Keresés

Részletes keresés

Stefan Mayer Creative Commons License 2005.08.05 0 0 671
En__________EZENNEL KIJELENTEM, hogy a szabad akaratombol az alabbi VALLASSZOLGALTATAS(OK)BAN szeretnek reszt venni:

(tovabbiakban „Szolgaltatas“)

A szolgaltatasban valo resztvetelem engedelyezesnek feltetelekent tudomasul veszem az alabbiakat, s azokkal egyet is ertek:

1.      Tudomasul veszem es egyetertek azzal, hogy a Szcientologia alkalmazuott vallasos filozofia es az egesz vilagon elismert vallas, melynek celja az ember szellem onmagahoz, univerzumhoz, illetve mas elethez valo viszonyaban torteno tanulmanyozasa es javitasa. A szcientologia szo a latin „scio“ – a szo legteljesebb ertelmeben vett tudas, es a gororg „logos“ – valaminek a tanulmanyozasa szavakbol tevodik ossze. A dianetika szellemi gyogyito technologia a Szcientologia elofotara, amely – a Szcientologia vallas reszekent – a leleknek a testre gyakorolt hatasaval foglalkozik. A dianetika a szo a gorog “dia” – keresztul es “nous” – lelek szavakbol ered, jelentese tehat “lelken keresztul”.

2.      Tudomasul veszem es egyetertek azzal, hogy a Szcientologia vallas alapitoja L. Ron Hubbnard, amerikai iro es filozofus (a tovabnbiakban: “LRH”). A szcientologia es a Dianetika temajaban szuletett irasai es rogzitett eloadasai az emberi szellem es letezes termeszetevel kapcsolataos megfigyeleseirol es kutatasairol szolnak. Ezek az irasok az utmutatas szandekaval segiteni szeretnenek, hogy az emberek mint szellemi lenyek egyre inkabb ontudatukra ebredjenek, es helyreallitsak magukban az onmagukban es masok iranti tisztelet erzest. Nem valok viszont a testi betegsegek diagnisztizalasara es gyogyitasara, s az orvostudomany es mas gyogyito eljarasok tanitasaval, illetve gyakorlasaval sem foglalkoznak.    Ha On testi betegseget kezeltetni jot tide, most szoljon a Regisztracionak, es ezt mondja eln neki. Mivel az ilyesmi nem a Misszio feladatkorebe esik, a Regisztrator majd intezkedik, hogy On orvoshoz menjen es szakszaru orvosi kivizsgalasban reszesuljon. Ha testileg rendben van, elkezdheti a Szcientologia kepzest vagy auditalast, hogy elinduljun a teljes szabadsag fele vezeto utjan.

3.      Tudomasul veszem es egyetertek azzal, hogy LRH irasai kutatasi eredmenyei egy reszet rogzitik, es csupan az e kutatasokrol szolo irasos beszamolokat tekintentdok, nem pedig az Egyhaz, a Misszio vagy LRH kinyilatkoztatasainak. A Szcientologiai vallast, a Dianetika, illetve LRH irasainak termeszet vagy celja ellenteteben all a fenti leirassal, s hogy az a Szcientologia gyakorlat, amire beiratkozott, illetve barmely masik Szcientologia gyakorlat alkalmazasa valamilyen elore meghatarozott hatast gyakorol barkier. Ebbol kifolyolag a Misszio nem tesz igereteket a Szcientologia valo szarmazo eredmenyeket illitoen.

4.      Tudomasul veszem es egyetertek azzal, hogy a Szcientologia elenevezett alkalmazott vallasos filozofia olyan szellemi segitseget nyujto eljarasmodokat foglal magaban, amelyek egyedulalloak. Ezek celja az, hogy segitsenek az emberenek jobban megismerni onmagat.  A Szcientologia vallas elismer minden mas felekezetet, es szolgaltatasain szivesen latja barmely vallas hiveit. A szcientologia Egyhaz kuldetese, hogy segitse az embert a nagyobb onbizalom es onbecsules elereseben, es ezaltal kepesse tegye arra, hogy bizalommal es tisztelettel viszonuljon onmagahoz es embertarsaihoz. A Szucientologia vallasos filozofiabol szarmazo elonyoknek es a vallasi celkituzeseknek az elereshez odaado resztvetelre van szukseg, mivel ezeket csakis sajat erofesziteseinken keresztul valosithatjuk meg.Eppen ezert a Misszio nem iger semmit arra nezve, hogy a Szolgaltatasban reszt vevo szemely milyen lehetseges elonyoket tapasztalhat

