Én megelégeltem 6 hónapja a leszokás nehézségeit és befeküdtem a pszichiátriára, ahol szépen gatyába ráztak 6 hét alatt. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Orvosi segítséggel, csak az első pár nap volt nehéz, aztán már könnyű. Nagyon segítőkészek voltak, örök hálám nekik.
Megváltoztam azóta. Nyugodt vagyok, csodálatosan nagyokat alszom éjjel és pozitív irányba változott a személyiségem.
CCHR - nemzetközi emberi jogi szervezet Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért (Citizens Commission on Human Rights CCHR) egy közhasznú, nemzetközi, emberi jogi szervezet, amely a világ 34 országában több mint 130 csoporttal működik. A szervezetet 1969-ben alapította a Szcientológia Egyház és Dr. Thomas Szasz, a New York-i Állami Egyetem világhírű, magyar származású pszichiáter professzora az alapvető emberi jogok védelme érdekében.
Az én példám sztem nem számít extrémnek, 11 év min. dózis szedése után hírtelen hagytam abba, ez két és fél éve volt. most is vannak még izomremegéseim, ami az elhagyásnál kezdődött, h más kínokról most ne is beszéljek.....Azokon már túl vagyok, és hidd el beszélni sem kellemes róla, hát még átélni....
Szóval lehet h életed legkeservesebb utazása kezdődik, erre lelkileg vhogy fel kell készülni, nekem nem sikerült, merthogy minden képzeletet felülmúlt a történet :-(
Igen, szeretnék is vele konzultálni, csak mivel épp nyaral, sajnos egyelőre nem tudok. Addig is, gondoltam, megkérdezek olyan embereket, akik hasonló cipőben járnak/jártak. A környékemen senki sincs, akivel tudnék ilyesmikről beszélni, ezért is örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot.
Van esetleg valaki, aki tudja, körülbelül mennyi idő alatt tud a szervezetből annyira kitisztulni a xanax, hogy utána ha az ember újra elkezdi használni, akkor olyasmi hatást érjen el a szervezetben, mintha először szednénk? (Igazából csak az érdekelne, a szervezet körülbelül mennyi idő alatt tud megszabadulni tőle, vagyis pontosabban a xanax "megszokásától". )
Egy évvel ezelőtt szívinfarktust kaptam. Attól számítva kb. 2 hét után felírták az Xanax SR-t. Azóta egy év sem telt el, és az általam nagyra tartott pszichiátor doktornő javaslatára kb. 5 héttel ezelőtt lecseréltem az SR-t sima Xanax-ra (egyet szedtem reggel, egyet pedig este). Egy hónapig minden rendben volt, utána elkezdtem folyamatosan furcsán érezni magam. Ez abban jelentkezett, hogy az addig stabil vérnyomásom folyamatosan emelkedni kezdett, nappali fennlét alatt állandó vibráló, mocorgó érzést kezdtem el érezni. A szívem is jobban kalimpált, és egyre feszültebbek lettek a napjaim (aludni is egyre rosszabbul aludtam). Az lenne a kérésem, hogy ha valaki hasonló dolgot ha átélt, kérem, írj le a saját tapasztalatait! Illetve leszokni sikerült valakinek erről a gyógyszerről? Ha igen, hogyan? (Egy hete visszaálltam orvosi javaslatra az SR-re, és sokkal jobban is érzem magam, de szeretném teljesen elhagyni.)
Nagyon hálás lennék a segítségért! Illetve nagyon szívesen segítek én is, ha tudok bármivel kapcsolatban.
citromfű teát, de olyan szinten izomstimuláló is egyben, hogy teljesen nemcsak lenyugtatott agyilag hanem le is gyengitett teljes izomzatilag, ezért abba is kellett hagyni a használatát mert nem éreztem az izmaim tőle
Talán a macskagyökér ami még jobb lehet nyugatózás terén de hosszútávon nem érdemes használni mert egyrészt hozzászokás alakul ki másrészt meg allergiát válthat ki
hát jó. ha holnap este nem leszek túl fáradt, akkor összeállítok neked egy könnyen érthető olvasnivalókból álló listát. érdemes volna előbb elolvasni, aztán írogatni.
Nyugi nekem is "főorvosnak" nevezett kuruzslók irták fel az antiphszihotikumot az erős pánikrohamaimra
Azóta nem birok aludni,félig impotens lettem és alvászavaros és kitörölte az alapvető memóriám egy részét is, sokmindent újra kellett tanulnom miután leraktam a gyógyszert, mintha kitörölték volna az emlékeim és az agyam egy részét
Régen nekem is segitettek a légzéstechnikák a pánikbetegségem kezdetekkor aztán elmúlt a roham, de manapság szedhetem akár egy órán át a levegőt helyesen akkor sem múlik el a pánikroham, sőt még néha 2 mg alprazolám mellett is elkap
Erős a gyanúm, hogy nálam véleményem szerint nálam túlzott hormonális probléma van az agyamban amit ha nem állittanak helyre abba fogok belehalni.
