Keresés

Részletes keresés

kivi Creative Commons License 2000.07.03 0 0 640
1 perc 46 másodperc alatt futni a félmaratont nem kis dolog! :))))
Előzmény: IV.kercsaj (639)
IV.kercsaj Creative Commons License 2000.07.03 0 0 639
Monkeynak a gyorsuláshoz: résztávozás, résztávozás és résztávozás!!!!!!

Magamról csak annyit, hogy évek óta 5 perces ezreket bírtam csak menni, 2km-től 12 km-ig. Tavaly az edzőmmel mindketten meguntuk ezt, mert én is gyorsulni akartam, mint Te is.
Különféle résztávos edzéseket csináltam: 10×400 pályán, 85-90 másodperc alatt, 3-4×2 km szintén pályán, 4'30"-as ezrekkel+3 perc pihenő, 10×800 méteren (UTE pályán a "susnyásban", ha vki esetleg ismeri) 3/4 erősen (4'20"-4'30"-as ezrek) 1/3 kocogás 5'30"-as tempóban, 5-6×1 km 4'10"-re, közte 3 perc pihi.
előtte és utána bemelegítés és levezetés: 2-3 km lazán, nyújtás.
Nálam nagyon bejött! Heti 2 résztávos edzés+1-2 hosszú futás. (Én még úsztam és bringáztam mellette). Az eredmény nagyon gyorsan jött: a résztávos edzéseket kb. jún. elején kezdtem, augusztuban a Fadd-dombori sprint triatlonon 23'30"-at futottam 5 km-en, NIKE-én 1'46" (addigi legjobb félmaratonom: 1'50"), az AVON 3,6 km-en 4'20"-as ezrek, úgy, hogy akkor már a maratonra készültem, és nem résztávoztam.
Persze, ezek csak ötletek, mindezeket a Te tempódhoz és km-adagodhoz kell igazítani. Jó volna, ha tudnál beszélni egy SZAKEMBERREL, aki úgy mint az én edzőm, kiszámolja, hogy milyen időket fuss a résztávon, hogy ne dőlj ki rögtön az elején, de hatékonyan fejlődni is tudj!
Nagyon sok elszántság kell, hogy végig tudd csinálni, és ne add fel! Nekem is akkor ment a legjobban, amikor ott voltak a csapattársaim is, és ők is nyomták. Sokat számít.
A legjobb az volt, amikor egyszer télen az utcán futottam, és az edzőm nem ismert meg, annyira megváltozott az addig általa "kacsának" csúfolt futóstílusom.

Szurkolok Neked, kezdd el, és számolj be a rekordjaidról!!!

Monkey Creative Commons License 2000.07.03 0 0 638
Bocsánat a "termékeny napomért"! :-)) Mentségem, hogy most olvastam végig a hatszáz-valahány hozzászólást. És még így is visszafogtam magam.
Elfelejtettem például megkérdezni, hogyhallottatok -e a tatai Flóra futófesztiválról, és jöttök -e rá. Most szombaton (07.08.) lesz Tatán, az Öreg-tónál. Van 7,2 km-es táv (1 tókör) és 30 km-es. Kértem faxon információt, ha valakit érdekel, nagyon szívesen továbbítom.
Előzmény: Bécike (636)
IV.kercsaj Creative Commons License 2000.07.03 0 0 637
Sziasztok FUTÓbolondok!

A Junior Chamber Menedzserfutam egyik szervezője vagyok - amúgy szintén futó, maratonista triatlonista, miegymás. Nagyon örültem, amikor megláttam, hogy a fórumunk és a weboldalunk (www.juniorchamber.hu) híre hozzátok is eljutott!
Szóval, a legfontosabbak - de azért nézzétek meg a site-ot is, ott van a versenykiírás, és mindenféle elérhetőségünk.
2000. szept. 23., Városliget 10 órától JC Menedzserfutam
Táv: 5 fő×2 km
Akikre számítunk: 5 fős céges csapatok öltönyben, nők kosztümben, aktatáskával, mobillal a kézben.
Akinek nincs mobilja, az jöhet játéktelefonnal is, nem gond!

Az egész ügy- mint ahogyan a Junior Chamber is non-profit.
Egyébként nem egy hasonló futást rendeztek már a világban a JC-sek, a rotterdamiról fotót is láthattok.

Üdv mindenkinek, és szervezzetek csapatot a munkahelyeteken!

