Keresés

Részletes keresés

Zsazsi Creative Commons License 2000.07.27 0 0 945
Jó reggelt Sorstársak!
A tegnap esti futás rövid összefoglalója az én olvasatomban:
Minden úgy történt, amire számítottam! A tájfutók vezettek, én a végén loholtam utánuk lógó nyelvvel. Kezdetnek felugrottunk egy kis "domb"-ra, majd fokozatosan emelkedtünk. Amikorra már belejöttem a bőrön át történő levegővételbe is, akkor persze meredeken elkezdtünk ereszkedni lefelé. Persze csak azért, hogy nehogy ellustuljon a combfeszítőm. :o)
Átkeltünk néhány kidőlt fán, útbevágáson és hipp-hopp másfél óra múlva ismét a parkolóban találtuk magunkat.
Jó volt, nagyon jó volt!!!!!!!!
Csak azt bántam, hogy nem vittem magammal mosóport. (A szükséges víz magamból termelődött.)
Azért várom a következő alkalmat! A társaság nagyon király, ajánlom mindenkinek!
Zsazsi
kaktusz7 Creative Commons License 2000.07.27 0 0 944
Monkey

Augusztus 5-én fél ötkor lesz a Tatai Minimaraton, 14 km nagyon szép környezetben. A futás fele erdőben van a tó mellett, és vannak frissítő állomások is. A családi házas részen pedig kiállnak az emberek, biztatnak, tapsolnak, öreg nénikék hónapok alatt gyűjtött tejfölös pohárból kínálgatják a vizet, és van, aki kivezeti az utcára a slagot zuhanyrózsával, aki kéri, abból is kaphat.
Azt hiszem 400 Ft, ezért futás, póló, frissítő és jégkrém jár.

Előzmény: Monkey (942)
kaktusz7 Creative Commons License 2000.07.27 0 0 943
Hiver
Pontos a felsorolás, és csak megerősíteni tudom, hogy nagyon kellemes volt mind a HHH, mind a társaság.
Tényleg jó dopping volt, én először 31 perc elteltével néztem az órámra, akkor is csak kíváncsiságból, és elképedtem, hogy már ilyen régóta futunk.

viktor a takarító
"6 percet késtem.:-(("

Pedig Téged biztos befutó(bolond)nak gondoltunk. :-) Most már tudjuk, mi történt.

Azt beszéltük, hogy a következő futás legyen a Margitszigeten. Most többen nyaralni mennek, úgyhogy valamikor később.

IV.kercsaj
Ketten is voltunk Újpestről, úgyhogy a társaság negyedét a négyker adta. :-) Ami egyben azt is jelenti, hogy a szállítás meg lett volna oldva, én pl. otthonról mentem a HHH-ra autóval. Majd legközelebb jobban megszervezzük.

Nem tudom, összefutottunk-e már Káposztáson, mert én vagy reggel 1/2 6 és 1/2 7 között szoktam futni, vagy este 1/2 6 és 1/2 7 között. Útvonal: Szondi-Megyeri-Homoktövis-Külső Szilágyi-Óceánárok-Megyeri-Szondi utcák.
180 centi magas/alacsony vagyok, rövid barna haj, 37 év, de sokak szerint csak 36-nak nézek ki :-), nem vagyok egy maratonista alkat, de nagyon izmos sem, kék rövidnadrág és fehér póló.
Tavaly kétszer futottam a Fuss egy fáért versenyen, idén egyszer a jogutód Milleniumi futáson. A következő, és ez évi utolsó ilyen szeptember 3-án lesz. Avatatlanoknak: ez egy 3,5 illetve 7 km-es futás Káposztásmegyeren.

Kukkoló
Bejelentkeztél már?