Valami hormonból túl sok van az agyamban vagy annak melléktermékéből és ez okozza az extrém idegességet, stresszt és az állandó rosszulléteket Szivblokkolót kell szednem a nyugtatók mellett mert a pulzusom is alapban 90 körül mozog szimplán ülve és csak egy lassú esti séta közben 120-ra felugrik egyből a saját szivverésemtől szédelegtem és fulladoztam egy fél éven át
(ennek jóval többszöröse a pulzusom ha nappal sétálok emberek között mert még nagyobb stressznek vagyok kitéve)
Egyébként az antiphszihotikumok stresszhelyzetben nálam semmit nem értek csak annyit értek el vele, hogy egy alvászavaros és impotens idegbeteget csináltak belőlem ami előtte abszolút nem volt rám jellemző
hát kedves butaság: jelenleg az agyvizből levett hormonvizsgálat a legbiztosabb technikája az agy működésének megállapitásának mivel az agyat hormonok irányitják, és az EEG mellett az agyhullámokat nézi
Ennél biztosabb vizsgálat nincs jelenleg
Az orvostudomány nem eléggé fejlett még a komplexebb idegrendszeri vagy agyi problémák kezelésére, mivel egyáltalán közismert tény, hogy maguk az orvosok sem tudják, hogy a pánikroham mitől alakul ki egy embernél
Nos, ez a "kuruzsló" a városi kórházunk pszichiátriai osztályának főorvosa. :-/ Maga is mondta, hogy bizony már felejtett rajta embereket a szeren... ekkor jött a gondolat, hogy nem ő az én emberem.
Egyébk. alapvetően csak szorongással, mellkasi nyomás érzéssel, légszomjjal kerestem fel, s említettem, hogy vannak pánikrohamok is néha. A szorongás oka nem volt titok. Miután elkezdtem szedni a cuccot, hiperérzékeny lettem mindenre, ennél fogva még rosszabbul toleráltam még a legkisebb stresszt is, így extrém módon elszaporodtak a pánik rohamok.
Bár mindig is viszonylag labilis idegrendszerű voltam, most jól vagyok nélküle és az esetleges pánikrohamot légzéstechnikával igyekszem átvészelni.
Nézd....én is szedtem, de se idegbeteg, se alvászavaros ( ezt a klimax hozta meg) nem lettem tőle, úgyhogy nem kellene általánosítani. Bár az alapbetegségem az állandó fejfájás volt, de szorongásra is kaptam már ezt-azt.
Sajnos inkább az a baj, hogy sokan elutasítják a pszichoterápiát, csak a gyógyszerektől várják a megoldást.
azt sem értem miért nem vesznek mintát az agyvizből és azt bontanák fel hormonálisan laboratóriumban és egyből kiderülne mi a gond a fejedben, mi működik rosszul
És igy már specifikus gyógyszereket lehetne kifejleszteni amik kifejezetten a problémára hatnak, nem pedig általánosan mindenre
Ehelyett ránézésre irnak fel gyógyszereket, amik általában szerencsésebb esetben vagy érnek valamit vagy nem a keményebb phszihiátrai gyógyszerek mellékhatásairól meg nem is beszélve
nézd én nem vagyok orvos, nemtudom megállapitani mi bajom van és azt sem tudom milyen gyógyszereket kell a betegségemre szedni én azt csináltam amit az orvosok mondtak
És mi történt csöbörből vödörbe, egyik probléma úgy ahogy megszűnt a másik 25 meg lett helyette
Egy viszont biztos az, hogy
- aki egy alvászavaros
- impotens (nőknél is!)
- és idegbeteg lesz az antiphszihotikumoktól
amig azelőtt
- nyugodtan tudott aludni
- a cerka állt bármikor
- és a mély idegbetegségről fogalma se volt
addig nekem ne mondja senki, hogy ezeket az antiphszihókat nem az ördög találta ki és irja fel
Azért nem kell ennyire ördöginek felfesteni a gyógyszereket, megfelelő mennyiség és időtartam, valamint egyéb kezelés mellett nem maga a halál. Örök vitatéma lesz. És mindig megkérdezem akik ellene beszélnek, anno a fejedhez tartottak pisztolyt, hogy vedd be és szedd!? Valószínúleg nem, mert anno rosszul voltál és kellett.
a Rivotril már nagyon a plafon, sima pánikbetegeknek nem nagyon szokták felirni csak nagyon súlyos esetekben
Nagyon durva, akárcsak az antiphszihotikumok amiket az ördög talált ki valószinűleg mert lehet, hogy kimossák az agyad és nem lesz annyi rohamod de emellett teljesen felboritják az ember agyát és az egész bioritmusát
Egy teljesen más ember leszel az antiphszihotikum szedése alatt és után is mint ami voltál szóval egyáltalán nem ajánlom még ha az orvos akarja felirni akkor sem
Inkább tömje az ember magát alprazolámmal hülyére mintsem, hogy belemenjen egy antiphszihotikum kúrába is
Érdekes, amit írsz, mert az alprazolam tipikusan pánik elleni szer (nem a hosszútávú kezelésre gondolok természetesen, hanem tűzoltásra). Az általam linkelt oldalon nem véletlenül vezet fölényesen karöltve a Rivotrillal.
hát nekem pánik ellen nem sokat ér az alprazolám, a Coaxil jobban bevált annak idején
Hamarabb szédelgek kómásan és idegelem magam fel, és ki akar robbani a pánik belőlem még 2.0mg alprazolám mellett is mint napi 3X1 vagy 2X1 Coaxil mellett
De hát embere válogatja kinek mi jön be
De nekem a phszihiáterem is azt mondta, hogy pánikrohamra nem ajánlja az alprazolámot inkább a Coaxilt javasolja, és ha még a Coaxil mellett is rosszul vagyok akkor szedjek be mellé alprazolámot plusszban
Az alprazolámot idegességre, feszültségre, szorongásra és altatónak szedik elsősorban, nem pedig pánikrohamosok