Keresés

Részletes keresés

vidi313 Creative Commons License 2016.08.05 0 0 12030

Igen, így van. Viszont ez is több szempontból etikátlan.

Vagyis a születéstől a megszűnésig minden mozzanat!

Ilyen feltételekkel köszönöm szépen nem kívánom igénybe venni a "leüdülést". "Nesze semmi fogd meg jól"!

Hosszú út vezetett odáig, mire visszavették. Ez nem úgy ment, hogy egyszerűen csak úgy visszaadtam.

Csak azért kerülhetett rá sor, mert a bírósági út sikere kétséges volt számukra.

Előzmény: nekemtetszikazüdülesijog (12029)
nekemtetszikazüdülesijog Creative Commons License 2016.08.05 0 0 12029

Szia,

nem személyes, csak fórumos ismeretség.

Ha jól emlékszem Te visszaadtad a jogodat és felajánlottak 5 hetet amit leüdülhetsz.

Én akkoriban útkeresőben voltam, sokat olvastam a témában, ìgy végülis megoldást is találtam

Előzmény: vidi313 (12028)
vidi313 Creative Commons License 2016.08.04 0 0 12028

Nyomon követtem az eseményeket, csak nem szólaltam meg. :-)

Aztán amikor láttam, hogy nekemtetszikazüdülésijog személyes ismerősöd, végképp visszaléptem. :-)

Hál'Istennek egyre távolabb kerül tőlem az üdülési jog, még gondolatban is.

Az üzleti etika oldaláról akartam megközelíteni a meglévő panaszokat, problémákat. Vagyis azok azért keletkeztek, léteznek, mert a TS, mint üzletág, szembement és megy jelenleg is mindennemű üzleti etikával!

Pedig ahol 3 generációnyi időtartamra értékesítenek valamit, ott az etika mindenek előtt!, de pont az ellenkezője történik.

Előzmény: JGab (12025)
biroapa Creative Commons License 2016.08.04 0 0 12027

Szia ZsMari!

Voltál már a Tele Trade kft-nél? Engem ma hívtak. Mi az átejtés?

Előzmény: ZsMari (11872)
biroapa Creative Commons License 2016.08.04 0 0 12026

Szia ZsMari!

Voltál már a Tele Trade kft-nél? Ma engem is hívtak. Mi az átejtés?

JGab Creative Commons License 2016.08.04 0 0 12025

vidi szerintem be szokott nézni, de az is lehet, hogy összefolynak már az évek. :)

Előzmény: nekemtetszikazüdülesijog (12024)
nekemtetszikazüdülesijog Creative Commons License 2016.08.03 0 0 12024

Köszi! Rajtad kívül nincs más itt a régiek közül?

Előzmény: JGab (12022)
nekemtetszikazüdülesijog Creative Commons License 2016.08.03 0 0 12023

Nem fehér, kék. Viszont 6 személyes. RCI-nél 15 kreditet ér.

Tenerife nyárra 12-14 kredit, Malaga környéke 25-30. Oda  viszont DAE-vel könnyű cserélni

Előzmény: kekec54 (12021)
JGab Creative Commons License 2016.08.03 0 0 12022

Árnyékra vetődsz.

Előzmény: kekec54 (12021)
kekec54 Creative Commons License 2016.08.03 0 0 12021

Kíváncsi vagyok meddig etetsz még itt minket? A fehér 40000-es  heteddel már bejártad a világot?
Melyik lehúzós cégnél vagy TS? Ez egy újabb trükk részükről és te vagy az előőrs?

Előzmény: nekemtetszikazüdülesijog (12020)
nekemtetszikazüdülesijog Creative Commons License 2016.08.03 0 0 12020

Igazából érthető, én ennek a veszélyébe azért nem godnoltam bele, mert a gyerekeimnek is tetszik.

A minap egyik gyerekem megkérdezte hogy ha Ők már nem jönnek, akkor is megyünk majd?

A kérdés jogos, de lehet menni barátokkal is, és később majd az unokákkal is :-)

Hogy kié lesz a jog ha mi már nem használjuk, és hogy lehetne -e az övé.