5.      Tudomasul veszem es egyetertek azzal, hogy a vilag minden tajan megtalalhato sok-sok Szcientologiai Egyhazkozosseg, Misszio es szervezet jogilag – es minden mas teren – teljesen fuggetlen egymastol, kozottuk csupan egyhazi kotelek letezik. Ebbol kifolyolag a Szolgaltatast kizarolag a fent megnevezett Misszio felugyelete es ellenorzese ala tartozik.

6.      A Szolgaltatas magaban foglalja az Elektro-pszichometer, vagy “E-meter” neven ismert vallasi eszkoz hasznalatat is, amelynek az elsodleges celja lelki termeszetu problemeak es nehezsegek behatarolasa es megoldasa. Tudomasul veszem es egyetertek azzal, hogy az E-meter onmagaban semmire sem hasznalhato, kizarolag a Misszio lelkeszei, vagy kepezes alatt allo lelkeszei szamara szolgal utmutatasul, amikor a Misszio vallasi szolgaltatasain resztvevoknek segitenek lelki gyotrelmek vagy fajdalmak teruleteit behatarolni; nem valo – s nem is hasznalhat – semmilyen megbetegedesek es testibantalom diagnosztizalasara, gyogyitasra vagy megelozesre, tovabba nem idez elo javulast a testi egeszseg vagy szervmukodesek teruleten sem.

7.      Tudomasul veszem es egyetertek azzal, hogy a Misszio a Szolgaltatassal kapcsolatban nyithat es tarolhat, valamint osszeallithat szellemi fejlodesemet nyomon koveto jegyzeteket tartalmazo dossziekat, amelynek neve “Preclear dosszie” (PC dosszie), es amely az egyhazi engedellyel rendelkezokon kivul senki sem ferhet hozza, es amely szigoruan titkos, mivel a gyonasi titok kategirajaba tartozi.

8.      Megertem es elfogadom, hogy – azon alkotmanyos tilalmak miatt, amelyek megakadalyozzak az allami beavatkozast vallasi ugyekbe, valamint a vitas kerdesek eseten alkalmazando egyhazi birosagi  eljarasokban – emennyiben olyan vitam tamadna a Misszioval, amely nem oldhato meg kozvetlen kommunikacio utjan, informalisan, a vitas kerdeseket cask az egyhazi etika, igazsagszolgaltatasi es vallasi dontobirosagi rendszeren beluli  eljarasok alkalmazasaval lehet eldonteni. Tovabba ezennel kinyilatkoztatom hozzajarulasomat ahhoz, hogy a jelen Kerelem kapcsan, vagy a Szoplgaltatasban valo resztvetelembol adodo felmerulo barmilyen vitaban az emlitett vallasi dontobirosag dontson. Megertem es elfogadom, hogy a Misszionak a vallasi vitak megoldasara vonatkozo eljarasai kozott szerepel a felettes egyhazi szerveklhez valo folymodas, beleertve a vitas kerdeseknek a legfelso forum, a Missziok Anyaegyhaza – a Szcientologiaia Missziok Nemzetkozi Szovetsege – Igazsagszolgaltatasi Fonoka (IJC SMI), vagy az altala kijelolt szemely ele vitele, ammenyiben ez szuksegesnek bizonyul.   Tudomasul veszem es egyezertek azzal, hogy sz IJC SMI ele terjesztest kovetoen is megoldatlanul maradt barmilyen nezetelteres, koveteles vagy vita egy vallasi dontobirosag hatokorebe tartozik, s kijelentem hogy az a Nemzetkozi Szcientologiai Egyhaz alabbi – szeles nyilvanossagra hozott – biraskodasi eljarasmodja szerint fogom rendezni:

a.       Az IJC SMI ele terjesztem a dontobiraskodas iranti kerelememet – errol a Misszionak masolatot küldok – amennyiben kijelolok egy dontobirot.

