II. Abdullah jordán király építtet egy Star Trek parkot a a jordániai Aqababan, miután akad felesleges 1,5 milliárd dollárja. A The National szerint hotelek, mozik, étkezdék és üzletek találhatók majd a parkban, mely Jordániát még inkább a civilizációk találkozóhelyévé[...] Bővebben!Tovább »
Azért az nem olyan könnyű :) Egy képregényben ott vannak a képek segítségként, ha valami nem megy. Egy könyvben nem, ahhoz komolyabban kell érteni a nyelvet szvsz, annyi nem elég, hogy set course to Vulcan, warp 6, engage, meg hasonlók :)))
úgy néz ki késni fog a legújabb star trek film bemutatója, hát nem tudom mennyire kár érte, már az előző sem tetszett, szerintem valahogy már nem az igazi
Jó pár hete nézegettem a Destiny trilógiát valamelyik oldalon, szvsz jó kis film készülhetett volna belőle. Könyvben is érdekelne, de sajnos egy itthoni kiadás sincs a pakliban, eredetiben meg nem vállalkoznék rá. Egy képregényen még átrágom magam, de egy teljes könyv (sőt három) eredeti nyelven már sok lenne. Hogy miért nem jelenik meg Star Trek témájú könyv nálunk, nem tudom. Hogy nem lenne rá kereslet? Nem tudom, de azért nagyon furcsa számomra, hogy pl. egy kevésbé konzisztens Star Wars sokkal sikeresebb itthon, pedig abból sokkal kevesebb audiovizuális termék is (nem játék) készült. Nem szeretnék újabb "melyik a jobb?"-flamet nyitni, mert mindkettőt szeretem, csak nem értem ezt.
Furcsa evolución mentek keresztűl a Star Trekkel kapcsolatos regények, amiből a mi kis piacunk teljesen kimaradt, na persze az utóbbi jó pár évtizedre visszamenőleg. Bár én csak a korai kilencvenes években figyeltem fel erre, amikor még csak Kirk-éket ismertem, homlokráncolva néztem a Star Trek név alatt futó új legénységre a boritókon, és ami a fura volt, előszőr nem is könyvön hanem audio kazettán láttam meg őket.(!) :-) Mivel halvány fogalmam sem volt, hogy kik és mik ezek, előszőr nem is vettem komolyan, persze ez késöbb megváltozott. Jó pár évre rá már vadásztam a TNG könyvekre azon pár külföldi utamon na meg amennyire költségvetésből is futotta. Ezen könyvek hátulján szinte oldalakon keresztűl sorolták fel az eddig megjelentetett és terv alatt álló regények címeit, borzasztó soknak tünt. (persze a TOS -tól egészen DS9-ig) Összevetve, h. akkoriban talán csak pár jelent meg nálunk, talán a "Az Enterprise elindul", és "Az örökkévalóság örzője" persze azóta még pár könyv megjelent, de mindez csak apró szelet az azóta is bővülő kinálatból. Persze lehet mondani, hogy a mennyiség a minőség rovására ment, ez tény, megfelelő mennyiségü könyv elolvasása után az ember elkezdett szelektálni pár érdemes íróra, aztán az egész láz szépen lecsillapodott és pár éve hibernáltam az ilyen írányú irodalmat. Akadt más elég sci-fi is ami szintén nagy ívben elkerülte és folyamatosan elkerüli kis hazánkat, inkább ezekre koncentráltam. Ezalatt lefutott egy jó pár mozifilm, a sorozatok is véget értek, (itthon is!), már csak az ismétlesek maradtak, bár jó érzéssel töltött el, hogy minap volt olyan, hogy három csatornán egyszerre ment három különböző Star Trek sorozat. A könyv világában viszont újra felélesztették, sőt keresztezték a Strak Trek sorozatait, főhőseit, helyszíneit. Újra kiváncsi lettem és beszereztem egy un. Star Trek Destiny első részét, hát kiváncsi vagyok miket gyúrtak össze. Persze emelett új könyv sorozatokat is útnak indítottak, a TNG-t is tovább vitték a Nemezis után, visszatértek Kirk első öt éves misszójához illetve az akkori évekhez, "Vanguard" néven, Riker is kapott egy új sorozatot, amit hajójáról neveztek el a "Titan", na és a Destiny amit a kevsébé biztató mega-crossover-ként hírdetnek :-))) mivel összehozzák benne Picardot, Riker-t sőt Ezri Dax-ot is, huh kicsit töménynek tünik, na és persze az ős ellenséggel a Borgal.
gondoltam megosztok pár gondolatot a könyvekkel kapcsolatban, ha már felvetődött
Ennyire nem lehet balfék a viasat, ja de mégis, náluk minden lehetséges. Szóval Voyager: nem is a 2. évad elejével kezdtek, hanem a Twisted c. epizóddal, ami már a hatodik rész az évadban, s megint kétszer adták le az Alliancest, a Prototype meg megint kimaradt, ha jól figyeltem. Ugyanúgy, mint az előző sugárzás alkalmával. :S
Fantasztikus eredmény, reményhetőleg sikerül feljebb srófolni azt a 16 percet. Szerencsénkre/pechünkre nem volt a közelben dilítium kristály, így a tudósok nem szembesültek a kisérlet egy eléggé érdekes mellékhatásával :D
Van egy nagyon jó boltjuk az Október 6. utcában, és ők is vállalnak megrendelést.