Mondjuk amíg csak évi 40eFt-ról van szó, addig ez nem akkora nagy kérdés.

Előzmény: JGab (12017)
nekemtetszikazüdülesijog Creative Commons License 2016.08.03 0 0 12019

Néha kell ez a hozzáállás.

Elég sokat fórumoztam egy időben és a modik szerint a türelmes és békés fórumozók közé tartozom.

Vagyis már inkább csak tartoztam, az elmúlt években egyre kevesebb időm lett rá.

Viszont itt a téma az üdülési jog, és én elég tájékozott vagyok a használati oldalát tekintve, szóval mindenképpen elférek itt.

Én voltam az első Magyarországon aki elkezdte használni a DAE-t, fogadni mertnék hogy az aki végülis mögéállt, tőlem olvasott róla először.

Akkoriban a nem titkolt szándékom ez volt, hogy amerre jártam, beírtam hogy terjedjen.

Ma már vannak szép számban magyar hetek is, bár lehetne több.

Azok akik az RCI-t drágának tartják és biztosan nem használják a saját heteiket, ha beadnák, akár 3 évre tudnk konzerválni a heteiket mindenféle plusz költség nélkül.

Akinek van, annak a legnagyobb veszteség az, ha semmit nem kezd vele.

Előzmény: oregbeatsuhanc (12018)
oregbeatsuhanc Creative Commons License 2016.08.03 0 0 12018

"Persze, ehhez kettő kell, úgyhogy ha azt érzem hogy nem kívánatos a jelenlétem, akkor egy idő után meg fogom unni és nem irkálok többet."

Látod ez nem rossz ötlet.

"Bár egyelőre mulattat az ahogy hozzám álltok :-)"

Nem gondolod, hogy kicsit cinikus a stílusod? 

További jó "mulatozást" nélkülem, ha kérhetem.

Előzmény: nekemtetszikazüdülesijog (12014)
JGab Creative Commons License 2016.08.02 0 1 12017

Én biztos, hogy a mai eszemmel nem írnék alá olyan szerződést, amiben nincs felmondási lehetőség (alapvetően semmilyen TS-t nem írnék alá, sőt, nem is írtam soha, de ez egy másik történet).

Rengetegen szívnak azzal, hogy nem tudnak szabadulni a jogtól. És nem az már a kérdés, hogy el tudja-e adni, hogy viszontlássa a pénzét.

Az van a szerződésekben, hogy ha nem fizeted 1-2-3 évig, joguk van megszüntetni a jogot. De nem ezt teszik, hanem végrehajtatják a tartozást és fenntartják a szerződést. Tehát ha x év múlva úgy alakul, hogy már nem tudod használni, nem tudsz szabadulni a tehertől.

Előzmény: nekemtetszikazüdülesijog (12014)
Replay Creative Commons License 2016.08.02 0 1 12016

"Igen, ez az értékesítők megélhetési játéka. Kellően sokszor végignéztem."

Ezt eddig is tudtuk.

Előzmény: nekemtetszikazüdülesijog (12012)
nekemtetszikazüdülesijog Creative Commons License 2016.08.02 0 0 12015

Amúgy van tapasztalatotok hogy az RCI-nél a téli heteket milyen nyári hetekre lehet cserélni?

Az én kék 6 személyesemet Tenerifére bármikorra a csúcsba 6 személyesre, és Svájcba, Olaszorszába síheteket is találok 4 személyeseket.

Last minute, azaz 45 napon belül pedig mindenová, mert ott feleződik a szükséges kredit.

Szóval ez sem vészes ...

Előzmény: nekemtetszikazüdülesijog (12013)
nekemtetszikazüdülesijog Creative Commons License 2016.08.02 -1 0 12014

Amúgy meg azért vagyok kíváncsi, mert miért ne lennék. Beszélgetünk, vagy nem?

Persze, ehhez kettő kell, úgyhogy ha azt érzem hogy nem kívánatos a jelenlétem, akkor egy idő után meg fogom unni és nem irkálok többet.