Előzmény: Bécike (636)
Bécike Creative Commons License 2000.07.02 0 0 636
Sziasztok!
2 hétig nyárban voltam, csak most kerültem elő. Köszi a buzdító leveleket, de sajna az "öregbácsi cipője" nem fog összejönni attól tartok. Már csak azért sem mert a rtlklub sem nagyon csipkedi magát az ügy érdekében....
A managerek nem viccelnek! 2000 méter, és majd figyeljétek a publicitást! Szerintem tele lesz vele a híradó a nagy napon.
Namármost nekem nincsen mobájlom, akkor a vezetékeset vihetem? És nem nézek majd ki hülyén, ha az öltönyömhöz felveszem a futócipőmet?:-))
Ja és ha nem vagyok manager??

Na mind1, csak csinálják...

Szia Monkey! Termékeny napod volt a mai, mit ne mondjak:-)))

A csúcsfutóknak gratula, és megesz az irígység:-(, de jövőre majd nem akkor megyünk nyaralni...

snejderfáni! Ne csüggeggggyyy! Mind így kezdtük:-))

Előzmény: nyuszi_ (631)
Monkey Creative Commons License 2000.07.02 0 0 635
Egy régi téma feszegetése:
Sokat írtatok Monspart Saci és a BSI kontra egyéb szakemberek és szervezőkről. Ezzel kapcsolatban volna egy kis véleményem.
Az igaz, hogy a mai világban mindent a pénz mozgat, és ez valóban nagyon szomorú, de az örömsportban még mindig milliószor jobb a helyzet, mint a profi sportban. Ott mik mennek anyagi megfontolásból... Sajnos nem olvastam az említett könyveket, de Monspart-féle edzésterveket igen. Nekem az a szerény véleményem, hogy hiába mondja azt akárki, akármilyen anyagi érdekből, hogy én 3 hónap alatt felkészülhetek egy minimális edzettségi szintről a (fél)maratonra, ha egyszer a testem, a szervezetem nem bírja már az edzés-iramot sem. Én nagyon bízom a saját testemben, minden tekintetben, egyszerűen képtelen vagyok ellenkezni vele. Talán ezért haladok ilyen lassan? :-))
Tehát engem nem érdekel semmi "hátsó szándék", nekem sokkal többet jelentenek Sacinak az olyan mondatai, mint a "magadat kell legyőznöd" mint a BSI-vel való anyagi összeköttetései. És sokkal többet jelent a BSI-versenyek szervezettsége és hangulata, mint a mögötte húzódó pénzügyek.
Azt hiszem, hamarabb esélyt adok magamnak a félmaraton teljesítésére, ha úgy illetik, hogy "legyőzhető távolság", mintha azt vágják a fejemhez, hogy aki 3:50 alatt futja a maraton, az nem _fut_... Én igazán nagyra becsülöm azokat, akik olyan szinten állnak a futással, hogy megengedhetnek maguknak ilyen szavakat, de azokat is, akik "mozgássérült" módjára 45 perc alatt futották a Libresse-t.
Bocsánat a néhol éles szavakért! :-)
És mára el is dugulok. :-))

