Van egy szlovák oldala a mozgalomnak (elvileg szlovák nemzeti felkelők útját takarja az Snp rövidítés), infókkal, térképpel, szintmetszetekkel és kisebb felbontású képekkel. Szlovákul nem tudok éppen ezért örülnék naprakész tapasztalatnak a túra kapcsán, legfőképpen logisztikai és közlekedési szempontok és lehetőségek érdekelnének.
Egy hónapja , amikor az MTSZ egyik dolgozójának tulajdonítottam a blogom egyik hozzászólását váltottam néhány emailt a vezérekkel.
Az igazgató úr írta ezt nyilván komolyan is gondolta, szóval talán ide kellene küldeni a kédéseket is:
Minden bejelentést, jelzést örömmel veszünk, várunk, ami munkánkat segíti! Ezért is szerepel pl. minden információs táblán országszerte a bejelentes@termeszetjaro.hu e-mail cím, amit ilyen jellegű közlésekre hoztunk létre. De persze más hivatalos utakat is lehet találni, de a turista sporttársaknak is meg kell érteniük, hogy nem tudunk végtelenszámú blog-, facebook és egyéb oldalt figyelni, illetve az oda érkező bejegyzésekből folyamatosan kiválogatni a releváns információkat.
Nyilvános-e az Alföldi Kéktúra bélyegzőhelyeinek listája? Ha igen, hol érhető el? A ttt fórum sosem volt friss (pl. Létavértes nincs benne), de - ha minden igaz - Álmosdot már nem érinti a kéktúra, viszont Pörbölynél új kunkor lett beiktatva, tán új bélyegző is van a látogatóközpontban.
Szóval szvsz ideje lenne egy aktuális listát közzétenni, ha ez eddig még nem történt volna meg.
Idén január-február magasságában beléptem egy olyan túraegyletbe amely MTSZ tagszervezet. Annak rendje és módja szerint megigényeltük közösen az MTSZ kártyát amit kb június-júliusban meg is kaptam
A szövegben (amiből egyébként kiderül az is hogy az én kis zöld kártyám 2016 márc végéig érvényes) szó van egy kedvezménykártyáról is: Egyesületi tagsággal nem rendelkezők számára hamarosan elérhető lesz a kedvezménykártya (Természetjáró Kártya) rendszerünk.
Akkor most ami nekem van zöld, az nem természetjáró kártya?
Ezen a második linken is az van, hogy Természetjáró kártyára van kedvezmény
Bár a címe meg az hogy tagsági kártya kedvezmények. És hogy tagszervezeteinek tagjai részére. Én meg az vagyok.
Valamint az is ott van, hogy a régi tagsági kártya és a plasztik TT kártya megszűnt, bármit is jelentsen ez
A MÁV oldalán a kedvezmények között ott van egy 20%-os természetjáró kedvezmény. Ez az MTSZ oldalán miért nincs ott a mountex meg többi kedvezmény között? Talán mert utolsó frissítés 2014 január 9?
És ez a vasúti kedvezmény most nekem jár a zöld kártyára, vagy csak a szám jár? :-)
Van itt esetleg olyan túrás kolléga aki részben vagy egészben teljesítette a szlovák SNP nevű Dévénytől a Duklai hágóig tartó 750 km-es túrát? Ha van, akkor tudna írni a tapasztalatairól akár ide akár mail-ben?
Remek túrát mentünk ma a kedvenc túratársammal, mely bár csak egy rövid szakaszon kapcsolódott a kék jelzéshez mégis reményt keltő új tapasztalatokkal gazdagított ami két korábban itt a fórumon érintett témakört is felölel.
Az egyik az útjelző táblák dolga, nekem bár tetszettek a kéktúra új táblái, de akár úgy is mondhatnám hogy a kognitív disszonancia letaglózó érzését kellett átéljem mikor megpillantottam ezen remekbe szabott táblákat, melyet a Pilisben láttunk a zöld és a piros jelzésen:
a szép, a szebb és a legszebb az aranyozott betűs Rám-szakadékos. Igényesek, faragottak, színesek, jól kezeltek, tartósnak ígérkezőek... hát így is lehet, kérem??
Másik reménykeltő momentum a szép túrát követően a jelvény milyensége és minősége volt, ezek szerint még manapság is képesek alkotni szép dolgokat a verőtőkékkel, csupán elhatározás és persze azért némi pénz kérdése. Ezer forintos nevezésbe fért bele ez a szép jelvény, kalaplengetés, ováció, én speciel nem számítottam ilyesmire:
Pár további kép a túráról, címszavakban:
1. faragjunk szépeket... ez legalább mutatósra sikerült, ha már nekilátott az úriember...
2. Dobogókő ígér...
3. ez már döfi, igaz srácok?
4. igaz. hófehér paplan 400-450 méteres magasság körül, ködből jöttünk, ködbe megyünk
1. Matyi :-)
2. Ez a kék jel meg hová megyen a Király-kútnál Gyuszi??
"1959. márciusában a Szakosztályok megalakították a Somogy megyei Természetbarát Szövetséget , első elnöke Bencze József lett. Ebben az időszakban alakul ki lázas munka eredményeként a Zselic turistaút hálózata, indul be a Zselic Turistája mozgalom. "
Amúgy nincs már meg a somogyi váras jelvény verőtőkéje?
A Somogy Turistája ma is ugyanilyen jelvényért teljesíthető. Ez "jogtisztán" megvan. A Somogyi Várak korábbi tűzzománcos mozgalma és jelvénye már megszűnt, a Zselic Turistájáról nem is hallottam.
Ez nem a reklám helye volt, csak másnak még nem volt bevitt adata az AK-hoz és én voltam az összes virtuális kitűző demó alanya. Egyébiránt nagyon tuti két újat alkotott Joe mester!
Egyébként ma a "rendelés" szünetelt és hát nem becsúszott az OKT füzetbe a Pilisszentkereszt-Hűvösvölgy szakasz összes új bélyegző lenyomata?!
De ebben nem az a hír, hogy becsúsztak, hanem hogy még mindig kint van az összes, épségben!
Néhány napja volt öt éve, hogy elindult a heyjoe.hu/okt. Ennek örömére, no, és csg kitartó buzdításának, és rengeteg segítségének hatására bezárult a kör. Illetve, akinek nem zárult be, láthatja, még mennyi van hátra :)