Keresés

Részletes keresés

Macika Creative Commons License 2011.12.08 0 0 2313

A parkolóőr az kicsoda?

Már úgy értem, hogy miért kellene a szavára hallgatnod?

Nem hatóság, nem jogi szakember, még lehet, hogy jogosítványa sincs, akkor meg???

Neked viszont elvileg van jogosítványod, tudnod kellene, hogy SEMMI keresnivalója nicns ott autónak, ahol a fotón is látható.

Valószínűleg régen volt a KRESZ-vizsgád, mert azt nem hinném, hogy fél disznóért vetted volna.

Olvasgad át újra a jogszabályokat, komoly pénzek kifizetésétől óvod meg magadat vele.

Segítek (de nem azért, hogy ne olvasgass! :) ), a 40-41. §-sal kezdd!

Előzmény: Tibrincs (2312)
Tibrincs Creative Commons License 2011.12.08 0 0 2312

Kedves Fórumozok,

Parkolási kérdésben kérnék véleményt ha valaki tudnak segíteni: Pár napja a Róbert károly és az Angyalföldi út sarkán parkoltam, a területre autófeljáró is van rendesen betonnal kiépítve.

A bírság szerint járdán parkoltam,  de véleméynem szerint a járda az a pirosan jelölt íven kivül értelmezhető, az ív mentén szegélykő is van ami szerintem elválasztja a járdát a "parkolótól"

Korábban megkérdeztem egy parkolóőrt h lejhet e ide parkoli azt a választ kaptam igen. Méágis a rendőrség megbűntett.. (nem tudom h valyon az összes körülöttem levő autó így járt-e)

Előre is kösznöm.

dr_ius Creative Commons License 2011.11.16 0 0 2311

Nincs plusz adó jelenleg, és ugyan olyan műszaki vizsga van tudtommal.

Átírás költségei szintén a rendeletben meghatározottak, ezt az okmányirodában tudják, ezek számok, nem jogi kérdések. 

Előzmény: Maggi4 (2310)
Maggi4 Creative Commons License 2011.11.16 0 0 2310

Így utólag már én sem értem :)

Átfogalmazom: Ha egy magán ember szeretne venni egy szgk.-t, ami tgk.-nak van forgalomba helyezve, akkor ezért milyen plusz költségek terhelik, mik azok az adók, vizsgák amik tgk.-knál vannak, de szgk-knál nincsenek, illetve az átírás esetében mik lennének a plusz költségek (amik tgk.-knál vannak, szgk.-knál nincsenek). Nagyságrendileg mennyivel drágább a különbség a két okmány között?

Macika Creative Commons License 2011.11.13 0 0 2309

Van valami ÁFA-s okosság vele, ha jól emlékszem.

De minden útra menetlevelet kel lvezetni (ha jól tudom), így nem annyira okés...

Előzmény: dr_ius (2308)
dr_ius Creative Commons License 2011.11.13 0 0 2308

ehhez én se értek miből jobb vagy rosszabb, de most kapcsoltam, hogy mi a kérdés lényege:p

Ha igaz még menetlevelet is kell vezetni, de vannak kivételek, fene se tudja. 

Előzmény: Macika (2307)
Macika Creative Commons License 2011.11.13 0 0 2307

Nem igazán ismerem ebből a szempontból a dolgot, de logikailag ha ez spórolás lenne (gondolom, emiatt kérdezed), akkor nem SK-rendszámos autókkal lennénk tele, hanem személyautóként használt ál-teherautókkal.

Előzmény: Maggi4 (2306)
Maggi4 Creative Commons License 2011.11.12 0 0 2306

Üdvözlet!

Részben kapcsolódik, de hátha:

Adott egy 4(5) személyes terepjáró, hátsó ülések nélkül, teherautónak (?) vizsgáztatva. Ez milyen plusz adminisztrációs költségeket vonhat maga után, megvásárlás, ill. fentartás szempontjából?