Monkey Creative Commons License 2000.07.02 0 0 634
Fila-futás:
Volt még valaki közületek???
Nekem vegyes érzéseim vannak a versenyről. A saját teljesítményem szempontjából abszolút elégedett vagyok, ugyanis 39 percet futottam (a legelső lány 21 percet, a legutolsó pedig 58 perc körül). Nekem ez szuper teljesítmény. :-)
Viszont a szervezés hagy némi kívánnivalót maga után. Egyrészt: nem volt kitáblázva, hogy hol a francba leledzik a versenyközpont. A liget tele volt rajtszámmal-pólóval, vagy anélkül töketlenkedő bolyongó és kérdezősködő emberrel, a helyzetet pedig tovább bonyolították a Budapesti Bucsú rendezvényei. Aztán nem voltak kitáblázva az útvonalon a "kilométerkövek", amit nagyon hiányoltam, merthogy óra nélkül, nulla időérzékkel futottam, számítva a táblákra. Volt egy szakasz, amikor nagyon nehezen vonszoltam magam, akkor jó lett volna legalább sejteni, hogy hol tarthatok.
Nem utolsósorban a hangulat meg sem közelítette az eddig tapasztaltakét, kevés szurkoló, semmi rajt előtti "transz".... :-( Pedig nekem kellenek az ilyenek! :-)
Na mindegy, azért összességében jó volt.
Monkey Creative Commons License 2000.07.02 0 0 633
Sziasztok!
Mostanra sikerült végigolvasnom az eddigi hozzászólásokat. Ilyen boldog vagyok, hogy Rátok találtam: :-)))))))) Ennek örömére ma teleírom a topikot. :-)
Ha nem bánjátok bemutatkozom, legalábbis ami a futóbolondi mivoltomat illeti. Kétségeket elkerülendő 26 éves nőszemély vagyok. :-) Kb. 10 éve került be a futás az életembe, akkor főként fogyókúra célzattal. Sosem fogom elfelejteni ex-tornatanárnőm szavait, aki azt mondta, hogy ha valaki elkezdi a futást, és egy bizonyos ideig rendszeresen csinálja, akkor utána nem tud meglenni nélküle. Amikor ezeket hallottam, azt gondoltam kb. hogy "ez nem normális" meg "nekem? futás? hiányozni????" Aztán ez lett belőle, azóta én is sokaknak mondtam, és engem is sokan hülyének néztek, de nem baj...
Tehát 10 éve futok kisebb-nagyobb megszakításokkal, a jelenlegi szakaszom közel 1 éve tart, ez azt jelenti, hogy azóta majdnem minden nap minimum 4 km-t futok. Régebben, egészen a közelmúltig nem tartottam fontosnak azt, hogy a tempómon is javítsak, csak az volt a cél, hogy a bizonyos napi adagomat teljesítsem. Elég lassú is voltam, és ez az utóbbi időkben elkezdett zavarni. Régebben 28 perc alatt futottam le a 4 km-t, most ha 25 perc alatt sikerül, akkor már boldog vagyok. Néha azért vannak még ennél is jobb eredményeim (pl. tegnapi Fila-futás - lásd következő hozzászólás). Sajnos nem tudok valami látványosan fejlődni, pedig nagyon igyekszem. A saját kis csigatempómban szerintem akármennyit elfutkároznék, de én gyorsabb szeretnék lenni! Van erre valami ötletetek, hogyan lehet edzeni?
pen Creative Commons License 2000.06.29 0 0 632
Eszméletlen....gondolom nő-managereknek pedig kötelező lesz
a kiskosztüm-harisnya-tűsarok összeállítás ;o))

Egyszer eljött a főnököm a Szigetre kocogni velem...400 méternél állt meg.
Azóta nem húz a kocogással - mostmár inkább teniszezni akar :o)))

pen

Előzmény: nyuszi_ (631)
nyuszi_ Creative Commons License 2000.06.29 0 0 631
Láttátok már?
Menedzserfutam és Menedzserfutam topik. :)))
Monkey Creative Commons License 2000.06.28 0 0 630
Sziasztok Futóbolondok!
Új vagyok az Indexen, és amíg nem olvastam el az összes hozzászólást, addig nem is szeretnék beleszólni, csak azt szeretném megtudni, hogy van -e közöttetek esztergomi, vagy Esztergom környéki?
nyuszi_ Creative Commons License 2000.06.28 0 0 629
Go, Fáni, go!

Nagyon sok időd van még szeptember 3-ig. Hallgass a testedre! Ha nem fáj, akkor lehet terhelni. Feltétlenül csak síma terepen fuss, amíg nem bízol meg a bokádban. Sportpályán kicsit unalmas, de jó abból a szempontból, hogy rugalmasabb a talaj/műanyag, és pontosan tudod adagolni a terhelést (tempó, táv). Szerintem 3-4 hét után visszajön a régi formád.

biztatónyuszi

ps: Úszni jó.

Előzmény: snejderfáni (628)
snejderfáni Creative Commons License 2000.06.27 0 0 628
Sziasztok!
Háááát, futottam. Két kilométert 15 perc alatt... :))) nem kő nagyon röhögni... És ha így gyorsan fejszámolok egyet, akkor a NIKE-on két órával korábban kell majd elindulnom, hogy a végén a seprők összeszedjenek. :))) No de sebaj, innen szép nyerni. Azért ez is nagyon!!!! jó volt (végre már:), csak úgy tűnt az egész - a régi futáshoz képest - mintha nem én futnék, hanem alattam valaki baromi lassan forgatná a pályát.
De azért nem adom fel, szépen lassan úgyis megtalálom majd a régi formát, nem igaz?
Szerintetek mit csináljak, hogy ne erőltessem túl magamat?
Jövő héttől az elvi program: 3 futás (ilyen, mint a mai), 3 vagy 4 úszás - 1000 méter - 500 hát, 500 deszka+lábtempó - és egy gyógytorna. Ebből az úszást már kb. egy hete csinálom. Hm? Javaslatok? Ellene?

