Keresés

Részletes keresés

V43 1279 Creative Commons License 2015.12.14 -6 0 54133

Igen, a piros.

Van egy szlovák oldala a mozgalomnak (elvileg szlovák nemzeti felkelők útját takarja az Snp rövidítés), infókkal, térképpel, szintmetszetekkel és kisebb felbontású képekkel. Szlovákul nem tudok éppen ezért örülnék naprakész tapasztalatnak a túra kapcsán, legfőképpen logisztikai és közlekedési szempontok és lehetőségek érdekelnének.

Előzmény: jzp2107 (54126)
HEV Creative Commons License 2015.12.14 0 6 54132

Egy hónapja , amikor az MTSZ egyik dolgozójának tulajdonítottam a blogom egyik hozzászólását váltottam néhány emailt a vezérekkel.

Az igazgató úr írta ezt nyilván komolyan is gondolta, szóval talán ide kellene küldeni a kédéseket is:  

Minden bejelentést, jelzést örömmel veszünk, várunk, ami munkánkat segíti! Ezért is szerepel pl. minden információs táblán országszerte a bejelentes@termeszetjaro.hu e-mail cím, amit ilyen jellegű közlésekre hoztunk létre. De persze más „hivatalos” utakat is lehet találni, de a turista sporttársaknak is meg kell érteniük, hogy nem tudunk végtelenszámú blog-, facebook és egyéb oldalt figyelni, illetve az oda érkező bejegyzésekből folyamatosan kiválogatni a releváns információkat.

Előzmény: nagypapi (54131)
nagypapi Creative Commons License 2015.12.14 -6 0 54131

Ha már kérdések napja...

Nyilvános-e az Alföldi Kéktúra bélyegzőhelyeinek listája? Ha igen, hol érhető el? A ttt fórum sosem volt friss (pl. Létavértes nincs benne), de - ha minden igaz - Álmosdot már nem érinti a kéktúra, viszont Pörbölynél új kunkor lett beiktatva, tán új bélyegző is van a látogatóközpontban.

Szóval szvsz ideje lenne egy aktuális listát közzétenni, ha ez eddig még nem történt volna meg.

Előzmény: jzp2107 (54130)
jzp2107 Creative Commons License 2015.12.14 -5 0 54130

legyen a mai nap a kérdések napja :-)

Idén január-február magasságában beléptem egy olyan túraegyletbe amely MTSZ tagszervezet. Annak rendje és módja szerint megigényeltük közösen az MTSZ kártyát amit kb június-júliusban meg is kaptam

Zöld színű, MTSZ tagsági kártya felirattal

Nevem rajta van, érvényességi idő nincs

Pont olyan mint amilyen itt látható

A szövegben (amiből egyébként kiderül az is hogy az én kis zöld kártyám 2016 márc végéig érvényes) szó van egy kedvezménykártyáról is: Egyesületi tagsággal nem rendelkezők számára hamarosan elérhető lesz a kedvezménykártya (Természetjáró Kártya) rendszerünk.

Akkor most ami nekem van zöld, az nem természetjáró kártya?

Arra nem vehető igénybe semmilyen kedvezmény?

Ezen a második linken is az van, hogy Természetjáró kártyára van kedvezmény

Bár a címe meg az hogy tagsági kártya kedvezmények. És hogy tagszervezeteinek tagjai részére. Én meg az vagyok.

Valamint az is ott van, hogy a régi tagsági kártya és a plasztik TT kártya megszűnt, bármit is jelentsen ez

A MÁV oldalán a kedvezmények között ott van egy 20%-os természetjáró kedvezmény. Ez az MTSZ oldalán miért nincs ott a mountex meg többi kedvezmény között? Talán mert utolsó frissítés 2014 január 9?

És ez a vasúti kedvezmény most nekem jár a zöld kártyára, vagy csak a szám jár? :-)

Gyanús, hogy inkább utóbbi

És különben én vagyok nehéz felfogású, vagy tényleg zagyva ez az egész az MTSZ honlapon?

Esküszöm nem jön le hogy most egyféle kártya létezik, vagy kétféle, és ha kétféle akkor melyik a másik féle és azt hol és hogyan kell igényelni

Azt sem értem miért nem naprakész a kedvezmények felsorolása

Meg azt sem, hogy az érvényességi idő miért nincs a kártyára ráírva

Tevemadár Creative Commons License 2015.12.14 0 0 54129

Köszönöm :-)

Előzmény: HEV (54128)
HEV Creative Commons License 2015.12.14 0 6 54128
Előzmény: Tevemadár (54127)
Tevemadár Creative Commons License 2015.12.14 -6 0 54127

Sziasztok!