Előzmény: Monkey (941)
Monkey Creative Commons License 2000.07.27 0 0 942
Még valami:
Ahogy Te is írod, a PÉNZért csinálják a helytelen, esetleg egészségkárosító propagandát. Ezen a jelenségen idegeskedni lehet ugyan, de változtatni nem nagyon... Lehet, hogy én vagyok túl közönyös a körülöttem elerkölcstelenedő rohanó világban :-) de megpróbálom mindennek a jó oldalát nézni, mint ahogy a BSI esetében a sok, jól megszervezett versenyt. És ha már az anyagi előnyök és az egészség tisztelete közötti összefüggéseket boncolgatjuk, akkor engem sokkal jobban feldühít az, ha az orvostól nem azt a gyógyszert kapom, amit ő a tanulmányai és a meggyőződése alapján szánna nekem, hanem azt, amelyik után az ún. orvoslátogatójától a borsos jutalék a zsebébe csusszan... :-(
A tatai minimaraton mikor van, és mekkora a táv?
Előzmény: emberforma (922)
Monkey Creative Commons License 2000.07.27 0 0 941
Szia Emberforma!
Tényleg jó sok idő telt el az eredeti írásod (pláne) és a reakcióm óta. Utána néztem, nem a Te április 4-i hozzászólásod (nem tudom hányas) "esett rosszul". Voltak akörül olyan vélemények, amelyektől megingott az önbizalmam, hogy jó helyre kerültem -e, és be merjem -e vallani, hogy 6 percnél rövidebb idő alatt még sosem futottam az ezret... Azóta szerencsére az önbizalmam is helyreállt a többi sorstárs miatt, és még az időm is javult! :-)) Sajnos most nincs időm újra átrágni magam az egész topikon, nevekre pedig abszolút nem emlékszem az ömlesztve olvasás miatt.
Mindenben igazad van, és minden elismerésem a sportmúltadért, de én mégiscsak "kötöm az ebet a karóhoz" :-) abban, hogy _nekem ugyan hiába mondja bárki, hogy "meg tudod csinálni", ha egyszer KÉPTELEN VAGYOK RÁ_. Lehet, hogy a gyerekeknél működne a dolog a bizonyítási vágy miatt, de ők általában nem egymaguk vágnak neki a magas távoknak, nem? Már csak ha azt nézem, hogy valakinek be kell fizetni a nevezési díjaikat...
Szóval ez az ami nekem kissé magas.
Én a nyár elején kíváncsiságból elkezdtem a MS-féle Nike-edzésterv aktuális heti edzéseit csinálni, mert kíváncsi voltam, hogy mire vagyok képes.... Hát, nem bírtam... Az első napi 60 perces "jaj csak el ne fáradjak tempójú" futás még ment, de a többi sajnos nem. Ebből aztán megállapítottam, amit eddig is tudtam, hogy éretlen vagyok a félmaratonra...
De lehet, hogy csak én vagyok ennyire okos. :-))))))))))))))))))
Előzmény: emberforma (922)
hurvinek_2 Creative Commons License 2000.07.27 0 0 940
Hiver!

Kosz a beszamolot, szeptembertol mar en is veletek tudok menni.

Addig is jo egyut-futast mindenkinek

Udv,

H

Előzmény: Hiver (937)
viktor a takarító Creative Commons License 2000.07.26 0 0 939
Hello!

6 percet késtem.:-((
Még láttam a fejeteket, de egy elágazásnál valszeg rossz felé fordultam.
Azért még futottam jobbra-balra, fel a mikrohullámó toronyig, majd le, és körbe, több, mit egy órát.
Aztán lefutottam a Kolozsy térig és eljöttem haza.

Majd legközelebb jobban sietek.

vat

Előzmény: Hiver (937)
Hiver Creative Commons License 2000.07.26 0 0 938
Bécike!
Te tényleg holnap futsz a Sipivel? Engem is foglalkoztat a gondolat, majd élménybeszámolj, ha kinyaraltad magad! Főleg az érdekelne, hogy milyen tempóban (?perc/ezer m) nyomja a napi 80 km-t?
Hiver Creative Commons License 2000.07.26 0 0 937
...írtam egy csomót, közbe' meg lefagyott a gépem. Kezdehetem előről!
Szóval voltunk a HHH-n futni, és MAAAARHA JÓ VOLT!!!! Lenyomtunk kb. 12 km-t. Nagyon jó dopping volt ilyen nagy társaságban futni, és megismerni a topiktársakat. A távolmaradók kedvéért egy névsor: Kiseszter, Zsazsi, Butch, Kaktusz7, Ssneci, Zmac, Kukkoló és jómagam. (ha vmit elrontottam, javítsatok ki!) Egyébként ne keseregjetek, lesz még ilyen futás!
Viszont VAT nem jött! Feketepont!!! Hol lógtál futás helyett?!?

Kipedola!
Igen, a flakonokat is adják az övvel.

Nyuszi!
Egy narancssárga alakra én is emléxem, bár nem vagyok benne biztos, hogy mondjuk zöldben is megismernélek...

