Keresés

Részletes keresés

Thas Creative Commons License 2007.03.03 0 0 308
A kábelt nem cserélted fel véletlenül? Azokat a soros kábeleket amikkel eddig találkoztam mindig fordítva kellett bedugni (IN az OUT-ba, és OUT az IN-be).

Üdv.: Thas
Előzmény: hvik (307)
hvik Creative Commons License 2007.03.03 0 0 307

Üdv!

Van egy Roland RD-100 elektromos zongorám, kaptam hozzá kölcsön egy MIDI kábelt (soros-IN,OUT) és összekötöttem a géppel. Gondolom, alap esetben, csak annyitól, hogy összekötöm, nem kellene felismernie a gépnek (mint plug&play). Viszont több midieszközt kezeltető programot kipróbáltam és egyikkel sem tudtam használni a zongit... sajnos a user's manual-ja sincs már meg a hangszernek. Mit kellene tennem? Segítsége(ke)t előre is köszönöm!

Üdv: Viktor

Thas Creative Commons License 2007.02.25 0 0 306
Ha a számtech boltokban kapható midi kábelt használod (aminek az egyik vége széles, a másik pedig két "hengeres") akkor jó eséllyel csak úgy tudod kipróbálni hogy jó-e, ha megpróbálsz lejátszani rá vagy felvenni róla.
Van olyan program (például a Cakewalk) ami kirak egy kis ikont a tálcára ahol látszik hogy van-e aktivitás a MIDI portokon.

A "P" zongorákon viszont ha jól tudom akkor van USB csatlakozó és azzal is rákötheted a gépre ("A-B" USB kábel kell hozzá mint pl a fényképezőkhöz) és ha telepíted a Yamaha USB-MIDI drivert akkor már a hangszer bekapcsolásakor sipákolni fog a Windows hogy látja zongorát.

(+azt azért nézd meg hogy a zongora alapból engedi-e a MIDI portot, mert pl a Yamaha szintetizátorokon beállítástól függ hogy akív-e a MIDI és hogy a hagymányos vagy az USB közül melyiket használja).

Üdv.: Thas
Előzmény: csabi_dogg (305)
csabi_dogg Creative Commons License 2007.02.22 0 0 305
hello most vettem egy yamaha P-80-ast és egy MIDI zsinórt.Tud valaki segíteni az összekötéssel és a programokkal kapcsolatban? Teljesen kezdő vagyok.A digitális zongorámon kevés hangszín van, ezért szeretnék újakat. És honnan lehet tudni hogy a PC érzékeli a zongorát? előre is köszi
MidiTom Creative Commons License 2007.02.20 0 0 304
Az jó megoldás, csak van egy csomó oldal, ahol a Javascript lényeges dolgok miatt kell, és akkor az ember folyton kapcsolgathat :)
Előzmény: fincygo (303)
fincygo Creative Commons License 2007.02.19 0 0 303
Én egy Web Developer toolbárt használok (http://chrispederick.com/work/webdeveloper/), ebben van egy Disable menü, amiben ha beállítom, hogy "Disable All Javascript" eltűnnek a zöld szörnyek és nem jelennek meg a buborék reklámok sem :) Nem teszteltem a fórum minden részét, de működött igy is.
Előzmény: MidiTom (301)
fotofabrik Creative Commons License 2007.02.19 0 0 302
sajnos nem tudok rá megoldást, és nem is hiszem, hogy lenne, pedig engem is idegesít nagyon :(
nekem épp az ellenkezője bővítmény van felrakva, az elrontott linkeket jó linkké alakító...
Előzmény: MidiTom (301)
MidiTom Creative Commons License 2007.02.19 0 0 301
Teljesen OFF, de érdekel :)
Tudja-e valaki, hogy a Firefox-ban hogyan lehet kiiktatni az itteni fórumban is dupla zöld aláhúzással jelölt reklámokat?
ON
zanotti Creative Commons License 2007.02.06 0 0 300

No! Próbálkozom próbálkozom, de egyenlőre a Cubase nem akarja az igazságot... Egy már bizti volt. A kábelt fordítva kell összedugni  aszinti oldlánál.

FruityLoop-al tökéletesen műxik minden.

Előzmény: MidiTom (299)
MidiTom Creative Commons License 2007.02.05 0 0 299
Már nagyon régen használtam VST32-t, de azt hiszem, az még normálisan kezelte a soundfontokat. Ha megnézed a manualt, leírják benne a mechanizmusát.
A programban az inspectorban sávonként be tudod állítani a külső midi bemenetet, kimenetként pedig a SB használni kívánt szinti részét kell kiválasztani.
Az egyes sávokra persze különféle hangszereket tehetsz, és ahogy egyik sávról a másikra lépsz munka közben ,automatikusan annak a sávnak a hangszerére fog hatni a bemenetre kötött keyboard.
Előzmény: zanotti (298)
zanotti Creative Commons License 2007.02.05 0 0 298

Ok, Tehát megcserélve a kábelt. Az in-az in-b,e out az out-ba tettem eddig. Tehát ez nem ok. Rendben. A kx drivereket ismerem... A sounFontok... na ez még nem ok. Pl.: hol lehet ezt beállítani stb. Na mindegy csak lépésenként. :)

A cubase VST32 amim van.