Én is kérdezni jöttem most :-)

Van valakinek tapasztalata szilveszteri éjszakai túráról? (Benyomások, élmények - érdemes/nem érdemes - tanács(ok) ilyesmi érdekelne...)

Kifejezetten erre a túrára gondoltam:

http://kekesturista.hu/esemeny/lista/4424

Én még soha nem voltam éjszakai túrán. Ez a része nagyon új lenne. Igazából télen sem nagyon túráztam még. :-)

jzp2107 Creative Commons License 2015.12.13 -5 0 54126

inkább ide.. :-)

ez amúgy a szlovák piros sáv lenne ez az SNP?

Előzmény: V43 1279 (54125)
V43 1279 Creative Commons License 2015.12.13 -5 0 54125

Jó estét!

Van itt esetleg olyan túrás kolléga aki részben vagy egészben teljesítette a szlovák SNP nevű Dévénytől a Duklai hágóig tartó 750 km-es túrát? Ha van, akkor tudna írni a tapasztalatairól akár ide akár mail-ben?

Köszönettel.

Törölt nick Creative Commons License 2015.12.13 0 6 54124

Remek túrát mentünk ma a kedvenc túratársammal, mely bár csak egy rövid szakaszon kapcsolódott a kék jelzéshez mégis reményt keltő új tapasztalatokkal gazdagított ami két korábban itt a fórumon érintett témakört is felölel.

Az egyik az útjelző táblák dolga, nekem bár tetszettek a kéktúra új táblái, de akár úgy is mondhatnám hogy a kognitív disszonancia letaglózó érzését kellett átéljem mikor megpillantottam ezen remekbe szabott táblákat, melyet a Pilisben láttunk a zöld és a piros jelzésen:

a szép, a szebb és a legszebb az aranyozott betűs Rám-szakadékos. Igényesek, faragottak, színesek, jól kezeltek, tartósnak ígérkezőek... hát így is lehet, kérem??

Másik reménykeltő momentum a szép túrát követően a jelvény milyensége és minősége volt, ezek szerint még manapság is képesek alkotni szép dolgokat a verőtőkékkel, csupán elhatározás és persze azért némi pénz kérdése. Ezer forintos nevezésbe fért bele ez a szép jelvény, kalaplengetés, ováció, én speciel nem számítottam ilyesmire:

Pár további kép a túráról, címszavakban:

1. faragjunk szépeket... ez legalább mutatósra sikerült, ha már nekilátott az úriember...

2. Dobogókő ígér...

3. ez már döfi, igaz srácok?

4. igaz. hófehér paplan 400-450 méteres magasság körül, ködből jöttünk, ködbe megyünk

1. Matyi :-)

2. Ez a kék jel meg hová megyen a Király-kútnál Gyuszi??

3. ködfal. sunshine off.

Szép volt, jó volt, menyünk máskor is!

HEV Creative Commons License 2015.12.13 -6 0 54123

5 óra mulva a  384-es OKT jelvény gazdát cserél!

HEV Creative Commons License 2015.12.13 0 6 54122

Szerintem már a egykori  szervezők nagyrésze sajnos nem is él. Nincs olyan kapcsolatom aki tudhat ezekről a dolgokról.

Előzmény: nagypapi (54121)
nagypapi Creative Commons License 2015.12.12 -6 1 54121

"a Zselic Turistájáról nem is hallottam"

Akkor hadd ajánljam figyelmembe ezt a blogot! :-)

http://hevesiz53.blogspot.hu/2012/06/somogy-termeszetbarat-mozgalmarol.html

"1959. márciusában a Szakosztályok megalakították a Somogy megyei Természetbarát Szövetséget , első elnöke Bencze József lett. Ebben az időszakban alakul ki lázas munka eredményeként a Zselic turistaút hálózata, indul be a Zselic Turistája mozgalom. "

Amúgy nincs már meg a somogyi váras jelvény verőtőkéje?

Előzmény: HEV (54120)
HEV Creative Commons License 2015.12.12 0 6 54120

Ez tényleg jó!

A Somogy Turistája ma is ugyanilyen jelvényért teljesíthető. Ez "jogtisztán" megvan. A Somogyi Várak korábbi tűzzománcos mozgalma és jelvénye már megszűnt, a Zselic Turistájáról nem is hallottam. 

Előzmény: Törölt nick (54112)
csg65 Creative Commons License 2015.12.12 -5 1 54119

Ez nem a reklám helye volt, csak másnak még nem volt bevitt adata az AK-hoz és én voltam az összes virtuális kitűző demó alanya. Egyébiránt nagyon tuti két újat alkotott Joe mester!

Egyébként ma a "rendelés" szünetelt és hát nem becsúszott az OKT füzetbe a Pilisszentkereszt-Hűvösvölgy szakasz összes új bélyegző lenyomata?!

