Nem. Nincs harag, szerinted érzékeny vagyok, szerintem meg nagyon nem szép dolog volt, de ki így veszi, ki Úgy. Gondolhatott a korunkra, hogy miért nem ránk irták ki a nyelvtanulást, ez szerintem tapintatlanság, ha meg az anyagi helyzetünkre gondolt, hogy mi a drágát is megengedhetjük magunknak, mondjuk az sem jobb variáció.
Lehet, hogy magambol indulok ki, de senkit sem tudnek ilyen szintem megbántani és te nem, de ő érzi, hogy baromira nem volt ez a mondat helyénvaló.
Aki nem ebben a cipőben jár, az nehezen tudja ennek a mondatnak a jelentőségét felfogni. Minket mindkettőnket nagyon bántott, sőt SzPéter kérte, hogy fejezzem be az Index fórumozást, pedig ő nem egy nebáncsvirág.
OFF: Bocs, de most túl érzékeny vagy. Egy félmondat volt, kívülálló számára minden epe nélküli, már akkor sem értettem a reakciódat. Nem vagyok Aldilá ügyvédje, de már másodszorra jött ez elő, számomra érthetetlenül. Én utólag sem tudom belemagyarázni azt, amit most írtál.
Valamikor, nem olyan régen, tettél egy epés megjegyzést ránk,( a férjemre és rám), ami nem tudom, hogy az anyagi helyzetünkre, vagy a korunkra vonatkozott, de lényegében mindegy is. Ezért aztán averzióim vannak veled szemben, ami nem alaptalan, hiszen alapot szolgáltattál rá, nem gondolván arra, hogy egy ilyen megjegyzés bennünk milyen érzéseket keltett( nem jókat, ezt állíthatom), de végülis az alap tulajdonságod ebből kijött, miszerint vagy irígy vagy, vagy csak alapból nem vagy jóindulatú. Mielőtt az ember egy ilyen mondatot leír, mint amilyent leírtál, gondolkozik és nem csap bele a lecsóba. Nem osztok és nem szorzok itt egyik topicon sem, de végülis bármit írsz, ott nekem már nem a segítőkészséged vagy a jóindulat jön elő, ráadásul beszélgetni sincs kedvem veled, sem Olaszországról, sem Szaridniáról, sem Szicíliáról, sem Rómáról, sem semmi olaszról, sem másról. Ez van.
Szardinia a szivünk csücske, rengeteg mindent megnéztünk és Bosa ezek között nem volt, de bizton állíthatom, hogy rengeteg olyan dolgot láttunk ott, amiről neked fogalmad sincs.Ezt nem hányjuk a szemedre, mert izlések, utittervek és pofonok változók.
:) Tèvedni tetszik. Lena hsz.-ère vàlaszolva kifejezetten Bosa vàrosànak.
Az a hely Szardìniàn, ahol nekem (ès sok-sok visszatèronek) minden nagyon egyutt van. Az ide vezeto utak csodàja. Tenger, folyò, hegyek, cuki belvàros, hangulatos korzò, sikàtorok, fantasztikus folyòpart, a vàr, a panoràma. Nagyszeru lakòk, normalitàs, nyugalom, ami szàmos helyen hiànyzik. A vàros, ahol minden(ki) mosolyog. Lelke van. Igen. Igy beszèlnek Bosa vàrosàròl: L'anima della Sardegna. Szardìnia lelke.
Elkotelezett vagyok, hogy hìreszteljem ezt.
Bort, Bosàt, bèkessèget!
:)
(Sajàt kèpet most nem tudok idebiggyeszteni, viszont a web tele van fotòkkal addig, amìg a szerencsèsek meg nem tapasztaljàk, mirol beszèlek.)
Köszi, most írt. Sajnálom, ha az előző hozzászólásommal esetleg rossz színben mutattam őt. De mivel már mindent leszerveztünk (nálam ez így működik, ha rajtam van a szervezkedés, akkor bizony most azonnal), úgyis tárgytalanná vált.
Nézd! Te tudod! Lehet, hogy nála is évvége volt, sőt - miután ismerem- nagyon lehetséges, hogy nincs is otthon. Miután Bosa ügyben írtam neki és kérdeztem és arra sem válaszolt, valószinűleg az utóbbiról lehet szó, meg a gödöllői beteg mamájáról. Persze ez lényegében mindegy, de tudom, hogy nála jobb, Szardinián tevékenykedő és turisztikai irodával rendelkező magyar nincs , hát csak sajnálni tudom! Nekünk ő volt az, aki tökéletesen teljesített, pedig Te is tudod, hogy ritkán veszünk igénybe segéderőt, de őt aztán tényleg érdemes volt.
Az itt említett Emese egy hét alatt nem válaszolt még az árkérdésemre - ez nekem nagyon gyenge. Akitől végül bérelünk, olasz nő, az éppen Ázsiában nyaral és onnan is azonnal adott választ. :-(
Gondolom- ha burkoltan is- az utolsó sort nekem szántad:))
Nem tudom, hogy Bosa jó-e( biztosan az), de hogy nem az a legjobb a szigeten, vagy vele egyszinten még nagyon sok jó van, arra meg mernék esküdni. De majd Léna elmondja, ha hazajött.
Mit szólsz ahhoz, hogy még mindíg élünk????????????
Nincs màr trenino. Màrmint a vasùt az utòbbi 2 èvben nem jàrt semmilyen formàban. A gumikerekes àlvonatocska 2/3 euròèrt perkop a Corsòròl indulva vègigkanyarog a vàroson, fel a Castellòig is ès nyàron vannak èjszakàig jàratok Bosa Marinàba is, ami kb. 3 km a vàrostòl.