(Ha esetleg mégse a legmegfelelőbb topicot találtam be, egy linknek is örülnék :) )

Macika Creative Commons License 2011.11.10 0 0 2304

SZERINTED ez idevaló?

SZERINTED ez vicces?

Előzmény: Törölt nick (2303)
dr_ius Creative Commons License 2011.10.28 0 0 2302

Szomorú, nem tudom milyen eljárás ez, így nehéz megítélni.

Előzmény: fhusimiki (2301)
fhusimiki Creative Commons License 2011.10.28 0 0 2301

Köszi a választ.A szakértő már második alkalommal vizsgálta az autót.Először a korrekciókat nem is alkalmazta,nekem kellett szólni érte.A gépkocsinak rengeteg hibája van,de ezek felett is  elsiklott, hiába jeleztem kifogásaimat többször is.

Előzmény: dr_ius (2300)
dr_ius Creative Commons License 2011.10.27 0 0 2300

Az Eurotax algoritmusát nem ismerem.

A korrekciót - ha van ilyen - a program végzi, azonban indokoltan ezt a szakértő korrigálhatja, de nem jellemző. Általában ezek nem olyan nagy összegek, hogy ne lenne benne egy minimális, de nem jelentős bizonytalanság, de semmiképp nem hasraütés.

Ha mégse értesz vele egyet, vissza lehet kérdezni, hogy miért ennyit vett alapul.

Tudtommal a nem működő alkatrészeket nem lehet beszámolni, de a szakértő dolga, hogy ezek maradványértékét/javítási értékét meghatározza. Erre is fel lehet hívni.

Előzmény: fhusimiki (2299)
fhusimiki Creative Commons License 2011.10.27 0 0 2299

Uraim!

Nem kimondottan közlekedésjog,de talán belefér a kérdésem a témakörbe.Eurotax értékelésnél a külföldi forgalomba helyezés korrekció

mértéke mitől függ?A program automatikusan számolja vagy a szakértő hasraütésre adja meg,hány százalék lehet (max.,min.)?Extra tarozékként 

beleszámítható-e a nem müködő légkondi,a javításra szoruló elektromos ablakemelő és tükör?Ha valaki tudja a választ ne tartsa magában!Köszönöm!

dr_ius Creative Commons License 2011.10.24 0 0 2298

Szerintem a vételár megfizetésésig kérheted a bérautó arányos többletköltségeit, utána már nem.

Előzmény: Norbitron (2297)
Norbitron Creative Commons License 2011.10.24 0 0 2297

Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha GTK ra veszik az autómat és én nekem kell mindenképp autó munkához akkor az autóátírást és autókölcsönzést lehet egyben igényelni? Ezt úgy értem, hogy a baleset után míg nem vettem autót 20 napig kölcsönzős autót használtam viszont utána kinéztem egyet és megvettem aminek az átírását fizetik jelen állás szerint. Egyszerre csak egyet térítenek meg vagy fizetik mind2-t?

köszi

üdv

dr_ius Creative Commons License 2011.10.06 0 0 2296

Persze, én én szoktam..P

Előzmény: Törölt nick (2295)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.06 0 0 2295

Én 5 évre emlékeztem de tévedhetek... :-)

Előzmény: dr_ius (2293)
Macika Creative Commons License 2011.09.29 0 0 2294

Valóban, én is így tudom, de ez mellékszál.

Úgy tűnik, a téma felvetője - hogy bebizonyosodott, jogos lehet a dolog - már nem érdeklődik a topic iránt.

Előzmény: dr_ius (2293)
dr_ius Creative Commons License 2011.09.29 0 0 2293
Előzmény: Törölt nick (2292)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.28 0 0 2292

Bűntett a bűncselekményeknek az a fajtája ami 5 évnél több szabadságvesztéssel fenyegetett. Annyit azért nem adnak tilosban parkolásért hacsak nem a közteres hátán parkoltál. :-)

Előzmény: S_W_A_P (2289)
Macika Creative Commons License 2011.09.24 0 0 2291

Tilosban parkolás volt a bűntett. Valóban megtörtént, bár arról nem volt kitáblázva amerről érkeztem.

