Közlekedési szakjogászoknak jogászoknak, leendő jogászoknak, közelekdésjoggal foglakozóknak (oktatók, pedagógusok, és a jog alanyai: szabálysértők, bűnelkövetők) részre nyitottam ezt a topikot.
Parkolási kérdésben kérnék véleményt ha valaki tudnak segíteni: Pár napja a Róbert károly és az Angyalföldi út sarkán parkoltam, a területre autófeljáró is van rendesen betonnal kiépítve.
A bírság szerint járdán parkoltam, de véleméynem szerint a járda az a pirosan jelölt íven kivül értelmezhető, az ív mentén szegélykő is van ami szerintem elválasztja a járdát a "parkolótól"
Korábban megkérdeztem egy parkolóőrt h lejhet e ide parkoli azt a választ kaptam igen. Méágis a rendőrség megbűntett.. (nem tudom h valyon az összes körülöttem levő autó így járt-e)
Átfogalmazom: Ha egy magán ember szeretne venni egy szgk.-t, ami tgk.-nak van forgalomba helyezve, akkor ezért milyen plusz költségek terhelik, mik azok az adók, vizsgák amik tgk.-knál vannak, de szgk-knál nincsenek, illetve az átírás esetében mik lennének a plusz költségek (amik tgk.-knál vannak, szgk.-knál nincsenek). Nagyságrendileg mennyivel drágább a különbség a két okmány között?
Nem igazán ismerem ebből a szempontból a dolgot, de logikailag ha ez spórolás lenne (gondolom, emiatt kérdezed), akkor nem SK-rendszámos autókkal lennénk tele, hanem személyautóként használt ál-teherautókkal.
Adott egy 4(5) személyes terepjáró, hátsó ülések nélkül, teherautónak (?) vizsgáztatva. Ez milyen plusz adminisztrációs költségeket vonhat maga után, megvásárlás, ill. fentartás szempontjából?
(Ha esetleg mégse a legmegfelelőbb topicot találtam be, egy linknek is örülnék :) )
Köszi a választ.A szakértő már második alkalommal vizsgálta az autót.Először a korrekciókat nem is alkalmazta,nekem kellett szólni érte.A gépkocsinak rengeteg hibája van,de ezek felett is elsiklott, hiába jeleztem kifogásaimat többször is.
A korrekciót - ha van ilyen - a program végzi, azonban indokoltan ezt a szakértő korrigálhatja, de nem jellemző. Általában ezek nem olyan nagy összegek, hogy ne lenne benne egy minimális, de nem jelentős bizonytalanság, de semmiképp nem hasraütés.
Ha mégse értesz vele egyet, vissza lehet kérdezni, hogy miért ennyit vett alapul.
Tudtommal a nem működő alkatrészeket nem lehet beszámolni, de a szakértő dolga, hogy ezek maradványértékét/javítási értékét meghatározza. Erre is fel lehet hívni.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha GTK ra veszik az autómat és én nekem kell mindenképp autó munkához akkor az autóátírást és autókölcsönzést lehet egyben igényelni? Ezt úgy értem, hogy a baleset után míg nem vettem autót 20 napig kölcsönzős autót használtam viszont utána kinéztem egyet és megvettem aminek az átírását fizetik jelen állás szerint. Egyszerre csak egyet térítenek meg vagy fizetik mind2-t?
Bűntett a bűncselekményeknek az a fajtája ami 5 évnél több szabadságvesztéssel fenyegetett. Annyit azért nem adnak tilosban parkolásért hacsak nem a közteres hátán parkoltál. :-)
2011. augusztus 12-én lépett hatályba az egyes közúti közlekedési szabályokra vonatkozó rendelkezések megsértésével kapcsolatos bírságolással összefüggő hatósági feladatokról, a bírságok kivetésének részletes szabályairól és a bírságok felhasználásának rendjéről szóló 42/2011. (VIII. 11.) NFM rendelet.
Az utánküldéssel az a gond, hogy nem tartalmazhat szűrőt, magyarul nem lehet megválasztani, hogy mely küldeményeket (honnan érkezőket) igen, melyeket nem.