De ebben nem az a hír, hogy becsúsztak, hanem hogy még mindig kint van az összes, épségben!

Előzmény: Törölt nick (54110)
Jesper Olsen Creative Commons License 2015.12.12 0 0 54118

Köszönöm az eddigi ötleteket Áprily-forrás ügyben.

Még egy kérdésem lenne, de ez már egy dömösi forrás, a tuhu-n így szerepel:

http://www.turistautak.hu/poi.php?id=163905

Erről tud valaki többet?

jzp2107 Creative Commons License 2015.12.12 0 0 54117

a 10-es megvan, gondolom attól nem lehet messze

Előzmény: iz11 (54116)
iz11 Creative Commons License 2015.12.12 0 4 54116

Az Áprily-forrás: az Áprily-völgyi Rege-Termő Tanösvény 11. állomása.

A tanösvény térképvázlata alapján én nem találtam meg, más térképen nem szerepel.

Az Erdei Művelődés Házából lehet kérni szakvezetésest a tanösvényre. Ők tudják, hogy hol a forrás.

http://www.mogyorohegy-erdeiiskola.hu

Előzmény: Jesper Olsen (54113)
annyi baj legyen Creative Commons License 2015.12.12 0 0 54115

Netes keresés alapján szerintem ezen a környéken: https://nominatim.openstreetmap.org/details.php?place_id=2577457234

Előzmény: Jesper Olsen (54113)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.12 0 0 54114

Garass!

Találtam képet egy ezüstözöttről is, ráadásul a díszdobozában... nagyon szép!

Forrás: Darabanth Aukciósház oldala, archív

Kéne nekem is egy ilyen dobozka hozzá...

Előzmény: garass (54038)
Jesper Olsen Creative Commons License 2015.12.12 -4 0 54113

OFF

Visegrád-Szentgyörgypuszta, Áprily-forrás - tudna valaki segíteni, hogy hol keressem a forrást?

ON

Törölt nick Creative Commons License 2015.12.11 -5 0 54112

Ígérem ez az utolsó, de ezt HEV barátomnak :-) feltétlenül meg kell mutatnom!

Somogyi Várak, Zselic Turistája, Somogy Turistája, stb egy gyűjteményben eladó!

Turista jelvények - Vatera.hu

Szerintem ennyit megérnek. Még.

Előzmény: Törölt nick (54111)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.11 -6 0 54111

Akit nem érdekelnek a jelvények annak OFF

Akit igen azoknak...

Ismét egy példa:

Berán Nándor-féle Túravezető jelvény ugyanebből a korszakból, már két nap alatt is jelentős érdeklődésre tett szert:

Magyar Turista Szövetség túravezető jelvény - Vatera.hu

Előzmény: Törölt nick (54018)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.11 -6 0 54110

A rejtőzködő információ ebben pedig az hogy Csernus "doktor úr" (a kéktúra doktora) tizedszerre is nekivágott a Nagy Kék Ösvénynek! :-)

Hajrá!

Előzmény: annyi baj legyen (54104)
AttHunter Creative Commons License 2015.12.11 0 4 54109

Aztán vannak az önkéntes megtévesztők!

Ezt Dudar felett láttam az Ördög-árok bejáratánál.

A piros visz jobbra az Ördög-árokba, a zöld pedig Gézaháza felé a Kő-árokba.

garass Creative Commons License 2015.12.11 0 5 54108

Ennél a jelzésnél két pozitívum is van. Az egyik, hogy kíméletes a hántolás, a másik hogy szép a kontúrja a nyílnak. De itt meg is álltam.

Előzmény: jzp2107 (54105)
olahtamas Creative Commons License 2015.12.11 0 5 54107

Hát ez sem nagyon felel meg az útmutatónak, láthatólag van mire festeni az út további szakaszán is.

Előzmény: jzp2107 (54105)
jzp2107 Creative Commons License 2015.12.11 -2 0 54106

zsírkaraj!

köszönjük!! :-)

Előzmény: annyi baj legyen (54104)
jzp2107 Creative Commons License 2015.12.11 0 6 54105

előre a lenini úton!

letérni, jobbra vagy balra nézni tilos! :-)

(hogy nem piros? hát persze, az ellenség megtévesztése miatt, azért)

annyi baj legyen Creative Commons License 2015.12.11 0 0 54104

Néhány napja volt öt éve, hogy elindult a heyjoe.hu/okt. Ennek örömére, no, és csg kitartó buzdításának, és rengeteg segítségének hatására bezárult a kör. Illetve, akinek nem zárult be, láthatja, még mennyi van hátra :)

http://heyjoe.hu/index.php?tag=647

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!