IV.kercsaj és többek!
Képzeljétek, a múltkor Vivicittás pólóban bementem egy zöldségesbe (na ez eddig még nem nagy szenzáció...). Az egyik eladó egy 15-16 éves srác volt, egyből feltűnt neki a pólóm, és nekiállt kérdezgetni, pl. hogy mennyi idő alatt futottam, meg ilyeneket. Ő 50 perc alatt (ez azért nem rossz). Majd elkotyogta, hogy az első félmaratonját 6(!)évesen futotta. Hát nem tudom...
Lehet, hogy ő a szerencsések közé tartozik, de azért lenne 1-2 keresetlen szavam az edzőjéhez/szüleihez!

IV.kercsaj Creative Commons License 2000.07.26 0 0 936
Mivel újra előjött a téma

Múlt héten neveztem a NIKE-ra, és akadt a BSI székházban a kezembe a "Tizenéveseké a világ!" című szórólap, amely a félmaraton - terméyzetesen a nike - lefutására buzdít MoSa tanácsaival. A képen egy 10-12 éves forma kissrác.

Így kezdődik: "Neked kevesebb edzés is elég a célbaéréshez, mint felnőtt futótársaidnak."
?!?!?!?!?!??!?!?!?!?!

OK, a tizenéves korosztáyhoz tartoznak a 16-19 évesek is, de ez a szöveg az általános iskolások stílusában íródott. Én biztos nem mernék annyi edzéssel nekivágni a félmaratonnak - de igaz, mint tudjuk, nekem, felnőttnek több edzésre van szükségem, mint egy tinédzsernek...

IV.kercsaj Creative Commons License 2000.07.26 0 0 935
Sziasztok!

Kb. ezekben a percekben fejezhettétek be a közös futást, amiért nagyon irigyellek benneteket.
Gondoltam rátok, olvastam a topikot, de most sokat kellett dolgoznom, így sajna nem tarthattam veletek. A HHH nekem különben is messze van a IV.ker-ből :-( úgyhogy most csak errefelé futkározom.

Max. a szigetre szoktam kiBKV-zni, de futás után elég kellemetlenül érzem magam a buszon.

Melltartó ügyben
Hát, sajna én is elég deszka vagyok, ilyen problémáim nincsenek, csak sajnáltam eddig a nagymellű lányokat futás közben. Szerintem próbálj topban futni, sokkal jobb, mint a sportmelltartó, és elég csak azt viselni, póló sem kell - ez előnyös, ha nagyon meleg van. Én csak ilyenekben futok.

kaktusz7, adj személyleírást, biztos jópárszor összefutottunk már a kápkörön.

IV.kercsaj

PS: a szigetre nem terveztek közös futást?

viktor a takarító Creative Commons License 2000.07.26 0 0 934
No, megint vagyok...

Engömöt mög arról lehöt felismörni, hogy ha megszólalök, mindönt övel möndök...megyönk futnö? HöHöHö

kék rövid nadrág+valamilyen póló (még nem döntöttem el, milyen)+adidas futócipő+zöld hátizsák+én

vat

Gedeon Bacsi Creative Commons License 2000.07.26 0 0 933
Jóvanna, csak irigykedem a HHH miatt, mert imádok oda járni. A valódi álláspontom az, hogy nincs szebb dolog egy nyári viharnál. Talán csak a zavartalan kánikula...

Kisesz! Az Apáti sziklát ismerem, sőt, az egész környéket elég jól, mert ott lébecoltam egész kamaszkoromban, de Kőkapuról még nem hallottam. Majd elmeséled, hogy melyik az?

gb

Előzmény: Törölt nick (932)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.26 0 0 932
Latom szepen olvad egybe a ket topic Meg azt is hogy mindenki szorgalmas munkaja kozben 5 percenkent beleolvas az indexbe :o)Ugy irigyellek titeket a mai futasert Legkozelebb jovok en is
(addigra mar ugyis mind ismeritek az utat csak lesz valaki aki eleg faradt ahhoz hogy velem fusson :O)
Gedeon Ba micsoda viselkedes ez az egyik topicban azt irod fussanak esoben is a masikban meg hogy ne? Egyebkent sem fog esni itt sut a nap es nem latni a felhoket (talan mert nem az ablak mellett ulok)Na hajra Leirni mindent holnap!
kiseszter Creative Commons License 2000.07.26 0 0 931
Itt már süt, sőt ragyog a nap!
Szóval én megyek!

gb! A HHH esőben is jó ám! Hát még a Kőkapu, meg az Apáti szikla, de ez egy másik történet már...