b.      A Misszio a dontobiraskodas iranti kerelmem kezhezveteletol szamitott (15) napon belul kijelol egy masik dontobirot. Amennyiben a Misszio (15) napon belul nem jelol ki dontobirot, az IJC SMI jeloli ki a masodik dontobirot.

c.       A fenti modon kijelolt dontobironak a masodik dontobiro kijelolesetol szamitott (15) napon belul ki kell valasztania egy harmadik dontobirot. Ha a ket dontobiro nem tudja kivalasztani a harmadik dontobirot (15) napon belul, akkor ot az IJC SMI-nak kell kijelolnie. Osszhangban azzal a szandekkal, hogy a biraskodasdnak a Szcientologia igazsagszolgaltatasi es partatlansagi elvei szerint kell lefolynia, mindharom dontobironak a Missziok Anyaegyhazaban belul elismert szcientologusnak kell lennie.   A szolgaltatasra jelentkez fenti nyilartkozata nem jelentiazt, hogy ezzel korlatozasnak veti ala, vagy lemond arrol a jogarol, hogy igenyet birosag vagy hatosag elott ervenyesitse.

9.      Tudomasul veszem es egyetertek azzal, hogy a Misszionak juttatott dijak es adomanyok visszaigenylesere az ajandek visszakovetelesere vonatkozo jogszabaly idevago szakaszat kell alkalömazni.

10.  Kijelentem, hogy onmagam tokeletesitese es szellemi fejlodes szandekaval jelnetkezem a Szolgaltatasra. Tudom, hogy a tovabbi szolgaltatasok igenybevetele elott lenyeges. Hogy teljesen elegedett legyek azzal az eredmennyel, amit az elozo szolgaltatasom lezarasaval elertem. Tovabba megertem es elfogadom, hogy a Misszio – ha az altala hirdetett elveket betartom es gyakorlatain resztveszek – egy job elet lehetoseget mutatja meg szamomra, azonban az egyeni szellemi fejlodes utja  nem mindig konnyu es kenyelmes, s az a siker, amit Szcientologiaban elerhetek, vegso soron sajat kepessegeim, kitartasom es elhatarozasomon mulik, amennyiben ezek arra iranyulnak, hogy megszabaduljak azoktol a hianyosagaimtol es azoktol a rossz magatartasi mintaimtol, amelyek eddigi eletemben tapasztaltam.

11.  MMMegertem es elfogadom hogy a Szcientologia szellemi termeszetu segitseg, tehat nem orvosi kezeles, es nem arra valo, hogy testi allapotomban elonyos valtozasokat okozzon. Tudataban vagyok annak is, hogy nem szabad reszt vennem a Szolgaltatasokban akkor, ha gyogyithatatlan betegsegben szenvedek, vagy akar cask csekej eselyt is  adok annak, hogy fizikai vagy erzelmi allapotomat a Szolgaltatasban valo resztvetel fajdalmassa tenne. Tudva mindezut, a Szolgaltatasban szabad akaratombol akarok reszt venni, ismerem a benne foglalt tevekenysegek altalanos termeszetet, es ezennel kijelntem, hogy elfogadom serulesek, vesztesegek es karosodasok barmely es minden ismert vagy ismeretlen kockazatat.