Ha konkrétan tudod, mi érdekel, érdemes mindháromtól ajánlatot kérni, gondolom, nem ugyanazokkal a kiadókkal vannak kapcsolatban. Star Treket, Babylon5-t és egyéb irodalmat már mindháromtól rendeltem. Rendelős könyvek 2-3-4 hét alatt érkeznek meg, és a boltban át lehet venni (Vagy kipostázzák, pluszpénzért.), forintban fizetsz.
A Bookline-tól is rendeltem már, de nekik nem igazán a külföldi könyvek a profiljuk, de érdemes megnézni, vannak néha meglepetések.
Viszont nemrégiben fedeztem fel a Bookdepository.co.uk weboldalt, amin elég jók az árak. Itt euróban kell fizetni, hitelkártyával, vagy Paypallal (ez megoldható kártya nélkül is), és az egész világra ingyenes a posta, 7-10 munkanap a szállítás.
Lehet, de akárhányszor odakapcsoltam Kirk kapitányékra, Kirk kapitány éppen, vagy néhány percen belül harcolt valakivel. A TOS örök harc - ami nem az én ízlésem, el is untam.
Folyton gurultak a földön, óriásiakat ütöttek ököllel - én pedig elkapcsoltam.
Szentimentális vagyok, de vállalom: kiváló rekreáció Janeway kapitányék kalandjai a Viasat6-on! A mai részben Kes megmentett mindenkit, és volt egy szerelmi jelenet is Chakotay és B'Elanna között.
Fantasztikus érzés, hogy legalább ebben a fiktív világban mindenki normális, etikus, racionális, meg minden.
Egyik kedvenc dramaturgiai fordulatom, hogy ha valakinek konfliktusa van másvalakivel, akkor megbeszélik. És kész.
Igen, jó. Ez a sorozat 1973 és 1974-ben készült az eredeti sorozat folytatása, ami öt éves küldetésről beszél. Az eredeti sorozatból csak három évad készült, de ezzel, ha erőltetve is, megvan az öt évad. A rajfilmsorozat két évadból áll, az első 16, a második 6 részes. De a hivatalos oldalon már nem bontják évadokra. A rajfilmfigurák hangját az eredeti színészek adják. Kivéve Csekovot, mert ő nem szerepel a sorozatban, a Csillagflotta Akadémián navigációs ismereteket oktat (2269-70). Helyette feltűnik Arex hadnagy, a három kezű, három lábú lény. Az ő hangját James Doohan adja, mint szinte az összes mellék- és epizódszereplőnek. A részek hozzák az eredeti film hangulatát minőségét. Elég pörgősek, fele olyan hosszúak, mint az élőszereplős filmek, de ha élőszereplősre csinálták volna, minden bizonnyal úgy kitöltené a műsoridőt. A sorozatban feltűnnek az eredeti sorozatban már szerepelt epizódszereplők.
Különben tegnap lett vége a Star Trek: Enterprise-nak. Mint olvasom, voltaképpen megbukott. Jolene Blalock, azaz T'Pol nem is járt a találkozókra évekig, mivel megsértődött.
Ez egyébként érdekelne: pl. Jonathan Frakes csinált egyáltalán valamit a sorozat óta, vagy lényegében ebből él?
Talán azért, mert lejárt a sugárzási joguk rá és egy másik csatorna megvette (pl. AXN scifi), s egyszerre nem adhatják. Vagy csak ennyire bénák.
Az biztos, hogy legalább háromszor leadták az első évadot: egyszer, amikor indult a csatorna (akkor még én sem láttam vételi lehetőség hiányában), másodszor még az évben karácsony szenteste délutánján újrakezdték (a dupla pilottal), s biztosan volt mégegyszer (a pilotot kettévágva két külön napon), de hogy mikor, azt fejből már nem tudom.
Hogy mennyire lehetne rávenni őket az első évad sugárzására, nem tudom, sajnos a zone-s balhé is csak az 'egyszer volt Budán kutyavásár' példáját erősíti. Talán a Star Trek Klub sikeresen tudna próbálkozni egyúttal felhívva a figyelmet a TASra is (persze normális szinkronnal). :)
4x volt, beleértve a Generations-t is. Meg még vagy 5x csak beszéltek róla, hogy meg kéne próbálni. (Nem magamtól vagyok ilyen okos, csak a lmgtfy.com segített. :P)
A port.hu szerint az ENT után megint VOY lesz, s persze csak a 17. résztől, véletlenül sem az elejéről :o
De miért? Én pont az első huszonvalahány részt nem láttam. Még a 2000-es évek elején sem, utána sem. (Ugyanis amire megszerettem a sorozatot, kimaradt néhány rész az elejéről.)