creative Commons License 2008.09.02 0 0 550
Kedves lakók!
Hallottam néhány helyen és itt is olvastam a szept. 3-i lakógyűlésről (?). Valóban lesz? Mert hivatalosan senki sem értesített senkit, legalábbis szombatig nem.
zukkero Creative Commons License 2008.08.29 0 0 549

Sziasztok!

 

Újabb kérdésem van... :) A kerti kiskapu nem kulcsra van zárva este ugye? Mert ha igen, hol lehet kulcsot kérni? Nem szeretnék nem hazajutni valamikor... :)

 

Kellemes estét mindenkinek! :)

Kate79 Creative Commons License 2008.08.29 0 0 548
Akiket érdekel: www.in-management.hu
hellobali Creative Commons License 2008.08.29 0 0 547

koszi az infot

udv
B
Előzmény: bg78 (519)
kincsibogár Creative Commons License 2008.08.28 0 0 546
Az én "egyéni akciózásomkor" a vízműveknél senki se mondta, hogy itt vízdíjmegosztás van, pedig az ügyintéző a mérőóra számából megállapította, hogy ez mandarinkertes, amit nem is mondtam előre. Ezek szerint akkor lehet egyéni is, és vízdíjmegosztásos is.

A szeptember 3-i lakógyűlésről, vagy miről valaki készítsen már egy kivonatot, mert én éppen külföldön leszek. Előre is köszönöm.

A közös költséges egyeztetéseket nem lehetne esetleg faxon küldeni? Vagy mindenképpen személyesen kell?
Előzmény: Revon (545)
Revon Creative Commons License 2008.08.28 0 0 545
Szerintem várjuk meg a szept. 3-ai "lakógyűlést".
Előzmény: zukkero (544)
zukkero Creative Commons License 2008.08.28 0 0 544

Sziasztok!

 

Én is vártam ... egészen az utóbbi beírásomig. Ugyanis most a postaládámban találtam egy "Díjbeszedő Holding Zrt." által küldött levelet, amiben az van, hogy fizessek szept. 1-ig, ha nem, akkor nem lesz víz. Kapott még valaki ilyet? Mennyire kell komolyan vennem? Ez most a közös képviseletnek szól? Szerintetek akkor járjak egyénileg utána a víznek? Mert én is november óta itt lakom, és jó lesz már azt az egy év vízdíjat kifizetni... :S

 

Köszi előre is hogy ennyien írtatok!

 

Szép napot, üdv mindenkinek! :)

Hamzsa Bég Creative Commons License 2008.08.27 0 0 543
A vizes ember elmondása szerint még a lakók fele sem írta alá ezt a szerződést. Továbbá ők olyan ütemben keresik fel a lakókat, amilyen ütemben a Vízmű feldolgozza ezeket és megbízza őket! Ezek szerint ez a meghirdetett 1 (!) szerződés aláírási nap is"igen sikeres volt". Ugyanolyan, mint az augusztus 21, ahol szerintem talán a lakók harmada, ha ott volt ill. belefért az időbe. Egy kis fejszámolás: kb. 200 lakásx5-6 perc=15-20 óra! De legalább ne egy, hanem egymás utáni 2-3 napot jelöltek volna meg! Hát ez az egyeztetés sem lesz meg egyhamar! Ezek szerint ez sem sürgős! Úgy hogy ne csodálkozzunk, ha szöszmötölés, tötymörgés következtében hatalmas hiányok keletkeznek a költségvetésünkben!
Hamzsa Bég Creative Commons License 2008.08.27 0 0 542
Engem 1 hete megkeresett a vízmű megbízásából a Haxaéder Kft. embere. Kijött, leolvasta, leplombálta (tehát nem hitelesítette, mert ezek 2007-es mérők és 6 évig hitelesek) visszadta a vízmű által is aláírt ominózus vizmegosztási (mellékvízmérős) szerződést és azt mondta. hogy kb. 2-3 hét múlva kapom a számlát a saját fogyasztásomról. Eddig én sem fizettem semmit.
Revon Creative Commons License 2008.08.27 0 0 541
Még eddig semmilyen vízdíjat nem fizettünk (én legalábbis nem), mert a beköltözéskor (tavaly november) azt mondták, hogy minden ilyesmit a beruházó intéz, alá is írattak erről egy papírt. Aztán derült ki, hogy az ELMŰvel egyénileg kell felvenni a kapcsolatot, ez meg is történt, rendben is volt minden, azóta is szépen jönnek a számlák, minden ok. De a vízről nagyon sokáig semmi hír nem jött, aztán pár hónapja ki volt téve egy papír a lépcsőházban, hogy egy bizonyos időpontban menjünk, és írjuk alá a vízdíjmegosztási szerződést. Úgy tudom, ez valóban nem jutott el mindenkihez. Ebből gondolom, hogy az alább leírtak szerint a "második eset" áll fenn, vagyis a háznak (pontosabban a közös képviseletnek) jön a számla, és az egyéni vízórák állása szerint osztódik szét, hogy kinek mennyit kell fizetnie. Ha valakinek van erről pontos információja, kérem, hogy ossza meg velünk. Köszi!
Előzmény: kincsibogár (538)
kincsibogár Creative Commons License 2008.08.27 0 0 540
Köszi:-) neked is szép napot!
Előzmény: Pase (535)
kincsibogár Creative Commons License 2008.08.27 0 0 539
Hja, és az is biztos, hogy én ilyen vízdíjmegosztási szerződést nem írtam alá, mert nem is tudtam róla... Küldtek erről levelet?
Előzmény: Revon (536)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!