Az a helyzet, hogy ha szemben álltál meg a forgalommal, akkor még egy szabálysértést elkövettél...

Macika Creative Commons License 2011.09.24 0 0 2290

Továbbra is sok a bizonytalanság.

Általánosságban.

Ha közterületes (aki megteheti, mert hatóság) jelent fel, akkor a rendőrség jár el.

Vagy adhat a közteres helyszíni bírságot, amit közvetlenül nekik kell befizess a csekken.

Ha rendőrség volt, akkor köziges a dolog, erről viszont kapnod kellett értesítést idejében, meg internetes elérést a fényképről, stb-stb.

Ha ezek után nem fizetted meg a bírságot határidőig, akkor kerül a jegyzőhöz, aki akár az elkövető járművet ki is vonhatja a forgalomból.

Tehát IGEN, jogszerűen járt el.

DE!

Előtte mindenképpen kell értesítést kapj az előzményekről, mint írtam.

A gyanúm, hogy nem 1-2 hetes ügyről van szó.

(Ja, és nem bűntett, csak sima szabálysértés, nem ugyanaz!)

S_W_A_P Creative Commons License 2011.09.24 0 0 2289

Nem tudom, ki a feljelentő, feltehetőleg önkormányzati alkalmazott pl. közterület felügyelő.

Tilosban parkolás volt a bűntett. Valóban megtörtént, bár arról nem volt kitáblázva amerről érkeztem.

A lényeg, hogy van ilyen joga vagy törvény adta lehetősége, mert Bp-n rendőrségi feljelentést tesznek és ők jártnak el.

Előzmény: Macika (2288)
Macika Creative Commons License 2011.09.24 0 0 2288

Ennél kcisit bővebb kellene, ki a feljelentő, mi alapján, milyen a jogszabályi ütköztetés, valóban megörtént-e a tilosban várakozás, stb.

Előzmény: S_W_A_P (2287)
S_W_A_P Creative Commons License 2011.09.24 0 0 2287

Sziasztok!

Remélem tud valaki megbízható választ adni a témámban, mert nekem valami sántít benne.

Egy szabálytalan helyen történő parkolásért egy önkormányzati jegyző szabhat ki bírságot?

Előre is köszi a segítséget.

dr_ius Creative Commons License 2011.09.05 0 0 2286

http://www.jogiforum.hu/hirek/26128

2011. augusztus 12-én lépett hatályba az egyes közúti közlekedési szabályokra vonatkozó rendelkezések megsértésével kapcsolatos bírságolással összefüggő hatósági feladatokról, a bírságok kivetésének részletes szabályairól és a bírságok felhasználásának rendjéről szóló 42/2011. (VIII. 11.) NFM rendelet.

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.02 0 0 2285

Kétségtelen... :-)

Előzmény: Macika (2284)
Macika Creative Commons License 2011.09.02 0 0 2284

Az utánküldéssel az a gond, hogy nem tartalmazhat szűrőt, magyarul nem lehet megválasztani, hogy mely küldeményeket (honnan érkezőket) igen, melyeket nem.

Előzmény: Törölt nick (2283)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.02 0 0 2283

Bemész az illetékes postahivatalba és kérsz utánküldést. Ez valami minimális pénzbe kerülő szolgáltatás. (a feleségem postás... :-) )

Előzmény: atilis (2281)
Macika Creative Commons License 2011.08.31 0 0 2282

Na, így már mindjárt más. Eddig úgy lehetett érteni (mert kicsit kacifántosan írtad), mintha nem a Tiéd lenne az autó.

Saját tulajdonodnál - úgy tudom - jogod van levelezési címet megadni az okmányirodában.

De jobb, ha nem szabálytalankodsz, az a tuti ;)

Előzmény: atilis (2281)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!