12.  Kijelentem, hogy sajat elhatarozasombol azert toltom ki ezt a Beiratkozasi kerelmet, hogy resztvehessek a Szolgaltatasokban. Felismertem, hogy egyedul en vagyok a felelos az eletem jelenlegi es jovobeli alakulasaert. Tanusitom, hogy sohasem kiserletem meg ongyilkossagot, se ezt nem is fontolgattam, hogy semmilyen intezetben nem kezeltek mentalis vagy erzelmi zavarokkal, nincs ilyen korlapom, ezenkivul sehol nem szerepelek buncselekmeny miatt bunugyi nyilvantatrtasban, illetve soha nem kovettem el olyan buncselekmenyt, amiert elitelhettek volna. Nem allok (peldaul csaladi vagy hazassagi) kapcsolatban olyan szemellyel, akirol tudom, hogy szemben all a szellemi kezelessel vagy a Szcientologiaval. Sem en sem pedig kozeli csaladtagjaim nem fenyegettuk soha a Szcientologiat azzal, hogy bepereljuk, gatoljuk mukodeseben, illetve ilyen tamadast intezzunk ellen, es sem en, es sem kozeli csaladtagjaim semmilyen modon  nem segitunk es nem vettunk reszt ilyen tamadasban. Tovabba tanusitom, hogy nem vagyok a media, valamely allami szerv, vagy egyebb szervezet illetve szemely kepviseloje, es nem azt akarom, most megkiserelni, hogy titokban kivizsgaljam a Szcientologiat, hanem sajat szellemi tokelesedesem erdekeben jelentkezem a Szolgaltatasra.Valoban hiszem, hogy az embereket segiteni lehet egy magasabb szintu megerteshez valo eljutasban es egy boldogabb elet elereseben, ezert oszinten es johiszemuen jelentkezem, es el akarok erni a Szolgaltatasokbaol minden lehetseges szemelyes nyereseget.

13.  Tudomasul veszem es egyetertek azzal, hogy ez a Kerelem a Szolgaltatasban torteno resztvetelem engedelyezese iranti cask akkor valik kozottem es a Misszio kozott megegyezesre, amikor azt a misszio elfogadta. A kerelem elfogadasanak elbiralasakor a Misszio az Itt tett kijelenteseimre es igereteimere tamaszkodik.

Cserebe azert, hogy a Misszio lehetove teszi resztvetelemet a Szolgaltatasban, valamint az ehhez biztositott helysegei es mas felszerelesei hasznalatat, EGYETERTEK AZZAL; HOGY KARTALANITOM ES MENTESITEM A MISSZIOT; AZ OTT SZOLGALATOT TELJESITOKET; VALAMINT A VELE SZERZODESBEN ALLOKAT barmely veszteseg, tartozas, kar es koltseg alol, amely a Szolgaltatasban valo resztvetelem, es/vagy a jelenletem es tetteim kapcsan a Misszio helysegeiben vagy azok a korul, valamit a Szolgaltatashoz rendelkezesemre bocsatott felszerelesekben keletkezett.

ALAPOSAN ELOLVASTAM EZT A BEIRATKOZASI KERELMET, TELJES MERTEKBEN ERTEM ANNAK TARTALMAT ES KOVETKEZMENYET. Tanusitom, hogy a Kerelem es a Szolgaltatasok kapcsan modom volt kerdeseket feltenni, es az altalam szuksegesnek itelt informaciokat megkaptam. Eppen ezert kijelentem, hogy jelen nyilatkozatban foglaltakkal osszefuggesben a Szcientologia Egyhaz, illetve a Misszio ellen – sem mint az egyhazban szolgaltatastra jelentkezo, sem mint ahhoz tartozo hivo,de azt kovetoen sem, hogy ebbeli statusum esetlegesen megszunne – semmilyen hatosagi vagy birosagi eljarast nem kezdemenyezek, es ilyen tartalmu engedmenyt harmadik szemelyek javara sem teszek.

Ammennyiben a jeln nyilatkozatomat megszegnem, tudomasul veszem, hogy a Kerelem a Misszio mint joglemondo nyilatkozatra hivatkozva,. Azt a birosagi eljaras anyagahiz csatolja, es arra hivatkozva az eljaras megszunteteset kerheti. Teszem ezt mindazert, mert tisztaban vagyok azzal, hogy e Kerelem 8. pontjaban rogzitett eljaras az igazsagot szolgalja, ami pedig megnyuvasomra szolgal.

A mai napon 2005-08-05. napjan szabad akaratombol irom ala ezt a BEIRATKOZASI KERELMET, elfogadom az ezzel jaro jogi kotelezettsegeiket, es kerem, hogy a Misszio engedelyezze a fenti megnevezett Vallasi Szolgaltatasokban valo resztvetelemet.