üdv:
Fáni

ui: Kösz a bíztatást, rám fér! :)

pen Creative Commons License 2000.06.27 0 0 627
Hajrá Fáni! Aztán csak óvatosan lépegess!

pen

Előzmény: snejderfáni (626)
snejderfáni Creative Commons License 2000.06.27 0 0 626
Üdv minden topiclátogatónak!
Jelentem, hogy hosszabb kihagyásom után ma mehetek először futni. :)))
Holnap beszámolok.
Üdv:
aligsántafáni
Zmac Creative Commons License 2000.06.27 0 0 625
Kösz a pontosítást, ezért írtam, hogy az általam kipróbált órák között van ilyen különbség.
Előzmény: nyuszi_ (624)
nyuszi_ Creative Commons License 2000.06.27 0 0 624
Kedves zmaci, tiltakozom!

A jelenlegi 100 körös órák tudják azt, amit te is írtál, nevezetesen a 100 környi részidőt több szegmensben is tudják kezelni egymástól elkülönítve, és persze dátumokkal ellátva. Most is így használom, benne vannak az idei versenyeken rögzített részidők, és az edzéseket is tudom rögzíteni (ezeket 2-3 alkalmanként azért törlöm, mikor felírom az edzésnaplóba).
(Lehet, hogy a korábbi vagy a nem 100 körös modellek nem tudják, nyilván ilyet láttál.)
Szóval, ha nem lenne tiszta: nálam úgy van, hogy nyomom a részidőket, végén stop, aztán eltárolom. Ezután kezdődik egy újabb szegmens, 0:00.00-ról, mintha egy másik órával mérnék. Aztán ha olyan kedvem van, megnézem, hány környi memória maradt, visszanézhetek minden rögzített adatot, átlagokat, legjobb részidőket. Törlés szegmensenként, egyesével visszafelé, vagy az egészet egyszerre.
(Amúgy 100 kört tényleg nem is lehetne normálisan kihasználni egyetlen edzésen vagy versenyen, hacsak nem ultrafutó vagy.)

nyuszi

Előzmény: Zmac (623)
Zmac Creative Commons License 2000.06.27 0 0 623
A Timex és a Casio - általam kipróbált - óráinak stopper funkciója között van egy igen jelentős különbség. A Casio lehet hogy csak 30 részidőt mér, de ha egyik edzésen mérsz ötöt, a másikon tizet, stb, akkor ezeket dátummal ellátva addig tárolja, amíg ki nem törlöd, vagy meg nem telik. A Timexbe több fér ugyan, akár 100 részidő is, de ha új mérést kezdesz, ahhoz előbb törölni kell az előzőt. Mindezt függetlenül attól, hogy a memóriájában mennyi hely van még. Ilyen szempontból a Timex szerintem nem túl szerencsés konstrukció.

off
Kiseszter, úgy látom visszakoztál az ajánlatom láttán. :))) Pedig szerintem nagyon tisztességes volt. :)))
on

Előzmény: Elnok ur (621)
nyuszi_ Creative Commons License 2000.06.27 0 0 622
Elnök úr,

Ez a 100 körös (50822 tipusszámú) Timex 17 kHUF volt. (Nekem kicsit drágának számít egy ilyen, de szerencsére éppen akkor szakadt a nyakamba egy kis suska, így nem kellett sokat töprengenem, mire költsem :)
Voltak még 50 és 8 körösek (ha jól emlékszem, 15.6 illeve 12.8 kHUF-ért).
Boltok: elvileg árulják a jobb órások, de nekem egyszerűbb volt a Saucony-s Unisporthoz kimenni (Szentendrei út 89-93, HÉV kaszásdűlői megállónál), ott is kinn volt a teljes sportóraválaszték, meg a katalógus az árlistával. Amikor először érdeklődtem, mondták is, hogy választhatok bármit, ami épp nincs, azt 1-2 napon belül meghozzák. Szerintem ha beszélsz velük telefonon (4530453) vagy emailen: saucony@matavnet.hu, akkor megmondják, mi a helyzet.

nyuszi

Előzmény: Elnok ur (621)
Elnok ur Creative Commons License 2000.06.27 0 0 621
nyuszi_
Koszi a tippet. Meg tudnad mondani, kb mennyibe kerul most ez az ora? S hol van a bolt?
Koszi
Elnok ur
Előzmény: nyuszi_ (617)
Butch Cassidy Creative Commons License 2000.06.27 0 0 620
No, igen. A Timex eléggé eluralta a piacot. Régebben a Casio volt ilyen helyzetben, nekem immár 10 éve van ilyenem (30 részidő, célidő, visszaszámlálás, kb. ezek a fonotosabb szolgáltatásai) és azóta is tökéletesen működik, bár szíjat elfogyasztott vagy ötöt. Nem tudjom, létezik-e még a Casio-nak ez vagy ehhez hasonló modellje, de ha igen, akkor tudom ajánlani.

