Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Megnéznéd nekem azt, hogy a pisztoly csatlakozójának kábele hova van kötve? A lenti képen a piros karikával jelzett saruról induló kábel másik végére vagyok kíváncsi.
Azért kérdezem, mert nekem a héten vissza kellett küldenem egy 185-öst, mert NEM LEHETETT POLARITÁST VÁLTANI.
A két sarus kábel simán előrement a frontra a + és - aljzatokhoz, a pisztoly kábele pedig az előtolómotor mellett átment a gép zárt felébe és fixre volt kötve a pozitívra...
Érdekelne, hogy a 205-öst is elszúrták-e, vagy csak a 185-öst.
Ezekszerint többféle gyártó csinál ijen mérőt. Mindegy,a lényeg,hogy van viszonyitási alap. Ez a lebegő súrlódásmentes teknika,szerintem stabil,és örökös,még az ember ránem lép,és eltörik.
Egyébként nekem van 3 ijen belső csövem,mármint a reduktorok belső csövei.Ezeket sorbakötöttem a gumiharangos mérővel,és azonos értékeket mutatott mind. Ez érdekes találmány,mert a kb 90mm hossz,ez kúpos furat. Igy jön létre a légnemű holminak a mérése. A golyó azonos,de a körülötte levő átmérő módosul,ha ez emelkedik,vagy süllyed. Megpróbáltam szódásflakon búvárcsövével , a golyó úgy elröpült,hogy megsem találtam.
Próbáltam a rotaméteres reduktorral hegeszteni. A Co2-nek még a hangja is megváltozott. A szénsavat ikább mellőztem az utóbbi időben,mert a reduktorom 10x többet nyomott !! A corgont használtam,ugyaezzel a reduktorral,és ugye a corgonnak más a hűtőtényezője,és ezért volt jobb. Ugyanakkor drága volt ez igy,mert ebből is 10x több ment el,amire szükség lett volna. Úgyhogy érdekes ez a teknika !!
Jólselytetted nemigen használtam. A te géped Pilot gyújtású ? Mit tudsz az érintéses gyújtású rendszerről? Az enyém ijen,és valószinű,hogy hibásan kezeltem. Vagyis,inditáskor hozzáérintettem a pisztolyvégét a vas széléhez,de ivfogást követően,elemetem kb 5mm-re. És lehet,hogy ez cseszett ki a belső elektródával,vagyis hallottam én hogy erősen csetteg,vág-nemvág,szóval szakadozott az iv. Az elektróda vége kb 3mm mélyen kiégett. Vagy ezeknek ez igy a természetes működése ?Ez a próbálkozás szerintem összesen 10perc lehetett,és vége az elektródának. Nos ezt sokallottam meg !!! Nemtudom. Azóta vettem egy fuvókát,meg egy elektródát is. Egyébként félrefújt,vagyis a vágás igencsak nem vinkli,mármint az anyag keresztmetszetére értem. Mondok.................ugyis eldobandusz,teszek egy próbát. Ezt felfúrtam,és vágtam bele egy hatos menetet. Az 1.2 Co2 áramáttadóját belehajtottam,és ezt majdnem tőben belefürészeltem. Nemhúztam meg nagyon,úgyhogy kivehető,mert egy sima csavarhúzó hornyot reszeltem a sikjára,vagyis majdnem úgynéz ez ki mint a gyári fuvóka,csak egy horonnyal. Na ekkor vágtam vele utoljára,a vágás nem srég lett,és most a fuvókát folyamatában húztam a lemez felületén. Ez az ijen kontaktos ezköz mit tesz a rozsdás vassal,vagyha festékes is ez ? Ivet fog vagy nem ?
Az első fotón látszik,hogy a golyó funkcionál,a középsőn még élesebb a tűszelep. Na ez kúposann illeszkedett a teflon furatába,és a szorulásából e,vagy nemjól zárt e,nemtudom,de a golyó kb 2cm-es szórással ugrált. Csináltam egy másik tőszelepet,ami úgyműködik mint a mai gyártmányok szelepe. Vagyis egy körkörös élet képzelj el (mint egy tányér alja,csak picibe),ami a teflon sikjára illeszkegik,és úgy zár,és szabályoz. A harmadik fotót akartam közelről de elég homályos,na ez még az eredeti.
Ez egy kb 34 éves gyártmány,egy kisszövetkezet gyártotta annó.
Szeva. Igen,működik a dolog,meg úgyahogy énis. Neked is,és másoknak is köszönöm a jótanácsokat.
Sikerült a golyós átfolyásmérő reduktorjaim megbütykölni,van már 3 db. Ezek békebeli remekművek,de én tobábbfejlesztettem,raktam rá egy 4báros mérőt is,meg a tűszelep zárási elvén módositottam,igy a működése tökéletes. A 4báros mérő csak egy kontrol,ha véletlen átteresztene. Érdekes a tünet,mert ez kb 0.3-0.5 bárt mutat,ha hegesztek,a nyomásmérő nullára áll,de a golyó a 10L/percet mutatja.