(a jelentkezo alairasa)

(lakcime)

(a jelentkezo teljes neve nyomtatott betukkel)

Kiskorunak mindket szulo vagy gyamok alairasa

_______________________   _____________________

Grüß´ dich, Andy (Zabhegy)! ;-))))
Előzmény: Törölt nick (670)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.03 0 0 666
Köszi. Hozzájárulsz, hogy feltegyem a "Jogi segély" topicban?

Előzmény: Törölt nick (665)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.03 0 0 665

szia!

Holnap feldobom az egészet, este

Előzmény: Törölt nick (623)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.02 0 0 664

Gondolom, azért már elég sok mindent átvettél tőle :))

Habár úgy is lehet fogalmazni, hogy háromszor kell elolvasni, míg egy  közönséges mezei csókának leesik a tantusz.

Volt hozzá szerencsém... 

Előzmény: Intelligencs (663)
Intelligencs Creative Commons License 2005.08.02 0 0 663
Kemény ez a jogi nyelv. Sajnos sokszor kell szerződéseket írnom, és ha valami újjal szembesülök, rohanok rögtön a vállalati jogászhoz, mert tudom, hogy én úgy sem leszek képes helyesen megfogalmazni a dolgokat... :)
Előzmény: Törölt nick (662)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.02 0 0 662

Valahogy így gondolom én is.

Az a rabszolgás dolog meg azért nem működik, mert a másik fél (ahová eladódtál, hogy perfekt magyar legyek) követ el bűncselekményt, aki ezekután korlátozni fog a szabadságodban.

Aszt lehet, hogy ez sem így van...

Előzmény: Intelligencs (661)
Intelligencs Creative Commons License 2005.08.02 0 0 661
Hát ez az! A BTK. csak akkor lép életbe, ha bűncselekmény történik. Ha szerződéses jogviszonyba kerülsz valakivel, akkor a PTK. az irányadó.

Egyébként én beszélgettem erről jogásszal, és bizony elég sok jogodról lemondhatsz egy szerződés keretén belül. (Persze rabszolgának továbbra sem adhatod el magadat.)
Előzmény: Törölt nick (659)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.02 0 0 660

Még egy gondolat az előzőhöz.

Ha zabhegy előkerül, felteszi a nyilatkozatot - és beleegyezését adja - a "jogi tanácsok" topicban lehetne véleményt kérni. Oda valódi ügyvédek is járnak.

Törölt nick Creative Commons License 2005.08.02 0 0 659

Szia figyelő,

foglalkoztam ezzel a Btk-val. Nem mintha számítana, mivel  nem vagyok ügyvéd. Rákerestem a megtéveszt*, kényszerít*, visszaél* szavak minden változatára.

Szal vannak ilyen bűncselekmények, mégsem tudtam beilleszteni.

A Btk-nak van egy sajátos logikája: bűncselekményről csak akkor beszélünk, ha az érdeksérelem megvalósult. (Többnyire.)

Tehát a nyilatkozat ellen általánosságban nem lehet keresetet benyújtani. Mivel a nyilatkozatok egyéként nem is érvényesek. Ha valakit pl. anyagi hátrány ért azért, mert aláírta és azt hitte érvényes, egyedileg perelhet.

Ide másolok jogszabályhelyeket. Bocs, ha megint félkövér lesz, nem az én szándékom.

A szabadság és az emberi méltóság elleni
bûncselekmények

174. § Aki mást erõszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltûrjön, és ezzel jelentõs érdeksérelmet okoz, amennyiben más bûncselekmény nem valósul meg, bûntettet követ el, és három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ.