A programban van midi setup lehetőség.... itt out és in irányokat lehet beállítani. Ezekkel a helyzet?

Előzmény: MidiTom (297)
MidiTom Creative Commons License 2007.02.05 0 0 297
Na szóval.
Az A-30 nem rendelkezik saját hangkeltéssel, "csak" midi keyboard. De ez nem baj. Azt mondod, megvan a midi kábeled. Nos, akkor rá kell dugni a SB game portjára, az "IN" jelű véget be a keyboard "OUT"-jába, aztán hadd szóljon!
A dolog persze nem ennyire egyszerű, ha kicsit komolyabb dolgokat is akarsz csinálni, nem egyszerűen csak megszólaltatni a hangokat.
A Live-ban 3 szinti szekció van. Az egyik, ami kapásból szól, mert a chip tudja. Ez egyben a leggagyibb is.
Van továbbá 2 olyan, ami SoundFont mintákkal töltögethető. Na, a SounFont-ok között vannak nagyon jól szóló megoldások is.
Innentől kezdve viszont lényeges, hogy az a program (pl. Cubase), amiből használod a kártyát, mennyire menedzseli a soundfontok kezelését? Etekintetben az egyes Cubase verziók között is jó nagy különbségek vannak.
Ha pedig szeretnél soundfontoktól függetlenül dolgozni, akkor használhatsz szofver szinti, illetve szoftver sampler plugineket a Cubase-ben. Ezek száma rettentő nagy. Viszont ahhoz, hogy ezeket valósidőben megszólaltasd, ASIO driver kell a kártyához. Egyébként a WIndows 750 ms késéssel fogja megszólaltatni a leütött hangot.
A Live-hoz élből nem létezik ASIO driver (nem a multimedia ASIO-ról beszélek, amit a CUbase felajánl, hanem a Creative ASIO-ról). Vannak viszont házi barkács megoldások, pl. a kx driver. Ha rákeresel, letölthető valami orosz oldalról. Egy ilyen barkács driverrel persze néha lehet kínlódni, de ha összejön, általában korrektül megy.
Előzmény: zanotti (296)
zanotti Creative Commons License 2007.02.05 0 0 296
Miditom! Ha segítesz, persze nem írok minden topicba...
Előzmény: MidiTom (294)
zanotti Creative Commons License 2007.02.05 0 0 295
Hát... aki bajban van, mindent megpróbál! :)
Előzmény: MidiTom (294)
MidiTom Creative Commons License 2007.02.04 0 0 294
Ha megígéred, hogy máskor csak egy topicba írod ugyanazt, akkor segítünk :)
Előzmény: zanotti (293)
zanotti Creative Commons License 2007.02.04 0 0 293
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget. Most kezdek ismerkedni a Cubase-el... ismereteim hiányosak.
Adott egy Sound Blaster Live hangkártya, (jó régi), és egy Roland A30-as szinti (szintén jórégi) A szinti MasterKeyboard nincs hangszín benne. Van egy midi kábelem, és silány tudásom. Ha vki lenne olyan kedves és segítene megszólaltatni a szintit, a Cubase-el, és betudnánk úgy lőni, hogy még szerkeszteni is lehessen zenét, akkor nagyon hálás lennék érte. A segítséget nagyon várom, itt a fórumon vagy a zanotti@freemail.hu mélcímen! :) :)! Üdv.Z
Talan Creative Commons License 2007.01.11 0 0 292

Nagyon igéretesnek tűnnek, köszönöm szépen!

Átnézem és szólok, hogy mire jutottam.

Üdv:

T.

Előzmény: fincygo (291)
fincygo Creative Commons License 2007.01.11 0 0 291
Úgy 15 éve én is vettem egy Steinberg MusicStation nevü progit, ez egy arrangeres cubase volt Win3.1 alá, de azóta elhalt ez is.

Nézz körül itt: http://www.jasminemusic.com
itt:http://www.1manband.nl
meg mondjuk itt: http://www.synthzone.com/midiaccomp.htm

ne add fel és értesíts, ha találtál használható cuccot.
Előzmény: Talan (290)
Talan Creative Commons License 2007.01.11 0 0 290

Ajjaj...