Előzmény: kaktusz7 (930)
kaktusz7 Creative Commons License 2000.07.26 0 0 930
Tartsuk meg ma az esőnapot.
Hacsak nem villámlik, vagy jég esik, én ott leszek.
Előzmény: Gedeon Bacsi (929)
Gedeon Bacsi Creative Commons License 2000.07.26 0 0 929
Ez az! Tartsatok esőnapot pl. pénteken, akkor legalább én is ráérek. Hú de rossz esőben/előtt/után/nélkül a HHHn ... :D

gb

Előzmény: kaktusz7 (925)
nyuszi_ Creative Commons License 2000.07.26 0 0 928
:)))
Előzmény: kipedola (923)
kaktusz7 Creative Commons License 2000.07.26 0 0 927
Evil
Ne fesd az ördögöt a falra! :-)
Előzmény: Evil Skeleton Sam (926)
Evil Skeleton Sam Creative Commons License 2000.07.26 0 0 926
Nem akarok unnepronto lenni, de itt pl zuhog. :(
kaktusz7 Creative Commons License 2000.07.26 0 0 925
Gyerekek, jön a vihar!
Esőnap?
Előzmény: kipedola (923)
kiseszter Creative Commons License 2000.07.26 0 0 924
Hűha! Látjátok, milyen csúnya, gonosz felhők gyülekeznek? Remélem, nem mossák el az esti futást!
kipedola Creative Commons License 2000.07.26 0 0 923
Butch,
A Nyuszi ül a fűben !
Előzmény: Butch Cassidy (921)
emberforma Creative Commons License 2000.07.26 0 0 922
Kedves Monkey

Gyanítom, hogy én lettem megszólítva, ugyanis a témát én vetettem fel. Bocs hogy csak most válaszolok de eddig nem volt rá időm+szabi.

Magamról annyit, hogy kb 8-9 éves korom óta veszek részt futóversenyeken, ez már 25 éves sportolói, ezen belül 15 éves koromtól 17 éves futó múltat jelent. (ez volt a reklám helye)

ÉS a tapasztalataim.
Ennyi idő alatt sok futó tűnt fel/el.
az eltűnések fő okai tapasztalatom szerint:
1, "nincs időm" -ezzel ne foglalkozzunk
2, "belefáradtam, meguntam"- ez általában azokra volt jellemző akik a legyőzhető távolság jegyében lelkesen elkezdtek futni az idők rohamosan javultak, a távolságok nőttek és 5-7 év elég volt ahhoz hogy megutálják a futást és abbahagyják.
3, "fáj a lábam, térdem stb." Sok ismerősöm vonult vissza ízületi problémák miatt mert pár év után kiderült, hogy a távolság győzte le őket és nem fordítva.

Hozzászólásommal csak ettől szerettem volna megkímélni a most lelkesen futásba kezdőket.

A BSI jó érzékkel a legkönnyebben befolyásolható korosztályt igyekszik versenyre csábítani, így lehet szponzort szerezni /ha tömeg van/,de a gyerekek könnyen túlterhelhetők, nincs kifejlődve a vázrendszerük, és az ízületi kopások csak évek múlva jelennek meg... Szóval kár tönkretenni őket tizenéves korukban.

A Marathonról:szerinted valóban megalapozott a Marathon lefutása annak ismeretében, hogy Amatőr sporttársunk /861. hozzászólás/ a kezdő futók első Cooper teszt futását a szakirodalomból merítve a 12-15. hétre teszi Saciék pedig 1/2 éves 25-26 hetes!!!! edzéstervvel akarnak marathont futtatni!!

Ilyeneknek azért nem kéne felülni!ÉS a BSI is elgondolkodhatna, hogy hány ember egészségét akarják tudatosan/!?/ tönkretenni.
A Libresse, Avon és egyéb 4-5 km-es futó-gyalogló
több ezer embert megmozgató versenyekre nem tettem rosszalló megjegyzést mert a kezdőknek az _valóban_ legyőzhető távolság.

A "futásról és a megcsinálásról"Eléggé önkritikus voltam akkor amikor néhány száz hozzászólással ezelőtt azt írtam, hog 3-at megcsináltam, egyet futottam...Ezzel senkit sem akartam bántani csak a meggondolatlanul belevágókat elgondolkoztatni.

Az edzéstervekről: amit közzétesznek 6 vagy akárhány hónapos felkészülésként véleményem szerint egy nagy nulla. "marathoni edzésterv egészségeseknek" írják. És ugyanaz szerint készüljön a magát egészségesnek tartó 18 éves aki legalább az iskolai testnevelés órákon heti kétszer 45 percet mozgott, és a háziorvos által nem túl lestrapáltnak mondott 6-8 kg súlyfelesleggel rendelkező 45 éves ülő munkát végző is.