Az Alkotmány 55. § (1) bekezdése szerint a Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabadságra és a személyi biztonságra, senkit sem lehet szabadságától másként, mint a törvényben meghatározott okokból és a törvényben meghatározott eljárás alapján megfosztani. A Btk. Különös Része számos tényállásban védi a személyek azon jogát, hogy cselekvési szabadságukat mások jogtalan erõszakkal, illetve fenyegetéssel ne korlátozzák, érdekeiket ne sértsék. Ezen tényállások körébe tartozik egyebek között több a szabadság, az emberi méltóság, a nemi erkölcs és vagyon elleni bûncselekmény. A büntetõtörvény azonban nem alkalmas arra, hogy a társadalmi életben elõforduló valamennyi jogellenes magatartást megfogalmazzon és a Különös Részben elhelyezzen. Ezért szükséges olyan általánosabb magatartások megjelölése, amelyek segítségével a társadalomra veszélyes, jogellenes cselekmények büntetni rendeltségét biztosítani lehet. Ilyen tényállás a kényszerítés is.

Az elkövetési magatartás egyik eleme vagylagos, megvalósulhat erõszakkal, illetve fenyegetéssel, akár mindkét módszer együttes alkalmazásával is.

Az erõszaknak személy ellen kell irányulnia, a dolog elleni erõszak e tényállás megvalósulása esetén fenyegetésnek minõsül. Az erõszak - amely lehet akaratot bénító vagy akaratot hajlító jellegû is - irányulhat a sértett, avagy más személy ellen is.

A kényszerítés eredmény-bûncselekmény, tehát csak akkor fejezõdik be, ha a jelentõs érdeksérelem létrejön. Az érdeksérelem bekövetkezhet a sértett anyagi, társadalmi, családi helyzetében egyaránt. Az érdeksérelem súlyosságának a mértéket csak a konkrét cselekmény körülményei alapján lehet meghatározni. Kényszerítés esetén a jelentõs érdeksérelem megvalósul, ha a személyszállító kisiparos a számla adására vonatkozó kötelességet megtagadva késsel kényszeríti az utast a gépkocsi elhagyására (BH1992. 744.). Az elkövetõ magatartás (az erõszak, illetve fenyegetés alkalmazása), a sértetti magatartás (a tevés, nem tevés, illetve tûrés), valamint a külvilágban bekövetkezett változás (jelentõs érdeksérelem) között okozati összefüggésnek kell fennállnia.

A bûncselekmény elõkészülete nem büntethetõ. A cselekmény az erõszak, illetve a fenyegetés alkalmazásával már kísérleti szakaszba jut, de befejezetté csak akkor válik, ha az eredmény (a jelentõs érdeksérelem) is bekövetkezik. A fenyegetés alkalmazásával a kényszerítés bûntettének a tényállási eleme megvalósul, a jelentõs érdeksérelem bekövetkezésének a hiányában a bûncselekmény kísérlete megállapításának van helye (BH1995. 257.).

</DIV>

Intelligencs Creative Commons License 2005.08.01 0 0 658
Ez azért van, mert _nem_ a gondolkodó embereknek készülnek. Gondolkodó emberek messze elkerülik az Org-nak nevezett pucerájt.
Előzmény: Törölt nick (657)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.01 0 0 657
Hát ja. De szvsz itt Európában azért annak is megvannak a hagyományai, hogyan lehet egy bonyolultabb szöveget érthetően, de nem primitíven vagy vásári hangnemben előadni. Ellenben a szci prosik, amik egyesítik magukban egy áruházi folttisztitó-bemutató harsányságát és hurráoptimizmusát a nyakatekerten és sokszor a leiterjakabig az eredeti szöveghez tapadva (félre)fordított szövegek zavarosságát, inkább csak ellenérzést váltanak ki a gondolkodó emberekből. Szerintem.
Előzmény: Translator (655)
Translator Creative Commons License 2005.08.01 0 0 655
Az szórólapoknak megvan az baja, hogy az amerikai átlagember sztereotípiájára van beállítva. Tehát elég jelentős egyszerűsítés történik meg benne, hogy az népnek érthető legyen.
Előzmény: Filburt (652)
Intelligencs Creative Commons License 2005.08.01 0 0 654
Egy pillanatra sem kell elbizonytalanodnod, a szci épp akkora bokorság, mint amilyen a Zeta Retaculi és a szürkék. Mindig hallgass az első megérzésedre... :)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.01 0 0 653

Elhisszük ám. Mi is olvastuk. Ha vulkános-robbantós sztorira gondolsz, akkor az viszont nem hivatalos szcientológus lap volt.