Nem pont ilyen körülményesen gondoltam. (De azért nagyon köszönöm a törődést, természetesen. :-))

A helyzet a következő:

Van gépem (P4 3GHz 1GB RAM, Audigy 2ZS, KX Asio). Van egy régi szoftverem is kb. 10 éve vettem ha jól emlékszem. A neve Magix midi studio, mai változatai is kaphatóak. Ebben, az akkori 3.0-ás verzióban volt (van) egy zseniális funkció, az a neve, hogy 'Chord wizard'. (Azóta kivették belőle, vagyis a mai verziók nem tartalmaznak még hasonlót sem.)

Beszúrok róla egy képet:

Egy erre szolgáló track-en, (mely nem a midi track-ek egyike, mint az a képen is látszik) nevükkel be tudok írni (vagy akár fel tudok játszani) akkordokat.

Ami nagyon jó benne, hogy az akkordmenetben a finomítás nagyon könnyen végezhető, pl. 3 kattintással ki tudom cserélni a 'Dm' akkordot 'Dm7-5' -re, vagy persze bármi másra a 12x12=144 akkord közül.

A kiválasztott stílusban szól az akkordoknak megfelelő kíséret (valójában a 10-15-ös midi csatornán) és le is tudom azokat renderelni midi track-ekké ha véglegesnek érzem az akkordmenetet.

Ez a funkció tökéletes lenne számomra, csak kevés benne a stílus és nem szerkeszthető.

Mivel ez már anno is egy olcsó gagyi program volt és azóta eltelt 10 év, gondoltam csak fejlesztettek hasonlót szerkeszthető stílusokkal. Csalódott lennék ha nem, mert programozásilag nem érzem egy nagy bravúrnak.

Szóval ilyemire gondoltam, egy szekvenszerre, ami tud hasolnlót.

Arranger csak vas létezik, szoftveresen nem?

Előzmény: fincygo (289)
fincygo Creative Commons License 2007.01.11 0 0 289
Nos azért nem lesz olyan egyszerű a dolog.
Szerintem szekvenszernek megteszi a jó öreg cubase, vagy sonar, stb. Ezek ugyanis kezelik a VST hangszereket, bár azokra max. a végén lesz szükség. Kell egy egyszerű arranger szinti (pld. Roland EXR-3s már elég). Nos fogod az EMC Style Factory szoftvert, amivel saját stíluspatterneket készíthetsz pld. a beépített hangszer-frázisok segítségével. (Azt nem tudom tud-e fogadni kívülről midi fájlokat, de felteszem, hogy igen. Ez esetben írhatsz teljesen egyedi basszusfutamokat, gitárszólót, stb.) Ha megvan a megfelelő stílus, azt áttöltöd az szintibe. Az akkordmeneteket a cubase egy sávján leírod és ezt a MIDI csatornát kiküldöd a szinti arranger partjára, és már hallod is a teljes kíséretet. Ezt a végeredményt mint MIDI adatfolyamot fel is veheted rögtön a szekvenszerprogival, bár ekkor még ez korai. Célszerübb finomítani az akkordokon (a szerkesztőablakban egyszerű és azonnal hallható is), majd kipróbálgathatod a szolórészeket amiket a szintin alájátszol. Ha az alap és a dal felépítése kész, akkor azt vedd fel a szekvenszerrel, minden MIDI csatornát külön sávra. Ezután a hangszereket szabadon lecserélheted pld. VST-re. A többi egyértelmű, szólókat vagy feljátszod, vagy beírod. Amire nem árt figyelni, olyan arranger kell ami tud fogadni kívülről MIDI adatot az arranger partra, kiküldi MIDI-re a teljes kíséretautomatikát, a számítógép pedig alkalmas VST hangszerek meghajtására (Erre belső hangkártya gyakorlatilag alkalmatlan). Ja és a végén kell belöle csinálni egy audio adatfolyamot (wav, mp3) és kész. (árak kb. számítgép+hangkártya: 300 000,- cubase SX3 48 000,-, EMC Style factory 37 000,- arranger >= 110 000,- + VST hangszerek). De ezért már biztosan kapsz egy Roland E-60-at és majdnem egy G-70-et.

Előzmény: Talan (288)
Talan Creative Commons License 2007.01.11 0 0 288

Szia!

Köszi a választ, ez már valami.

Bocsánat, ha félreérthető voltam, igen számítógépen szeretném a dolgot, vagyis "csak" szoftverre van szükségem.

OK., a felütésekről ezennel lemondtam! :-)

Ezesetben valami javaslat?

Köszi előre is!

T.