Ezzel kapcsolatban saját tapasztalat: 16-20 éves korom között én is kipróbáltam ezeket az egységes edzésterveket. Nem igazán váltak be.
17 éves korom után /2. komolyan futással töltött évem/ropog a térdem/, 19 éves koromtól goggolásnál mielőtt teljesen leguggolnék gyakran le kell tennem a kezemet mert fájnak a térdeim./Ízületi kopás/ Egy három hónapos csonthártyagyulladás után /a szervezetem nem jelzett, csak annyit hogy beszúrt a térdem, és 3 hónapig nem tudtam futni egy métert sem/ rátértem a saját edzéstervre: a lényege minden alkalommal annyit futok és olyan tempóban ami jól esik /3-30 km 3:30-6:00 perces km-ekkel/
Hát kb. ennyit az "edzéstervekkel" kapcsolatos tapasztalatokról.

Végül: régebben évi 20-25 versenyen vettem részt, mára egyéb elfoglaltságok miatt 5-6 maradt. Vidéken lakom, de az idén 2 a BSI által szervezett verseny volt az eddigi 3-ból amin részt vettem /szóval versenyt szervezni azt tudnak,-talán a legjobban az országban/.

Bocs hogy hosszú voltam.

Aki úgy érzi, hogy valóban fel van készülve, annak kár lenne kihagyni a tatai Minimarathont.

Előzmény: Monkey (635)
Butch Cassidy Creative Commons License 2000.07.26 0 0 921
Már vártam a felajánlást. Mászócipőm sajnos otthon van, a tied meg nekem nem poén. Ráadásul a hétvégén a jobb kezemet kicsit meghúztam egy barlangtúra kapcsán, úgyhogy egyébként sem nagyon tudnék ott izmozni. De lehet, hogy ettől függetlenül felmegyek hamarabb, mert inkább a fűben ülök egy órát, mint itt.
Előzmény: Zmac (916)
kaktusz7 Creative Commons License 2000.07.26 0 0 920
"Csak nehogy nagy legyen rád :-) "

Akkor annyi a mai jó futóteljesítménynek. Viszont aerob edzésnek pont megfelel. ;-))

Előzmény: Butch Cassidy (919)
Butch Cassidy Creative Commons License 2000.07.26 0 0 919
"Mászócipő helyett megteszi egy szemrevaló kollegina is! ;-))"

Csak nehogy nagy legyen rád :-)

Előzmény: kaktusz7 (917)
nyuszi_ Creative Commons License 2000.07.26 0 0 918
Már rohamcsigának is megvagyok, Gedeon Bácsi a Margitsziget topikban leplezett le (vigyázat, nagyon jó a memóriája!), és most kiseszter előtt sem titok többé a kilétem... Köszönjetek rám hangosan, ha láttok!
Nekem eddig annyit sikerült összeszedegetnem, hogy Hiver a pici palackos (őt talán már megismerném), valamint kiseszter a kellemeshosszúfekete.

Jó HHH-zást mindannyiótoknak, (nekem akkor épp nyusziuszi lesz...), remélem valamikor még azt is kipróbálhatom.

nyuszi

Előzmény: kiseszter (904)
kaktusz7 Creative Commons License 2000.07.26 0 0 917
"De mi ez a renitenskedés, hogy egyik zöld, a másik fehér ?"

FRAAAAADIIIIII :-))

"Engem meg arról lehet majd megismerni, hogy fönnt leszek a Fenyőgyöngyénél, futáshoz leszek öltözve, de nem a szokásos hacukámban, mert vettem egy új rövidnadrágot..."

:-))
Képzeld el, ha az Origósok, meg a Futapest Klubosok is mostanra szerveztek oda találkozót. :-)

"Elnézést, de marhára unatkozom munka címén és már az is eseménynek számít ha hülyeségeket írhatok a topikba :-)"

Nem vagy egyedül, ma nekem is agymenésem van... :-)))
Mászócipő helyett megteszi egy szemrevaló kollegina is! ;-))

Előzmény: Zmac (916)
Zmac Creative Commons License 2000.07.26 0 0 916
Ha van nálad mászócipő, tudok ötletet adni... :) (Ha nincs, akár cipőt is kölcsön, bár lehet hogy nagy lenne rád.)
Előzmény: Butch Cassidy (914)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!