Büszkén állítom, hogy egy nagyon szorgalmas lakótársunknak köszönhetően a maffiás topicban nekünk van a világon a legnagyobb szcientológiai vonatkozású linkgyüjteményünk.

Úgyhogy rá se ránts, ha nem találod...

Translator meg másra célzott...

Filburt Creative Commons License 2005.08.01 0 0 652
Okés, hogy neked a ZR jut eszedbe, de én ezeket az infókat vmi csilli-villi SzE-s lapon olvastam (az URL 'jónak' tűnt, ha előkerítettem bekopizom).

Filburt
Előzmény: Translator (645)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.01 0 0 651

Kihalófélben vagyok :)

Meg aztán nem is mindenkivel teszem meg. Mikor próbáltam, jól fejbenyomtak.

Te ilyet nem tettél. Még?

Előzmény: figyelő (648)
Intelligencs Creative Commons License 2005.08.01 0 0 650
Wingless - saját bevallása szerint - nem szcientológus, csak érdeklődő, LRH-t és a szcientológia technikáját csodáló érdeklődő.
Egy igazi, egyházi szcientológus nem nagyon képes bonyolult érvelések felépítésére, csak a "szcientológia jóóó, mer' a Hubbard is megmondta" típusúra.
Előzmény: figyelő (648)
Intelligencs Creative Commons License 2005.08.01 0 0 649
Bezony. És milyen cselekedetre gondoltál? Kézigránátot dobsz a Blaha Lujza téri központjukba?

Szerintem igyekezz minden ismerősödet felhomályosítani arról, hogy ez mekkora kreténség, s akkor már védettek lesznek, ha szembetalálkoznak egy önkényes lelkésszel. többet úgysem tehetsz, ha csak nem óhajtod az életedet a szcientológia elleni harcnak szentelni.
Előzmény: Törölt nick (643)
figyelő Creative Commons License 2005.08.01 0 0 648

Te hogy kerültél ide?

Ilyet itt nem túl sűrűn tapasztalni...

Előzmény: Törölt nick (640)
Intelligencs Creative Commons License 2005.08.01 0 0 647
Na, már épp akartam mondani, hogy mindjárt jön az öntevékeny messiás rendet vágni a káosz dzsungelében, de már mondanom sem kell, és itt van. Emlegetett szamár...
Előzmény: Translator (645)
Intelligencs Creative Commons License 2005.08.01 0 0 646
LRH maga Isten. Ő mindent tudott, amiről nem tudott, az nem is létezik.
Előzmény: Filburt (644)
Translator Creative Commons License 2005.08.01 0 0 645
Hát gyerekek, nekem megint a Zéta Retikül jutott eszembe, amikor láttam, hogy mit tudtok a szcientológiáról. Nagyjából olyan közel vagytok hozzá :)
Előzmény: Filburt (644)
Filburt Creative Commons License 2005.08.01 0 0 644
Ha ezt a sok kreténséget levakarnák a dologról, lehet, hogy még akár jóra is lehetne használni. Bár nekem gyanús az auditálás magyarázataként leírt 'van 1 problémám és az auditor pont jókor, pont jó hangsúllyal, pont az egyetlen tökéletes és megfelelő kérdést felétve' megvilágítja a problémám lényegét. Meg hogy ezek a kérdések előre le vannak írva, csak fel kell őket olvasni. LRH a világ összes emberének összes problémájára előre ismerte a kérdést? Ne fárasszuk már egymást, kérem... Bár tény, hogy impozáns hatással van a befolyásolható tömegekre.

Filburt
Előzmény: Törölt nick (643)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.01 0 0 643
És valaki ezt komolyan veszi.
Ezen elvek szerint él.
Életét ennek mentén rendezi.
Valódi cselekedetekre lenne szükség, nem csak a dumára.
Előzmény: Filburt (642)
Filburt Creative Commons License 2005.08.01 0 0 642
Vmelyik SzE weblapon elolvastam egy amolyan 'népszerű összefoglalót' a SzE-ről és a vallásukról. Amikor a vulkánban felrobbantott thetánokról volt szó, már nagyon röhögtem. Ehhez képest a legtöbb vallás szinte hihető.