Előzmény: fincygo (287)
fincygo Creative Commons License 2007.01.10 0 0 287
Lehet, hogy fű vagyok a témához, de amit szeretnél az min 1 milla lenne, ha lenne.
Sequencer, vagy Arranger? Bár a Roland Interraktív arranger-jeiben van akkordfelismerés, stílusszerkesztés, felvétel, autobass, ismeri a 9-es, 5-ös, 6-os akkordokat, fel is veszi a játékot, + külön a szólamokat, de - itt a vége - egy midi fájl lesz belöle. Abba aztán már utólag nem cserélgetsz sem stílust, sem akkordokat.
Ha zenét akarsz szerezni, akkor volna rá 5letem, hogyan csináld ezt, de csak számítógéppel 1ütt megy. A végeredmény hasonló mint amit szeretnél, de a felütésekről legalább mondj le. (Majd a végén beírod kézzel)
Előzmény: Talan (286)
Talan Creative Commons License 2007.01.10 0 0 286
Esetleg egy stand-alone VSTi, ami tud ilyesmi 'Chord-manager' (-nek is nevezhető :)) dolgot?
Előzmény: Talan (285)
Talan Creative Commons License 2007.01.08 0 0 285

Helló!

Javasoljatok nekem nem túl drága szekvenszert légyszi, ami tudja az alábbit:

Tud kezelni egy kíséret-szólamot, ahova akkordokat lehet beírni, vagy akár billentyűvel feljátszani, rendesen lefogva, vagy akár a 'szabványos' egyszerűsített billentyűkombinációkkal. (Nem baj ha tud kezelni bonyolultabb akkordokat, nem csak a dúr-moll-dom.szeptim alaphangzatokat.)

Ezután az itt tárolt akkordmenetet meg lehet szólaltatni szerkeszthető stílusokkal. Vagyis be tudjam pl. programozni, hogy a taktus elején megszólal az akkord vmilyen szőnyeghangszínnel és a basszus pl. vmilyen basszusgitár-hangszínnel, zongora meg játsza az akkordot minden leütésre, felütésekre pedig az akkord legmélyebb hangját. Ha a basszus független tudna lenni az akkord hangjaitól (pl. C-dúr D basszussal), az lenne az öröm netovábbja, bár ez végülis megoldható egy független basszusszólammal is, csak ugye akkor a default basszust ki kell iktatni, vagyis bonyolultabb úgy.

Egy tetszőleges szólamba pedig be lehessen írni ( / fel lehessen játszani) a fődallamo(ka)t, bár ugye ezt minden szekvenszer tudja.

Vagyis egy hangszerelés előtti, kizárólag a zeneírást segítő funkcióra lenne szükségem.

Köszönöm előre is a javaslatokat:

T.

BigJimmy Creative Commons License 2006.12.27 0 0 284
Van valamiféle interface is közbül, vagy csak bedugod az USB-be? (Az USB-port nem tartalmaz semmiféle MIDI interface-t, ellenben minden hangkártyán, amely rendelkezik game-porttal van egy MPU-401)
Előzmény: phatrow (281)
BigJimmy Creative Commons License 2006.12.27 0 0 283

Üdv Mkinek!:)

Kedves druszám, itt több ilyesfélét is láttam: http://www.hitspace.hu/apro/apro.php?type=1&sel=1&order=asc&num=50&offset=300

Előzmény: horvathimre7 (280)
phatrow Creative Commons License 2006.12.21 0 0 281
Sziasztok!

Én most kezdtem midizni, és az a problémám, hogy a billentyűzetem (fatar tmk-49, usb-vel megy be a számítógépbe) késik. A Magix Midi Studio SE-vel vezérlem. Szerintetek mi a bánatot tudnék csinálni, hogy rendesen működjön? Állítólag a billentyűzettel semmi baj. A Magix-ben kell valamit állítani? Jó lenne, ha valamelyőtök tudna segíteni. Előre is köszönöm!
horvathimre7 Creative Commons License 2006.11.27 0 0 280

Tudna -e valaki KORG Wavestation szintihez hangszín kártyákat, orgona, fúvós, vagy egyéb hangszereknek hangszínet. Piano kartyám van csak

Imre

nrb Creative Commons License 2006.11.26 0 0 279
Hozzál létre annyi MIDI tracket, amennyit gondolsz, válaszd ki hozzájuk a megfelelő hangszereket, jelöld ki (shifttel) az "event"eket, majd
- a menüből: MIDI -> Scores -> Open score editor

vagy

- Ctrl-R (legalábbis a Studio 4-ben így van).

Az ftp.steinberg.net oldalról letölthető több nyelven (sajnos magyarul nem) a teljes felhasználói dokumentáció.

Előzmény: Alkonyat (278)
Alkonyat Creative Commons License 2006.11.26 0 0 278

Köszi MidiTom!

Nekem SX 3 van. Abban mi a helyzet a kottaszerkesztéssel? Hogy tok beírni? Mert még nem igazán vágom...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!