Bár egyelőre mulattat az ahogy hozzám álltok :-)

Mindamellett igazatok van, és annak ellenére hogy most beindultam, és akrmenynire és jól tudtam használni az emlmúlt években, itt azért csak azzal szembesül az ember hogy ingoványos talaj, ami bármikor kicsúszhat az ember lába alól.

Előzmény: oregbeatsuhanc (12011)
nekemtetszikazüdülesijog Creative Commons License 2016.08.02 0 0 12013

"azok év gagyi, fehér hetei és általában cserére szokták használni, bár az sem járható mindig, mert nem kötelesek kék, vagy piros hetekre cserélni"

Ez a DAE  jelenlegi csereszabályzata. Mivel MAgyarországról kevesen használják, nekem a januári hetemre sem kell ráfizetnem a cserénél.

"Like for Like. We do not offer "like for like". You can have any size of property, in any location on any date, assuming it is available from the DAE system. It is up to you to choose an exchange property that meets your requirements. Upgrade and or Seasonal fees may apply.

Studio Upgrade fees. Studio owners wishing to upgrade into a larger sized apartment must pay a Studio Upgrade fee.
To exchange into a one bedroom property = €30.00 upgrade fee per exchange
To exchange into a two or more bedroom property = €60.00 upgrade fee per exchange.
There is no fee for Studio owners wishing to exchange into a Studio

Seasonal credits/fees. A Seasonal upgrade fee of €48.00 may apply (dependent on property and location) for members depositing their weeks with a check in between 1 November and 15 March. You’ll be notified at the time of depositing if these fees are applicable when you deposit your week and they will only be applicable should you wish to exchange in to a property that is not within the above dates"

Persze, ez bármikor megváltozhat. 

nekemtetszikazüdülesijog Creative Commons License 2016.08.02 0 0 12012

"így ismerned kellene jól a rendszert"

Ismerek két rendszert, ami jól működik, de állítólag van egy jobb. Amit nem ismerek. Így már világos? MOndjuk azt is világosan látom hogy Tőletek nem fogom megtudni :-D

De ha tényleg úg yműködne ahogy mondják vagy közel úgy, az nagy királyság lenne.

Amúgy meg az Abbázia rájött ahhoz hogy a túl magas fenntartási költségek élhetetlenné teszik a rendszert, így most  600000 Ft-ot kell az optimáalizására, felminősít+ még csökkenti is a fenntartási költséget.

A csúcspiros 6/6 Kalma 67 eF fenntartási költséggel fut most,  Piros 2 személyes Petneházy 40 eFT körül. Ez sokkal sokkal alacsonyabb mint a 10 éve eladott ilyen jogok mostani fenntartási költsége.

Én az évek alatt arra jöttem amúgy rá hogy 500 000 FT a minimum amit kell fizetni, de ennyiért sokminden belefér. Ha látják hogy gondolkodsz, akkor eléd teszik amit kérsz ennyiért. Igen, ez az értékesítők megélhetési játéka. Kellően sokszor végignéztem.

oregbeatsuhanc Creative Commons License 2016.08.02 0 0 12011

Miért vagy ennyire mások jogaira kíváncsi?

Van és kész, mint ahogy az itt fórumozók közül másoknak is. Neked is van, jól van.

Ahhoz képest, hogy elégedetten használod évek óta, így ismerned kellene jól a rendszert, miért akarsz annyira közvéleményt kutatni és tőlünk tájékozódni?

Itt sokan szembesültünk azzal, hogy a hazudós brókerek egy levethetetlen nyűgöt sóztak a nyakunkba, és ettől szeretnénk tapasztalatainkkal visszatartani a leendő potenciális áldozatokat. 

Ami a 40 000-es fenntartási díjas jogokat illeti, azok év gagyi, fehér hetei és általában cserére szokták használni, bár az sem járható mindig, mert nem kötelesek kék, vagy piros hetekre cserélni, - a cégek ezt ki is jelentik -mert akkor mindenki erre hajtana, és nem venne kék/piros heteket. Na ezért is agyalták ki később a pontrendszert, ami megint ráfizetés, vagy marad még a felminősítés, de akkor már nem 40 000 Ft a fenntartási díj!

