Gondolom majd kezeli a rendszer a kinai karaktereket is :)
Szeritnem azert ez leginkabb arrol szol, hogy a leheto legjobban megneheziteni, ellehetetleniteni a kinai rendelest, es akkor majd az emberek nem rendelnek.
A legszebb, hogy nyomtasd ki, ird ala, szkenneld vissza.
Olyan adatokat kérnek, amit nem ismerek, nem is fogom soha ismerni. Az eladó neve, feladás helye ... ezeket honnan fogom tudni? A kínai keresztlevelét ne mutassam be?
Eddig se győzték, hogy valamit kezdjenek a szállítmányokkal, ezután hány hónap lesz, mire továbbítják?
Igazad van, a régieket visszanézve korrektül közli, hogy megérkeztek. Ennek ellenére valós időben nem adott semmi infot. De mindegy, most épp nincs útön csomagom velük, de nem ér ennyit a téma.
Kb április óta az Ali-n rendelt árukra 89 nap szállítási időt számolnak. Ebből nehéz kicsúszni. A nyomkövetés teljesen elvesztette használhatóságát, jelentőségét, mivel egyes szállítócégek egyáltalán nem teszik ezt lehetővé, pl. a hollandok (NL), Taiwaniak (TW), stb. A rendelt holmi hosszas hallgatás után egyszercsak beesik a postaládába, amikor már rég elfelejtetted.
Üdv, sziasztok, segitséget keresek, aki megrendelne nekem 4 db alkatrészt az angol ebay- on cca 95-100 font elöre kifizetem annak, + a munkáját is, ha segit benne és megrendeli. Ez lenne kérés
Üdv, sziasztok, segitséget keresek, aki megrendelne nekem 4 db alkatrészt az angol ebay- on cca 95-100 font elöre kifizetem annak, + a munkáját is, ha segit benne és megrendeli.
Furan mukodnek. Nekem tobbszori keresre sem toroltek annak idejen. Pedig boven igazam volt. (nagyjabol olyan szinten egyertelmu dologert, hogy a termek piros, a fenykepen piros, o meg reklamal, hogy nem keket kapott)
Ott van a tranzakcios bizonylaton, hogy PayPal Pitneybowes es PayPal Redafonlimi. Tehat PayPalon keresztul fizettel, meg, ha nem is leptel be, es csak sima kartyatranzakcionak is tunt. Az eBay nem payment processor, tehat valakin keresztul fizettet, ami a PayPal. Tehat az o katasztrofalis arfolyamuk miatt buktad a ketto kozti kulonbozetet.
bár elvileg az unión belül a Visa is euróban számol el.
A VISA érdekesen csinálja. Az igaz, hogy Európában euroban számol, de a kártya mögötti számla is euro.
Ahogy elhagyod az EU-t (pl. Közép-Amerika), automatikusan dollár alapon számol. Ez ott látszik jól,
amikor helyi pénzben fizetsz a kártyával, és helyi bank rosszabb árfolyamot ad az euróra mint a dollárra (ez arrafelé nem ritka, gyakran 5-7%-kal rosszabb az euro árfolyama), akkor a dolláros árfolyamon vonja le a pénzt a kártyáról.