Butch

Előzmény: nyuszi_ (617)
Zmac Creative Commons License 2000.06.27 0 0 619
Na, mondhatom szép dolog! Még ha én hetvenkedtem volna, hogy akár csukott szemmel is... Pedig azt is Kiseszter vetette fel!

De benne vagyok a játékban! Utána viszont másszunk egyet a Francia-bányában, szívesen biztosítok! :)))

Zmac, a fair player

Előzmény: kiseszter (612)
nyuszi_ Creative Commons License 2000.06.27 0 0 618
Lou,
footscan még várat magára. (De ha egyszer eljutok megint oda, akkor majd ide is felrakom valahogy a színes talplenyomtaomat, jó? :)))
A Nike félmaraton természetesen szerepel a versenynaptáramban.
Előzmény: Lou Cifer (614)
nyuszi_ Creative Commons License 2000.06.27 0 0 617
Elnök úr,
A Timexet ismerem, én pár hónapja vettem. Azóta persze azt lesem, hogy ki mindenki hord ilyen márkájú órát. Nagyjából azt láttam, hogy akik egy kicsit is komolyabb futónak látszottak, szinte kivétel nélkül ilyet használnak. Ők már biztosan tudják, miért, én meg kezdem sejteni.
Jó a homepage-ük, (fent belinkeltem) én gyakorlatilag onnan választottam ki, milyet szeretnék. Van egy ott egy Watch Finder, ahol sok szempontot megadhatsz, és kidobja neked, mik felelnek meg azoknak. Még 3 dimenzióban is körbe lehet szaglászni az egyes modelleket. Igényes...
Tippek:
ami például számomra döntő tényező volt, az az, hogy:
- legalább 50 körös memóriájú legyen (vannak 8-50-100 körösek), mert sok részidőt szeretnék feljegyezni.
- csak digitális kijelzővel - minek foglalja a helyet a kijelzőn a mutatós rész...
- tépőzáras (Fast Wrap) szíjjal - ez szimpatikusabb, mert pontosan olyan szorosra tudom állítani, ahogy nekem kényelmes.
Így találtam egy pár megfelelő modellt, felírogattam a típusszámokat, aztán mentem a boltba. Ez lett belőle.

üdv,
nyuszi

Előzmény: Elnok ur (613)
bodzavirag Creative Commons License 2000.06.26 0 0 616
pen,
áááá, nem megyek. mint írtam én közös futásunk óta egy métert sem futottam (így meg nem szabad elindulni). nem azért nem volt futás, mert elkedvetlenített volna a Libr., hanem mindig valami más van (ma pl. egy kellemes bicaj). de ti menjetek, szurkolok nektek! :-)
bodzavirag
Előzmény: pen (615)
pen Creative Commons License 2000.06.26 0 0 615
Sziasztok!

Bodzavirág,
Még nem neveztünk, de fontolgattuk rohamcsigával a szombatot. Te ott leszel? (Extra motiváció :o)))

Üdv

pen

Előzmény: bodzavirag (594)
Lou Cifer Creative Commons License 2000.06.26 0 0 614
Gratulálok a csúcsfutóknak!

Nyuszi!

Voltál már az Adidasban a footscanen? Milyen? Gratula az idődhöz! A pólóról csak jókat hallottam, de még nem láttam. Nike 1/2marcira készülsz?

Lou

Elnok ur Creative Commons License 2000.06.26 0 0 613
Sziasztok!
Szeretnek egy jo minosegu futo orat vasarolni. Tudnatok valamilyen tanacsot adni, hogy melyik marka, melyik tipusat erdemes megvasarolni?

Koszi
Elnok ur

kiseszter Creative Commons License 2000.06.26 0 0 612
Hát, arra én is befizetnék!
Van egy ötletem! Vegyük rá, hogy fussa le bekötött szemmel! Mi meg majd ott röhögünk a nyomában :-)
Kiseszter, a nagyon-nagyon gonosz
Előzmény: Butch Cassidy (611)
Butch Cassidy Creative Commons License 2000.06.26 0 0 611
Kiseszter,

Haragról azért nincs szó. Jön még kutyára másik kutya...

Gedeon bá',

Ne jöjj zavarba, ugyanarról beszélünk, csak kiseszter nem állt meg a Virágos-nyeregnél, hanem továbbvitte a leírást a visszaútra is. Erről én is beszéltem, már csak etimológia kérdése, hogy azt a részt "szintútnak" hívjuk vagy a "szintút utáni visszaútnak".

Arra meg azért befizetnék, ahogy Zmac megpróbál csukott szemmel végigfutni rajta :-)

Butch

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!