Filburt
Előzmény: Törölt nick (641)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.01 0 0 641
Kár, hogy ez a topik nem komoly, mert szörnyű látni amikor az egyik -amúgy kifejezetten értelmes- rokonod lakásából hiányoznak a könyvek, viszont tele van az egyik szoba szcientológus kiadványokkal.
Aztán ha véletlenül kezembe veszem a konfliktuskezelő anyagaikat, vagy a boldogságot ígérő kiadványok egyikét, netán a kitörés a szabadságba jellegű prospektusokat, akkor sírni van kedvem. Amikor pedig arról találok egy leírást, hogyan kell a kisgyerekeket neveleni, na, akkor eldurran az agyam.
És az a sok értelmetlenül elcseszett pénz, idő, energia egy oklevélért, ami azt bizonyítja, hogy most már nemsokára clear leszel és hogy már majdnem tudsz olvasni...
Nagyon kemény.

A legkeményebb, hogy fel sem fogod, hogy emberek ezt a szembetűnő faszságot (processz, org, clear, OT, auditáció, Xenu, thetan, "pillantó kutya" gyerekcsoport, "lebegő tű-technika" etc...) bekajálják.
Döbbenet.
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.01 0 0 640

Kösz, hogy kibillentettél a jó kis vakvágányomról!

Ha nem jársz erre, a mai napig kötöm az ebet a karóhoz, hogy jogról való lemondás nincs különösebben tiltva. Ja, tán ismerni kellene bizonyos szakkifejezéseket...

Most elég sok a meló. Ha kicsit lazább lesz, még nézegetem majd Btk-t.

Előzmény: figyelő (634)
figyelő Creative Commons License 2005.08.01 0 0 639
Az elemi emberi jogokról való lemondás igénylése mögött - szvsz - mindig aljas szándék húzódik meg: így próbálják a pácienssel elhitetni, hogyha egyszer a tőle kizsarolt vagy bárhogyan megszerzett pénzt, ingatlant stb. vissza akarná szerezni, nincs kihez fordulnia.
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.01 0 0 638

Igazad van.

Tanulságos volt nekem. A jog nagyon bonyás dolog. Csak hozzáértő állíthat bármit is. Az összes többi csak kósza találgatás.

Mindenesetre örülök, hogy így alakult a végkifejlet. Ez megnyugtató.

Előzmény: Törölt nick (636)
neménvagyok Creative Commons License 2005.08.01 0 0 637

megett a fene az egészet, egy topik, ahol teljesen egyetértek figyelővel :)

nomindegy

az alanti jogelvi vita a lemondással kapcsolatban érdekes, kogens szabályokba ütközik alapvető emberi jogokról történő lemondás, az alábbiak szerint a magyar jogalkalkotás is figyelembe veszi az ilyesmit, és nem szimpatizál az önkéntes jogképesség korlátozással, ez nem társadalmi érdek, ezért

nem tom pontosan megmondani, de asszem első generációs emberi jogokról lemondani nem lehet

van amiről viszont igen, vagy korlátozhatók, vagy éppenséggel meg nem valósulásuk nemzetközi jogi szempontból nem problémás

de itt bebizonyítani azt nehéz, hogy a pszihentomókusok valami csúnyát míveltek-e vagy sem

az, hogy összeesküdtek ellenem és lehetetlenné tettek... hát nem egy méznyalás bebizonyítani... ismerősöm szektabűnözéssel foglalkozott, cseszdmeg benyomultak a munkahelyére és "érdeklődtek" iránta

aztán kissé összeszarta magát, manapság némi túlzással inkább késes köszörűs egy nyírségi faluban :)

nja az ilyesmit mennyiségesíteni, és pertárggyá duzzasztani erősen kétséges és pont ezzel manipulálnak a pszihentók, de nincsenek egyedül, más szekták is hasonlóan agresszívan járnak el

öllég undorító

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!