Bosa az egyik legjobb az egèsz szigeten. Minden tekintetben.
Őőőő, izé :-) hát nem tehetek róla. Én szisztematikusan kijegyzeteltem két darab útikönyvet és ami az egyikben nem volt benne, de a másikban igen, azt hozzáírtam a jegyzetekhez, de mindkét könyt kiemeli ezt a Bosat.
Na most mindjárt elájulok, mert hogy meggyőződésem volt, hogy amit mi nem láttunk, azt nem is érdemes megnézni. Miután keresztül-kasul szánkáztunk Szardinián, nem hittem, hogy még tudsz olyat mondani, amiről mi nem tudunk:))
Bosa egy aranyos falu egy nagy várral és egy folyóval, amin boltíves híd van (nagyon hangulatos fotók vannak róla) és középkori városmaggal, palotákkal, halászcsónakok, csónakkirándulás a Temo folyón... A belső részeken a Logudoro rész (Santissima...pizai templom, Ozieri, Ittireddu pásztor falu, Mores - dolmenek, Borutta - jelentős templom, majd a Temo-völgye, Mocomer - nuranhge-gyűrű, Santa Sabina -templom, Il ternino vonatka Bosából gyönyörű helyeken át... most így ezeket soroltam el a jegyzetembő).
Igen. Akkor félreértettelek. Így szerintem az a rész belefér 2 napba. Áruld már el lágyszives, hogy mi van Bosában, mert még a nevére sem emlékszem, meg hogy milyen belső területekre gondolsz Sassari. Alghero és Bosa mögött?
Figyelmedbe ajánlom a Terra Reisen német nyelvü utazási magazint. Főleg ha a párod abban jobban bízik. Én is abból szoktam befizetni nagyon kedvező árak vannak. Elő és utó szezonba lehet 3 napot is befizetni.
Villasimius és Costa Rie van benne a 2013-as magazin már karácsony előtt megjelent. Gyakorlatilag egész Szardíniát átnézheted benne. Prospektust kérhetsz postán is pl. a Mini Sity Tours Kft.
Szia Kati! Köszönöm a válaszod, de egy kicsit félreérettél.
Mi az első héten Olbia alatt picivel leszünk egy egész hetet, onnen tervezzük bejárni az északi részt, az északi partokat, az északi szigetbelsőt és kicsit dél felé az arbataxi részig bezárólag. A végáre hagytam eredetileg 3 teljes napot Alghero tágas környékére, csak ott nem jött össze szállás és így ebben a három napban megint Olbiánál leszünk. Így már csak ez a rész marad ki, nagyjábó Sassari, Algehro, Bosa és a mégöttük fekvő belső terület. Ezekre értettem, hogy két darab egy napos kirándulásba beleférnek-e vajon. üdv
Olbia nagyon jó kiindulópont az északi részhez, de azért a programok között kellene szelektálnod, mert különben egy nagy rohanás lesz az egész. Egy napon belül semmiféleképpen nem kivitelezhető!
Olbiából nagyon könnyen el tudtok jutni a La Maddalenára, Porto Torres ok, de Porto Cervo méginkább. Ki nem hagynám a helyetekben Norát, tényleg nagy élmény, Sassari szintén jó hely, Bosában fogalmam sincs, hogy mi van, Alghero persze és a barlang is jó hecc, de ezek mind időigényes dolgok és bár a térképen úgy látszanak, hogy a helységek közel vannak egymáshoz, de könnyen kiderülhet, hogy nincs közöttük összeköttetés.( jártunk már így) Nem mennek a hajók 2 percenként a La Maddalénára, sem a barlangba, mindkét hely gyakorlatilag egy fél napot igényel. Egyes városok, mint Sassari, PortoCervo, Arbatax, megérnek 1-2 órát is és ténylegesen vannak nagyon jó, többsávos útszakaszok, de amint hegyekhez érsz, azonnal összeszűkülnek és ott hajtani már nem lehet, pl. Olbia és St. Theresa di Gallura között nincs nagy távolság, mégis majdnem 3 óra az út, mert rengeteg a kanyar, nem lehet tempósan haladni. St. Theresa is nagyon jó kis hely.
Szardinia ennek ellenére sokkal jobb úthálózattal rendelkezik, mint Korzika, ténylegesen össze sem lehet hasonlítani őket, de még a többsávos utakon is vannak mindenhol közlekedési lámpák, amik lassan váltanak, ez is nagyon elveszi az időt. A reggeli és késő délutáni időpontokban meg nagy a torlódás.
Ez nem Görög-vagy Spanyolország. Azért figyelmeztetlek, mert ugyanebbe a hibába estünk bele és anyagilag nagyon megszívtuk. Itt nem lehet helyszinen szállást keresni, mert emiatt majdnem az ég alatt kötöttünk ki és csak az isteni szerencse sodort minket véletlenül a megoldáshoz.
Villasimiushuz északról egyetlen kétsávos( 1 oda, 1 vissza) út vezet, aminek az utolsó szakasza, kb. 1 órás rész a hegyoldalban. Egyik oldalon sziklafal, másik oldalon a tenger és rengeteg hajtűkanyar. Ezt a részt nem lehet figyelmen kívül hagyni és bárhová mész Villasimiusból, csak ennek a szakasznak a megtétele után tudsz rátérni az általad választott uticél szerinti útra. Villasimius nem jó kiindulópont a nyugati rész bejárásához, illetve azért nem jó, mert kevés az időtök.
Van még aki autóval utazna, utazik erre a gyönyörű szigetre nyáron ilyen kompárak mellett ? Vagy hogy lehetne a kompolást olcsóbban megúszni ? Már voltunk 2szer, és visszavágyunk. Repülő kizárva.