Előzmény: nekemtetszikazüdülesijog (12009)
oregbeatsuhanc Creative Commons License 2016.08.02 0 0 12010

Én meg azt, hogy szerződés ide, vagy oda nem lehet - infláció felett - kamuzva túlszámlázni, igazolatlan valótlan költségek címén. A pert tehát azért vesztették el, mert megtévesztették és megkárosították ügyfeleiket. Ezt kellene szerintem megérteni annak ellenére, hogy infláció követéshez köti a fenntartási díj emelésének lehetőségét a szerződés. Csak az a kár, hogy lebukásuk után max. 5 évig lehet a lehúzást visszakövetelni.

Előzmény: nekemtetszikazüdülesijog (12008)
nekemtetszikazüdülesijog Creative Commons License 2016.08.02 0 0 12009

Neked van saját üdülési jogod?  Hol é milyen?

Előzmény: oregbeatsuhanc (12006)
nekemtetszikazüdülesijog Creative Commons License 2016.08.02 0 0 12008

Nem lehetett volna pert nyerni ha a szerződés nem köti ki h hogyan emelhető. Pontosan ezt írtam, hogy a szerződés kulcs

Előzmény: oregbeatsuhanc (12005)
nekemtetszikazüdülesijog Creative Commons License 2016.08.02 0 0 12007

Nem vagy mindentudó :-)

Fogalmam nincs ki az a mergets, de én én vagyok, egy eccerű hétköznapi üdülési jog tulaj, aki 2007-ben sokat vergődött hogy mit kezdjen az üdülési jogával, de végülis a megfelelő tájékozódás után sikerült találni jó megoldást, így arra tudtam használni amire vettem.

JGab felismert. Nem tudom az akkori munkásságom megvan-e még, időközben a nickjeim törlödtek. 

Persze annyira nem lényeges számomra mit gondolsz, csak gondoltam szólok, hogy ne légy annyira biztos magadban ;-)

Előzmény: Replay (12004)
oregbeatsuhanc Creative Commons License 2016.08.02 0 0 12006

"Mitől megérős? Tagsági díj+csere díj + az évi fenntartási költséged majd 200 ezer. Ezen az áron bárhol foglalhatsz szállást ellátás és utiköltség nélkül mindenféle kötöttség nélkül."

Pontosan, és nem csűrik, csavarják közgyűléseiken menet közben a játékszabályokat a saját érdeküknek megfelelően, hogy aztán évtizedek múlva már köszönő viszonyban sincsenek a körülmények ahhoz az állapothoz, a szolgáltatás színvonalához és vállalásokhoz képest, mint amikor a jogot 17 évvel ezelőtt megvettem. 

Előzmény: Replay (12000)
oregbeatsuhanc Creative Commons License 2016.08.02 0 0 12005

Azért veszítettek, mint írtam, mert pofátlanul túlszámlázták a fenntartási díjat. Valaki elszámoltatta őket, és perelt, így több évre visszamenőleg fizettek. Ezen a fórumon olvasható a történet.

Előzmény: nekemtetszikazüdülesijog (12003)
Replay Creative Commons License 2016.08.01 0 0 12004

"De írtam, olyannal szeretnék beszélni, akinek van és próbálta."

Hát mergets le kell nyelned azt, hogy ez egy nyilvános fórum és bárki beleszólhat.

Előzmény: nekemtetszikazüdülesijog (12002)
nekemtetszikazüdülesijog Creative Commons License 2016.08.01 0 0 12003

Gondolom azért veszìtettek, mert a szerződés alapján nem tehették volna meg. Nem?

Előzmény: oregbeatsuhanc (11998)
nekemtetszikazüdülesijog Creative Commons License 2016.08.01 0 0 12002

Csak ténymegàllapítás, nem probléma.

Először is nem kellene hogy 200000 legyen drága hét nem kellene, Màsrészt az már nem egy nyaralás lenne, hanem 2. De írtam, olyannal szeretnék beszélni, akinek van és próbálta. Te tudsz ebben érdemben segíteni?

Előzmény: Replay (12000)
nekemtetszikazüdülesijog Creative Commons License 2016.08.01 0 0 12001

És mennyi faházas kemping volt benne? 

Előzmény: Replay (11999)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!